|
| Discutii generale despre transport III | |
|
+29rich1974 DAS 2011 adytm TER200 CalinIonMihai Adrian78 razvan - trenuri Re6/6 Cipri Andrei Neculai Amiralul ciprian71 Peter Fodor DUAL cristi CFR alinx3330 aris86 ets2oltromânia Luna IonutCFR2009 AeroX ldh80 Adirmvl Norbi cardinal TVlad Nesebar riciu Dr2005 marius664 33 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 30 Iul 2020, 10:07 | |
| Alea sint facute inainte de a fi declarata rezervatie. In copilarie aveam si eu fantezii din astea de tipul "cale ferata Tulcea - Sulina" dar mai tirziu mi-am dat seama de inutilitatea ei, dincolo de dificultatile tehnice evidente. A propos de aceste dificultati (teren instabil, conditii grele de lucru si de clima) am descoperit recent - ca in bancul ala - ca prin secolul al XIX-lea americanii au construit o cale ferata catre Key West, Florida care lega toate insulele arhipelagului. Intre timp au renuntat la ea si au construit in paralel o sosea...
Bancul era cam asa: "daca ai o inventie si vrei sa o brevetezi, ar fi bine sa verifici daca nu cumva americanii au renuntat intre timp la ea". |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 30 Iul 2020, 14:22 | |
| Intradevar, realizarea unui drum Tulcea- Sulina (nu a zis nimeni de cale ferata Tulcea- Sulina!) ar fi foarte greu de realizat, desi mai demult am citit despre unui proiect de dinainte de revolutie despre o astfel de sosea!
Dar o cale ferata Braila- Tulcea cred ca s-ar putea realiza (din punct de vedere tehnic) si nu ar fi o lucrare extraordinar de dificila, din punct de vedere al terenului pe care l-ar strabate! Partea mai costisitoare ar fi un pod feroviar peste Dunare, la Braila.
Si de asemenea un pod rutier peste Dunare la Isaccea- Orlovka ar fi util, inclusiv pentru legatura rutiera dintre Bulgaria si Ucraina. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 30 Iul 2020, 19:39 | |
| https://www.facebook.com/PodBraila/ |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 31 Iul 2020, 01:06 | |
| Marfa proaspata pentru Astra
https://www.locomotives-for-sale.com/Rolling-Stock/Locomotives-Multiple-Units/4-Car-DMU-Intercity-Diesel-Multiple-Units-For-Sale/ |
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 31 Iul 2020, 16:36 | |
| https://m.hotnews.ro/stire/24201917
Zece puncte slabe ale rețelei feroviare românești și locuri unde trenurile pierd "lupta" în fața transportului rutier |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 02 Aug 2020, 00:24 | |
| Sa salvam Taromul si ei cheltuie 800000 de euro pe publicitate la curse anulate in pandemie..
https://www.libertatea.ro/stiri/site-ul-iosif-buble-stiripesurse-primit-bani-tarom-pandemia-covid-3080897 |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 02 Aug 2020, 02:04 | |
| Ce scrie în articol ,,Valoarea rate-cardului pentru promovarea TAROM, în perioada ianuarie-iunie 2020, este de 871.450 de euro – ăsta este “prețul cerut” de site, într-un limbaj popular, dar, conform specialiștilor din domeniu contactați de Libertatea, acest preț poate avea discounturi și de până la 90%, în funcție de volumul publicității dorite și de alți parametri. Practic, este posibil ca TAROM să fi plătit de până la 10 ori mai puțin decât valoarea rate-cardului indicată de BRAT."
Na, tre' să facă şi Libertatea vizualizări din ceva. Sumele exacte s-ar putea vedea în ROGOP-ul TAROM, pe care au obligaţia să îl publice. Nu ştiu dacă o fac, că site-ul lor merge cam ca avioanele lor în perioada asta. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 02 Aug 2020, 02:15 | |
| Hai ca stim cu toti de ce se tine in brate Taromul sa circule parlamentarii cu avioanele acasa ca sa se sifoneze bani sa se plateasca salarii babane la niste politruci plus ca acolo e o increngatura de neamuri Oare banii de mentenanta tot aia au ramas desi nu au zburat avioanele? |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 02 Aug 2020, 15:25 | |
| Măcar de ar da nişte preţuri mai decente... că şi parlamentarii ăia decontează sute bune de euro pe bilet, asta în condiţiile în care, de când cu pandemia, serviciile TAROM sunt la fel ca alea de low-cost, gata cu mâncarea şi băutura la bord. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 02 Aug 2020, 18:42 | |
| PAi doar nu merg la Noumea sa le trebuiasca mincare si bautura. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 03 Aug 2020, 09:33 | |
| Raspuns tipic de companie de 2 bani
Pe 9 aprilie trebuia să fiu la Cluj, pentru un seminar. Urma să mă întorc pe 10. Mi-am cumpărat în ianuarie un bilet Tarom. Din pricina stării de urgență, compania a anulat zborul. Am cerut, de aceea, restituirea banilor plătiți. Pe 8 aprilie, Tarom mă informa că va dura “aproximativ 21 de zile în funcție de capabilitățile băncii emitente a cardului respectiv”. Am surâs citind barbarismul folosit și văzând că responsabilitatea era aruncată pe umerii băncii și am așteptat. Tarom n-a virat nici până azi banii. Realizând că nu îi e ușor și profitând de faptul că seminarul de la Cluj e reprogranat, am cerut companiei aviatice să renunțe la rambursare și să-mi reprogrameze zborul pentru curse spre și de la Cluj programate la aceleași ore ca-n aprilie. Tarom a zis: nu. Vă copiez răspunsul, ca să vedeți cum mi-a fost refuzat ajutorul: “TAROM vă asigură că returnarea prețului biletelor achiziționate și nefolosite este o acțiune demarată încă de la anularea primelor curse aeriene, un proces în plină desfășurare și care va continua, compania făcând toate eforturile pentru a-l accelera. Vă garantăm că toate aceste cereri de restituire vor fi procesate și rezolvate pozitiv.” Fără comentarii... |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 03 Aug 2020, 09:43 | |
| Daca ma duc la Dedeman si restitui o lanterna in citeva minute am banii. Depinde citi oameni sint in fata mea la Relatii cu clientii. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 03 Aug 2020, 09:46 | |
| E logic că nu vor să schimbe biletul, din două motive: unul e că tu deja ai cerut restituirea, al doilea e că dacă vor fi zboruri în perioada aia, biletele vor fi mai scumpe.
Mai mult, atât TAROM, cât şi alte companii cu zboruri anulate, au profitat de pandemie şi au făcut zboruri cu numere de charter pe anumite rute, cu bilete mult mai scumpe, neacceptând biletele normale vândute pentru zborurile anulate pe aceleaşi rute. Aşa au funcţionat toate aşa-zisele zboruri de repatriere făcute din Anglia, Germania şi din alte părţi. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 04 Aug 2020, 15:15 | |
| Trebuie sa se mai documnteze putin exista tramvaie sau automotoare fara catenara care merg pe baterii aia e soluția Proiectul USR PLUS Sibiu pentru Trenul Electric Urban ! Oportunitate pentru Sibiu Statutul de oraș istoric și obiectiv turistic nelipsit de pe lista turiștilor europeni și nu numai, industrializarea puternică, mai cu seamă în domeniul automotive a zonelor limitrofe, construirea de cartiere noi și oferta diversificată de locuri de muncă, produc în Sibiu o creștere constantă a populației active și implicit a nevoii de mobilitate. În aceasta situație, transportul urban existent nu va mai face față în curând, datorită în principal infrastructurii limitate. Beneficii Tren/tramvai electric, bazat pe acumulatori reîncărcabili în stația de capăt cu o autonomie de 30 Km între două încărcări, timp de încărcare în stație FAST CHARGE 10 minute. Trenuri tip Catfree care nu au nevoie de infrastructură de linie electrificată, fiind utilizată linia existentă CFR sau liniile industriale existente ]n prezent dezafectate. Tren electric modern cu facilități SMART. Viteza medie de deplasare 30-35 Km/h, durata totala intre Gara CFR Sibiu – Continental inclusiv opriri în stații 21 minute. Sistem de e-ticketing integrat, cu 5 automate de bilete in stațiile: 2 in Gara CFR Sibiu, unul în statia Continetal si unul in statia Selimbar. Costul mediu al biletului de călătorie – 2 lei pentru un dus intre Gara CFR Sibiu și capatul Continetal. Trei trasee: Traseul Gară CFR Sibiu – Continental, cu stații la: Continental , Europa Unită, Aeroport, Ambient, Str. Turda, Str. Ogorului, Str. Frigoriferului, Gara Turnișor, Țiglarilor, Gara Mică, Gara CFR Sibiu. Traseul Gara CFR Sibiu – Strand II, cu stații la: Strand II (legătură Câmpșor), Strand I (Biserică), Gara Turnisor, Tiglarilor, Gara Mică, Gara CFR Sibiu Traseul Gara CFR Sibiu – Gara Selimbar, cu stații la: Gara CFR Sibiu, Halta Vasile Aaron, Cartier Triaj, Cartier Selimbar, Gara Selimbar. Noduri intermodale Nod intermodal Gara CFR, conexiune cu autobuzele Tursib, taxiuri, legatura cu alte trenuri din gara CFR, mijloace de transport alternative cu conectivitate pe piste de biciclete, realizare aunei parcări speciale pentru biciclete și a unei parcari supraetajate in piața gării. Proiect eligibil cu Pactul verde european (Green Deal) Obiectivul sustenabilității proiectului din punct de vedere al impactului asupra mediului – criterii prevăzute în politica europeană privind schimbările climaterice, stoparea reducerii biodiversității, etc este realizat prin compatibilitatea cu obiectivele de dezvoltare durabilă din POS-T : Modernizarea și dezvoltarea rețelelor naționale de transport, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, Promovarea transportului pe șină și intermodal, Sprijinirea dezvoltării transportului durabil prin minimizarea efectelor adverse ale transportului asupra mediului și îmbunătățirea siguranței traficului și a sănătăți umane, Proiectul contribuie la promovarea transportului pe șină, bazat pe energie electrică și întărirea poziției acestui mod de transport în raport cu cel rutier, cu impact pozitiv asupra mediului având în vedere reducerea semniifcativă a poluării. Parteneriat public-privat Realizarea proiectului în colaborare cu: Primăria Sibiu și Consiliul Local, prin TURSIB SA – firma de transport public local Firmele din Zona Indistrială Vest care în prezent au încheiate contracte cu firme de transport cu microbuze pentru transportul navetiștilor Compania Națională CFR SA Vă invităm să urmăriți live prezentarea proiectului trenului electric urban în data de 6 august, ora 18, și la dezbaterea despre soluțiile de mobilitate SMART, infrastructură de transport și conectivitate propuse de noi, alături de specialiști invitați ! |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 04 Aug 2020, 17:44 | |
| https://www.facebook.com/DragosAlecsandruIndependent/posts/128859585554714 La Pitesti un nene viseaza sa demoleze calea Bucuresti ca sa uneasca liniile de Curtea de Arges si Campulung pentru "tramvaiul S-Bahn de Pitesti". Am zis sa postez si aici asa for fun. E o adevarata moda prin majoritatea resedintelor de judet din tara sa se propuna transport "metropolitan" in goana dupa functia de primar. Nici n-ai zice ca mai avem o pandemie peste noi. In fine, una peste alta, n-as fi postat fantezia asta, dar recunosc ca mi-a suras ideea unirii celor doua linii, asta daca desigur Dacia Renault mai are un viitor in Romania. Dar lucrul asta in sine era foarte util de realizat mai din timp, sa fi existat deja. Stiu ca au mai existat discutii/vrajeli electorale si cu alte ocazii despre transport suburban/metropolitan intre Pitesti si Mioveni. Dar ce sa faci, oamenii deja merg cu autobuzele speciale de la uzina, ori cu dubarii care fac curse prin judet. Pentru majoritatea nu s-ar mai dovedi util acum. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport III | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |