Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 07 Aug 2020, 21:27
Kapпaтй a scris:
Drumul pana la aeroport cu 50-70 de lei este optional ca il poti face si cu 5 lei sau cat naiba e expresul, aaa ca se cauta scuze si nod in paura, sa fie la ei acolo la cei ce cauta, adevarul doare de multe ori.
Şi până la expres cu ce ajungi? Din Titan, Berceni, Militari, Colentina? Doar pentru că tu locuieşti la distanţă de mers pe jos de expres, nu înseamnă că toţi stau pe linia lui 783 (unde e 3,5 lei o călătorie, nu 5). Chiar şi din Drumul Taberei e greu de ajuns, mai ales că mai există doar N116 pe la Moghioroş... păi eu până acolo am 2 km. Adaugă şi bagajele. Poţi să mergi cu autobuzul doar la avioanele care decolează de pe la 8 în sus, dar şi astea sunt la limită, pentru că trebuie să ajungi cu măcar o oră jumate înainte la aeroport (dacă ai bagaj de cală cu minim 2 ore), iar transportul de zi începe pe la 5 dimineaţa (+/- 15 - 20 minute în funcţie de cât de aproape locuieşti de un depou sau o autobază).
_________________ :TTT:
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 07 Aug 2020, 21:42
Dr2005 a scris:
Mai adaugă şi bagajul la BluAir... 30 lei dacă ai un troler în cabină, vreo 60 dacă ai ceva mai mare de dat la cală. Apoi mai adaugă riscul ca BluAir să intre în faliment şi să rămâi cu banii daţi, că dacă mai ţine mult pandemia asta, multe companii aeriene low-cost vor da faliment.
A, da, mai pune şi drumul până la Otopeni (la ambele companii), minim 50 de lei (sau vreo 70 dacă stai în Berceni) pe sens, dacă vrei să faci o comparaţie corectă cu trenul (la care ajungi cu o călătorie de metrou de 2,5 lei sau cu una de STB de 1,3 lei).
Uite ca eu nu am decat un rucsac, vreau sa ma duc doar 3 zile in Oradea, nu pot pierde una pe drum...Nici cu trenul nu-mi iau bagaj mult...Chiar si cu aia 70 de lei si bagaj de cala si tot e mai atractiv decat trenul...Aia cu falimentul e doar e un obicei de-al tau de a da cu bata-n balta si sa comentezi doar ca sa ai ce citi...Si CFR-ul poate anula trenul ca a deraiat nu-s ce marfar si il limiteaza la Cluj...Si in loc de 12 ore faci 14...Asta-i mai plauzibil sa se intample decat falimentul Blue Air... PS Si daca circuli cu Taromul tot atat e taxiul pana la aeroport??? sau in banii aia Tarom iti plateste cursa???
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Vin 07 Aug 2020, 22:40
Dr2005 a scris:
Kapпaтй a scris:
Drumul pana la aeroport cu 50-70 de lei este optional ca il poti face si cu 5 lei sau cat naiba e expresul, aaa ca se cauta scuze si nod in paura, sa fie la ei acolo la cei ce cauta, adevarul doare de multe ori.
Şi până la expres cu ce ajungi? Din Titan, Berceni, Militari, Colentina? Doar pentru că tu locuieşti la distanţă de mers pe jos de expres, nu înseamnă că toţi stau pe linia lui 783 (unde e 3,5 lei o călătorie, nu 5). Chiar şi din Drumul Taberei e greu de ajuns, mai ales că mai există doar N116 pe la Moghioroş... păi eu până acolo am 2 km. Adaugă şi bagajele. Poţi să mergi cu autobuzul doar la avioanele care decolează de pe la 8 în sus, dar şi astea sunt la limită, pentru că trebuie să ajungi cu măcar o oră jumate înainte la aeroport (dacă ai bagaj de cală cu minim 2 ore), iar transportul de zi începe pe la 5 dimineaţa (+/- 15 - 20 minute în funcţie de cât de aproape locuieşti de un depou sau o autobază).
Băi omule dar tu chiar ești sub orice critică, nu ști deloc să te descurci. Drumul sau drumurile astea le poți face și cu un amic. Apoi mai deunăzi chiar tu spuneai că pentru un concediu pe care-l faci odată pe an pui din timp bani de o parte, deci ai putea să te lipsești de un 50-70 de lei dar la cât de kitră ne-ai arătat că ești nu ar trebui să ne mai mire deloc Băi tu ești un fenomen. De când mă știu am întâlnit fel și fel de oameni dar ca tine nu mi-a fost dat să mai văd.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 08 Aug 2020, 01:54
Eu am avut avion la 6 si am plecat de acasa la 2 noaptea cu N pana la Unirii de udne am luat 783 iar la Unirii erau destui oameni la 783 plus altii urcau de la universitate si romana la 3 fara ceva dimineata, deci lumea circula si la orele alea, chiar sia cum la ora 1 e plin de oameni pe strada in oras.
Invidia si unghia in gat ca o firma privata merge mai bine ca firma de stat, asta e problema. Nu am de ce sa tin cu tarom cand firme private ma duc tot acolo la un pret super bun. Si NU am sa folosesc NICIODATA tarom, nu am de ce sa platesc sute de euro cand cu Wizz sau Ryan am mers cu 10 euro pana la Berlin/Venezia/Oslo/Londra si multe multe alte destinatii inclusiv prin Europa Koln-Londra 10 euro sau Londra-Rzeszow Polonia cu 5 euro. Berlin-Riga 10 euro, Koln-Tallin la fel etc etc etc.
Chiar nu am asa frustrari sa arunc cu banii aiurea cand exista variante ieftine!
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Sam 08 Aug 2020, 09:27
Normal ca ai niste costuri suplimentare cu avionul, care-i la 10 km de Bucuresti sau Cluj sau Oradea. Daca nu ai transport local (STB sau altceva), te jupoaie taximetristii, dai la taxi cat ai dat pe biletul de avion. Insa, exista marele avantaj ca micsorezi timpul de calatorie la jumatate cel putin. 5-6 ore in loc de 12 ore. Dar si toate verificarile alea prin aeroport, ar putea conta la stresul cotidian. Asa te urci in tren la cabina dormitor si te odihnesti, te mai uiti la un peisaj, depinde de fiecare ce prefera. Daca esti foarte grabit sa ajungi atunci avionul e solutia cea mai rapida. Eu zic ca fiecare transportator are clientii sai, deocamdata nu s-a tras linie, n-a falimentat nimeni, trenurile sunt pline ochi de elevi, studenti, pensionari... Nu stim cat o mai putea bugetul sa faca platile, biletele fiind destul de piperate ca toti merg NUMAI cu IR, de regio nici nu vor sa auda.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 00:32
Numarul de calatori a scazut la toate formele de transport din cauza pandemiei, nicigand sa creasca.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 02:06
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 09:45
MAV va avea management unificat cu Volanbusz. Nu stiu cam ce fel de firma e Volanbuz cred ca un fel de firma de autobuze la nivel national.
Ei acuma doresc sa se unifice cumva in viitor ca sa coreleze mai bine orariile si serviciile. Zic si eu cum la ei se pot face multe, nu vine deloc UE sa-i intrebe de sanatate, de ajutor de stat si alte porcarii.
https://iho.hu/hirek/mav-volanbusz-egyseges-strategiai-iranyitas-200715 ___________ Flixtrain isi mai ia niste vagoane
In schimb la noi iti trebuie 24 de ore sa ajungi de la Timisoara la Bicaz.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 10:00
Flixxtrain au modernizat vechile vagoane 22-95 in vagoane salon RegioJet vor baga un tren de noapte de la Praga pana in Polonia la granita cu Ucraina De saptaman trecuta circula si Regiojet Praga Viena Budapesta
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 10:25
Adrian78 a scris:
Flixxtrain au modernizat vechile vagoane 22-95 in vagoane salon RegioJet vor baga un tren de noapte de la Praga pana in Polonia la granita cu Ucraina De saptaman trecuta circula si Regiojet Praga Viena Budapesta
Si noua ne pica locomotivele si Desiro-urile pe capete si se intmultesc restrictiile la trecerile la nivel. Pai ce, noi sintem mai prosti?
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 10:49
Adrian78 a scris:
Interesant de aflat oare cati calatori au, le convine la multi sa faca test sau carantina find vorba de calatorie internationala?
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 15:13
Luna Regiojet au o garnitura de tren din 12 vagoane si 560 de locuri si s-au laudat ca au vandut 30000 de bilete.. Crezi ca la aia lucreaza comuniștii de la CFR Calatori nu bagam trenuri ca nu avem cerere..
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 17:12
Luna a scris:
Adrian78 a scris:
Interesant de aflat oare cati calatori au, le convine la multi sa faca test sau carantina find vorba de calatorie internationala?
Nu se face nici o carantină, sunt tari In Zona verde unde se poate merge liber la fel cum era si pana sa vina abureala asta de covrig, guvid, covit cum draq ii zice stiu aia care cred toate balariile mai bine.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 17:16
Adrian78 a scris:
Luna Regiojet au o garnitura de tren din 12 vagoane si 560 de locuri si s-au laudat ca au vandut 30000 de bilete.. Crezi ca la aia lucreaza comuniștii de la CFR Calatori nu bagam trenuri ca nu avem cerere..
Păi e logica treaba daca din A in B nu ai tren direct si trebuie sa schimbi 7 trenuri e normal ca nu exista cerere, si ăștia baga gargara sau placa veșnică ca nu sunt cereri, pai cum naiba esti atat de îngust la minte sa nu înțelegi ca nu ai cum sa ai cereri daca nu încerci, si nu iti vine nimeni sa schimbe 7 trenuri ori fac pe prostii ca altfel nu inteleg. Baga tot felul de scuze de prost gust
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III Dum 09 Aug 2020, 18:57
Tren international gol si nesubventionat ca are rang de EC si nu le anuleaza si cioparteste ca la noi
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport III