|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 15 Ian 2020, 16:24 | |
| Pai si avioanele se prabusesc, trenurile deraieaza, ce facem le interzicem si p-astea? Nu mai bine facem reglementari mai bune si autoritati competente care sa le urmareasca??? Accidente se intampla peste tot, problema este ca nu invatam nimic din acestea, si gasim aceleasi cauze repetative...Si nu doar la auto... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 15 Ian 2020, 19:03 | |
| Reglementări există, contează şi să fie aplicate. La avioane, de exemplu, aplicarea tuturor normelor şi regulamentelor e foarte strict monitorizată, dovadă că în UE nu a mai căzut niciun avion de mulţi ani, cu excepţia celui cu pilotul dement de la German Wings (între timp s-a interzis rămânerea pilotului singur în cabină, deci s-a eminat şi riscul ăsta). Orice avion care zboară peste UE, fie doar şi în tranzit, trebuie să îndeplinească aceste condiţii stricte (companiile non-europene mici au, de regulă, doar câteva avioane autorizate în UE, de ex. Coreea de Nord are doar 2, deşi flota ei e mai mare). În calea ferată reglementările sunt mai puţin stricte decât în aviaţie, dar mai stricte decât la rutier... şi asta se vede, deşi în ultima vreme simplificarea regulilor de-a lungul anilor a favorizat erorile umane. _________________ :TTT:
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 15 Ian 2020, 20:18 | |
| - Luna a scris:
- Inca odata jos transportul auto
Altul cu interzisul... Io zic sa interzicem inclusiv masinile de pompieri sau ambulantele. Vii cu mine de mana sa le spui asta si oamenilor din satele fara acces la calea ferata? |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 16 Ian 2020, 00:46 | |
| Unde am zis eu sa se interzica transportul auto? Nu vreau asta! Vreau insa reducerea nr de accidente ca sunt mult prea multe, vreau sa se desfasoare in mod civilizat. Nu cred ca nu se poate face nimic, insa cel mai probabil cam toti care au firme de transport au si relatii si nu le pasa de legi. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 16 Ian 2020, 11:36 | |
| - Luna a scris:
- Unde am zis eu sa se interzica transportul auto? Nu vreau asta! .
- Luna a scris:
- Inca odata jos transportul auto:
Ce face bautura din om... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 16 Ian 2020, 14:19 | |
| La ei autoritățile locale.se implica și chiar cu fonduri europene
https://www.railwaygazette.com/traction-and-rolling-stock/czech-region-orders-its-own-emu-fleet/55544.article |
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 16 Ian 2020, 15:49 | |
| Nu sunt chiar autorităţi locale, ci autorităţi regionale, regiunea fiind o formă de UAT mai mare decât un judeţ de la noi. Anul trecut la cehi s-a modificat legislaţia, astfel încât contractele de servicii publice pentru servicii Regio se dau prin licitaţie de către regiuni, statul atribuind doar serviciile IC. _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 16 Ian 2020, 22:05 | |
| Majoritatea au o pasarica la cap dar unii chiar au stoluri intregi! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 17 Ian 2020, 01:22 | |
| - marius664 a scris:
Ce face bautura din om... Prin jos ma refeream ca trebuie evitata folosirea lui cand exista alternativa, trebuie mai multe controale, verificari, saltat permise nu sa se interzica transportul auto cu totul. Primi pasi vad ca incep sa se faca, europa fm face campanie impotriva folosirii telefonului la volan, nu stiu insa cat succes are ca deaia vad plin de soferi ce vorbesc/scriu pe facebook/fac live de la volan. La fel nu inteleg la ce sa mergi cu viteze mult peste limita legala in orase unde distantele sunt mici si abea daca castigi 1-2 minute la timpul de deplasare dar riscurile cresc inzecit. |
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 10:02 | |
| Din mini vacanța la munte, acasă cu trenul! Am promis ca vom pune Călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat ca să vă satisfacem solicitările pentru întoarcerea de la munte. Vă așteptăm! Le mulțumesc tuturor colegilor feroviari, indiferent de companie și ramură, care si-au pus ieri și își vor pune și astăzi sfârșitul de săptămâna, pregătirea și ideile la bătaie pentru a găsi noi soluții pentru parc, pentru a conduce trenurile și pentru a avea cât mai multi călători mulțumiți. Detalii mai jos, pentru cei interesați: Trenurile CFR Călători care se întorc astăzi de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată. Numărul vagoanelor este dublu față de aceeași perioadă a unei zile obișnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6600 de turiști se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, față de 3600 într-o zi obișnuită. Este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea CFR Călători în ultimii ani. “Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vă așteptăm!” – Dan M. Costescu, Director General, CFR Călători. CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă astăzi, duminică, 26.01.2020, pe relația Brașov-București, în intervalul orar 11-24, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei. Aceasta înseamnă că vor fi și trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane deoarece maximul permis de rețea a fost deja atins !! Spre exemplu, trenul IR 1746, care pleacă astăzi din Brașov spre București la ora 16.51 va avea în compunerea sa, 15 vagoane și 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% față de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus față de compunerea medie zilnică. Sau trenul IR 1636 care pleacă din Brașov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, față de 3, cu cât circula până acum și cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%. Pentru cei care vor să se bucure de nocturnă pe pârtiile de ski, CFR Călători va dubla și capacitatea trenului care pleacă din Brașov la ora 20.15. CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr de 10 trenuri pe relația Brașov-București, 6 trenuri în rang de Interregio și 4 în rang de tren Regio. Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de cca 3600 locuri. In zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu cca 25%, ceea ce în seamnă peste 900 locuri. Pentru duminică 26.01.2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în București pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3000 de locuri față de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor și pe alte rute aglomerate Compunerea trenurilor s-a făcut în funcție de volumul estimat de călători. In eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, vom adapta corespunzător și compunerea trenurilor. Vă rugăm urmăriți situația pe site-ul CFR. Călători și pe contul de Facebook al companiei. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8369 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 15:22 | |
| Are foarte multe de făcut noul manager al CFR Călători. Și pe contul său de facebook își promovează ideile, este util. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 16:14 | |
| Promovarea e cheia succesului, iar domnul director ştie asta. Încă sunt oameni care când aud de tren se gândesc la banchetele slinoase de 20-47, la buda care pute de-ţi mută nasul şi la ăia de vând şi pe mă-sa şi pe tac'su prin tren. Nu contează că nu mai e aşa de 10 - 15 ani.
Acum vreo doi ani, OeBB (deci OeBB, care e un etalon în domeniul transportului feroviar!) a făcut un sondaj printre călătorii săi cu privire la ce îi deranjează cel mai mult în trenuri. Cei mai mulţi s-au declarat nemulţumiţi de toalete, deşi OeBB a făcut inclusiv verificări bacteriologice în ele şi a determinat că sunt curate, dar oamenii încă aveau percepţia că WC de tren = jeg şi microbi. Efectul a fost că s-au instalat odorizante în toalete şi s-au vopsit pereţii cu imagini din natură (de ex. pictezi o pădure şi pui un odorizant cu miros de brad). _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 20:22 | |
| I-ai uitat pe cei care vand maruntisuri: pixuri, brelocuri, truse de pedichiura, lanterne, toate la 5 lei, pentru fiecare bancheta cate un set. Vrei nu vrei ti le insira... |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 22:15 | |
| Sunt în 1835 care este destul de plin numai din Tg Jiu s-au urcat în jur de 60 de călători Vad ca exista și servici de bistro cu cafea și bere |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3356 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8369 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Ian 2020, 23:19 | |
| - Adrian78 a scris:
- Sunt în 1835 care este destul de plin numai din Tg Jiu s-au urcat în jur de 60 de călători
Vad ca exista și servici de bistro cu cafea și bere Super! Probabil că o bună parte vor merge până la Cluj Napoca. Din Petroșani s-au urcat? Este duminică. Pe Valea Jiului drumul nu este foarte bun, mai ales noaptea. Eu astă vară am fost ziua cu perechea lui, și la fel mulți au coborât în Petroșani, Târgu Jiu, Craiova. CFR Călători trebuie să suplimenteze acest tren cu minim 2 vagoane. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |