Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 45 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 19:41

ciprian71 a scris:
Pai locuri de munca bine platite sau ar fi trebuit sa fie bine platite ar putea fi chiar in  modernizarea infrastructurii feroviare.Dar vai.. PSD se da de ceasul mortii ca nu gaseste bani pentru alocati, mariri de pensii, tichete de vacanta la bugetari si mariri de salarii cu 20%.

E vorba numai de administraţia publică locală (adică funcţionarii din primării), unde salariile oricum sunt mici. În niciun caz nu se dau majorări în alte domenii (cu excepţia actorilor şi asistenţilor maternali, care au primit deja majorări în prima şedinţă de Guvern). Nu se măresc salariile în alte domenii, nu se măresc salariile în societăţile şi companiile de stat. Dar dă bine să spui ,,mărim salariile bugetarilor cu 20%", când tu, de fapt, măreşti doar salariile din primăriile de comune şi de oraşe mici.

Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3794
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 19:43

TVlad a scris:
Totalitar sau nu, Singapore are unul din cele mai mari PIB/uri pe cap de locuitor .

"Totalitar sau nu" este o nerozie fără seamăn. Nu ai voie în Uniunea Europeană să aplici pedeapsa capitală sau să aplici pedepse corporale. Deci este lipsit de sens să vii într-o țară din Uniunea Europeană și să prezinți ”avantajele” unui stat quasi-totalitar ca Singapore. Singapore nu are o instanță tip CEDO și nu respectă Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Dpdv economic, situația din Singapore e cu totul specială: sunt 5 milioane de oameni pe o suprafață de 3 ori cât Bucureștiul, iar PIB-ul e generat de ”smântânirea” economiei din Malaezia (și parțial Indonezia) prin controlul de facto asupra comerțului. E un oraș-stat, la fel cum erau Hong-Kong sau Macau, adică nu se poate compara cu nimic din România sau din Europa. Dacă Rotterdam sau Hamburg și-ar declara independența și ar ”vămui” tot comerțul maritim al Olandei sau al Germaniei, atunci s-ar obține ceva gen Singapore. Așa se obține acel PIB nemaivăzut, e sustras din PIB-ul Malaeziei.

Nici măcar Bucureștiul sau Londra, cu toată centralizarea excesivă a respectivelor țări, nu ”smântânesc” economiile naționale în maniera în care o face Singapore cu Malaezia (și parțial Indonezia).

Ultima editare efectuata de catre Warrington in Mar 10 Ian 2017, 19:58, editata de 1 ori
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4755
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 19:50

Am inteles Dr2005.Este vorba de o multumire pentru rezultatele bune in teritoiu.Fara acesti primari nu puteau scoate acel scor in alegeri.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 19:54

dan tm a scris:
au considerat mereu Singapore democratie nu comunism.

Între democrație și comunism încap o mulțime de nuanțe de gri. ”Comunism” înseamnă interzicerea proprietății private asupra mijloacelor de producție, adică n-ai voie să ai nici măcar camionul tău cu șoferi angajați. Dar o țară nu devine democratică prin simplul fapt că nu e comunistă.

Ți-am spus deja că toate alegerile au fost câștigate de același partid, de zeci de ani încoace. Asta numești tu democrație? Dacă PSD ar câștiga întotdeauna alegerile, ai spune că România e democrație?

Admirația asta pentru țări nedemocratice (Rusia, China, Singapore) este unul dintre motivele pentru care în România lucrurile nu merg în nicio direcție. Toți cei care aveau mai mult de 7-8 ani în 1989 au crescut într-un regim totalitar și vor admira cât vor trăi ei regimurile totalitare. Boala asta nu are leac, se rezolvă numai la loc cu verdeață. Abia când cei născuți începând cu 1985-1990 vor deveni majoritari în societatea românească, țara o să înceapă în sfârșit să se îndrepte într-o direcție.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5568
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 20:22

Warrington a scris:
Abia când cei născuți începând cu 1985-1990 vor deveni majoritari în societatea românească, țara o să înceapă în sfârșit să se îndrepte într-o direcție.
N-ai idee cati prosti sunt si in categoria aia de varsta.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9108
Reputatie : 13018
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 21:10

Warrington a scris:
dan tm a scris:
au considerat mereu Singapore democratie nu comunism.

Între democrație și comunism încap o mulțime de nuanțe de gri. ”Comunism” înseamnă interzicerea proprietății private asupra mijloacelor de producție, adică n-ai voie să ai nici măcar camionul tău cu șoferi angajați. Dar o țară nu devine democratică prin simplul fapt că nu e comunistă.

Ți-am spus deja că toate alegerile au fost câștigate de același partid, de zeci de ani încoace. Asta numești tu democrație? Dacă PSD ar câștiga întotdeauna alegerile, ai spune că România e democrație?

Admirația asta pentru țări nedemocratice (Rusia, China, Singapore) este unul dintre motivele pentru care în România lucrurile nu merg în nicio direcție. Toți cei care aveau mai mult de 7-8 ani în 1989 au crescut într-un regim totalitar și vor admira cât vor trăi ei regimurile totalitare. Boala asta nu are leac, se rezolvă numai la loc cu verdeață. Abia când cei născuți începând cu 1985-1990 vor deveni majoritari în societatea românească, țara o să înceapă în sfârșit să se îndrepte într-o direcție.

Cred ca esti cam grabit sa ne tii un curs despre capitalism.

Nu am spus ca admir tarile enumerate de tine deci nu ma includ in motivele pentru care lucrurile nu merg bine aici.
Stiu ca in Singapore a fost un partid unic.

Am spus ca am vazut o emisiune care analiza acest paradox singaporez in care un partid unic conducea cumva tip comunism dar regimul era considerat democratic de catre marile puteri care si-au stabilit acolo multe fabrici.
In emisiunea respectiva au fost interviuri cu cel care a fost prim ministru inca de la independenta si aproape pina la moarte.

Iar cei care s-au nascut prin 1985 sint cam rupti de realitate, majoritatea traiesc in epoca internet si daca se ia curentul sint in sevraj. Cei care au trecut de asta au invatat unele trucuri de la parintii lor care au furat tara asta si le-au pus in brate bani, masini, gagici tot ce ei nu au avut pe deplin.Asa ca nu au cum sa indrepte lucrurile decit spre directia pe care o vor altii.

Nu vezi ca astia inchid scolile cind e frig? ce generatii sa mai iasa din astia?

Mai usor cu admiratia pentru tarile democratice ca si intre ele unele sint mai ,,democrate" decit altele, cel mai ,,bun " exemplu sint SUA.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5435
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 23:04

Dr2005 a scris:

E vorba numai de administraţia publică locală (adică funcţionarii din primării), unde salariile oricum sunt mici. În niciun caz nu se dau majorări în alte domenii (cu excepţia actorilor şi asistenţilor maternali, care au primit deja majorări în prima şedinţă de Guvern). Nu se măresc salariile în alte domenii, nu se măresc salariile în societăţile şi companiile de stat. Dar dă bine să spui ,,mărim salariile bugetarilor cu 20%", când tu, de fapt, măreşti doar salariile din primăriile de comune şi de oraşe mici.

ca de obicei se da acolo unde nu trebuie ....astia din amdinistraite sunt ultimii care merita amriri, de cate ori intru intr-oa primarie de comuna gasesc 5-6 oameni care taie frunza la caini si trebuie sa treci pe la vreo 3 ca sa plateesti un simplu impozit...intai trebuia restructurata aceasta admninistratie, redus la jumatate nr de angajati prin eliminarea procedurilor idioate de acum care doar dau impresia ca e nevoie de mult personal, si apoi dublate salariile celor ramasi...dar asta e, astia sunt acum electoratuld e baza la partidului si normalc a nu se atinge de ei, ii vor mulge pe cei de la privat ca aia se unesc mai greu, nu fac greve sa ceara bani guvernului si in general nu sunt un electorat disciplinat, usor de adus la vot prin ordin de la guvern
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8418
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 23:38

Warrington a scris:

"Totalitar sau nu" este o nerozie fără seamăn. Nu ai voie în Uniunea Europeană să aplici pedeapsa capitală sau să aplici pedepse corporale. Deci este lipsit de sens să vii într-o țară din Uniunea Europeană și să prezinți ”avantajele” unui stat quasi-totalitar ca Singapore. Singapore nu are o instanță tip CEDO și nu respectă Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Vad ca democrata, delicata si umana Europa (+ America, si restul) nu are nici o problema cu faptul ca in Singapore nu se respecta drepturile omului, banii lor sunt buni. Ca sa nu mai vorbim de Arabia Saudita. Unii europeni si-au luat rolul prea in serios si uite ca s-au umplut de islamisti si tot felul de alte specimene care, daca nu taie beregati sau pun bombe, se multumesc sa frece managlu' pe banii altora.
Contra unora din astia trebuie aplicate masuri "dure" de inspiratie "totalitara" de genul taierii ajutoarelor sociale.

Ultima editare efectuata de catre TVlad in Mar 10 Ian 2017, 23:44, editata de 3 ori
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Reputatie : 5568
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 23:41

Nu stiu ce noroc o sa ai cu primariile de comuna, dar incearca sa platesti pe ghiseul.ro. Eu eram pregatit moral sa stau cateva ore la coada la Taxe si Impozite S6 si apoi la inca ceva la DRPCIV, dar exista o urma de normalitate on-line.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMar 10 Ian 2017, 23:48

NicuS a scris:
Warrington a scris:
Abia când cei născuți începând cu 1985-1990 vor deveni majoritari în societatea românească, țara o să înceapă în sfârșit să se îndrepte într-o direcție.
N-ai idee cati prosti sunt si in categoria aia de varsta.

Or fi proști, dar au timp să învețe cum merg lucrurile. Și spre deosebire de părinții lor, nu mai sunt virusați de comunism sau de totalitarism. Am văzut câțiva din ăștia, unii veniți ca studenți în Anglia, alții veniți de capul lor (una de vreo 23 de ani e asistentă medicală la un azil de bătrâni, altul cam de aceeași vârstă e șofer și livrează pizza, mai sunt încă vreo 3-4 fete chelnerițe etc.).

Sunt cam prostuți, habar n-au pe ce lume trăiesc, dar sunt de bună credință. Nu-i înjură pe indieni și pe musulmani cum fac românii de 35-40 de ani, își văd de munca lor și încearcă să-și construiască o viață. Nu-i deosebești cu nimic de englezii de aceeași vârstă, poate doar sunt ceva mai cuminți, nu se încaieră cu poliția în fiecare week-end și nu se îmbată aiurea. Sunt pur și simplu niște români normali care nu mai au nimic de împărțit nici cu Iliescu, nici cu adversarii lui Iliescu.

dan tm a scris:
Nu vezi ca astia inchid scolile cind e frig? ce generatii sa mai iasa din astia?

Înainte de 1980, când eram prin clasa a II-a, am prins și eu școlile închise. În prima săptămână de după vacanța de iarnă zăpada avea mai mult de 1 metru și au mai stat școlile închise încă o săptămână. Nu are asta nicio legătură cu ce vor face acei copii peste 20-30 de ani.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20635
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25580
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMier 11 Ian 2017, 00:38

NicuS a scris:
Nu stiu ce noroc o sa ai cu primariile de comuna, dar incearca sa platesti pe ghiseul.ro. Eu eram pregatit moral sa stau cateva ore la coada la Taxe si Impozite S6 si apoi la inca ceva la DRPCIV, dar exista o urma de normalitate on-line.
La taxe şi impozite locale S6 se plăteşte şi cu cardul. La DRPCIV se poate plăti prin transfer bancar, direct din internet banking. Eu aşa am scutit multe ore de stat la coadă la înmatriculări, că mulţi stăteau întâi la coadă să plătească.

riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6668
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMier 11 Ian 2017, 10:02

TVlad a scris:

Vad ca democrata, delicata si umana Europa (+ America, si restul) nu are nici o problema cu faptul ca in Singapore nu se respecta drepturile omului, banii lor sunt buni. Ca sa nu mai vorbim de Arabia Saudita. Unii europeni si-au luat rolul prea in serios si uite ca s-au umplut de islamisti si tot felul de alte specimene care, daca nu taie beregati sau pun bombe, se multumesc sa frece managlu' pe banii altora.
Contra unora din astia trebuie aplicate masuri "dure" de inspiratie "totalitara" de genul taierii ajutoarelor sociale.

Pentru cei care se plang de atentate sa se uite putin la sirieni, irakieni samd. Nu cred ca a cerut vreunul sa fie atacat. Nu si-ar dori nimeni sa stea o zi in Siria. Daca la mine e ok, mi-e foarte usor sa zic sa se duca peste x sau sa se duca peste y. Dar daca vine cineva peste mine si nu prea am cum sa apar, tot asa mai spun? Sa vina sa ma atace z? Ma cam indoiesc. Asa ca hai sa fim coerenti, echidistanti si umani. Cu ce masura masuram, cu aia ni se va masura si noua, mai devreme sau mai tarziu. Fereasca Sfantul si de atentate dar si de razboi, oriunde pe globul asta! Oare cand Romania a fost atacata in razboiele mondiale, nu s-au trezit unii din nu stiu ce tara sa zica, atacati Romania, ca eu am pofta sa-i cuceresti? Aplicati-le masuri dure?!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMier 11 Ian 2017, 10:12

Daca aia in tarile alea au fost atacati, trebuiau sa stea acolo sa lupte nu sa fuga?
Si unde mai pui ca cica sint refugiati dar ei se refuciaza la mii de kilometri de casa, pai cind a fost in Iugoslavia razboi citi refugiati au fost in Romania ca eram linga ei?

Pe linga ca au venit in Europa, au si fortat granitele si nu au vrut sa se supuna regulilor. Pai de ce nu s-au dus in Arabia Saudita? sau in Dubai?

aia ii puneau la ordine imediat nu ii lasau sa faca ce vor, aici altii muncesc si ei stau ca nu au nici o meserie, apoi se apuca de atentate.

Dar si astea se vor termina sa speram.

"Moscheile salafiste trebuie interzise, comunitățile trebuie dezmembrate, iar predicatorii expulzați. Și cât mai repede cu putință", a susținut vicecancelarul german. - See more at: https://www.realitatea.net/vicecancelarul-germaniei-admite-dezmembrarea-ue-nu-mai-e-de-neconceput_2019913.html#sthash.VwttdAo0.dpuf

http://www.stiripesurse.ro/pozi-ie-surprinzatoare-dezmembrarea-ue-nu-mai-este-de-neconceput-in-viziunea-germaniei_1172668.html
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6668
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMier 11 Ian 2017, 10:24

Sunt convins ca daca ti s-ar bombarda casa ai sta si ai lupta... cu... cutitul probabil.... Sau daca ai avea copii si nevasta te-ai duce la moarte sigura stiind ca nevasta ta e foarte probabil sa fie violata si apoi omorata.... DOAMNE FERESTE de razboi!

Mi-aduce aminte de o scena din Camil Petrescu: "cand or intra ai nostrii cu baionata in tancurile lor...."

Ia intreaba-ti bunicii, daca stateau in case cand erau bombardari sau fugeau care pe unde apucau.

Se imbatau soldatii si incepeau sa se impuste fara nicio noima.... Si nu conta nici macar daca erau colegi de-ai lor sau localnici... Da, sigur... ai sta si ai lupta, cu coasa probabil.... impotriva unuia care mitraliera....

Si vezi ca acum nici nu mai vezi cine te ataca, vine o bomba si te luminat.

Cu ce lupti daca tu nu ai nici mancare, nici serviciu, nici bani, nici nimic?!

Sa zicem ca scapi de bombe, dar ce mananci? Ca nu mai functioneaza nimic in timp de razboi.

Sa nu dea Dumnezeu sa prinzi, nici tu, nici eu, si nici cel mai rau om de pe pamant, asa ceva!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitimeMier 11 Ian 2017, 11:27

Nu prea ai inteles ce am scris.
Un bunic al meu a murit in razboi.

presedintele Cehiei a spus ca acesti oameni in loc sa isi apere tara...

ma refeream la faptul de a servi in armata, acuma ei vin aici la caldurica si fac probleme in timp ce tara lor este distrusa de tot felul de mercenari.
Altfel ar fi luptat ei in armata regulata contra tuturor factiunilor.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 23 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 23 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 45 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: