Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport III

In jos 
+29
rich1974
DAS 2011
adytm
TER200
CalinIonMihai
Adrian78
razvan - trenuri
Re6/6
Cipri Andrei Neculai
Amiralul
ciprian71
Peter Fodor
DUAL
cristi CFR
alinx3330
aris86
ets2oltromânia
Luna
IonutCFR2009
AeroX
ldh80
Adirmvl
Norbi
cardinal
TVlad
Nesebar
riciu
Dr2005
marius664
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 59 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 22:06

Voi cînd ziceti papuci vă referiți la șlapi sau la ce?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 23:27

dan tm a scris:
Voi cînd ziceti papuci vă referiți la șlapi sau la ce?
Papuci, nu pĂpuci, deci nu ghete. Adică ceva gen https://www.emag.ro/papuci-unica-folosinta-model-01-set-100-bucati-md01-100/pd/DHY2PHBBM/ , ca la unele hoteluri (am impresia că sunt obligatorii la 4* şi peste).

Autocarul la japonezi e o variantă low-cost pentru trenul de mare viteză. Evident, conceptul de low-cost e diferit între Japonia şi Europa, plus că în Japonia s-ar putea să-şi facă seppuku şoferul dacă pune vreo frână de te dă jos din pat. Laughing

Autobuzul ăla de la Tokyo la Osaka costă între 12.000 şi 20.000 yeni, adică între 87 şi 145 euro. Un bilet la trenul de mare viteză. Trenul începe de pe la 160, da' face sub 3 ore, distanţa fiind puţin peste 500 km. E lesne de înţeles diferenţa de timp... dar când poţi să iei bilet de autobuz la juma' de preţ şi nu te grăbeşti prea tare... în fine, există clienţi pentru toate mijloacele de transport.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeDum 08 Mai 2022, 23:36

Da am văzut destule autocare care oferă scaune de lux atât în Thailanda Vietnam Singapore Coreea-Sud India deci cam toate țările din regiunea aia
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeLun 09 Mai 2022, 17:23

Ce zice Nicușor Dan pe Facebook

🔴ANPC e noua bâtă a PSD în București.

🔴Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie (anunț făcut chiar azi).

E adevărat: nu e totul perfect în București, sunt probleme nerezolvate de 30 de ani și unele adâncite de regimul Firea, timp de patru ani. Dar serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite la standarde de excelență. Nu punem lacătul pe București, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aș dori să existe suficienți bani la primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată.

🔴Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC? Probabil că bucureștenii se pot aștepta și la așa ceva de la subordonații plini de zel ai „Doamnei”. Sunt curios dacă sunt tot atât de „necruțători” cu primăriile sectoarelor 3, 4 sau 5.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeLun 09 Mai 2022, 22:51

Păi cam are dreptate, ANPC nu are atribuţii legale în domeniul inspecţiei de autovehicule sau tramvaie. Aceste atribuţii sunt ale ISCTR, respectiv AFER, după caz.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeLun 09 Mai 2022, 23:12

Așa ar trebui să închidă si Hypermarketuri că aia mai pun și sănătatea oamenilor în pericol cu produsele lor dar dehh acolo nu au voie găsesc niste fraieri din ăștia mai mici..
Sus In jos
CalinIonMihai

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 1780
Data de inscriere : 25/03/2021

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeMar 10 Mai 2022, 08:09

Uitandu-ma la un clip in care un automotor se declara defect si nu isi mai poate continua traseul, mi-am adus aminte de tata care s-a certat cu doamnele de la casa de bilete din Craiova. Luasem bilete cu o zi inainte. Deja prima problema a fost la plecare. Locomotiva trenului a ramas defecta intre Calina si Dragasani. 2 ore a durat pana a venit alta locomotiva de la Piatra Olt. desigur legatura la Craiova spre Timisoara am pierdut-o. Erau rangurile vechi pe atunci. Asa ca dupa o cearta pana aproape sa intervina jandarmii ce patrulau prin gara, am mai scos din buzunar 100 de lei. Pentru alt supliment de viteza si alte doua locuri. Noi aveam legatura la tren accelerat 1691. dar nu l-am mai prins asa ca am calatorit cu urmatorul tren R 695 deoarece nici pe rapidul 360 nu am reusit sa il prindem. Desi este o situatie neprevazuta, nu mi se pare normal sa platesc din nou. De ce? Nu sunt eu de vina ca sa defectat.
O situatie aproape similara a fost in decembrie cand 2603 a fost anulatdin cauza zapezii. pe atunci circula o sageata pe ruta Timisoara Cluj ce pleca pe la 7.50 parca. Nu au vrut sa transporte navetistii ce venisera de la servici pentru trenul 2603. Alta alternativa era si trenul de la regiotrans, dar nu am stiut de el. Am auzit doar cand i-au anuntat plecarea. Asa am ajuns in acea zi sa ies la 7 si sa ajunga acasa la ora 14. Ce spune legislatia in aceste doua cazuri prezentate?
Eu sunt de parere ca in primul caz sa ma transporte (desigur ca la clasa 2) fara alte costui.
In cazul al doilea trebuia data o dispozitie ca acel accelerat de Cluj sa opreasca la Sanandrei, Baile Calacea si Ortisoara. Doar pentru aceste statii erau cei mai multi calatori de la 2603.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeMar 10 Mai 2022, 09:42

Oare CFR Călători nu ar putea trimite doua vagoane ?

© Ivo Radoev 🇧🇬
44 144 начело на МБВ 493 Sofia - Svilengrad - Еdirne
https://flic.kr/p/2ni9zLb
03.05.2022 г.
#BDZ, #БДЖ, #SKODA, #Sofia, #Bulgaria

Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Fb_im407
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeMar 10 Mai 2022, 17:40

Din 06.08 Westbahn anunță creșterea de la 4 la 6 curse pe zi Munchen-Viena pe sens primul tren plecând în zilele lucrătoare la ora 06.10 din Munchen la Viena iar ultimul tren pleacă la ora 17.49 cu preturi incepand de la 23.99 euro

Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeJoi 12 Mai 2022, 16:23

In aceasta dimineata ascultam la radio scumpirile. Pe primul loc sunt gazele. S-au scumpit cu 85%.
La polul opus este chiar CFR. Tarifele de calatorie au ramas citez "aproximativ" la acelasi nivel ca in 2021.
Insa multi prefera masina. Nu ii intereseaza calatoria in sine. Ci sa ajunga cat mai repede la destinatie. Oare aici pe forum cati sunt? Smile
Eu prefer trenul. Eu in 2018 am mers la Dragasani prin nordul tarii. Mai exact am ajuns la Iasi. De la Timisoara pana la Oradea cam sarac in peisaje. dar dupa Oradea e superb. Calatorie de 34 de ore. dar a meritat. Desi initial la casa de bilete din Timisoara nu aveau loc la dormitor pentru 1668 Iasi - Bucuresti, cand am ajuns la Iasi, si am povestit la conductor ca am dorit la dormitor, imediat a gasit o cabina. doar pentru mine. am platit doar diferenta. Dar sa stiti ca erau calatori si la vagonul de dormit. Nu stiu de ce l-au scos. dar in concluzie intre masina si tren pentru a calatorii prin tara clar aleg trenul.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeJoi 12 Mai 2022, 17:33

Pai tarifele astea sunt de prin 2011 ba chiar au mai scăzut de când era TVAul de la 24 la 19% pe când la auto gunoaiele alea la biletele tipărite le-au vândut mult cu TVA de 24 s-au modificat cu pixul TVA 19% dar el tot 24% era..
Am văzut și azi dimineață intrarea în București pe DN 1 dinspre Ploiesti pe 3 benzi pline chiar ziceau și reporterii zici că nici nu este nici o diferență că acuma motorina este 9 lei deci inca au românii bani s-au vorba aia sunt prea bogați pentru tren..
Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeSam 21 Mai 2022, 12:46

Noi avem oare ce au japonezii? tren turistic prin care poti face rezervare doar prin agentiile de turism. cu opriri in anumite statii. toate opririle au 30 de minute. e adevarat ca noi nu avem vagoane cu conditii atat de bune ca cele de la japonezi. dar avem si noi peisaje frumoase.
ma gandeam la un traseu ca Timisoara - Arad - Oradea - Cluj - Suceava - Iasi - Bucuresti - Constanta.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeSam 21 Mai 2022, 14:17

Exista tren charter adică cine vrea poate sa închirieze vagoane pentru grupuri mari. Până la pandemie exista Transilvania train care avea ceva întinerariu Brașov SIbiu Alba Iulia Sighisoara

https://transilvania-train.com/ro/program-2/

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Sam 21 Mai 2022, 21:02, editata de 1 ori
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14503
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeSam 21 Mai 2022, 20:06

Pe 24 martie a circulat tren charter București  Nord - Lehliu - București Nord 15081/15082 Nostalgia
https://www.facebook.com/1741391419313073/posts/4803407666444751/?app=fbl
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitimeSam 21 Mai 2022, 22:17

Se poate orice, CFR Călători atât aşteaptă, mai ales că toate prestaţiile se plătesc în avans.

Mai mult, se pot închiria şi trenuri speciale de la SFT (Regal, Moldoviţa etc.), preţul e chiar decent. Numai că România nu are o cultură a căii ferate, implicit nu are destui muşterii dispuşi să dea, de exemplu 100 euro ca să facă un drum dus-întors cu Trenul Regal până la Constanţa (preţul e estimativ pe călător, evident că trenul se închiriază cu preţ pe vagon pe zi, apoi vin costurile cu remorcarea).

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport III   Discutii generale despre transport III - Pagina 52 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport III
Sus 
Pagina 52 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 59 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: