Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 38 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13107
Data de inscriere : 06/04/2012

Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeSam 22 Oct 2016, 18:03

Kapпaтй a scris:
Bagajul de mana este ok un troler mic de genul 40/55/20 si in ala iti incape cam ce iti trebuie pentru cateva zile lejer, cat despre barbierit nu stiu cum sunt reglementarile ca eu nu sunt asa paros sa am nevoie la 2 zile de barbierit, la mine la 2 zile de abea se cunoaste si pot sta linistit fara barbierit 5 zile. La o adica iti iei la destinatie un bic daca nu il poti lua pe al tau de acasa si ai rezolvat problema, exista solutii pentru orice daca vrei daca nu vrei atunci gasesti nod in papura.

Foarte mare grija cu trolerele alea cu dimensiuni specifice pentru avion!!! La o zi dupa ce am ajuns in Italia au vanit doi prieteni. Baitul, fost rubist, era pachet de nervi. L-au taxat pentru ca nu i se incadra bagajul in cadrul ala din cauza invelisului fermoarului! nu mai stiu daca 20 sau 40 de euro. Parca a doua varianta. A trebuit sa plateasca la fel si la intors.
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5872
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeSam 22 Oct 2016, 18:36

http://www.feroviarul.ro/stiri-feroviare/noutati-feroviare/cfr-calatori-a-reusit-sa-repare-peste-300-de-vagoane-in-2016

Pentru a răspunde cerinţelor pieţei şi nevoii de mobilitate a românilor, este necesar ca parcul de exploatare vagoane al CFR Călători să aibă circa 1.600 de unităţi, de la 1.200 câte sunt în prezent, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei de transport feroviar.
Potrivit acestora, parcul activ de vagoane al CFR Călători a crescut în 2016 la 1.200 de vagoane, de la 884 anul trecut, în urma reparaţiilor programate din fonduri proprii.
Citat :
“În ceea ce priveşte activitatea de reparaţii planificate, CFR Călători a derulat şi derulează periodic programe de reparaţii din fonduri proprii, pentru asigurarea unui transport în condiţii de siguranţă şi confort. În 2016, în societățile reparatoare de profil din România au fost reparate 313 vagoane și 21 automotoare Săgeata albastră”, au precizat reprezentanţii companiei.
Ei au reamintit că încă din anul 2011 CFR Călători nu a mai beneficiat de fonduri financiare de la bugetul de stat pentru programe de investiții în materialul rulant.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3793
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 01:31

Nici nu trebuie alocate fonduri de la buget pentru investiții ale CFR în materialul rulant, modelul ăsta de business e depășit de mult. CFR trebuie să opereze în leasing materialul rulant nou și se găsesc imediat investitori care să-l achiziționeze și să-l pună la dispoziția CFR. Iar la companiile de leasing există și material rulant nou, dar și second-hand, mult peste orice și-ar putea permite CFR-ul să achiziționeze din fonduri proprii sau de la bugetul de stat. Numai că din leasing nu iese șpaga, cel care îți închiriază trenurile nu e dispus să te și plătească pentru asta.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18762
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24342
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 14:52

Legătură feroviară București Gara de Nord - Domnești - Măgurele - Gara Progresu, etapa I (30 km/16 puncte de oprire) - alternativă rapidă de transport pentru Centura de Vest a Capitalei
Inelul feroviar o conexiune pentru:
- 7 localităţi
- 4 sectoare
- 8 cartiere
- Laser Măgurele
Perioadă de implementare: 2017-2018/3 etape de execuţie
Proiect comun: CFR Infrastructura/CFR Calatori/Metrorex/CNADNR, sub directa coordonare a Ministerului Transporturilor
Traseu: București Gara de Nord Basarab - Chiajna - Bucureşti Vest - Domnești - Bragadiru - Măgurele - Jilava (linie dublă); Jilava - Progresu (linie simplă)
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11197
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 16:16

16 statii pe 32 km suna direct a tramvai cu statie la fiecare 2 km.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 19:52

http://www.railwaypro.com/wp/romania-intermodal-terminal-opened-in-oradea/
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11403
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 21:32

Adrian78 a scris:
http://www.railwaypro.com/wp/romania-intermodal-terminal-opened-in-oradea/

asta e o veste buna,fiind vorba de o chestie utila,dincolo de multele elucubratii vanturate pe aici
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4754
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 21:33

Ideea de conexiune cu magistralele de metrou indiferent care ar fi ea M2. cu as fi dorit eu, sau cu M4,asta presupune o linie complet noua, electrificata.Cu parcări Park&Ride în zona haltelor (mai ales la Domneşti, Măgurele, Berceni, Bucureşti Vest), pentru a putea lăsa maşina acolo şi a continua cu trenul sau metroul cum spune alt coleg ce stie lucrand in trasporturi.Toate astea se pot realiza doar sperand si sa mergem sa ne rugam.Ultimul ca scop al celui care traieste in lume este cuvantul lui Dumnezeu.Dumnezeu este iubire si cel care iubeste este Dumnezeu.Si Dumnezeu este in noi.
Uneori cred ca cei ce au deciziile in mana nu sunt potriviti pentru functia primita.Ori au mintea ingusta, ori nu am avut noi noroc de miliardele de euro risipiti in buzunarele a cel mult 1000 de indivizi extrem de bogati si care cred ca li se cuvin.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 21:41

Este ceva ce propusesem și am dezbătut de mai multe ori, mai demult, pe forum.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 22:12

ciprian71 a scris:
Ideea de conexiune cu magistralele de metrou indiferent care ar fi ea M2. cu as fi dorit eu, sau cu M4,asta presupune  o linie complet noua, electrificata.Cu parcări Park&Ride în zona haltelor (mai ales la Domneşti, Măgurele, Berceni, Bucureşti Vest), pentru a putea lăsa maşina acolo şi a continua cu trenul sau metroul cum spune alt coleg ce stie lucrand in trasporturi.Toate astea  se pot realiza doar sperand si sa mergem sa ne rugam.Ultimul ca scop al celui care traieste in lume este cuvantul lui Dumnezeu.Dumnezeu este iubire si cel care iubeste este Dumnezeu.Si Dumnezeu este in noi.
Uneori cred ca cei ce au deciziile in mana nu sunt potriviti pentru functia primita.Ori au mintea ingusta, ori nu am avut noi noroc de miliardele de euro risipiti in buzunarele a cel mult 1000 de indivizi extrem de bogati si care cred ca li se cuvin.

La cati bani se baga in subvenții Radet si RAtb plus cele 700 mil de euro cheltuite pe panseluțe băncuțe spatii verzi puteau fi făcute 5 inele în jurul Bucureștiului tramvaie autobuze trenuri urbane etc
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeMar 25 Oct 2016, 08:05

macar subventiile la Radet,RATB, folosesc tuturor.Cati ar alege sa stea in frig acasa dar sa circule pe 5 inele in jurul orasului?
iar pentru banii sifonati de primari cu panselutele si bancile din parcuri.acestia ar trebui sa raspunda penal si sa piarda dreptul de a mai fi alesi vreodata
Sus In jos
aris86

Numarul mesajelor : 315
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 3451
Data de inscriere : 26/04/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeMar 25 Oct 2016, 10:40

Vorba lunga e saracia omului, suntem cam satui de politicieni, a venit timpul sa treaca si la fapte, nu doar la gargara.

http://www.pmb.ro/servicii/transporturi_drumuri/docs/mesaje2016/1881_20160212_anx.pdf
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15508
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeMar 25 Oct 2016, 10:58

http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-21372496-centur-feroviar-bucurestiului-reinviata-catre-ministerul-transporturilor-prima-etapa-din-2017-trenuri-urbane-gara-nord-spre-gara-progresu-spre-pantelimon-vezi-planurile.htm

Nu inteleg de ce in etapa 1 traseul se opreste la Pantelimon si nu este prelungit pana la Gara Obor unde calatorii ar fi mult mai avantajati deoarece au legatura cu mai multe mijloace de transport in comun (69, 85,143, 682) ba chiar liniile 14, 36, 101 o statie distanta de gara ba chiar si metrou la doua statii distanta (se poate ajunge cu 69 sau 85). Traseul se opreste in camp in gara Pantelimon unde la ora actuala abia este tranzitat de 5-6 calatori pe zi care folosesc trenurile Regio spre Fetesti respectiv Constanta. Cumva in anii urmatori, Gara Obor va fi inchisa?? Asta au ei in plan??
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeMar 25 Oct 2016, 14:27

eu nu pricep de ce totul se invarte in jurul garii Progresul si de ce trebuie sa parcurgi 30 km pana la ea?
inteleg sa faci ceva sa descongestionezi traficul din zone aglomerate,nu sa te invarti in jurul orasului...
locuitorii din Domnesti sau ale comune, ar ajunge mai repede pe jos in oras,daca asta era problema...
discutiile de aici ma duc cu gandul,involuntar,la un anunt imobiliar in care cineva isi lauda locuinta ca e aproape de centru,la doua statii de metrou si inca patru de autobuz
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4754
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 27 Oct 2016, 09:23

Am urmarit pe site-ul oficial CFR inca o actiune de control pe binecunoscutele linii cu navetisti.Ma gandesc ca nu va rezolva problema calatorie fara a plati.Trec peste grata care imi provoaca cum a ajuns romanul sa traiasca si sa semene,vaicareli de doi bani.Au bani pentru tigari si telefoane dar sa plateasca 4 lei acolo, nu.Pacat de vagoane 26-16,19-80,21-80, practic nu ai nici un motiv sa nu platesti, sunt conditii mai mult decat decente in aceste vagoane.Nu moare nimeni 30-50 min in aceste vagoane.Sunt chiar bune pentru distante de maxim 100 km.
CFR ar trebuii sa se gandeasca la o investitie ce va aduce profit pe viitor.Si anume la un sistem de taxare asemanator ca la metrou.Aceasta presupune ca din gara sa existe o imprejmuire din pereti pvc. din cladirea garii si pe o lungime considerabile dealungul liniei.Un sistem de taxare din usa garii catre peron.Iar acolo acolo unde nu sunt gari, doar halte,pentru inceput un scurt peron din placi din beton si o casierie(ghereta) de unde sa-si poate procura bilet pasagerii.Pana la urma se rezuma la un angajat care va lucra in doua ture.Sa nu aud ca nu e personal angajat sau ca necesita angajari si de unde bani ca porturile sunt blocate, nu , nu vreau sa aud.Ca atunci ma reped direct in gara Arad si intreb cati angajati sunt? Ca banuiesc ca de mai mult de 10 angajati nu ar trebuii sa existe la o asemenea gara.In aceste conditii nu mai auzim de nu am avut de unde lua bilet.Nici eu nu cred ca as cotroboii prin tot trenul sa caut conductorul sa-mi dea bilet.Scuza ca nu am avut timp cade.Fiecare sa-si gestioneze timpul si punct.Nu poti amenda usturatoare si gata.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 10 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 38 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: