|
| Discutii generale despre transport III | |
|
+35Vitosa @ndrey cristi_tgv tudorstr44 kristi kkk cardinal DAS 2011 Luna SMDS Bebe bubu CalinIonMihai Johnny84 razvan - trenuri aris86 t1972 TVlad cfr500 Cipri Andrei Neculai mtk Adrian78 rich1974 Dr2005 ldh80 vlad237 Laurentiu Ciobanu Adirmvl AeroX MariusM Nesebar DUAL Re6/6 dan tm IonutCFR2009 Ony_x 39 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Lun 05 Feb 2024, 22:54 | |
| Noile rame CRC pentru RegioJet
https://zdopravy.cz/obrazem-sezeni-na-stojaka-minimum-zasuvek-i-tichy-provoz-prvni-dojmy-z-cinskeho-vlaku-v-cesku-193275/ |
| | | Cipri Andrei Neculai
Numarul mesajelor : 387 Localizare : M400, km 130 Reputatie : 3367 Data de inscriere : 29/09/2016
| | | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8370 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mar 06 Feb 2024, 15:32 | |
| Oare cand se vor finaliza si lucrarile de modernizare la calea ferata principala ce asigura legatura intre nordul Moldovei, Bucovina si nordul si centrul Transilvaniei, dar si intre Republica Moldova, Odesa, Cernauti si Ungaria, Serbia? Peste 20 sau 30 de ani???? Liniile 401 si 502, Suceava - Ilva Mica - Cluj.
https://ziare.com/autostrazi-romania/autostrada-a8-probleme-studiu-fezabilitate-judetul-iasi-1851283?utm_source=ZiareCom-https%3A%2F%2Fziare.com%2F&utm_medium=BN-NW-1851283-Autostrada+din+Rom%C3%A2nia+devenit%C4%83+%22obiectiv+prioritar+%C8%99i+proiect+fanion+al+Uniunii+Europene%22.+CNAIR+scoate+la+licita%C8%9Bie+%C3%AEnc%C4%83+dou%C4%83+sectoare&utm_campaign=BN-NW-ZiareCom-2024-02-06 |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18762 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24342 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Mier 07 Feb 2024, 13:52 | |
| https://igj.ro/actualitate/infrastructura-cfr-moderna-in-judetul-gorj.html |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 08 Feb 2024, 08:48 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Dr2005 a scris:
- între timp, parcarea de reşedinţă e vreo 10 euro PE AN).
Am mai auzit de asta si prin alte tari; cum fac in zonele rezidentiale de nu au tone de masini parcate pe unde vrei si pe unde nu vrei? Ca la 10 euro pe an nu ai cum sa descurajezi masina personala.
Sau practic nu-si ia lumea masini daca nu prea iese din oras si practic n-are ce face cu 2 masini, cum e pe la noi. Cu 10 euro pe an nu, dar cu obligaţia de a avea maşină Euro 4 sau Euro 5 probabil au trimis la fier vechi jumate din parcul auto din Bruxelles. Maşinile le vom găsi în România, după ce vor fi trecute în acte prin Germania. https://www.lez.brussels/mytax/ Apoi, ca să ai parcare de reşedinţă, trebuie întâi să ai o reşedinţă, numai că Belgia nu e România, să iei 1000 de oameni pe hârtie într-o garsonieră. În afară de familie (soţ,soţie şi copii sau, mă rog, soţ+soţ sau soţie+soţie, că acolo e legal), ai voie maximum 2 persoane pentru un dormitor neocupat de familie (atenţie că sufrageria nu e considerată cameră şi nu se ia în calcul). După care te duci la Evidenţa Populaţiei, te înregistrezi şi ăia pot să vină să verifice (şi cică vin, de regulă)... de aia o să vedeţi că la Bruxelles toată lumea îşi trece numele pe interfon, nu ca la noi unde şi lista de întreţinere e fără nume cică din cauza GDPR. Cum chiriile sunt mari (o garsonieră începe de pe la 1500 - 1600 euro, dacă mai adaugi un dormitor treci de 1800 lejer), s-ar putea să te muţi dintr-o zonă în alta şi nu pe toate străzile sunt parcări. Dacă nu-s parcări pe stradă, n-ai cum să ai parcare de reşedinţă, trebuie să închiriezi loc într-o parcare privată, care poate fi la câteva străzi distanţă şi care e cu mult mai mult decât ăia 10 euro/an. Prin urmare, indirect, nu prea poţi să ai maşină decât dacă ai moştenit un apartament sau o casă pe undeva (apartamentele se vând cu câteva sute de mii de euro, deci nu şi le permit mulţi). _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 08 Feb 2024, 20:07 | |
| s- a schimbat si la noi legea cu domiciliile la o adresa. apoi am observat prin strainatate ca e plin de masini cu toate taxele despre care spui. iar GDRP nu de la Bruxelles a venit?
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 08 Feb 2024, 21:06 | |
| - dan tm a scris:
- apoi am observat prin strainatate ca e plin de masini cu toate taxele despre care spui.
România are printre cele mai mici grade de motorizare a populaţiei. Nu despre câte maşini sunt e vorba, ci despre cum sunt folosite. Unde ai mai văzut maşini parcate pe trotuar, pe pista de biciclete, pe banda de autobuz, pe colţul intersecţiei, pe trecerea de pietoni? În afară de România, Grecia şi Italia, evident. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Joi 08 Feb 2024, 21:48 | |
| Ce mai vedem pe la.CFR Călători
Dacă în vechea formă existau un singur director general adjunct și cinci directori simpli (pe lângă cel Financiar-Contabil), în forma de zilele trecut apar nu mai puțin de trei directori generali adjuncți și nouă directori simpli.
Se taie tot de.la.prostii de jos că aia duc compania in spate..
https://clubferoviar.ro/bugetul-cfr-calatori-pe-2024/?fbclid=IwAR1yrM8oIfA0nSRzFoI2Bx4KNxh2KbOOXoCtrlf_4UhvpAVxf50KlE6ZVQk |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 09 Feb 2024, 08:25 | |
| - Dr2005 a scris:
- dan tm a scris:
- apoi am observat prin strainatate ca e plin de masini cu toate taxele despre care spui.
România are printre cele mai mici grade de motorizare a populaţiei. Nu despre câte maşini sunt e vorba, ci despre cum sunt folosite. Unde ai mai văzut maşini parcate pe trotuar, pe pista de biciclete, pe banda de autobuz, pe colţul intersecţiei, pe trecerea de pietoni? În afară de România, Grecia şi Italia, evident. Asta asa e. Nu prea am vazut. Nu stiu cum arezolvat China problema ca colo chiar nu le vezi. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 09 Feb 2024, 10:25 | |
| Am văzut pe o postare întreba cineva daca o legătură de 6 min între două trenuri in Cehia este de ajuns și a primit răspunsuri că se așteaptă trenurile într-un interval de 10-15 minute. La.noi nici măcar nu îți mai da bilet sistemul |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6456 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 09 Feb 2024, 21:51 | |
| - Dr2005 a scris:
- dan tm a scris:
România are printre cele mai mici grade de motorizare a populaţiei. Nu despre câte maşini sunt e vorba, ci despre cum sunt folosite. Unde ai mai văzut maşini parcate pe trotuar, pe pista de biciclete, pe banda de autobuz, pe colţul intersecţiei, pe trecerea de pietoni? În afară de România, Grecia şi Italia, evident. Scriptic da, e adevarat,dar pentru simplul fapt ca tot noi ăștia smecheri avem.persoane" vârstnice" cu câte 10 autovehicule în" posesie ", alte categorii scutite de la diverse contribuții care sunt deseori folosite de diverse grupuri pentru diverse activitati. Probabil rețineți cati oameni fără adăpost au credite cu valori considerabile, nerambursate și acum în executare, si tot noi plătim.... ineficienta statului roman e cruntă! |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 09 Feb 2024, 21:59 | |
| @ndrey cum sunt automotoarele VT2E de la RC?Am vazut azi doua in gara Arad erau foarte silentioase
|
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6456 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 11 Feb 2024, 09:25 | |
| Neața, eu nu fac cu VTe, dar din ce relatează sefii de tren ce fac cu ele, sunt foarte ok la condițiile oferite,însă un minus pentru sistemul de Incalzire și uși care sunt cam prea mari și se pierde multă caldura . Acum mai nou VT 628 urmează sa mai aibă confrati, si umbla vorba ca urmează sa fie retrase multe x4500... și înlocuite cu VT628 care, deja cedează la condițiile noastre . |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 11 Feb 2024, 09:54 | |
| Da de partea de încălzire am.auzit ceva plângeri plus consumul.destul de mare dar fiind DE e clar că trebuie motorina pentru curent Totuși o companie de transport ar trebui să aibă cam același material.rulant că sa mai mențină jos cheltuielile.pe.mentenanta.. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6892 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12293 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 11 Feb 2024, 18:45 | |
| Un lucru curios pe care l-am vazut pe site-ul oficial al companiei CN CFR SA, la sectiunea "cariere", este acela ca, pe unele regionale (de exemplul Craiova sau Galati) sunt destul de des scoase la "concurs" posturi libere pentru personalul operativ (montatori SCB, tehnicieni IFTE, chiar IDM, etc) pe cand, pe regionala Iasi, demult nu am vazut scoase la "concurs" astfel de posturi operative, de catre CNCFR SA!
La nivelul CN CFR SA exista deficit de personal operativ, la intretinere linii (meseriasi de cale, picheri, revizori de cale, mecanici utilaje de cale), intretinere instalatii SCB (montatori si electromecanici SCB), intretinere instalatii IFTE, intretinere instalatii TTR si miscare (IDM, acari, revizori de ace, operatori de circulatie) ?
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport III | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport III | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |