Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 21 Apr 2022, 23:00
dan tm a scris:
Nu a incercat Marea Britanie asa ceva? si in America parca tot asa e dar ei nu exceleaza deloc la acest capitol.
A încercat şi a dat chix veritabil. SUA (şi Canada, Australia, Mexic) e cu totul altceva, acolo cele mai multe linii au fost construite de societăţi private de la bun început, iar guvernele nu au dorit să le naţionalizeze, prin urmare fiecare linie are propriile caracteristici.
Liberalizare totală s-a făcut la transportul rutier şi am văzut ce a ieşit.
--- Nu ştiu cine a venit cu ideile de prelungire a liniilor largi, UE n-o să aprobe în veci şi asta ŞI staţiile de transpunere (că ori faci transpunere, ori faci linie largă). Poate ca linii separate, dar în niciun caz încălecate, câtă vreme liniile încălecate nu permit ETCS (de fapt, nu permit niciun sistem de siguranţă, nici inductorul nu ai unde să îl montezi). În fine... eu aş fi mulţumit cu instalaţia de transpunere, ăla chiar e un proiect fezabil.
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 23 Apr 2022, 21:39
Condiții de 300 de lei..
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 24 Apr 2022, 13:57
Stie cineva daca informatiile de pe autogari.ro legate de cursele Suceava - Cernauti sunt corecte?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 11:02
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 14:14
Nu pot să mă abțin să nu fiu hater când văd normalitatea de la alte căi ferate uitându-mă la ce văd în România. CFR nici nu oferă dar nici românul nu păstrează. Și mai vrem o țară ca afară. Never.
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 14:43
Sau cand interfera promovarea MAV peste teritoriul CFR?
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 16:58
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 17:24
Adirmvl a scris:
Stie cineva daca informatiile de pe autogari.ro legate de cursele Suceava - Cernauti sunt corecte?
Cel mai bine, sună la firma de transport rutier. Doar de la firma Tarsin sunt corecte, cu prețul de 50 lei pe sens.
Nefiind trenuri între cele două țări, tarifele pot varia la microbuze și autocare.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 17:26
Plus ca pretul biletelor nu sunt actualizate mult firme avand cursele neactualizate..
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 25 Apr 2022, 17:53
razvan - trenuri a scris:
Adirmvl a scris:
Cel mai bine, sună la firma de transport rutier. Doar de la firma Tarsin sunt corecte, cu prețul de 50 lei pe sens.
Nefiind trenuri între cele două țări, tarifele pot varia la microbuze și autocare.
Se mai fac curse Suceava - Cernăuţi de când a început războiul?
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 26 Apr 2022, 15:41
Dr2005 a scris:
razvan - trenuri a scris:
Se mai fac curse Suceava - Cernăuţi de când a început războiul?
Nu cred. Oricum, legăturile feroviare de călători între cele două țări au fost ca și inexistente în ultimii ani. Bucuria, profitul transportatorilor rutieri. În acest timp, unii oameni circulă și pe jos de câțiva ani de parcă am fi în urmă cu 200 de ani. Poate, după terminarea războiului, să existe iar curse directe între București și Kiev/Cernăuți/Odesa/Lvov, între Satu Mare și Uzgorod/Lvov, etc.
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 26 Apr 2022, 22:17
Circulă pe jos din cauza controlului vamal, mai pe româneşte dacă nu decartează toţi nişte euroi, îţi desfac autobuzul mai ceva ca la RK, asta după ce stai 3 - 4 ore să ţi-l ia în primire. La fel fac şi cu autoturismele, dacă nu dai şpagă stai cu orele, eventual după aia te iau şi ucrainenii în primire şi te opreşte poliţia ucraineană după aia şi-ţi mai inventează ceva (de regulă etilotest măsluit, care te scoate în comă alcoolică după ce sufli). Instituţie mai coruptă decât Vama nu s-a inventat încă. De aia oamenii coboară din autobuz şi trec pe jos frontiera. Bine că e voie să o treci pe jos.
Eu când am trecut pe acolo, am aşteptat o jumătate de oră să îşi termine românul cafeaua! După aia am mai stat 5 minute să termine ucraineanul ţigara. După care m-au oprit şpăgarii de la Rutiera ucraineană şi m-au găsit cu 1,95 la mie alcool! La 9:30 dimineaţa, în puii mei! La întoarcere am stat 3 ore jumate la coadă. Şmecherii de SV se băgau în faţă pe lângă coloană, se salutau cu vameşii şi poliţiştii şi treceau. Noi ceilalţi stăteam şi ne uitam. Asta e, data viitoare când îmi mai zice vreun proprietar de pensiune ,,nu te duce în Ucraina fără să pui măcar 20 de euro în paşaport" o să-i ascult sfatul sau o să mă duc în ţări mai civilizate.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 26 Apr 2022, 22:50
Gheorghe Suciu
Evitati zona garii, se lucreaza la linile de tramvai si e inchisa circulatia de pe Bd. Republicii catre strada Garii.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 26 Apr 2022, 23:23
Tu cum crezi ca si-au tras masinile alea cu care sint pe aici? bine dar cum sa pui in pasaport? sa-i finantezi fara bon fiscal?
lasînd gluma la o parte astea sînt detalii acuma cînd rusii îi toacă. Doamne fereste,
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 26 Apr 2022, 23:32
Păi şi-au făcut-o cu mâna lor, Ucraina din 2019 era mai coruptă decât România de dinainte de '89. De aia i-au şi bombardat ruşii de i-au rupt (şi încă o fac), antiaeriana era funcţională doar pe hârtie, armamentul la fel, până au venit transporturile de arme de la polonezi, cehi şi americani, ocupase Rusia juma' de Ucraina. Da' bine că şpăgarii ăia de la Poliţia Rutieră şi Vamă mergeau cu Toyota Hybrid 4x4 cu climă bi-zonă şi încălzire în scaune (vorbesc de maşina de serviciu), în vreme ce Armata mergea cu Lada şi alte hârburi.
Norocul lor că mai au armata obligatorie, aşa că au putut imediat să mobilizeze oameni care să ştie să tragă cu AK-47-le şi cu bazooka. Bănuiesc că în Rusia e mai rău şi în Belarus şi mai rău.
Tot ce sper e ca nesimţiţii ăia de la Rutieră de la Cernăuţi să fie acum pe front, cu Kalaşnikoavele din dotare. Deşi sunt 99% convins că ăia au tulit-o primii spre Suceava sau Vişeu.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III