Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: De mutat Lun 24 Iun 2019, 22:53
IonutCFR2009 a scris:
Eu zic ca SPCLEP poate elibera la cerere o adeverinta de identitate pâna la eliberarea actului... celui care solicita.
Am stat şi eu o săptămână fără buletin... mai mare plăcerea, mai ales că merg cu bicicleta la serviciu şi puteam lua 870 lei amendă pentru lipsa actului de identitate. Legea în sinea ei e făcută prost, pentru că, deşi eşti obligat să ai la tine cartea de identitate, mai eşti obligat şi să o predai când ceri una noua. Logic ar fi fost să predai CI veche când o ridici pe cea nouă.
AeroX a scris:
Practic ne spune cu alte cuvinte ca el n-ar merge niciodata cu trenul sa dea atatia bani, deci ce prosti aia care mai merg platind bilete (si e totusi vorba de ruta litoralului/Constanta)
La 60 lei un bilet, nu merită... şi asata nu din cauza trenului, ci din cauza serviciilor jalnice de pe Litoralul românesc. Nu merită să dai atâţia bani pe tren ca să te aştepte un hotel cu mobilă de acum 45 de ani şi cu saltele pe care probabil au fost concepuţi părinţii studenţilor de azi. 4 oameni într-o maşină, cu 7 litri la 100 km consum, la 5,7 lei un litru de benzină (267 km pe sens), plătesc 225 lei pe un drum de la Bucureşti până la Varna, de exemplu. Hai să zicem 250 lei cu tot cu taxa de pod, iar vinietă poate au deja. La tren ca să meargă până la Constanţa deja avem 4 x 60 x 2 = 480 lei. Aşa că ar trebui să fim fericiţi că există această gratuitate, mai câştigă ceva bănuţi şi hotelierii noştrii.
_________________ :TTT:
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 23:07
Dr2005 a scris:
Aşa că ar trebui să fim fericiţi că există această gratuitate, mai câştigă ceva bănuţi şi hotelierii noştrii.
Insisti sa-ti dai cu sapa-n genunchi, sa-mi trag una!
Nene, iti dai seama ca spui "din banii nostri hotelierii care, oricum, cer niste preturi absurde pentru ce ofera, au un motiv si mai bun (raportul cerere si oferta) sa ceara si mai multi bani"? Si ca oamenii nu doar ca au mai putine locuri disponibile in trenuri, da' gasesc mai greu si cazare? Si mai scump. Da, frate, sa fim fericiti!
Adevarul e ca nici n-am dormit bine azi-noapte. Io fraier, deh, credeam ca e de la caldura. Dar acum imi dau seama ca era de grija hotelierilor!
Ma, nene, mai poti?!
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 23:11
IonutCFR2009 a scris:
Eu zic ca SPCLEP poate elibera la cerere o adeverinta de identitate pâna la eliberarea actului... celui care solicita.
pe cererea de emitere a unei noi carti de identitate, faci mentiunea ,,predau CI la ridicarea celei noi".
e banal.Plus ca primesti parca un numar acolo la SPCLEP.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 23:31
Adirmvl a scris:
Dr2005 a scris:
Aşa că ar trebui să fim fericiţi că există această gratuitate, mai câştigă ceva bănuţi şi hotelierii noştrii.
Nene, iti dai seama ca spui "din banii nostri hotelierii care, oricum, cer niste preturi absurde pentru ce ofera, au un motiv si mai bun (raportul cerere si oferta) sa ceara si mai multi bani"? Si ca oamenii nu doar ca au mai putine locuri disponibile in trenuri, da' gasesc mai greu si cazare? Si mai scump. Da, frate, sa fim fericiti!
Adevarul e ca nici n-am dormit bine azi-noapte. Io fraier, deh, credeam ca e de la caldura. Dar acum imi dau seama ca era de grija hotelierilor!
Ma, nene, mai poti?!
Da săracii hotelieri care au tva 5% atat la cazare cât și la mâncare dar serviciile au rămas de cacao și care mai fac evaziune și cu voucherele de vacanta
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 23:34
Adrian, daca nu gresesc, TVA-ul il platesti tu, consumatorul final, nu ei. Nu?
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 00:40
Studentii oricum merg cu cortu, in hosteluri, tabere, particulari, pensiuni, etc. rar la hoteluri ca nu au ei bani de hotel. Cel putin eu si cam toti dintre colegii mei nu dau 200-300 lei/camera/noapte in veci. Sa nu mai zic daca e de mers singur, teapa si mai mare ca platesti camera ca si cum ar sta 2 persoane in ea. Nu mersi. Da, cererea de cazare a crescut mult pe litoral datorita tichetelor de vacanta, odata cu ea si preturile si aglomeratia, inclusiv la unitatile ce nu accepta tichete.
@AeroX Cum am mai zis, padure fara uscaturi nu exista, nu ne reprezinta astfel de studenti ce nu stiu sa se comporte civilizat!!! Desi are dreptate ca nu e normal sa stea fara ci/sa nu i se dea bilet, cuvintele folosite trebuie sa fie civilizate, ca nu sutem ca si casiera de care am zis 2-3 pagini mai in urma!!! Personal pentru limbaj necivilizat in public si/sau in comunicarea cu institutiile as propune si amenda.
Da, are dreptate si cu preturile la trenuri, chiar sunt mari! Si ai zis-o si tu pe alt topic, am zis-o si eu si multi altii. Si plus faptul ca nu te poti baza pe trenuri, uite acum intarzierile de 5-10 ore (o problema pentru cine are treaba/legaturi la destinatie), malaxe si alte tampenii de genul circula.
Ultima editare efectuata de catre Luna in Mar 25 Iun 2019, 01:00, editata de 2 ori
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 00:40
TVA-ul e plătit de clientul final.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 00:54
Da, insa tva-ul daca e mai mic ai preturi mai mici si astfel incasezi o mai mare parte din bani de la clientul final decat alte tipuri de afaceri.
Exemplu: Daca esti magazin de obiecte de plaja pe litoral, platitor de tva si un client plateste pe o saltea la tine 100 de lei, tu 19 lei ii versi la stat sub forma de tva. In comparatie daca acelasi client doarme o noapte la tine si plateste 100 de lei, tu ramai cu 95 de lei, tva-ul la cazare find doar 5%. Avantaj turisti si hotelieri in detrimentul altor sectoare de activitate.
Nota: treaba cu tva-ul e mai complexa si alti termeni, dar am zis-o intr-un mod astfel incat sa fie mai usor de inteles de catre oricine.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 04:03
Adrian78 a scris:
Adirmvl a scris:
Dr2005 a scris:
Ma, nene, mai poti?!
Da săracii hotelieri care au tva 5% atat la cazare cât și la mâncare dar serviciile au rămas de cacao și care mai fac evaziune și cu voucherele de vacanta
Voi chiar nu ati inteles ca omu e in lumea lui, e paralel cu realitatea.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 10:36
Adrian78 a scris:
Adirmvl a scris:
Nu am ce sa comentez la ce ai scris mai sus. In sensul ca aprob, sa nu inteleaga vreunul ceva gresit.
As putea sa inteleg si nervii omului, ca na, ce vina are el ca e in situatia asta? Si cred ca mai multi de aici am fi ajuns sa ii luam apararea. Da' a trebuit sa iasa martafoiul din el...
Și eu daca îmi uit cardul trenplus acasă dacă am poza cu el nu.e valabila..
La studenti am vazut prin lunile octombrie foarte des cum ii scuzau nasii (unii) din cauza ca ar fi avut legitimatiile la secretariat pentru o viza noua. Iar la elevi mai rau, nici n-aveau carnetul sau ceva care sa ateste ca sunt elevi (bilete cumparate online), ba chiar ii rugau nasii sa arate de pe telefon o dovada orice. Nici asa nu erau in stare sa prezinte ... si tot i-au lasat in pace. Acum depinde si de personalul de control. Nu e exclus ca alte casiere sa fi emis bilete de student, pana la urma CNP tot il avea, deci nu e ca si cand avea ceva lipsa, pur si simplu n-avea act original. Iar aici e alta buba dupa cum se interpreteaza legile (unele nescrise).
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 11:19
Dacă universităţile ar fi introdus toate datele în Registrul Matricol Unic, nu mai era nevoie de legitimaţii şi ştampile, s-ar fi făcut verificarea pe loc, pe bază de CNP. De altfel, birocraţia în universităţi e mare, legitimaţiile se dau doar după ce toţi studenţii semnează cotnractele de studii şi acestea sunt aprobate de decan şi înregistrate. E suficient să lipsească unul şi rămâne toată grupa sau chiar toată seria fără legitimaţii. Cât timp am fost student ştiam din timp să nu îmi planific călătorii în octombrie şi noiembrie, că nu venea legitimaţia... e drept, facultatea elibera adeverinţe cui cerea, dar ele nu erau acceptate de CFR Călători (din fericire, RATB le accepta, deci măcar abonament la transport local puteam să iau). Nici măcar perioada tranzitorie nu era la fel, au fost ani în care legitimaţia veche a fost valabilă până pe 15 octombrie, alţii în care a fost valabilă până pe 7 octombrie, unul în care nu a fost acceptată deloc după 1 ş.a.. Acum se prevalează de un HG care nu e făcut prea bine, deşi 90% din el e scris chiar de CFR Călători. Am reuşit cu greu să introducem acea dispoziţie tranzitorie pentru cei de la doctorat care nu aveau legitimaţie atunci, în schimb prevederea cu acceptarea adeverinţei până la 15 octombrie nu a fost acceptată, deşi ar fi fost de bun simţ. De altfel, nici pentru elevi nu există vreo dispoziţie pentru perioada în care au carnetele la vizat, practic de la 15 septembrie şi până se vizează carnetele, nici ei nu beneficiază de nicio facilitate de călătorie.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 13:19
Imi place configurarea vagoanelor etajate cu tot felul de spatii
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 25 Iun 2019, 14:31
Alții știu ce să facă cu banii, investesc, nu risipesc orzul pe gâște cum o facem noi.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Iul 2019, 14:40
500 km in 3h20 min .la noi daca se poate sa mai adaugam niste minute ..
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 06 Iul 2019, 14:30
De pe facebook
Realizezi dimensiunea inapoierii noastre cand pui cifrele pe masa si le simti pe pielea ta. Merg la o conferinta in Poznan, asa ca am luat primul tren din Varsovia intr-acolo. Cand am intrat in gara, am jurat ca m-am teleportat in Germania. Erau trenuri cam din jumatate in jumatate de ora spre Poznan, apropo de accesibilitate. Voi parcurge 300 de km in mai putin de trei ore. La fel ca distanta Bucuresti - Sibiu, pe care o parcurgi insa, daca ai noroc, cam in sase ore, existand maxim trei-patru trenuri pe zi. Biletul de clasa 1 a costat echivalentul a 100 de lei. Cam atat ar fi costat clasa intai si pe ruta Bucuresti - Sibiu, in conditii fundamental diferite de confort si durata. Trenul face cinci ore si jumatate pana la Berlin, parcurgand in total, din Varsovia, cam 600 de kilometri. Echivalentul distantei Bucuresti - Oradea, pe care CFR o strabate oficial, tocmai am verificat, in 14 (pai-spre-ze-ce) ore. In vagon tocmai a intrat “stewardeza”, care mi-a inmanat gratuit cafea, croissant si apa. Apoi domnul controlor care mi-a scanat biletul electronic cu un mic dispozitiv mobil. Europa, nu ai doua viteze. Ai Romania/ Bulgaria si restul. Vagon cls 1 compartimentat
Am vorbit cu o cunostinta a cumparat bilet la clasa business cu doua luni inainte la FrecciaRossa 39 de euro Rimini-Milano 309 km in 2h20 min
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Dum 07 Iul 2019, 12:34, editata de 2 ori
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II