|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6764 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 14:47 | |
| - AndreiCFRbv a scris:
- Ma intreb cati dintre voi sunteti la facultate sau cati ati luat macar BAC-ul ca sa puteti sa va luati de stundenti ca au primit gratuitate?
Invidia celor care nu pot depasi un anumit nivel e mare... Auzi tu falimentare....Aici Dr2005 are dreptate, un flux mai mare de studenti ale caror calatorii sunt platite integral de stat catre CFR Calatori aduc incasari mai mari companiei, dar ce sa faci cand logica dispare. Oh, vai, ce atitudine specifica lui: cine n-are facultate si BAC e invidios pe studenti (doar nu oricine ajunge student). Clar nu aia care muncesc si stiu ca un lucru gratuit nu este apreciat corect, mai ales de oameni in toata firea capabili de munca. Dar la astia micii ca tine prinde bine pomana, ce pretentii sa avem. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 15:17 | |
| - ciprian71 a scris:
- Dar CFR este obligata sa accepte gratuitatea studentilor?
Am inteles ca este ordonanta de stat, dar conducerea CFR calatori nu are nici un cuvant de spus!!! Ma enerveaza ca toate aceste masuri ce le intreprinde statul nu sunt luate impreuna cu companiile.Vreau sa stiu daca exista o clauza, cu decontarea banilor, sau ceva asemanator unui contract. Normal ca accepta neavand destui calatori care platesc bilet integral incat sa sustina mersul trenurilor. Pomana asteapta si CFR Calatori dar si companiile private... nu doar studentii. O tara de asistati social asta suntem... Ne asteapta un viitor luminos alaturi de PSD |
| | | AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 16:09 | |
| - AeroX a scris:
- AndreiCFRbv a scris:
- Ma intreb cati dintre voi sunteti la facultate sau cati ati luat macar BAC-ul ca sa puteti sa va luati de stundenti ca au primit gratuitate?
Invidia celor care nu pot depasi un anumit nivel e mare... Auzi tu falimentare....Aici Dr2005 are dreptate, un flux mai mare de studenti ale caror calatorii sunt platite integral de stat catre CFR Calatori aduc incasari mai mari companiei, dar ce sa faci cand logica dispare. Oh, vai, ce atitudine specifica lui: cine n-are facultate si BAC e invidios pe studenti (doar nu oricine ajunge student). Clar nu aia care muncesc si stiu ca un lucru gratuit nu este apreciat corect, mai ales de oameni in toata firea capabili de munca. Dar la astia micii ca tine prinde bine pomana, ce pretentii sa avem. Mentalitatea asta de om care nu a facut prea multe la viata lui si singurul lucru realizat a fost sa lucreze pe un salariu minim pe economie fara sa doreasca sa se ridice ne strica tara. Si pana la urma nu am vazut nici o opinie cu niste argumente stabile, doar vorbe aruncate in vant...Studentii astia care voi ii faceti acuma "pomanagii" o parte din ei vor ajunge cineva ca doar nu degeaba invata si fac o facultate si o sa ajungem la mana lor. |
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3516 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 18:00 | |
| Bineînţeles că dispoziţiile ordonanţei se aplică, nu se discută. Până să devină lege, tot lege este. Şi toţi OTF din patrie sunt obligaţi să o aplice. Mai este şi memorandumul acela care obligă toate companiile cu capital de stat de a ceda cel puţin 90% din profit. Toate se leagă oarecumva de CFR Călători, companie de stat care are datorii istorice mai mult decât exorbitante. Nu demult sume mari de bani s-au dus de la stat către CFR SA, trecând prin conturile de la Călători. Chiar dacă în conturile CFR Călători vor intra toţi banii de la subvenţii şi studenţi/pensionari/veterani, iar la sfârşit de an benefic 2017 (în comparaţie cu precedenţii), oricât s-ar plimba unii şi alţii pe căile ferate tot o plimbare de zeci de milioane avem între conturi. Aşa că bucuria pasionaţilor poate fi rezervată, iar cei dezamăgiţi de cursul lucrurilor pot vedea şi părţi mai pozitive. Nu se schimbă mare lucru, doar se transformă. E un fapt, gratuitatea există. Cu bune şi rele, probabil de lungă durată, se vor schimba unele importante în compuneri sigur. Şi poate va exista şi o oarecare erată la vară la mersul de tren. Mulţumiţi ori nemulţumiţi, pasionaţii tot vor călători pe calea ferată. Evident, o mare parte a clientelei de la autobuze şi planul de extindere al companiilor aviatice vor fi direct atinse de noile măsuri. Că au fost bune sau nebune vom vedea la cifre după sfârşitul anului în curs. Şi apoi se va decide dacă vor fi perene sau doar o fereastră de un an deschisă. Oricum, mare lucru nu putem schimba. Este doar consum de energie şi de vorbe dacă continuăm veşnic să ne contrăm aici, pe forum. CFR-ul - transport de interes strategic - nu piere şi nu înfloreşte de la o măsură luată de un guvern. |
| | | AndreiCFRbv
Numarul mesajelor : 171 Varsta : 25 Localizare : Brasov Reputatie : 4274 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 18:22 | |
| In sfarsit o opinie exprimata cu subiect si predicat. Ai dreptate cand vorbesti de compuneri, aceasta masura va avea intr-un fel ca efect si stimularea transportului feroviar. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 21:30 | |
| Deocamdata nu prea am vazut trenuri suplimentate deci mai usor cu apocalipsa ca vine falimentu doar se utilizeaza materialul rulant la eficienta maxima sa vedem cum va fii la vara.. Azi am venit de la Calimanesti cu Alis pe autogari scria ca ajunge la 15.00 in Sibiu sanse erau doar ca am schimbat microbuzele ,cel cu care am venit s-a intors inapoi la Bucuresti si soferul a luat si 30 de minute pauza.. In rest am vazut azi doua trenuri regio goale 2312 2061 iar in 2443 in Sebes in Desiro un singur calator cred ca aici e mai tragic trenuri taraite aiurea si compuse din locomotiva-2 vagoane nu sa plangem ca sunt trenurile pline de studenti Apropo in microbuzul de la Alis am fost 4 persoane dar una a coborat la Cozia si am mai vazut si microbuzul EXpress Transport Tg Jiu Sibiu gol nici nu ma mir cand un bilet Calimanesti-Sibiu e 23 de lei Azi in Sibiu din 1621 au coborat destul de multi tineri
Apropo de ce opreste 1621 in Saliste o gara in camp ?
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Sam 25 Feb 2017, 22:59, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 22:41 | |
| - Adirmvl a scris:
- datorită concurenței poți destul de ușor să prinzi oferte de care zici tu pe Vâlcea - București.
Dar câte locuri sunt la ofertă? Că dacă sunt 2 - 3 pe cursă... Parcă şi Dacos mai avea nişte oferte din astea ,,last-minute", un cunoscut a luat un Bucureşti - Vâlcea cu 9 lei acum vreo câţiva ani. - AeroX a scris:
- Deci trenul asta 1789 e tren de navetiști.
Atunci de ce nu îşi iau rezervare de loc? Navetistul ştie şi cu o lună înainte că se va întoarce acasă cu trenul ăla. În plus, de ce stau la pomană la trenul IR cu tarif de R, başca la abonament mai au încă 50% reducere faţă de tariful separat de R? Mai ales că reducerea pentru abonamente e suportată de operator, nu e decontată de stat. Ce, nu-ţi convine că eşti pomanagiu? - IonutCFR2009 a scris:
- Defapt prin aceste gratuitati acordate studentilor nelimitat se urmareste falimentarea tuturor companiilor de cale ferata.
E o glumă? - Katalyn a scris:
- multi tineri needucați și lasă mizerie în urma lor lucru care o făceau și pe vremea când plăteau 50%.
Într-adevăr, maimuţe erau şi înainte. Şi tare îmi e că multe maimuţe nu sunt din rândul studenţilor. Nu ştiu câţi dintre voi aţi mers cu trenurile R cu care se întorc acasă cei de la schimbul 3, să vedeţi ce rămâne după ei. --- Ar trebui cumva calculate şi efectele pe orizontală ale acestei măsuri... probabil hotelierii şi administratorii de pârtii de ski, restaurante, cluburi din zonele turistice vor înregistra nişte câştiguri frumuşele. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 22:56 | |
| Ce facem acum iar deschidem subiecte care le-am tot discutat mereu ? CFR Călători e veșnic nevinovat doar călători sunt vinovați ca se merge cu nașul sau ca fac mizerie ori distrug. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Feb 2017, 22:58 | |
| - Katalyn a scris:
- Ce facem acum iar deschidem subiecte care le-am tot discutat mereu ? CFR Călători e veșnic nevinovat doar călători sunt vinovați ca se merge cu nașul sau ca fac mizerie ori distrug.
In primul rand e de vina educatia iar in doilea rand e vinovat personalul CFR care e indiferent la ce se intampla in tren |
| | | AndreiCFRbv
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 00:27 | |
| - Adrian78 a scris:
- Katalyn a scris:
- Ce facem acum iar deschidem subiecte care le-am tot discutat mereu ? CFR Călători e veșnic nevinovat doar călători sunt vinovați ca se merge cu nașul sau ca fac mizerie ori distrug.
In primul rand e de vina educatia iar in doilea rand e vinovat personalul CFR care e indiferent la ce se intampla in tren Ce sa faci cand o parte din sefii de tren si conductorii sunt cu burtile pana la gura si nu isi dau nici un interes la locul de munca... |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 00:28 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Defapt prin aceste gratuitati acordate studentilor nelimitat se urmareste falimentarea tuturor companiilor de cale ferata. La final de an cand Statul va trebui sa decarteze contravaloarea calatoriilor gratuite va spune nu sunt bani, mai asteptati. Dar oare vor exista creditori care sa acopere cheltuielile de transport ale companiilor CF ? Cred ca nu... si atunci vor avea o singura solutie: FALIMENTUL !!!!
Si daca ar fi asa tot nu ar pierde mare lucru ca altfel mergeau vagoanele goale. Calatori platitori sunt foarte putini si pierderea in randul lor sigur nu e prea mare. Sa mai zic ca operatorii de transport feroviar pot da statul in judecata daca nu li se deconteaza calatoriile? |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 00:42 | |
| Luna, banuiesc ca esti tanar, student si iti plac trenurile.Dar sa presupunem ca esti intreprinzator privat si it plac trenurile? Si sa mai presupunem ca afacerea merge prost, castigi cat sa traiesti decent.Si vine statul si te obliga sa faci transport gratis pentru studenti, ca iti va da el banii si inca mai multi decat castigai pana acum.Ai accepta? Vreau maxima sinceritate, caci nu vad decat niste arierate care se vor transforma in datorii istorice.
|
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 01:09 | |
| @ciprian71 Nu ai nimerit, tanar sunt, student insa nu, am facultatea neterminata plus alte calificari. Nu sunt pasionat de trenuri ci de calatorii iar dintre toate mijloacele de transport pana acum cel mai ok mi s-a parut cu trenul, cu trenul facand dealtfel 90% din calatorii. Cu privire la investitor privat chiar m-as bucura sa se intample asta in situatia descrisa de tine. Decat sa imi plimb trenu cu 10-15 calatori mai bine cu aproape toate locurile ocupate chiar daca iau banii peste un an, macar stiu ca am de luat. Iar daca se intarzie prea mult cu plata, dat statul in judecata, executat silit, etc. Dar oricum operatorii de transport feroviar sunt puternic dependenti de subventii chiar si cu toate locurile ocupate de platitori de bilete intregi tot asteapta subventie de la stat, fara ea circulatia e imposibila. Edit: Sunt si servicii private gratis sau aproape gratis, fara implicarea statului, de aia ce zici? Uite eu sunt colaborator la o unitate turistica unde avem cea mai ieftina cazare din Romania, altcineva are cazare 100% gratis neconditionat, oricand. - AeroX a scris:
O vei mai suporta mult și bine. Mai mult să îți fie ție rușine! Era aseară o studenta sclifosita in 1789 lângă mine care avea noroc că era multă lume în jur și că eu chiar aveam cu cine discuta alte chestiuni, altfel așa îi dădeam o palma de înghițea telefonul ăla la care tot vorbea, fiindcă nu îmi permiteam sa crap inca un geam de Desiro . Dar nu am putut sa nu aud văicărelile ei tot drumul prin telefon că abia aștepta să fie teleportata direct la Pitești. Întreba mereu ce stații mai sunt, când a auzit de prima (Titu) a belit ochii și spunea mirată prin telefon că abia e la Titu in timp ce își certa prietenul care îi povestea că merge cu 160 pe autostrada. Și chiar ne băgaseră din Chitila pe firul de 100…deci ajunși și timpuriu, vă dați seama. Nu ne punem noi cu pretențiile studenților vitezomani de astăzi, dar vin la tren că e gratis. Au apărut deja noi studenți în premieră care nu mai aleseseră trenul până acum. Deci trenul asta 1789 e tren de navetiști. Acum vinerea e doar de studenți, ca și restul. Navetiștii mai stau pe unde apuca. O femeie aproape plângea săptămâna trecută. "Vezi fată că merg ăștia gratis și ne dau la o parte, și eu dau o groaza de bani pe abonament." Iar unii studenți mai au și o atitudine superioara de parcă sunt mari personalități deși sunt doar niste pârliti majoritatea lor. Toate locurile erau date ieri la 1789 cu vreo ora inainte! De regula ramaneau mereu multe libere (in sistem). Am testat ATM-ul de curiozitate (noroc ca eu aveam cu o zi inainte cumparat biletul; e pentru prima data cand se invata studentii sa cumpere anticipat si celelalte categorii de calatori raman pe dinafara). Și vai de voi ăștia care le mai luați și partea! Să vă fie rușine că aprobați pomana porcului!
De aplaudat totusi initiativa dlui DG de a deschide un numar considerabil de case de bilete pentru studenti. Si mai ziceau unii pe aici ca nu va creste asa mult numarul de studenti. Ridicol! Pe rutele pe care deja se circula bine va fi prapad. 1. De cand e interzis vorbitul la telefon in tren? Si din ce cauza, conform carei legi? Eu stiu ca e permis vorbitul la telefon in tren asa ca e vreo problema? Apuca-te si da palme calatorilor si o sa vezi cum e cu dosar penal. Sau cu palme mai multe primite. Si eu vorbesc la telefon in tren, deseori sunt cu castile in urechi sau cu nasul in telefon ori laptop. Probleme? 2. Ce motiv de plans? A avut legitimatie de calatorie? De ce nu a zis controlorului ca nu o lasa sa stea alti calatori pe locul ei de pe bilet? Sincer ma indoiesc ca studentii merg asa sa ridice lumea de pe locuri daca nu au bilet cu loc acolo. Ce mare chestie ca nu sunt locuri cu doar o ora inainte? Am prins fara sa fie gratuitati si sa nu fie locuri cu o zi inainte la unele trenuri, dar asta e destul de rar. Fa reclama negativa acelor trenuri sa mai piarda din calatori. Sau sesizari sa se introduca mai multe vagoane/trenuri. - cristy79 a scris:
- Se inmultesc deja cazurile cand navetistii care dau bani pe abonament sunt sculati de pe scaun de lacustele cu I-phone care merg moca pe spinarea prostilor.
Poftim? Au locuri rezervare sau nu? Bravo ca au iphone-uri, asta inseamna tehnologie moderna nu ramas blocat in trecut. Cu privire la lipsa de civilizatie trebuie amenzi, indiferent ca e vorba de studenti sau nu. Oricum tare am un feling asa ca aia care fac rele de genu prin tren si fara reducere bilet tot nu si-ar lua, din ce am vazut eu prin trenuri. - AeroX a scris:
- Exact, ceferistii nu-i sufera, fapt ce ar trebui cunoscut de sustinatorii de pe aici ai domnilor studenti. Fiindca ei stiu ca toata gratuitatea asta nu le aduce nimic favorabil, ci dimpotriva.
Nimeni cu bun simt nu poate aplauda asa pomeni electorale.
Seful de tren de la al doilea AM din compunerea lui 1789 de ieri isi smulgea parul din cap la peron. Efectiv turbase la cat trebuia sa repete domnilor studenti care este vagonul 2. Le spunea si unii ramaneau blocati, mai voiau explicatii suplimentare. Astia-s viitorul tarii. N-au mai vazut tren, bietii studenti. Va asigur ca ce va povestesc aici nu sunt abureli/minciuni din partea mea. Aceste personaje de care va povestesc chiar exista! Macar astia mai mergeau acasa. Nu condamn calatoria gratuita pe ruta de domiciliu. Sa zicem ca ii avantajeaza. Dar cand se vor mai si plimba prin toata tara...normal ca mi-e scarba! 1. Zau? Cferistii ar fi preferat sa anuleze trenurile din lipsa de calatori si sa ramana fara servici? Buna gandire ce sa zic. 2. Dar cu calatorii ne-studenti ce forteaza usile ca nici nu stiu sa citeasca ca trebuie apasat pe buton ca sa se deschida cum e? Vagoanele sunt deseori atat de prost marcate cu nr ca si eu nu stiu care e sau chiar personalul cfr are dificultati sa isi dea seama care ce vagon e. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 01:48 | |
| Adrian, am stat vreo 10 minute azi să văd ce grad de ocupare azi 1521 București - Păușa. 8 călători coborâți, din care vreo 3 păreau studenți, și-au urcat vreo 4, din care 2 păreau ceferiști, că trenul să plece cu vreo 6 pasageri.
Doctore, da, despre reducerea aia e vorba. Nu știu câte locuri sînt disponibile, bănuiesc că depinde de gradul de ocupare al mașinii.
Luna, asta cu vorbitul în tren mi se pare printre cele mai nesimțite chestii pe care le poți face în mijloacele de transport în comun. Dacă vorbești două minute e ok. Dar să te întinzi e lipsă de bucuță. Nu, nu vreau să-ți aud văicărelile, nu mă interesează unde ai fost in concediu, nici că te-ai iritat alaltăieri la epilat ori că te-a lăsat aia pentru un lache. Nu dau trei lei găuriți pe problemele tale, îmi ajung ale mele. Trenul, troleul, autocarul nu sînt cabine telefonice. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Feb 2017, 01:56 | |
| Si e diferenta ar fi fata de zgomotul locomotivei? Sau daca as veni cu inca o persoana fizic langa mine si sa vorbesc tot ore in sir? Sau daca dai drumul la radio/youtube? Nu mai bine isi pune fiecare casti in urechi cu muzica preferata si atunci nu aude ce vorbeste vecinu daca chiar il deranjeaza? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |