|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 1:23 am | |
| Vorbeste sa nu adormi ca alta treaba nu ai de facut.
"Desteptule" la cuseta nu iti face nimeni patul pentru 34 de lei, ai si pretentii de lux pentru 2 lei, vrei pat facut mergi la dormitor, doar acolo sunt paturile facute dar platesti pretul aferent confortului(pat facut, 2-3 oameni in cabina, liniste, etc) platesti 2 lei stai la cuseta cu inca 5 in cabina si asternutul il primesti dupa ce se strang biletele ca nu scrie nicaieri ca la cuseta vei avea patul facut ba din contra la cuseta iti faci singur patul ca esti zgarcit si ai platit putin, cat platesti atat primesti. Si e logic ca la cuseta inainte sa cobori aduci lenjeria si primesti biletul, si nu are nimeni nici un tupeu dar astea sunt regulile la cuseta, primesti lenjeria dupa strangerea biletelor, se face controlul biletelor si apoi primesti si o lenjerie(pentru 34 de lei eu unu nu as fi dat lenjerie, e mult prea putin fata de un loc de scaun, adica in 34 de lei ai pat si lenjerie, cel putin 50 trebuia)
Iar te dai "destept" desi ...... nu e cazul, daca o cabina e deschisa, adica la dormitor s-a vandut patul de jos la barbat si tu ca barbat vii si ceri un bilet la dormit automat iti da patul de sus pentru completarea cabinei, nu lasa cabina aia cu patuld e sus liber si iti vine tie pat de jos in alta cabina ca ai tu 3 c..., nu mai face pe desteptul aici ca habar nu ai. Daca in cabina s-a dat loc de jos la barbat si vine o femeie sa ceara loc nu ii da patul de sus ci se deschide o alta cabina si ii da pat de jos sau daca cumva este deja vandut un pat de jos in alta cabina automat femeia primeste patul de sus, cabinele nu se vand asa la dispozitia cui vrea si cum vrea, aaa vrei neaparat loc jos in alta cabina si nu iti convine sus, ok atunci platesti supliment single si ti se deschide tie special o alta cabina dar atata timp cat este la vanzare urmatorul loc in pat de sus si tu ca un zgarcit nu vrei sa platesti single atunci primesti patul de sus, iti convine bine, nu iar bine, vine altul la randnu plange nimeni dupa tine ca ai refuzat tu sa mergi, calatori sunt. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 9:50 am | |
| Asa Karpaty! Da-i in mortii lor de saraci! Plus ca aia poate mai lasa si saracie in urma lor! Bleah! Mi se face greata numai cand ma gandesc. ) |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 11:13 am | |
| - Kapпaтй a scris:
- "Desteptule" la cuseta nu iti face nimeni patul pentru 34 de lei, ai si pretentii de lux pentru 2 lei, vrei pat facut mergi la dormitor, doar acolo sunt paturile facute dar platesti pretul aferent confortului(pat facut, 2-3 oameni in cabina, liniste, etc) platesti 2 lei stai la cuseta cu inca 5 in cabina si asternutul il primesti dupa ce se strang biletele ca nu scrie nicaieri ca la cuseta vei avea patul facut ba din contra la cuseta iti faci singur patul ca esti zgarcit si ai platit putin, cat platesti atat primesti. Si e logic ca la cuseta inainte sa cobori aduci lenjeria si primesti biletul, si nu are nimeni nici un tupeu dar astea sunt regulile la cuseta, primesti lenjeria dupa strangerea biletelor, se face controlul biletelor si apoi primesti si o lenjerie(pentru 34 de lei eu unu nu as fi dat lenjerie, e mult prea putin fata de un loc de scaun, adica in 34 de lei ai pat si lenjerie, cel putin 50 trebuia)
Odată şi odată o să auziţi la ştiri că a zburat din tren un însoţitor de cuşetă sau de VD. Acum ştiţi şi motivul... Eu nu dau bani ca să fiu menajeră în trenurile CFR Călători sau ale altui OTF. La ultimul drum la cuşetă m-a întrebat naşul unde e lenjeria şi a cam strâmbat din nas când i-am zis că e pe pat... în accepţiunea lui, eu trebuia întâi să îi aduc lui lenjeria, apoi să mă întorc în cabină să îmi iau bagajul. Nu ştiu ce se întâmplă la VD şi cuşete, în ultimul an am dat aproape doar peste nesimţiţi, probabil sunt supăraţi că se vând locurile în avans şi nu le mai iese şi lor de-o bere. Apropo, ATC tot aşa face? Te umileşte de-a dreptul personalul de tren, ţinându-te la coadă pentru lenjerie, apoi tot tu trebuie să te duci după el să îl implori pe naş să scoată/strângă patul de la mijloc că tu eşti obosit şi vrei să te întinzi în pat de la Bucureşti şi nu de la Roşiori cum a stabilit el? - Citat :
- nu plange nimeni dupa tine ca ai refuzat tu sa mergi, calatori sunt.
Ar cam trebui să plângă, că eu nu călătoresc de plăcere, ci în interesul serviciului. Altfel s-ar putea să aibă alte motive să plângă. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 12:10 pm | |
| Ce bani platesti tu la cuseta saracule sa ai atatea pretentii de hotel cu 7 stele? 34 de lei si vrei luxul de pe lume? Vai de steaua ta, inca nu ai dat peste cine trebuie in teren ca va face pishu pe tine cu jet si nu il intereseaza istericalele/pretentiile tale de diva.
In regulamentul intern scrie clar ca la cuseta patul si-l aranjeaza fiecare calator, paturile nu sunt facute iar dupa urcare/verificare bilete primeste lenjerie pe care o returneaza inainte sa coboare, habar nu ai de viata ta dar sa mai cunoasti si altele dar te dai aici mare si tare cand de fapt esti cam praf si nu stii nimic. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 12:17 pm | |
| Scrie in regulament sa cobori doar pe o singura usa, asa cum am intrebat?
Avea biletele, predasem lenjeria, deci puteam cobori pe usa apropiata de noi. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 12:28 pm | |
| - dan tm a scris:
- Scrie in regulament sa cobori doar pe o singura usa, asa cum am intrebat?
Avea biletele, predasem lenjeria, deci puteam cobori pe usa apropiata de noi. Din ce stiu eu, la cuseta dar si la dormitor(de fapt la dormitor este doar o usa pe un singur capat, pe celalalt capat nu exista usa) se deschide doar pe un singur capat, trebuie intrebat cel mai bine cineva care lucreaza la ele, dar fiint atatea obiecte de inventar perne, paturi, perdele, mocheta, stingatoare, etc, nu se poate deschide asa la voia tuturor toate usile, vagonul circula cu usile inchise la patrat si asigurate cu lant sau carligele special montate. Se deschide doar o singura usa pentru urcat coborat tocmai ca insotitorul sa poata supraveghea urcarea si coborarea. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 1:06 pm | |
| Karpaty, eu nu ma refer la urcat, deoarece usa este blocata cu gheara aia peste miner si nu urca oricine, dar la sosirea in Timisoara Nord cusetele mai apropiate de cealalta usa am vrut sa coborim pe acolo. Cei de la posta militara au zis sa mergem la cealalata usa desi ei au intrat in cuseta si nu au descarcat sacii. La Lugoj o fata a coborit pe acolo.
Acuma intrebarea este daca la statia finala (in general la dormitoare si cusete) nu se poate cobori pe ambele usi, prezumind ca poate ai de prins legatura mai departe.
La 1695 poate ai legatura din Timisoara pentru Arad sau Budapesta,la 1696(intirziat) am avut legatura spre Constanta ,ori sa astepti sa coboare toata lumea cu toate bagajele poate duce la pierderea legaturii.
La dormitor e mult mai simplu pentru ca sint mai putini calatori si debarcarea se face mult mai repede. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 1:20 pm | |
| Asa este dar cum gestioneaza insotitorul ambele parti ale vagonului, daca stimabilul calator coboara cu perna sau cu pilota pe capatul opus ca insotitorul a zis sa faca un bine si domnul calator a profitat de acest bine si a plecat cu bunurile din vagon, cine raspunde? Prinde orbul scoate ochii, tot insotitorul plateste lipsurile nu altcineva, ca atare s-a ajuns la aceasta regula, se foloseste doar usa de la conductor. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 1:22 pm | |
| Din ce am vazut eu in Bucuresti Nord se coboara pe usa unde este si cabina insotitorului |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 1:42 pm | |
| - Kapпaтй a scris:
- Asa este dar cum gestioneaza insotitorul ambele parti ale vagonului, daca stimabilul calator coboara cu perna sau cu pilota pe capatul opus ca insotitorul a zis sa faca un bine si domnul calator a profitat de acest bine si a plecat cu bunurile din vagon, cine raspunde? Prinde orbul scoate ochii, tot insotitorul plateste lipsurile nu altcineva, ca atare s-a ajuns la aceasta regula, se foloseste doar usa de la conductor.
pai asa, o perna o poate baga oricine in troler. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 2:04 pm | |
| Chiar nu e de ras, au fost destule cazuri cand dupa coborare s-a depistat ca lipseste, de regula fura pilotele ca de cearsafuri nu mai vorbim, de asta se si cere sa se aduca lenjeria inainte sa cobori, de asta te si trezeste cu 30 de minute inainte sa ai timp sa predai lenjeria, dar na un "mare destept" habar nu are de realitate. De regula la cap de linie am inteles cand e balamuc mare si vine toata lumea sa predea lenjeria atunci nu mai ai cum sa verifici sa fie cate 3 piese la set si te face de cate un cearsaf, astia sunt oamenii nostri dar vor lux si au pretentii pentru 34 de lei, au pretentiile cat casa dar fac mizerie pe ideea ca vine cineva in urma lor sa stranga de parca e obligat cineva sa stea dupa fiecare. Aici e vorba de lipsa de educatie, la noi omul e foarte nesimtit si imputit, jegos ca asa suntem noi, asta e adevarul, lasa sacose de mizerie in vagon dar nu ia nimeni gunoiul sa il puna la un cazan afara, nu, toti lasa acolo ba mai mult si pe jos tot feluld e biscuiti calcati in picioare si cum curatenie nu se face asa cum trebuie tot ei stau pe urma in mizerie si mizeria se aduna si uite asa devine un mare jeg de il poti rade cu cutitul dupa un an, de unde e acest jeg? Tot de la calatori in primul rand dar si ca nu se face curat cum trebuie. Revenind la vagoanele cuseta chiar e o problema cu furatul de cearsafuri care se intampla saptamanal din ce am inteles, am auzit caz la 1667 dupa ce au coborat toti la Iasi au lipsit doua pilote deci nu una ci doua din acelasi compartiment, ce a zis "stimabilul" calator, daca tot a platit 34 de lei sa fure ceva de 90 de lei ca atat am inteles ca ar fi o pilota spre suta de lei. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 2:21 pm | |
| Trebuie să fii de-a dreptul disperat să furi din lenjeria din tren, având în vedere starea în care e... cearceafuri rupte, pătate, mai mici sau mai mari decât pilota, perne şi saltele cu diverse pete (îmi place să cred că doar de transpiraţie şi nu de altceva). De ce sunt cearceafurile pătate am aflat de la un coleg de facultate care lucra ca însoţitor şi dacă vă spun, probabil că nu o să mai mergeţi la cuşetă în viaţa voastră, deci mai bine nu.
Pe de altă parte, dacă se fură un obiect de inventar dintr-o cabină nu înseamnă că a furat-o ăla din cabina aia, cabinele la cuşetă nu se încuie, dacă a coborât cineva în parcurs poate bine mersi să vină unul din altă cabină şi în îmbulzeala de la coborâre să dosească o pernă în bagaj. Astea-s riscurile activităţii de transport. La vagonul de clasă dacă îţi pleacă unul cu tetiera, ce faci? Sau cu perdeaua sau cu neonul?
30 minute înainte? Când am mers la Oradea a venit însoţitorul pe la Huedin, deşi toţi din cabină coboram la Oradea. Dar lenjeria tot pe pat i-am lăsat-o, n-are decât să mă dea în judecată, să înveţe să folosească pronumele de politeţe şi apoi să ceară lenjeria. La plecare ne-a dat lenjeria după Ploieşti, că s-a gândit el că nu ne culcăm aşa devreme şi că oricum ,,mai urcă de la Ploieşti". Bine că nu avea şi vreun călător de la Teiuş, că atunci probabil ar fi distribuit lenjeriile la Teiuş.
În fine, având în vedere cum se comportă unii şefi de la CFR Călători, nu mă miră că şi angajaţii îşi dau aere de şefi în faţa călătorilor. După ce te ia la scandal directorul, cauţi să îţi verşi nervii pe ăla mai mic în grad ca tine... când ajungi la fundul ,,lnaţului trofic" îţi verşi nervii pe călători, că ştii că ăia nu au ce să îţi facă şi că au plătit deja biletul. E aceeaşi situaţie ca în alte instituţii de stat care lucrează mult cu publicul (uitaţi-vă cum e la spital, de exemplu). Prin afară ar fi zburaţi toţi care nu ştiu să salute şi te iau la per tu, care răspund obraznic sau care ignoră clienţii. În Belgia toţi şefii de tren se adresează cu ,,Bonjour monsieur, votre billet s'il vous plaît" şi merg cu ecusonul la vedere (nu pe geantă, pe curea sau în dreptul prohabului ca la noi) chiar şi pe cel mai prăpădit tren R. Dar România nu e Belgia. _________________ :TTT:
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 2:45 pm | |
| Eu oricum nu merg la cuseta dar sint extrem de curios de la ce anume provin petele respective. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 2:46 pm | |
| - Adrian78 a scris:
- Impresii din Malaxa
Trenul R 9382 Cel mai oribil tren ( auto-motor) care există în România. 3 persoane. Mecanicul, Conductorul și Calatorul. Un miros învechit de simt că leșin. Și o viteza de mai bine plecam pe jos. Vmed=47 km/h. Stationeaza 9 min la Mihaesti. Viteza maxima: 70 km/h, ca pentru orice malaxor. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier Iul 31, 2019 4:01 pm | |
| Eu nu m-am gindit ca cineva ar rivni la un cearsaf sau o perna de la cuseta, dar mi se pare aiurea sa pierd legatura ca trebuie sa coboare citeva zeci de oameni cu arme si bagaje pe o singura usa, mai ales ca la cuseta nimeresti si persoane batrine.
Apoi de fapt lenjeria o primesti cam cind te duci dupa ea, nu dupa Lugoj sau Ploiesti. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |