|
| Discutii generale despre transport III | |
|
+29rich1974 DAS 2011 adytm TER200 CalinIonMihai Adrian78 razvan - trenuri Re6/6 Cipri Andrei Neculai Amiralul ciprian71 Peter Fodor DUAL cristi CFR alinx3330 aris86 ets2oltromânia Luna IonutCFR2009 AeroX ldh80 Adirmvl Norbi cardinal TVlad Nesebar riciu Dr2005 marius664 33 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 17 Ian 2022, 19:13 | |
| - Adrian78 a scris:
Asta o fi varianta modernizata a locomotivei E69? Un fel de Malaxa a lor. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 17 Ian 2022, 19:35 | |
| Asta este o locomotiva noua.. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 18 Ian 2022, 15:42 | |
| Eh, normal; glumeam. Dar ca forma seamana: Am si eu una la scara 1:87 iar de curind i-am reparat-o pe a unui prieten care a contractat "microbul" si a inceput sa cumpere machete din astea pentru copiii lui. |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 27 Ian 2022, 16:33 | |
| |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 07:19 | |
| Mai au si astia dreptate cand scot vagoane/trenuri, (cusete/dormitoare/restaurante/bar) eram intr-un tren vine omu de la bar cu tava, chestiipe ea, doriti ceva de la vag restaurant? Toata lumea nu nu nuuuuuu, cum nuuuuuu, noi avem mancare, ma da nimeni nu cumpara nimic si foarte reticienti, nici o apa sa nu iei, si tu stai cu botu in sacosa si infuleci salam cu paine, pai nu te mai vaita saracule care esti ca scoate si nu sunt oferte/servicii daca tu esti zgarcit si nu dai cativa lei pe o apa sau o cafea, nu mai spunem sa te duci sa mananci o friptura. La fel si la cuseta, e mult 40 de lei, noi avem bilet aici, si stau spanzurati in 20-68 din Iasi la Timisoara dar nus e indura sa plateasca 40 de lei nu mai zicem de dormitor ca e o avere pentru unii sa plateasca putin confort, pentru tine platesti saracule dar nici pe tine nu te respecti dar sa mai repsecti pe altii din jur, si atunci ce pretentii sa ai? Bine va face ca le scoate, mergeti pe jos daca sunteti asa chitrosi sa nu scoateti nimic din buzunar si va place sa va chinuiti la clasa 2 16 ore. |
| | | CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1780 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 10:03 | |
| Nu te inteleg. Chiar deloc. O doza de mirinda de 0.25 m-a costat 7 lei la vagon. La magazin o sticla de cola 2 litri costa 7 lei. Nu vezi diferenta? Pai mai bine imi iau din gara tot ce imi trebuie. In 1995 la intercity clasa 2 am primit GRATUIT suc ziar si o napolitana, sau o eugenie.
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 19:35 | |
| Cred ca teama de necunoscut si de a imparti cabina cu diversi, ii face pe romani sa fie reticenti in folosirea cusetelor si vagoanelor de dormit. Mai bine prefera sa stea in scaun 16 ore decat sa pateasca cine stie ce... |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 20:30 | |
| E o chestie, si asta, mi s-a cerut 8 lei pe o cafea. Mi s-a parut cam mult dar na. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 21:21 | |
| - dan tm a scris:
- E o chestie, si asta, mi s-a cerut 8 lei pe o cafea. Mi s-a parut cam mult dar na.
Si totusi unii dadeau 3 euro pe o ciocolata Mars care era 2 lei si 2 euro pe o sticla de apa de 0.5l la WizzAir |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 29 Ian 2022, 21:41 | |
| Acuma parerile sint impartite, eu daca merg singur spre un turneu sau undeva merg la cuseta, daca merg cu sotia cautam WLAB, dar nu toata lumea poate. Uneori ni se par exagerate preturile la diverse produse , comparindu-le cu cele de la chioscul garii, dar de urgenta sau de nevoie le cumperi.
Firesc ar fi ca un tren de noapte sa circule Timisoara Nord(Arad in conceptia doctorului) - Drobeta turnu Severin-Craiova -Bucuresti Nord.
Sau sa zicerm Iasi, pai Iasul intii circula de zi , opreste la toate fostele noduri sau la statiile considerate mai nou importante de catre CFR, SAg, Vinga, Radna, Savirsin , Aiud, Iacobeni. Pe partea cealalta opreste in Chisineul Cris , Ciumeghiu(pentru tigani ca niu mai e legatura pentru Vascau) Alesd BratCa, Aghires etc)
Cum ar fi sa plece Iasul mai tirziu cu doua clase trei cusete si doua domitoare Timisoara NOrd-Arad-Deva (poate Simeria daca ar fi ceva legaturi) Alba Iulia(Teius ca ar da legaturi spre Brasov) -Cluj NApoca-Dej Calatori-Beclean pe Somes (doar daca ar fi legaturi) -Vatra DOrnei-Suceava-Pascani(doar daca ar da legaturi spre Bacau) -Iasi. Zic prin Arad ca acum 1838 e anulat.
Atunci da, in loc de 16-17 ore poate ai scoate 14. ar mai fi ceva. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 30 Ian 2022, 01:30 | |
| E normal sa fie mai scump ca la magazin, e absolut normal dar daca mergeti in afara spre exemplu in Germania si Austria toate RJ sau ICE ori IC au vagon Restaurant/Bar bistro dar nu am vazut pe nimeni sa scoata din sacosa sticla de apa/suc, toata lumea merge si cumpara din tren si cafeaua e peste 1 euro daca 2, ceva de mancare e cativa euro si cu toate astea lumea cumpara, vine omu cu gentuta si daca ii este foame merge in vagonul restaurant si serveste ceva. La noi daca x nu cumpara, y nu cumpara ce rost are sa mai ti acest serviciu? Pe de alta parte unii vor acest serviciu dar cati fac consumatie? O bere e 10-12-14 lei depinde de marca, e normal sa fie asa, este in tren nu la kaufland! Serviciile se platesc iar noi ca natie nu stim sa ne respectam pe noi, adica sa platesti un serviciu sa iti fie mai bine, nu, noi chiar daca e slab calitativ ne place asa, sa fie ieftin, nu punem pret pe confortul personal. Inca nu am auzit sa pateasca cineva ceva la cuseta sau dormitor ca a impartit cabina cu Z. Nu vrei cu mai multi, platesti dormitor, ai optiunea de SINGLE, dar iar vine chestia ca 350 de lei Single e mult, pai e dar stai singur, adica dai un ban dar chiar nu te deranjeaza nimeni si ai cabina ta proprie pe toata durata calatoriei. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 30 Ian 2022, 15:30 | |
| Eu ti-am spus ca depinde de oameni, ca nici mie nu imi convine sa dau 2 euro pe o cafea pusa intr-un pahar de plastic luat din bazar si cafeaua sa fie fort. Zic dai un ban dar sa fie si servirea faina. si atmosfera ca lumea. Si da, sint de acord sa dau bani pe o mincare la vagonul restaurant dar sa nu fie servita ca la chioscul garii. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 30 Ian 2022, 15:41 | |
| Eu in 2015 am dat 5 lei pe o cafea la Ister servita la vagonul Bistro dar chiar a meritat cafeaua buna servita la ceașcă atmosfera din vagonul Bistro relaxanta mai ales că eram pe la Persani spre Brașov.. La dormitor se oferă ceva dimineața? |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 30 Ian 2022, 16:07 | |
| - Adrian78 a scris:
La dormitor se oferă ceva dimineața? Nimic, platesti doar sa dormi, nu esti in NJ sa primesti mic dejun. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 30 Ian 2022, 23:07 | |
| Într-o vreme la VD se dădea o sticlă de Nestea, un pachet de biscuiţi şi un ness, asta pe lângă sticla de apă de 0,5l. Acum nici sticla de apă nu o mai dau?
La nemţi în 2018 era 1 euro cafeaua de la automat din vagoanele DB Regio. Seara rămâneau saci întregi de sticle şi PET-uri în tren, că neamţul nu prea se putea întoarce acasă fără să bea măcar o bere (evident o lua din gară înainte de drum), iar amărâţi care să recupereze sticlele pentru a scoate ăia 15/25 cenţi garanţie (în funcţie de sticlă) erau destui, deci cât stătea trenul să facă RT la sosire imediat dispăreau sticlele alea, cu zero euro costuri pentru DB.
Nu mai ştiu cât am plătit pe o masă la restaurant la unguri, dar parcă nu erau tarifele de neam prost de la CFR Călători. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport III | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |