|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Iun 2020, 00:13 | |
| Trenurile Astra au scos aia 58 de min cand a circulat anul trecut in decembrie intre 21-24.12...Plecare Constanta 10:28 sosire Mangalia 11:26...Cu opriri in Eforie Nord, Eforie Sud,Costinesti Tabara si Neptun hc...Banuiesc ca trasa e la fel, n-am timp sa ma uit acum pe mers... |
| | | sp59
Numarul mesajelor : 126 Varsta : 65 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5138 Data de inscriere : 13/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Iun 2020, 06:13 | |
| Mda, asa e si acum, cu 4 opriri, insa mi-e greu sa cred ca va face 9 minute intre Tabara si Neptun hc si inca 8 minute pana la Mangalia...om trai si om vedea |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Iun 2020, 11:30 | |
| Pai cum a facut in alea 4 zile cand a circulat o sa faca si acum...Nu uita ca este automotor, mult mai usor decat trenurile CFR Calatori de 800 t.Si trenurile CFR Calatori vor scoate mai putin, nu cred ca vom vedea trenuri anul asta de 15 vagoane cum este calculata trasa... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iun 2020, 15:39 | |
| Ce se intampla cand vrei sa modernizezi, te pui pe treaba sa iasa lucru bun de actualitate si benefic pentru populatie, nu ca la noi cand cu chiu cu vai daca se face ceva vin tot felul de ciudati si pun bete in roate si invoca tot felul de balarii de prefera sa pastreze o vechitura care nu foloseste la nimeni in loc sa dispara de pe fata pamantului si sa apara ceva nou si modern demn de realitate si folositor din toate punctele de vedere, dar la noi se promoveaza toate cazaturile si vechiturile devin monumente si adapost boschetar plin de urina si fecale, ca noua asa ne place sa pastram si sa tinem astfel de dughene moarte in loc sa evoluam. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24337 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iun 2020, 16:12 | |
| Începând de săptămâna viitoare orașul Graz din Austria va beneficia de legătură feroviară directă cu capitala Germaniei, Berlin. Operatorul feroviar ceh Ceské Drahy, introduce în circulație un tren tip #railjet cu plecare din Graz la ora 10:26, sosire în Berlin Charlottenburg la ora 22:05. 10 ore si tot o sa aiba calatori.. |
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24337 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iun 2020, 16:13 | |
| Karpaty da nici asa gara nou si sgai pe banci de lemn ca la Craiova nici spatar nu au.. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 01:24 | |
| @Kapпaтй La noi e greu pana si sa intretii la nivel minim cladirile vechi in multe gari, ce demolat si construit altele. Dealtfel nici eu nu consider prioritar construirea de gari noi in statii mici, cat timp altele nu au toalete deloc, nu au nici macar iluminat si banci pe care sa stai cand astepti trenul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 09:08 | |
| Au fost demoalte destule şi la noi. Evident, au fost demolate fără cap clădiri unicat din perioada lor, dar bine că avem câteva zeci sau chiar sute de clădiri MAV tip 3 şi tip 4, în vreme ce ultima clădire din concesiunea Stroussberg (Piteşti) a fost demolată pentru a fi înlocuită cu acea inutilă hardughie din beton şi termopan. _________________ :TTT:
|
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 09:35 | |
| Iar ai început nene cu Piteștiul. E treaba ta dacă ție îți plăcea aia veche și asta nouă ți se pare urâtă.
Problema la noi este întotdeauna întreținerea în stil românesc. Deja s-au stricat niște uși, lifturile stau uneori defecte săptămâni sau luni de zile, toaletele (n-am avut curiozitatea să intru) - dar n-am auzit lucruri bune în ultima vreme, băncile de la peroane sunt rupte exact cum ajunseseră și cele din București Nord până la înlocuire cu cele din lemn/piatră. Dar știți cine strică aici? Firma de pază care nu știu ce păzește. Ea există totuși. Chiar și poliție TF recent mutată tot în clădirea stației! În fosta clădire anexă (birou de mișcare) s-a făcut un minimarket ”La un pas” sau cam așa ceva fix acolo unde era biroul poliției.
Nu mai zic de stricarea tarifelor la Dezastro, de menținerea unui trafic monoton de trenuri de navetă /scurt parcurs. Noua stație a fost gândită în eventualitatea unui viitor feroviar mai oportunist/dezvoltat...se lasă destul așteptat. DAR asta nu înseamnă că la modul general e rău să modernizezi gările. Problema rămâne doar întreținerea. Ce-i drept, căldura sau aerul condiționat încă nu s-au stricat iarna/vara (după caz), iar asta este un minim esențial, dar și o diferență enormă față de cum stăteai înainte să aștepți trenul în cea veche. Eu chiar nu duc lipsa celei vechi întrucât n-avea nimic deosebit dpdv arhitectural. Nu e ca la Arad unde poți să zici că aveai ce păstra. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 09:47 | |
| Nici la Arad nu e totul perfect a um doi ani ploua in sala de așteptare acuma am vazut si eu cum arata finisajele interioare |
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 09:50 | |
| Nu e vorba că îmi plăcea mie sau nu, e vorba de valoarea istorică. Era ULTIMA reminiscenţă a unei epoci de mult apuse. A, că unii refuză să creadă că exista corupţie şi incompetenţă şi pe vremea lui Carol I e altă mâncare de peşte (de fapt, unii refuză să creadă şi că Carol al IIlea a fost un dictator şi-l pupă-n dos pentru Ceferiada din 1939, ignorând zecile de asasinate - unele ordonate chiar de Carol II, ignorând şpăgile care nici măcar nu mai erau mascate în vreun fel - de ce credeţi că îi mergea bine lui Malaxa? şi câte şi mai câte). Totuşi, modernizarea a ceea ce se numeşte acum România o datorăm lui Cuza şi lui Carol I. Şi noi distrugem tot ce ne aminteşte de epoca aia!
Actuala clădire din Piteşti e o porcărie (valabil şi pentru Rm. Vâlcea, dar acolo cât de cât are funcţionalitate clădirea). În primul rând pentru că e greu accesibilă (să nu zic interzisă) celor cu probleme locomotorii sau cu bagaje mari. Dacă nu merge liftul (şi nu prea merge), nu ai cum să escaladezi scările fixe şi apoi să cobori la peron pe alte scări fixe. Şi ca om în putere, cu un troler sau cu o bicicletă îţi e foarte greu să urci. Îmi e greu să îmi dau seama ce a avut în minte proiectantul. Şi, mai ales, ce a avut în minte CFR S.A. când a acceptat asemenea construcţie... s-a gândit că e mai uşor să verifice călătorii la intrarea în gară? Că altă logică nu văd.
A, da, odată cu clădirea a fost modernizat şi dispozitivul de linii, cu material nou, nu cu semibun. Asta în condiţiile în care traficul de marfă e zero, iar trenurile de călători oricum opresc toate. A, da, macazurile sunt tot manuale, că nu au fost bani sau voinţă să pună CE. Între timp, la Constanţa abia anul ăsta au făcut refacţie la 2 linii şi mai se chinuie la încă 2 (poate le-or termina până intră sezonierele, că altfel o să fie râsu'-plânsu'), la Braşov sau Ploieşti Sud ai şine care au prins locomotivele cu abur... dar bine că CFR S.A. a avut bani de şine noi în Piteşti, Rm. Vâlcea, Călăraşi Sud. Bine că nu au mai apucat să facă eurogară şi la Alexandria (că a intabulat primăria clădirea în domeniul public al oraşului, faptă ilegală).
Apropo, spaţiile comerciale tot goale sunt? Clădirea veche măcar avea două chioşcuri pe peron, mai luai o cafea, o apă, un PET de bere. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 09:53 | |
| Federaţia Europeană a Asociaţiilor Patrimoniului Industrial şi Tehnic strânge informaţii cu privire la clădirile feroviare istorice în pericol de demolare, precum şi infrastructura feroviară cu valoare istorică, urmând a solicita măsuri de sprijin Comisiei Europene pentru punerea în valoarea a acestora, mai ales că 2021 va fi Anul European al Căilor Ferate - http://industrialheritage.eu/2021/European-Year-Rail/ENDANGERED?fbclid=IwAR2s87PxjmsipDlqQ1hQesLoqXbSQWgPztDOqqXjzLATIsIEx4b19vHTdXc _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 11:03 | |
| Da, au modernizat liniile in Pitesti dar nu si instalatiile Uite alt incident
https://agifer.ro/images/rap-finale-ro/D_355_RI_Pitesti_03_03_2020_.pdf |
| | | marius664
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 12:12 | |
| - Dr2005 a scris:
- Au fost demoalte destule şi la noi. Evident, au fost demolate fără cap clădiri unicat din perioada lor, dar bine că avem câteva zeci sau chiar sute de clădiri MAV tip 3 şi tip 4, în vreme ce ultima clădire din concesiunea Stroussberg (Piteşti) a fost demolată pentru a fi înlocuită cu acea inutilă hardughie din beton şi termopan.
Oricum arata mai bine decat vechea gara...Ca au gresit si n-au renovat-o pe cea veche e discutabil, dar nici asa nu se mai putea continua...Era inatractiva pt calatori, iar probabil aducerea ei in parametrii unei cladiri moderne costa prea mult...Daca ar fi intretinuta si ar avea toate facilitatile functionale n-ai mai zice ca e inutila. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8417 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iun 2020, 13:00 | |
| - Dr2005 a scris:
- Federaţia Europeană a Asociaţiilor Patrimoniului Industrial şi Tehnic strânge informaţii cu privire la clădirile feroviare istorice în pericol de demolare, precum şi infrastructura feroviară cu valoare istorică, urmând a solicita măsuri de sprijin Comisiei Europene pentru punerea în valoarea a acestora, mai ales că 2021 va fi Anul European al Căilor Ferate - http://industrialheritage.eu/2021/European-Year-Rail/ENDANGERED?fbclid=IwAR2s87PxjmsipDlqQ1hQesLoqXbSQWgPztDOqqXjzLATIsIEx4b19vHTdXc
Buna ideea, am putea alcatui aici pentru inceput o lista (lunga) cu cladiri si alte obiective periclitate. La noi nu sint neaparat demolate cu intentie ci mai degraba lasate in paragina pina se distrug de la sine sau ajutate de furturi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |