Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5873
Data de inscriere : 27/02/2013

Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 18:44

AndreiCFRbv a scris:
Degeaba mergi mult cu trenul daca in fond nu cunosti cum functioneaza sistemul.

Spune-ne tu atunci cum functioneaza, macar sa nu murim prosti.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5435
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 20:35

kristi kkk a scris:
Am fost în week-endul ăsta la Tg. Mures. De obicei foloseam trenul. Era mai ieftin decât cu mașina chiar și la cusetă. Da' făceam 12 ore de la Alexandria la Mures. Acum am folisit mașina. Pret benzină=300 lei dus întors. La tren cu toate reducerile de fidelitate era în jur de 230 lei la cușetă. Aseară am plecat din Mureș la 18.45, la 21.20 eram la Mc Donald's în Brașov de la ieșire, am plecat la 22.00 iar la 1.00 parcam în faţa blocului. Trebuie să ai mult timp, nervi și pasiune ca să mai mergi cu trenul. Plus faptul că în masină pot să fumez când am chef. Waze-ul să trăiască, dă alerte bune de radar!

ai reusit performantele astea pentru ca la noi nu se aplica legislatia rutiera....ca altfel, respectand legea, nu prea aveai cum....si in conditiile astea coparatia cu trenul, care nu poate circula fara sa resepcta viteza impusa, nu isi are rostul...ar fi relevanta o comparatie intre un drum cu masina respectand toate limitele de viteza si unul cu trenul
conform Via Michelin, pentur Targu Mures - Vrasov estimarea e 3h30 circuland legal....nu mai zic Brasov - Alexandria...din pacate asemenea "soferi" ii pun in pericol si pe ceilalati participanti la trafic , in ulte accidenta victimele avan singura vina ca- sau nimerit inc alea unuia pentur care nu conteaza regulile
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 21:31

cristy79 a scris:

Luna - sa stii ca uneori si eu am impresia ca postezi la misto sau ca sa enervezi lumea. Unele chestii mi se par atat de aberante ca nu stiu daca le arunci in gluma crezand ca esti interesant sau chiar le gandesti cu adevarat. Si daca nu te pricepi ar trebui sa te abtii sa iti dai cu parerea, eu nu vorbesc decat despre lucruri vazute si auzite de mine personal, nu povesti gen "hai sa punem vagoane pe Pitesti daca e asa multa lume". Exista o lume reala dincolo de monitorul tau - valabil si pentru altii.
Pai si cand crezi ca cineva zice ceva ce nu e ok de ce nu vi cu argumente? Eu intotdeauna am venit cu argumente la parerile mele si asa cum am mai zis uneori sunt doar pareri, nu le cunosc pe toate. Fiind din zona si vazut personal asta recent poti zice de ce e gresita ideea de a pune trenuri cu vagoane in loc de desiro daca este cerere asa mare? Eu trenul de Pitesti l-am vazut ultima data acum vreo 2 luni, iar in Pitesti cu trenu recunosc ca nu am mai fost demult. Ok, daca nu se pot pune vagoane atunci sa se puna inca un tren la 30-40 de minute distanta.

Edit: Recunosc ca am gresit in unele posturi, uite acum ceva ani am postat aici la lucruri negative despre mai multe trenuri ca au calatori, am si zis ca trebuie facuta ceva reclama negativa la transportul feroviar ca suntem calatori nu actionari sa ne pese, iar scopul nostru este sa calatorim confortabil, daca se poate si singuri in vagon. Asta pana cand am ajuns sa nu prea mai am trenuri pe unde am/aveam nevoie datorita lipsei de calatori, asa am ajuns la concluzia ca mai bine calatoresc mai inghesuit, in trenuri cu locuri multe/toate ocupate dar sa am cu ce calatorii sa nu fiu nevoit sa merg la transportul auto. Inteleg ca iti place sa calatoresti in trenuri goale, si mie dealtfel insa nu e posibil asta pe termen lung.

Ultima editare efectuata de catre Luna in Dum 26 Feb 2017, 21:43, editata de 1 ori (Motiv : adaugare)
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18766
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24347
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 21:35

alliens a scris:
kristi kkk a scris:
Am fost în week-endul ăsta la Tg. Mures. De obicei foloseam trenul. Era mai ieftin decât cu mașina chiar și la cusetă. Da' făceam 12 ore de la Alexandria la Mures. Acum am folisit mașina. Pret benzină=300 lei dus întors. La tren cu toate reducerile de fidelitate era în jur de 230 lei la cușetă. Aseară am plecat din Mureș la 18.45, la 21.20 eram la Mc Donald's în Brașov de la ieșire, am plecat la 22.00 iar la 1.00 parcam în faţa blocului. Trebuie să ai mult timp, nervi și pasiune ca să mai mergi cu trenul. Plus faptul că în masină pot să fumez când am chef. Waze-ul să trăiască, dă alerte bune de radar!

ai reusit performantele astea pentru ca la noi nu se aplica legislatia rutiera....ca altfel, respectand legea, nu prea aveai cum....si in conditiile astea coparatia cu trenul, care nu poate circula fara sa resepcta viteza impusa, nu isi are rostul...ar fi relevanta o comparatie intre un drum cu masina respectand toate limitele de viteza si unul cu trenul
conform Via Michelin, pentur Targu Mures - Vrasov estimarea e 3h30 circuland legal....nu mai zic Brasov - Alexandria...din pacate asemenea "soferi" ii pun in pericol si pe ceilalati participanti la trafic , in  ulte accidenta victimele  avan singura vina ca- sau nimerit inc alea unuia pentur care nu conteaza regulile

Eu fac Hunedoara-Tg Jiu 2h20 mers legal 60 in localitati, 100-110 in afara masina ma ajuta la depasiri deci merg relaxat deci nu ma risc si nici vitezoman kamikaze nu sunt
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11198
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 21:37

Când am făcut școala de șoferi nu m-am întrebat nimeni dacă am măcar 8 clase sau liceu ca știu ca ar exista sau va exista o bariera deci nu vad de ce ar trebui pe un forum sa dam totul din casa. Nici când m-am angajat nu mi-a cerut diplome nimic. Mediul virtual inclusiv Facebook e o prostie de care depindem intr-un fel sau altul și nu suntem obligați sa ne arătăm adevărata identitate intr-o lume de necunoscuți, ciudați sau nebuni.

Am schimbat cardul și mi-a cerut mail i-am spus doamna eu nu sunt om de afaceri sa am mail, am vreo câteva ca mi-a trebuit pentru diferite conturi pe net dar eu nu sunt om de afaceri ce sa fac cu mailul, o bufnise râsul.

Apropo de identitate la 27 ani arat ca la 18 anul trecut de 4 ori era sa fiu dat afară din agențiile de pariuri pe motiv ca n-as avea 18 ani, tipa una ca toți dracii ieși afara ieși afara, ce ai fetito, ca n-ai 18 ani bla bla bla pana la urma sa dovedit fără sa-i arat vreun act ca eram mai mare și ca ea. Alți la 27 ani au mutre de 40...sportul asta când nu-la faci la timp.

Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4082
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeDum 26 Feb 2017, 21:54

Katalyn a scris:
Când am făcut școala de șoferi nu m-am întrebat nimeni dacă am măcar 8 clase sau liceu ca știu ca ar exista sau va exista o bariera deci nu vad de ce ar trebui pe un forum sa dam totul din casa. Nici când m-am angajat nu mi-a cerut diplome nimic. Mediul virtual inclusiv Facebook e o prostie de care depindem intr-un fel sau altul și nu suntem obligați sa ne arătăm adevărata identitate intr-o lume de necunoscuți, ciudați sau nebuni.

Am schimbat cardul și mi-a cerut mail i-am spus doamna eu nu sunt om de afaceri sa am mail, am vreo câteva ca mi-a trebuit pentru diferite conturi pe net dar eu nu sunt om de afaceri ce sa fac cu mailul, o bufnise râsul.

Apropo de identitate la 27 ani arat ca la 18 anul trecut de 4 ori era sa fiu dat afară din agențiile de pariuri pe motiv ca n-as avea 18 ani, tipa una ca toți dracii ieși afara ieși afara, ce ai fetito, ca n-ai 18 ani bla bla bla pana la urma sa dovedit fără sa-i arat vreun act ca eram mai mare și ca ea. Alți la 27 ani au mutre de 40...sportul asta când nu-la faci la timp.

Subscriu.FACEBOOK e o sursa de manipulare
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6991
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 00:27

Câtă ceartă pentru o măsură imbecilă și nimic mai mult...
Ca să fie treaba fair: am văzut și eu în trenurile de Galați studenți care se comportau de parcă le-a luat mă-sa tren. Au fost potoliți rapid de naș, și băiețașii au băgat coada între picioare și au tăcut mâlc. Am văzut în fostul 7001 liceeni care când au coborât din 20-76 au izbit cu piciorul ușa, doar așa, ca să impresioneze două distruse care veneau după ei. Mari bărbați sunt ei, că au lovit o piesă din fier și oțel. Și am văzut și navetiști care se pișau pe lângă budă, am văzut și navetiști care au rupt tetiere, cotiere sau care au aruncat semințe și bere pe jos, am văzut de toate în trenurile patriei. Însă, la Galați, când ăștia întreceau măsura și nu mai vedeau lungul nasului erau potoliți rapid, fie de naș, fie de poliția TF.
Gratuitatea e o porcărie. Dr2005, studenții nu mai sunt îngeri cum erau pe vremea ta, și-o zic eu din mijlocul studențimii. Am cunoscut oameni de la Arte, Arhitectură, Politehnică, Matematică, Informatică, Limbi Străine, Litere, Istorie, Drept și Geografie și între ei există și pleve, din păcate, care se manifestă exact ca maimuțele în junglă.
Și, da, repet, gratuitatea e o porcărie.
Și-am s-o zic de oricâte ori va fi nevoie, argumentele împotriva ei le-am enunțat de multă vreme. Și atitudinea lui AeroX reflectă unul din ele, și anume, după ce că ne urăște juma de țară, acum li s-a dat ÎNCĂ un motiv în plus să aibe boală pe noi, fără măcar ca imbecilii să priceapă că NU NOI AM CERUT MĂSURA ASTA. Dacă AeroX, pe care îl cunosc personal și care până acum și-a dovedit rațiunea și răbdarea își pierde aceste calități când aude de măsura asta, îți dai seama ce face Vali de la etaju' 3.
Și, da, ca să nu fiu ipocrit, am să spun din nou că voi profita în draci de gratuitate când mi se eliberează puțin programul și când dă soarele mai cu putere pe-afară. Măcar atât să-mi rămână după ce situația tot mai gravă din țară mă obligă să plec peste granițe.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8305
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 01:05

Deci sa inteleg ca te vei folosi de aceasta posibilitate ce iti este oferita dar totusi o consideri o masura rea. Interesanta opinie. Eu imi mentin ideea, ar trebui extinsa gratuitatea si la alte categorii de populatie, nicidecum retrasa. Cine are comportament necivilizat in tren trebuie potolit cu amenzi de catre controlori/politie tf, indiferent de tipul de bilet ce il are, daca are. Daca situatia actuala era ca in 1990 cand sa nu existe concurenta si trenurile sa aiba oricum calatori si fara gratuitate clar si eu eram impotriva gratuitatii. Dar in prezent trenurile oricum abea daca au calatori, pe platitorii de bilete intregi ii numeri pe degete. (exceptie litoralul vara si bucuresti-brasov). Si eu o zic cunoscand studenti ca e pacat pentru cateva uscaturi sa fie toti tratati urat, mai bine cazurile alea sa fie tratate individual. Uite propun pentru studentii cu bilet gratuit daca vandalizeaza ceva prin tren amenda sa fie de 3 ori mai mare decat pentru restul populatiei. Ai dat cu piciorul in usa cum zici? Ia baga in cont 1000-1500 de lei si data viitoare o sa stai potolit.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22398
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 04:29

ciprian71 a scris:
Luna, banuiesc ca esti tanar, student si iti plac trenurile.Dar sa presupunem ca esti intreprinzator privat si it plac trenurile?
Si sa mai presupunem ca afacerea merge prost, castigi cat sa traiesti decent.Si vine statul si te obliga sa faci transport gratis pentru studenti, ca iti va da el banii si inca mai multi decat castigai pana acum.Ai accepta?
Vreau maxima sinceritate, caci nu vad decat niste arierate care se vor transforma in datorii istorice.

Cam asa vad si eu problema, acordati gratuitati ca va alocam noi banii la Sfantu Asteapta.

Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 04:42

Luna a scris:
Deci sa inteleg ca te vei folosi de aceasta posibilitate ce iti este oferita dar totusi o consideri o masura rea. Interesanta opinie. Eu imi mentin ideea, ar trebui extinsa gratuitatea si la alte categorii de populatie, nicidecum retrasa.

Este o masura rea pentru ca aceasta gratuitate inseamna bani de la guvern, acesti bani se strang din taxele platite de cei ce inca mai muncesc in tara asta si nu ard gazul de pomana cum de fapt multi stau acasa si primesc bani de la stat, toate aceste pomeni ne costa pe noi ca tara ca nu investim in infrastructura pentru ca nu mai sunt bani si de investitii ca se duc pe pomeni. Si nu, nu trebuie extinsa ci trebuie retrasa cat mai repede, acorda gratuitate intre casa si scoala, atat, de ce sa plateasca statul ca Ionica se plimba la mare si la munte? Sustii invatamanutul daca acorzi facilitati sa mergi la scoala nu ca ii platesti plimbarile. Plimbarile se platesc, asa e logic.

Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 04:48

mielutu zburator a scris:
Câtă ceartă pentru o măsură imbecilă și nimic mai mult...
Ca să fie treaba fair: am văzut și eu în trenurile de Galați studenți care se comportau de parcă le-a luat mă-sa tren. Au fost potoliți rapid de naș, și băiețașii au băgat coada între picioare și au tăcut mâlc. Am văzut în fostul 7001 liceeni care când au coborât din 20-76 au izbit cu piciorul ușa, doar așa, ca să impresioneze două distruse care veneau după ei. Mari bărbați sunt ei, că au lovit o piesă din fier și oțel. Și am văzut și navetiști care se pișau pe lângă budă, am văzut și navetiști care au rupt tetiere, cotiere sau care au aruncat semințe și bere pe jos, am văzut de toate în trenurile patriei. Însă, la Galați, când ăștia întreceau măsura și nu mai vedeau lungul nasului erau potoliți rapid, fie de naș, fie de poliția TF.
Gratuitatea e o porcărie. Dr2005, studenții nu mai sunt îngeri cum erau pe vremea ta, și-o zic eu din mijlocul studențimii. Am cunoscut oameni de la Arte, Arhitectură, Politehnică, Matematică, Informatică, Limbi Străine, Litere, Istorie, Drept și Geografie și între ei există și pleve, din păcate, care se manifestă exact ca maimuțele în junglă.
Și, da, repet, gratuitatea e o porcărie.
Și-am s-o zic de oricâte ori va fi nevoie, argumentele împotriva ei le-am enunțat de multă vreme. Și atitudinea lui AeroX reflectă unul din ele, și anume, după ce că ne urăște juma de țară, acum li s-a dat ÎNCĂ un motiv în plus să aibe boală pe noi, fără măcar ca imbecilii să priceapă că NU NOI AM CERUT MĂSURA ASTA. Dacă AeroX, pe care îl cunosc personal și care până acum și-a dovedit rațiunea și răbdarea își pierde aceste calități când aude de măsura asta, îți dai seama ce face Vali de la etaju' 3.
Și, da, ca să nu fiu ipocrit, am să spun din nou că voi profita în draci de gratuitate când mi se eliberează puțin programul și când dă soarele mai cu putere pe-afară. Măcar atât să-mi rămână după ce situația tot mai gravă din țară mă obligă să plec peste granițe.

Eu am 30+ si si pe vremea mea studentii nu erau usa de biserica cum incearca cineva sa ii puna in rama eventual langa icoana, nici poveste, studentii prin camine sunt cu bautura aproape zilnic, calareala la greu si apucaturi de epoca de piatra cand sunt in gasca e prapad. Trenurile de Mangalia cand merg in Vama e dezastru dupa ei.
AeroX chiar zice adevarul si explica clar realitatea doar ca pe unii ii supara adevarul.
Chipurile guvernul ar vrea ca cei ce fac facultate aici sa lucreze dupa facultate atatia ani cat au stat in facultate pe banii statului, sa nu mai plece din tara, dar daca pleaca sa plateasca facultatea integral pentru ca statul a cheltui bani grei cu ei in scoala si chiar mi se pare normal, statul cheltuie bani si ei pleaca in alte tari, nu e corect. In alte tari facultatea e o groaza de bani si cine vrea facultate scoate banul.

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4755
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 08:17

Ce nu platesti… nu apreciezi.
Oamenii doresc sa primeasca ce merita, asa ni se pare corect! De foarte multe ori insa, in viata nu primesti ce meriti, primesti ce negociezi. Chiar si atunci cand mergi la un interviu de angajare iti negociezi valoarea. Negocierea iti da puterea de a valorifica mai bine ceea ce ai sau ceea ce esti. Atunci cand nu negociezi fii sigur de un lucru: nu se va pune pret pe ceea ce ai de oferit. Puterea negocierii vine din interior, vine din modul cum pui problema.

Acum ce vreti, studentul considera instinctiv ca ce a ce nu costa nimic, nu valoreaza nimic si implicit nu apreciaza nimic.
E ca si cum iti cumperi o haina ieftina, aproape gratis.Mergi cuea peste tot, o terfelesti.Daca iti cumperi o haina scumpa, achizitionata cu mare greutate, altfel se pune problema.Iesi cu ea la ocazii, esti mai ingrijit pentru ca tii la ea, o apreciezi.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 12:28

In ziua de azi tineretul nu apreciaza banii chiar daca ii munceste(ceea ce sunt rare cazurile cand un tanar munceste) merge in mall, cumpara haine scumpe si le terfeleste, nu mai e ca pe vremea noastra cand apreciam banul si un lucru cumparat cu sacrficiu.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6991
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 13:18

Rămâne de văzut ce va fi cu măsura asta. Prin tren și de la diferite păsărele am prins, din zbor, zvonul că s-ar putea elimina INTEGRAL sau limita la casă - facultate la rectificarea bugetară sau la bugetul pe 2018.
Am văzut niște comportamente pe la unii studenți din Brăila de-am zis că nu-i real. Trăgeau de ușa automată ca proștii, și când am țipat la ei să apese dracului butonul se uitau ca proștii la el, și au emis un aaaaa de parcă au descoperit avionul. S-a întâmplat odată ca trenul să fie anunțat în Brăila cu 7 vagoane și numărătoarea începea descrescător de la locomotivă dar el în realitate avea 6, numerotate în aceeași ordine. Haos, dezastru, s-au urcat în vagoanele greșite, au ridicat oamenii de pe scaune, s-au luat la scandal și călătorii între ei și studenții cu călătorii, deși pe ușă scria mare VAGON 5. Ei credeau ca boii că e vagonul 6, că e greu să numeri și să vezi că trenul are 6 vagoane. Prin iarna lui 2015 învățaseră să blocheze ușile ca să fumeze, asta pe un ger atât de crâncen că până și mie-mi era frig, și mie-mi place viscolul, gerul și ninsoarea...
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6769
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitimeLun 27 Feb 2017, 14:20

Uite asa mai vine unul dupa altul cate un membru de pe forum sa confirme ca nu-s studentii Sfintii la care ne vom inchina pe viitor asa cum vrea cineva pe aici.
Fazele povestite de mielut le-am tot vazut si eu de m-am saturat, mai ales pe trenul de litoral 1921/1922, fiindca pe asemenea trenuri vezi si noi categorii de calatori...sau maimute aproape deloc evoluate pur si simplu.
Ce-i drept, indiferent de statut social sau varsta...e o realitate, ca trenurile noastre nu dau pe afara de genii. In transport public nu putem avea pretentii prea mari, dar sa citesti corect un bilet sau sa afli in ce vagon esti nu e chiar mare scofala si e crunt ca lumea e slab educata si atat de neindemanatica. Doar cei care merg cu trenul ceva mai des invata cum stau treburile, restul ne arata ca vom mai fi o tara de cocotiere. Pe mamaia aia de 75 de ani o inteleg ca nu poate sa citeasca pe bilet, dar pe ala de 19 ani care incurca vagonul si ma scoala de pe loc, nu stiu ce sa mai zic.

Tin sa multumesc pentru sustinerile de ieri. Am dovedit impreuna ca acest forum nu are doar un admin care stabileste pe cont propriu ce e adevarat sau corect. Chiar nu consider ca am gresit eu atat de rau cum au gresit altii de-a lungul timpului pe aici, sa nu mai spun ca un limbaj ceva mai agresiv i-a mai scapat in unele ocazii chiar si adminului respectiv care nu ma mai rabda pe mine pe aici (si pe inca cativa).
Nu ma intelegeti gresit, eu n-am ura pe studenti la modul general (poate unii ar merita gratuitate pe ici pe colo, doar unii) si nu promovez ura asupra lor degeaba, am ura pe tinerii prosti in general, ca sunt elevi sau studenti sau au terminat poate si studiile, poate or fi si salariati. Detest la modul general sa vad oameni neghiobi (mai ales tineret 18-30 ani) care nu stiu sa mearga cu trenul si odata ce-i vezi cu tine in tren incep sa injure in stanga si-n drepta de conditii, de viteza de circulatie si toate cele. Si ii mai inteleg pe cei care dau bani! Dar pe cei care merg gratis si se asteapta la Maglev e deja o problema! Unii tineri au intiparite prea multe pretentii si nu stiu sa evalueze corect realitatea din jurul lor.  Multi dintre ei o evalueaza lasand mizerie prin trenuri, distrugand si facand galagie.
Tocmai ca eu insumi tot un tanar sunt, deci nu-mi place sa stiu ca tineretul e in general o categorie care ne face tara de ras. Doar recent am terminat socotelile cu facultatea, deci n-am de ce sa fiu invidios ca n-am prins eu gratuitati. Eu am acum salariul meu, imi permit sa merg oriunde in tara cand doresc, chiar nu mai am nevoie de asistenta statului ca sa merg eu cu trenul, chiar sprijin direct si CFR Calatori printr-un card TrenPlus, o dovada in plus ca apreciez mersul cu trenul in continuare.
E de neam prost sa spui pe aici ca cei care critica calatoriile gratuite pentru studenti sunt doar niste ofticati fara Bac luat. Nu, domnule, noi apreciem ceva pe merit, ceva cu rost. Nu vedem rostul de a merge orice terche berchea gratuit pe carca tuturor si n-avem loc de el in tren. Gratuitatea trebuia limitata. Acum, ramane sa vedem ce va urma. CFR Calatori nu e pregatit pentru asa ceva si n-o sa scoale vagoanele care stau la gard asa pocnind din degete. Deocamdata clar nu sunt pregatiti pentru ce va fi la vara.

Ieri pe 1792 sefii de tren din AM-urile de Campulung si Curtea de Arges faceau competitie care din ei a scris si taiat mai multe bilete (nefiind case). Nasul de la Curtea de Arges cedase la un moment dat, n-a mai dat niciun bilet (nici nu mai ramasese unde sa dea)  si a terminat spunand: "n-am scris nici la scoala cat am scris azi". Pentru personalul CFR e un calvar. Ei se chinuie enorm, iar unii de aici par sa n-aiba idee de prea multe lucruri. O iau direct de buna: "pffoaaai merg studentii gratis; sa vezi ce cresc incasarile la CFR; nu va mai preocupati! totul va fi bine!" Cel mai rau mi-a produs greata un cont fantoma pe Facebook care cere si calatoria studentilor la clasa 1, chiar si cuseta. Deci unii n-au limite. Cum sa nu te ia cu ameteli si sa explodezi de nervi cand vezi ce le place unora sa apuce si cu 3 maini, dar nici macar o mana nu e buna de produs un rezultat pentru societate.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 44 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 44 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 55 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: