| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Joi 15 Dec 2016, 11:59 | |
| Dincolo de placerea romanului sa sofeze, ce a ce CFR-ul anuleazadorinta, trebuie sa primeze diferenta de cost.Un calcul simplu costul combustibilului nu ar depasii undeva 60 lei.Tariful la trenurile de persoane este de 48.90 lei.Intrebarea este cat va costa serviciu CFR vagon auto? In nici un caz 49 lei. Vorbim de o necesitate temporara doar sambata dimineata spre Brasov si duminica dupa-amiaza spre Bucuresti si asta doar probabil soferii ce au un drum lung de parcurs dincolo de Brasov sau Spre Brasov catre Bucuresti. O astfel de solutie ar fi fost buna pentru Dacia Pitesti sa-si scoata mai repede produsele(autoturismele) din tara, insa actualmente nu este posibil neavand linie reabilitata cel putin intre Slatina si KM.618 de pe M.200. |
|
| |
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 08/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Dec 2016, 12:35 | |
| - ciprian71 a scris:
- Sunt curios daca noul guvern se mai apuca de reabilitarea liniei Brasov-Sighisoara.Banuiesc ca se va rediscuta alte cifre.Când este vorba de a dovedi că suntem un partener solvabil al Occidentului, nimic nu este prea scump. Ca urmare, vom plăti regeşte avioane „ vintage”,autostrăzi de tip „ Guinness Book” si de ce nu un tronson de cale ferata care se dovedeste extrem de greu de construit.
Nu degeaba ne place nouă să spunem că suntem o ţară bogată…. Eu am trecut demult la pierderi Brasov-Sighisoara in conditile de acum e aproape imposibil sa prindem Coridorul 4 pe terirtoriul Ro finalizat. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 07:43 | |
| http://ziuadevest.ro/eveniment/66583-un-tramvai-armonia-s-a-rupt-in-doua-pe-un-bulevard-din-timisoara |
|
| |
laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 14:43 | |
| In ultimii ani determinat mai multe persoane sa calatoreasca cu trenul. Totusi zilele trecute vorbeam cu o amica, care trebuie sa ajunga la Cluj din Pitesti. Si i-am zis de tren. La inceput nici nu a vrut sa auda, apoi vorbind m-a intrebat cat ar costa. Am fost chiar uimit sa vad ca toate trenurile Bucuresti -Cluj sunt cu reducere dar chiar si asa tot era aceeasi cheltuiala decat daca ar fi mers cu masina personala, nu mai zis ca daca ar fi 2 persoane deja la tren ar fi dubla cheltuiala. Pt calatoriile lungi preturile ar trebui sa scada mult. La fel si oferta pt grup ar trebui sa fie o reducere mai mare . Nu stiu cum se tarifeaza acum , dar tin minte in urma cu cc 13 ani calatoream cu trenul in tara cateva sute de km , si preturile foarte mici , odata cu cresterea nr de km. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 15:15 | |
| Pe relatia Bucuresti-Cluj nu exista reducere, acolo se percepe tariful aferent rangului IR fara reduceri/oferte(total gresit mai ales ca pe 300 intarzierile sunt si de 3 ore) Normal era sa se implementeze tarifarea Regio pe toate rutele de prin tara mai putin Bucuresti-Constanta si Bucuresti-Brasov. Pentru Pitesti-Cluj sa mergi cu trenul e o adevarata aventura, poate doar daca vrei sa arunci cu banii si sa pierzi timpul pe drum ca altfel clar nu ai ce sa cauti cu trenul pe aceasta ruta cand exista autocare Bucuresti-Pitesti-Cluj si retur, doar Dacos are 3 pe zi, plus Fany 2 plus Alis cu care faci maxim 6-7 ore. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 15:39 | |
| La Dacos ai oferta Companion (parca asa se numeste), adica grup de 5 sau de 5+1. Mai precis unul plateste biletul intreg si colegii platesc fiecare bilet la jumatate. A? Cum suna asta comparativ cu caterincile de la CFR?
Karpaty, faci 6 ore de la Cluj la Valcea. In cel mai bun caz am prins cu Centotrans 5h10' sau 5h15'. Bine, aia sint si glumeti, stau jumatate de ora in Alba, deci ar putea sa scoata 5 ore de la Cluj la Valcea lejer. Dar 6-7 ore pana la Bucuresti nu stiu sa fi reusit. Nici nu vad cum. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 15:43 | |
| 6-7 ore Pitesti-Cluj, la asta ma refer nu din Bucuresti.
Eu am facut 8 ore jumatate cu Dacos din Bucuresti la 30 de lei pana la Cluj. aaaa, cum e 30 de lei fata de 100 la tren? |
|
| |
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 16:12 | |
| Este un mare dezavantaj pentru CFR CALATORI, CFR MARFA ca nu exista linia Pitesti - Valcea (o bucata de linie).
Daca ar fi existat acum cand sunt lucrari si intarzieri, durata si numarul de trenuri ar fi fost mai mare din Muntenia spre Transilvania.
Dar autocarele, tirurile profita din plin, au profituri mari, clienti multi. Coruptia si lipsa viziunii autoritatilor au generat aceasta situatie. Dar nu ma mira acest lucru, cand si contructia autostrazilor dureaza enorm de mult. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 16:33 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Eu am facut 8 ore jumatate cu Dacos din Bucuresti la 30 de lei pana la Cluj. aaaa, cum e 30 de lei fata de 100 la tren?
Avum fii cinstit si zi si cand ai prins pretul ala, ca vineri sau duminica nu il prinzi nici cu slujbe. Si nici in alte zile. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 16:41 | |
| Trebuie sa stii cand sa cauti, mai multe nu zic. Fiecare se descurca cum poate.
p.s.-si pentru maine e cu 30 de lei Bucuresti-Cluj.
wizz practica preturi de 39 lei sens Bucuresti-Cluj
Doar la tren e 100 si faci peste 10 ore. |
|
| |
Adirmvl V.I.P Member
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 16:53 | |
| Ma duc cand am nevoie, nu cand sint oferte. De oferte ma uit cand e vorba de avion in strainatate, unde chiar e o smecherie. Doar ca mintile crete din CFR nu vor sa se uite la concurenta. Si nu vor sa priceapa ca asta nu inseamna doar privatii feroviari. |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 23:09 | |
| Eu de fiecare data cand trebuia sa plec oriunde, ma duceam sau eram deja la Bucuresti ca sa iau tren. E mai rapid la legaturi. chiar daca pare ca mergi redundant, dar asta e reteaua caii ferate la noi si mersul trenurilor aproape constant de vreo 10 ani, 2 directii pentru Pitesti: Bucuresti si Craiova. Prin Craiova abia daca prinzi 1-2 trenuri toata ziua spre Timisoara si mai si astepti o groaza (alteori si cu ceva schimbari de trenuri Regio, deci pentru un calator oarecare nu va fi distractiv sa schimbe si sa astepte prin gari), ori ajungi sa pleci si la ore anormale de acasa. Mai bine te "intorci" la Bucuresti si mergi oriunde de acolo. Clar linia Pitesti - Ramnicu Valcea este esentiala, macar si o alternativa a ei ... deocamdata linia a devenit legenda, iar legenda va deveni un mit (electoral). |
|
| |
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Dec 2016, 23:55 | |
| are rost sa mai construim drumuri cand ii injuram in permanenta pe soferi si cautam mereu stiri despre oameni morti in accidente auto? pe strazi circula numai cosciuge... |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 20 Dec 2016, 10:21 | |
| http://www.ceerailwaymarket.eu/pkp-intercity-to-spend-over-eur-580-million-on-rolling-stock |
|
| |
alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 20 Dec 2016, 12:37 | |
| - Adirmvl a scris:
- Ma duc cand am nevoie, nu cand sint oferte. De oferte ma uit cand e vorba de avion in strainatate, unde chiar e o smecherie. Doar ca mintile crete din CFR nu vor sa se uite la concurenta. Si nu vor sa priceapa ca asta nu inseamna doar privatii feroviari.
tocmai asta e prostia, ca in mintile crete a cleor de la CFR concurenta inseamna doar alti OTF, pe care incearca sa ii faulteze inutil cu trneuri puse cu 10 minute inainte ale alora, si apoi ore de pauza, in loc sa se concentreze pe adevarata concurenta,a utocarele, microbuzele si mai nou aviomul, si sa isi faca un departament de marketing si de relatii publice profesionist, care sa vina cu oferte adevarate cu care sa atraga calatori |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
|
| |
| Discutii generale despre transport II | |
|