Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 04 Mar 2020, 22:04
Dr2005 a scris:
dan tm a scris:
Pai cind UE vede ca au singe in pix nu le face nimic, pe cind la noi cind zice ceva , ai nostri sar ca vai scuze, va pupam undeva, scuze.
Stai liniştit, că nici nouă nu ne-au făcut nimic încă, deşi ar avea motive. Practic s-au rugat de noi să respectăm legislaţia UE, au trimis un expert (săracul a murit de inimă rea după ce a lucrat cu noi), au mai trimis încă vreo 3, au trimis BEI-ul... Practic, decizia în cazul CFR Marfă e prima palmă serioasă pe care ne-o dă UE din 2007 până în prezent, în rest au mai fost infringementuri, dar s-au rezolvat fără sancţiuni.
@Adrian78: Cum, fără compartimente la care să scoţi capul pe geam şi să faci pat din scaune?! Înapoiaţi rău austriecii ăştia
Eu nu cred ca ar circula alea in Austria la trenuri de noapte cu parcurs de 16 ore
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 04 Mar 2020, 22:19
Kapпaтй a scris:
Lasa-ma cu aberatiile tale cu 3% la student, eu stiu si vad foarte clar ca TOATE IR sunt pline de studenti Lasa-ma mai nene cu prostiile astea de 3% ca in Regio nu mai urca nici un student dar IR sunt pline, nu ai loc de ei.
De ce sa nu iei in calcul si trenurile regio? Alea nu sunt tot trenuri, nu circula tot in Romania sau de ce? Si vezi ca trenurile regio sunt majoritare, nr de trenuri interregio aflat in circulatie in Romania e infim comparat cu cele regio.
Vitosa a scris:
Din răs-reparațiile vechiturilor le iese comisionul, dar de unde să știe individu ! Și nu știe nici cu ce viteze se circulă prin brava lui țărișoară. E rupt de realitate. Ca și mulți alții din Palatul CFR.
Pai da, ca de vechituri avem nevoie, ce sa zic. Am fost si eu cu malaxa acum cateva zile cu treaba ca tot am avut vacanta s-a nimerit sa merg cu malaxa, ce sa zic parerea mea despre ele in 2020 daca as fi factor de decizie: as face transportul gratis pe ele pentru copii, profesori, elevi si studenti sau la un pret mult redus, pentru restul populatiei as dubla aproape pretul daca vrei sa mergi cu malaxa, le-as face si program prin rodaj periodic prin tara sa poata oricine vrea sa le vada/calatoreasca cu ele, sa vada cum calatoreau stramosii nostrii, cum aratau trenurile in Romania inainte de comunism, etc. mi-a placut insa doar pentru faptul ca am mers odata, o distanta mica si ca o consider calatorie cu vehicul istoric. Pe scurt le-as transforma in muzee pe roti, eventual cu servicii/la pachet cu servicii de aventura inclusiv traseu necunoscut la urcare, defectiuni, etc. si ar fi ok. Dar nicidecum nu as mai admite asa ceva in circulatie la serviciu comercial, decat daca ar merge cu ele doar beneficiari de gratuitati ori taxate ca si clasa a 3 a si cu reducere semnificativa fata de regio. Inebunesti sa faci naveta zilnic cu astfel de vehicule, sa nu mai zic de cat de defectuoase sunt, ce rateuri dau, incomode, etc. Sa nu mai zic de calatorii cu treaba si pe distante mai mari in malaxa :O practic malaxa este echivalentul feroviar microbuzelor de marfa in care s-au pus niste taburete ca si confort. Obiectele de muzeu se privesc, pozeaza, admira, se folosesc ocazional dar nu in calatorii zilnice.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Mier 04 Mar 2020, 22:36, editata de 2 ori
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 04 Mar 2020, 22:34
Dr2005 a scris:
dan tm a scris:
Pai cind UE vede ca au singe in pix nu le face nimic, pe cind la noi cind zice ceva , ai nostri sar ca vai scuze, va pupam undeva, scuze.
Stai liniştit, că nici nouă nu ne-au făcut nimic încă, deşi ar avea motive. Practic s-au rugat de noi să respectăm legislaţia UE, au trimis un expert (săracul a murit de inimă rea după ce a lucrat cu noi), au mai trimis încă vreo 3, au trimis BEI-ul... Practic, decizia în cazul CFR Marfă e prima palmă serioasă pe care ne-o dă UE din 2007 până în prezent, în rest au mai fost infringementuri, dar s-au rezolvat fără sancţiuni.
@Adrian78: Cum, fără compartimente la care să scoţi capul pe geam şi să faci pat din scaune?! Înapoiaţi rău austriecii ăştia
Ei, lasa asta cu CFR Marfa, au facut ai nostri o manevra ca sa o poata vinde. Au intrebat la Inalta Poarta daca pot face ceva sa o scoata mai curata la vinzare. Daaaa.
Insa cum cine trebuia nu a cumparat-o, imediat ala a fost ajutor de stat pentru CFR Marfa.
Nu zic ca ăia la CFR Marfa sînt usă de biserică si ca nu e plin acolo de birocrati si de inutilități, dar daca o cumpăra cineva ... din UE era bine sa o cumpere curată nu?
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 04 Mar 2020, 22:43
@Luna comentariul meu era ironic nu că aș fi de acord încă să mai circule vechiturile alea sau cu invârtelile șmecherilor din cfr !
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13279 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 05 Mar 2020, 09:30
Eu cred ca va agitati degeaba. Se scot comisionare de peste tot. Si daca ar cumpara lunar material rulant nou, romanul ar scoate comisionul. Din nefericire asta e tara, si nu se va schima in curand. Ideea e sa se faca ceva, pentru ca de comisionare, indiferent ce partid vine la putere, se va incerca obtinearea comisionului. Sunt prea putini oameni corecti si mai important, care nu pot fi corupti, in aparatul de stat.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 18 Mar 2020, 10:43
Imediat se face anul si licitatia e blocata la altii aduoa 1 an si 10 luni au sosit primele rame
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 18 Mar 2020, 12:47
Curtea de Apel a amânat pronunţarea în cazul utlimului dosar (rezultat din comasarea a 3 dosare) aflat pe rol pentru data de 10 mai 2020. Este ilegal să se semneze vreun contract, câtă vreme există dosare în instanţă. Asta e, aşa funcţionează Justiţia la noi.
_________________ :TTT:
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Mar 2020, 12:50
www.dacos.com.ro/default.php
"Incepand cu data de 25.03.2020, DACOS suspenda toate cursele din programul de transport, pana la ridicarea Starii de urgenta."
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Mar 2020, 14:13
Si normandia a oprit activitatea, anuland toate cursele.
Zmk au anulat toate cursele Petrosani - Deva si retur.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Mar 2020, 14:34
Multe firme au luat decizia asta. Am colegi din jurul Bucureştiului care nu mai au ce ce să ajungă la serviciu din cauza asta.
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Mar 2020, 16:35
La astia de ce ii lasa cu 3 locomotive la urma si nu se intampla nimic?
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Mar 2020, 20:37
La 08:01 se vede cat de bine au legat rusii Simferopolul (Crimees) de restul tarii. Au cursa inclusiv pana la Novosibirsk.
Podul de la Gradistea inca e inchis, asta pentru comparatie.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Mar 2020, 21:46
Adrian78 a scris:
La astia de ce ii lasa cu 3 locomotive la urma si nu se intampla nimic?
Pentru ca in alte tari sunt oameni mai capabili ca la noi si noi suntem genul ala cu "drobul de sare" si de cat sa facem ceva sa evoluam si sa facem sa fie bine preferam sa stam asa in prostie si nimeni sa nu raspunda pentru nimic.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Mar 2020, 21:47
Adirmvl a scris:
La 08:01 se vede cat de bine au legat rusii Simferopolul (Crimees) de restul tarii. Au cursa inclusiv pana la Novosibirsk.
Podul de la Gradistea inca e inchis, asta pentru comparatie.
Pentru ca altii sunt altii iar noi suntem noi, de ce sa facem ceva cand putem sa stam asa fara sa ne agitam pentru nimic. Aaa, si mai bine cautam scuze, nu se poate, nu avem, nu gasim, asta e, sa zicem mersi si pentru ce avem, astia suntem noi, noi nu cautam sa evoluam cu nimic, ne place asa.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 31 Mar 2020, 22:22
Lasa, ca la noi se poate cu cate doua curse pe sens in unele zile de la Bucuresti la Baia Mare siiii... Alta pereche la Satu Mare. Ca na, trafic de calatori de nici cu A380-urile nu faci fata pe rutele alea.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II