|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 09:55 | |
| Frate, sper că trolezi și că nu întrebi serios chestiile astea, că sînt de o nesimțire crasă. Dacă e a doua variantă ai mare grijă, că unii nu sînt duși la biserică și e posibil să te întorci acasă și cu fața frăgezită.
|
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 10:25 | |
| Iarasi depinde de situatie. Daca ai un telefon de serviciu si esti sunat vorbesti oriunde ai fi, ca de aia e telefon de serviciu. Mi se intampla des chestia asta. Si sincer nu consider ca-s nesimtit pentru ca trebuie sa rezolv niste probleme. Si unele NU se rezolva in 2 minute. Cum ar fi sa-i zic sefului meu, stii nu pot sa vorbesc acum, te sun in 1 ora cand ies din RATB, nu, pentru ca ala are nevoie atunci de informatii. Sau o mama care e sunata de fiul ei sa-i zica, mama amana si tu pana cobor din autobuz, peste vreo juma' de ora. Nu merge. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 11:15 | |
| Luna, remarcile tale de-a dreptul oligofrene sunt de o nesimtire aparte pe acest forum, e groaznic ca exista oameni ca tine care interpreteaza orice de-a-n -- si are o manie bolnava de a fi Gica contra. Nu e interzis sa vorbesti la telefon, dar nu e nici normal sa suport vaicareli tot drumul si rasete zgomotoase sau injuraturi care chiar se aud (la modul general).
Dar cand tu, o putoare, mergi gratis pe carca statului ai dreptul sa te plangi de conditiile din tren sau ca nu alearga cu 160 la ora sau sa te teleporteze instant la destinatie? Dar sa o duca domne gagicul ei acasa cu 160 la ora pe A1, si asa e nebunie la trenurile de Pitesti in weekend (era inceputa dinainte, acum e deja horror), mai ales ca-s blestemate la compuneri cu sobolani Desiro. Nu-mi pasa ca e ea studenta cu drepturi. Nu merita orice terchea berchea asa drepturi si mai si face gat. Ca sa citez pe unii (parca replica originala e din filmul Filantropica): am ajuns o tara de asistati social, sa sponsorizam lenea si f.utaiurile (avand in vedere ca studentii vor putea calatori gratis oriunde in tara chiar si ca sa intalneasca gagici de pe Facebook). Imi cer scuze de exprimare, e doar imprumutata, insa indica foarte bine situatia in care ne aflam, una pe care voi o vedeti prin revarsari de lapte si miere pe trenurile noastre.
Multe trenuri si-au epuizat locurile astazi la Pitesti/Slatina. La 1792 m-am uitat ieri si deja se daduse tot. Ghici cine le cumpara anticipat majoritatea locurilor si aia care vin cu 30min-1h inainte la gara vor avea surpriza sa afle ca trebuie sa calatoreasca in picioare sau sa renunte! De ce sa umple trenurile doar studentii !? Numai studentii isi asigura repede locurile gratuite. Nu sunt neaparat de condamnat! Dar problema e ca Pitestiul nu va face fata daca nu se mai iau niste masuri! Nu e normal sa avem doar trenuri studentesti la anumite ore. Se vor pierde calatori care si platesc in aceeasi zi! Nu sunt toti nevoiti sa plece cu alte trenuri la alte ore ca sa prinda loc, ei au de plecat la o ora, deci vor alege alt mijloc de transport. Anticipatia nu e pentru oricine, mai ales cand vorbim de rute scurte cu mers cadentat. Anticipatia nu-si are rostul decat pe rute lungi sau calatorii mai importante planificate mai din timp, eventual si pentru ceva reducere. La o ruta gen Pitesti - Bucuresti nu-si are rostul anticipatia. Acum are pentru studenti ca sa prinda loc, desigur, fiind bataie. La trenurile de Pitesti nu prea poti suplimenta! Nu sunt AM Desiro destule si nici nu poti cupla mai mult de 3. Ar trebui in weekend introdusa o pereche de trenuri extra. Vineri pentru 1789 o pereche suplimentara si duminica pentru 1792 inca o pereche.
Si sa zicem asa: da, va curge lapte si miere la CFR, chiar daca cu ceva intarziere/penalizare. Poate vor creste incasarile si se vor face investitii. Dar ce nu-mi doresc: cu trenul sa circule in conditii relativ bune toata lumea, nu sa nu mai aiba lumea platitoare de bilet loc in tren de pomanagii! Nu e normal! Hai sa zicem ca se mai intampla (mai ales la trenuri de litoral) sa se epuizeze locuri! Dar si cu 1-2 zile inainte si compania sa nu sesizeze si sa ia masuri!? Uite asta ma calca pe nervi! |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 11:54 | |
| Gestul cu vorbitul in mijloacele de transport in comun tine de educatie.In tari precum Austria, Elvetia, cel putin pe unde am circulat am vazut pasageri care evita in totalitate discutii personale la telefon.Tine de codul bunelor maniere. In ce a ce priveste romanul cunoaste raspuns pentru orice. Daca e vorba de o comunicare de serviciu, o faci discret, scurt si la obiect.Asta e valabil daca este la fel de aducat si seful si apreciaza ca nu este indicat sa vorbesti in transportul in comun si te respecta si pe tine ca angajat. In alta ordine de idei, de pinde si ce vorbesti cand te afli in speta in tren.Tin minte ca ma aflam intr-un tren regio intre Liubliana si Postojna.Seara tarziu intr-un automotor electric eram eu si un grup de tineri ce vorbeau in germana.Am fost uimit cum in discutiile lor NU s-a strecurat nici un jargon sau ceva pe aproape. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 13:24 | |
| - AeroX a scris:
- Luna, remarcile tale de-a dreptul oligofrene sunt de o nesimtire aparte pe acest forum, e groaznic ca exista oameni ca tine care interpreteaza orice de-a-n pulea si are o manie bolnava de a fi Gica contra.
Vorbeşti de bun simţ şi, totuşi, mai ai un pic şi te apuci să înjuri ca la uşa cortului. Se impune o mică pauză de gândire, de 3 zile. _________________ :TTT:
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 14:08 | |
| Am fost în week-endul ăsta la Tg. Mures. De obicei foloseam trenul. Era mai ieftin decât cu mașina chiar și la cusetă. Da' făceam 12 ore de la Alexandria la Mures. Acum am folisit mașina. Pret benzină=300 lei dus întors. La tren cu toate reducerile de fidelitate era în jur de 230 lei la cușetă. Aseară am plecat din Mureș la 18.45, la 21.20 eram la Mc Donald's în Brașov de la ieșire, am plecat la 22.00 iar la 1.00 parcam în faţa blocului. Trebuie să ai mult timp, nervi și pasiune ca să mai mergi cu trenul. Plus faptul că în masină pot să fumez când am chef. Waze-ul să trăiască, dă alerte bune de radar! |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 14:11 | |
| De când se numește forumul lui Dr2005 și nu forumtrenuri.com sau forumul pasionaților de trenuri din Romania ?
Poate ca ceilalți moderatori și admini au considerat ca nu e normal ca eu sa fiu banat ( ma rog ultima data știam ca voi fi banat ca am lovit unde trebuia și în cine trebuia, s-au și simțit băieți care nu le plac femeile ) dar cu Aerox de ce se repeta istoria și același admin consideră el ca a gresit si trebuie sa-l baneze ? Ceilalți sunt în medical, au considerat ca nu e nimic grav sau se plătesc polițe ori se reglează conturi pe tema feroviara ? Prea bate la ochi ca doar un admin sancționează mereu aceeași membri. Ar trebui sa va dea de gândit !!
Când hotărăște x sa sancționeze pe y se discuta pe topicul adminilor sau fiecare face cum crede el mai bine ? Ca dacă ar fi asa multi membri nu doar ca ar fi trebuit excluși dar ar trebui sa li se șteargă inclusiv postările pline de tâmpenii și frustrări personale.
Aștept sa primesc avertisment pentru această postare și de la altcineva și nu sancțiune tot de la Dr2005 că nu e forumul lui, e al tuturor celor care contribuie cu informații, poze sau filmări.
Un week-end plăcut vă doresc. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 14:39 | |
| Dincolo de jigniri fara motiv, voi ati mers mai mult cu trenurile? In special regio? Sa vedeti ca deregula deranjanti nu sunt cei care vorbesc la un iphone ci cei care vorbesc live? Cand auzi 2-3-4 sau mai multe persoane cu pet-urile de bere, semintele si chiar tigarile uneori vorbind ore in sir o gramada de cuvinte ce incep cu litera p sau alte derivate si imi e rusine sa le zic, cand mai dau si cate o palma in perete. Si deseori lasa si mizerie/distrugeri. Si nu, deregula astia nu sunt studenti ci oameni trecuti de 40 de ani, uneori sunt chiar angajati de la cfr. Si uneori nu sunt nici angajati cfr si nu au nici bilete de nici un fel. Apoi v-ati gandit ca poate unii tocmai deaia si calatoresc cu trenul ca sa poata vorbi la telefon, ca in timp ce conduci chiar nu prea poti fara riscuri majore.
Cine merge sa se intalneasca cu gagici nu prea cred eu ca sta in banii de bilete de tren. Pe ruta Bucuresti - Pitesti e mai special inseamna, trenurile trebuie inlocuite cu locomotiva si vagoane cand e cerere asa mare. Asta trebuie insa sa o faca operatorul de transport, nu e vina calatorilor ca sunt mai multi decat locurile. Ca se cumpara anticipat biletele e foarte bine, ar trebui ca aproape toata lumea sa cumpere anticipat.
Codul bunelor maniere zice sa nu deranjezi pe altii, dar asta e destul de subiectiv. Si oamenii invarsta daca le-ar avea cu tehnologia numa cu streaming pe antena 3 sau romania tv i-ai vedea pe device-uri in trenuri, si pus tare ca nu aud bine, fara casti ca ii incurca. Au venit sa imi zica si mie de cateva ori ca laptopul meu nu prinde si antena 3 ca oare ce or zice nu stiu ce personaje de nu stiu cine? Cu vorbitul la telefoane de ce sa nu se mearga in alt compartiment gol? In aproape toate trenurile sunt destule locuri libere. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 14:43 | |
| Nici mie nu mi se pare ok ca AeroX să fie pedepsit. Maximum i s-ar fi putut atrage atenția să-și tempereze limbajul dacă cineva chiar considera necesar. Deși nici asta nu mi s-ar fi părut obligatoriu. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 14:55 | |
| Corect pentru ca nu e forumul lui Dr2005, si ceea ce face el acum se numeste abuz de functie! Pai unde mai e libertatea de exprimare prevazuta in Constitutie? Daca userul Aerox injura mai ziceam, pe cand asa omul n-a mai suportat anumite comentarii si a "explodat". Si daca nu suntem de acord unii cu altii asta ce inseamna ca ni se baga pumnul in gura sa fim redusi la tacere? Katalyn avea dreptate deunazi!
@Dr2005 ce ai de gand, sa plecam cu totii si sa moara forumul? |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 17:21 | |
| Libertatea ta începe unde se termină libertatea celorlalţi. AeroX a căutat-o cu lumânarea de mult timp, ca să nu mai vorbim că el şi cu încă vreo 2 - 3 promovează un sentiment de ură faţă de studenţi şi persoanele cu studii superioare. Nu vreau ca forumul ăsta să promoveze o atitudine similară cu cea a minerilor lui Miron Cozma. Ultimele pagini din acest topic sunt doar o împroşcare cu venin către studenţi, făcută de AeroX şi încă vreo câţiva. Iar la orice părere contrară s-a răspuns cu atacuri la persoană. Iar eu nu tolerez astfel de atacuri.
Libertatea de exprimare e garantată, dar atacurile la persoană sunt prea mult. _________________ :TTT:
|
| | | AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 17:36 | |
| - Dr2005 a scris:
- Libertatea ta începe unde se termină libertatea celorlalţi. AeroX a căutat-o cu lumânarea de mult timp, ca să nu mai vorbim că el şi cu încă vreo 2 - 3 promovează un sentiment de ură faţă de studenţi şi persoanele cu studii superioare. Nu vreau ca forumul ăsta să promoveze o atitudine similară cu cea a minerilor lui Miron Cozma. Ultimele pagini din acest topic sunt doar o împroşcare cu venin către studenţi, făcută de AeroX şi încă vreo câţiva. Iar la orice părere contrară s-a răspuns cu atacuri la persoană. Iar eu nu tolerez astfel de atacuri.
Libertatea de exprimare e garantată, dar atacurile la persoană sunt prea mult. Acuma prietenii lui cu care improsca cu noroi in studenti ce sa zica, lor li se pare normal cand se incepe cu jigniri impotriva cuiva care nu este de parerea lor. Pe aici sunt multi altii ca el care se ascund in spatele unui cont si nu stie nimeni nimic despre ei, dar ei se folosesc de asta ca sa jigneasca in continuu in stanga si in dreapta. Acest Aerox ii face pe altii oligofreni, pomanagii etc. dar el cine este? Pana si varsta si-o ascunde, si nu cred ca l-a vazut cineva vreo data. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 17:50 | |
| E inevitabil să apară astfel de oameni. Noroc că nu e după ei _________________ :TTT:
|
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 18:24 | |
| Mi se pare absolut deplasata aceasta "pedepsire" a lui AeroX care chiar merge foarte mult cu trenul, nu vorbeste dupa ureche sau din auzite ca foarte multi de aici si de la care unii chiar ar avea de invatat. Este un abuz in serviciu, ca tot sunt unii cu statul de drept in gura de dimineata pana seara si ne citeaza mereu din legi.
Nu stiam ca unele categorii sunt tabu, nu avem voie sa ne legam de ele ca se simte ofensat X sau Y. Poate daca nu ar fi atat de necivilizati si de pusi pe rele nu s-ar lua lumea de ei - asta ca tot se vorbeste de libertatea si respectul fata de celalalt. Daca ei nu respecta ceilalti calatori si devasteaza trenurile eu de ce i-as respecta pe ei? Ma scuzati, dar micutzii astia cu gura mare chiar merg in fond pe spinarea mea si a altora, Adica nu inteleg - asta le da dreptul sa fie si nesimtiti ca bonus sau cum?
Luna - sa stii ca uneori si eu am impresia ca postezi la misto sau ca sa enervezi lumea. Unele chestii mi se par atat de aberante ca nu stiu daca le arunci in gluma crezand ca esti interesant sau chiar le gandesti cu adevarat. Si daca nu te pricepi ar trebui sa te abtii sa iti dai cu parerea, eu nu vorbesc decat despre lucruri vazute si auzite de mine personal, nu povesti gen "hai sa punem vagoane pe Pitesti daca e asa multa lume". Exista o lume reala dincolo de monitorul tau - valabil si pentru altii. |
| | | AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 18:41 | |
| Degeaba mergi mult cu trenul daca in fond nu cunosti cum functioneaza sistemul. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |