|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 11:49 | |
| Trebuie anticipatie cat mai mare daca vrei sa ai loc asigurat (si asta la vagon clasa, la cusete/dormitor e jale pentru aia care au de mers peste 10 ore de drum si nu le gasesc nici cu 30 de zile inainte).
Da, la tine Katalyne nu se preteaza TrenPlus daca nu esti in tara sa te plimbi macar o data la doua saptamani pe undeva. Eu v-am spus ca aproape nimic nu mai merita acum. Ar trebui cat mai ignorate trenurile CFR Calatori (dar si ale privatilor, mai putin trenul RC care se mentine destul de decent pe litoral cu ramele X 72500). Astra Transcarpatic ar trebui sa-si schimbe numele in Astra ANULAT-IC.
Eu zic sincer ca n-are rost sa cauti scandal prin trenuri...nu merita sa cauti râcă dinadins si sa-ti faci nervi atat timp cat nu esti neindreptatit aiurea personal la fata locului. Majoritatea celor avizati oricum se vor da vesnic oi nevinovate si nu vei rezolva absolut nimic, ba chiar tot ei te vor ameninta pe tine cu politia, desi ai si tu dreptatea ta.
Scandalul adevarat trebuie tinut de partidele din opozitie si in interiorul PSD dupa scorul slab la alegerile europarlamentare si arestul lui Dragnea. Dar ii doare pe toti fix unde nu prea ajunge bronzul de ce se intampla la calea ferata. Si cand zic pe toti ma refer mai ales la USR/Plus pe care lumea ii voteaza cu disperare doar de sila de a scapa de PSD, insa mari dezamagiri vor oferi si maimutoii ceilalti odata ajunsi la ciolan, iar in privinta lor deja m-am convins prin campania lor de pana acum. Sunt amatori in cel mai bun caz. Nu stii ce sa mai alegi intre prosti sau ticalosi la un moment dat mai ales ca risti sa dai de ambele feluri. Plus ca toti inca sustin gratuitatea studentilor. Cum sa-si piarda simpatia lor? Ar fi o crima pentru ei. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 12:25 | |
| Nu am spus că Ungaria e sub noi sau că e peste noi, m-am referit strict la Gara Keleti şi halul în care arată.
Despre bulgari ce să mai zicem... au o gară frumoasă în Sofia, una frumuşică la Ruse şi cam atât. Trenuri puţine, climatizare doar pe 2 trenuri cu vagoane + Desiro-urile electrice, prize pe niciunul. Dacă în condiţiile astea ţie ţi se pare că bulgarii ne depăşesc, poate ai nevoie de un concediu în care să mergi cu trenul pe la ei... eu am făcut şi asta acum câţiva ani. E frumos dacă vrei să te întorci în timp 25 de ani la nivelul condiţiilor, dar mi-e milă de cei care trebuie să meargă zilnic cu trenurile BDJ. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 12:35 | |
| - Katalyn a scris:
- Nu iau bilet ca sa nu blochez aiurea 2 locuri pentru doar 50 minute, poate altcineva din Transilvania, Brașov sau chiar Ploiești Vest are nevoie de locuri până la mare.
Până te-o prinde vreodată vreun naş mai afurisit sau vreun control cu Poliţia. P.S.: Mesajul original al lui Kataly a fost editat, o astfel de atitudine este INACCEPTABILĂ şi va fi pedepsită conform Regulamentului. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 13:23 | |
| - Dr2005 a scris:
- .
Dacă în condiţiile astea ţie ţi se pare că bulgarii ne depăşesc, Tu chiar ai nevoie de ochelari sau nu citesti pana la capat??? - marius664 a scris:
- ..Bulgaria sa zicem ca e la acelasi nivel cu noi, .
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 16:56 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
- Nu iau bilet ca sa nu blochez aiurea 2 locuri pentru doar 50 minute, poate altcineva din Transilvania, Brașov sau chiar Ploiești Vest are nevoie de locuri până la mare.
Până te-o prinde vreodată vreun naş mai afurisit sau vreun control cu Poliţia.
Mai învață regulamente dacă tot te dai expert ca dacă sunt prins în tren fără bilet nu sunt judecat ca la tribunal, sunt pus sa plătesc suprataxa adică tariful in tren de 21 lei la IR pentru zona 31-60 km echivalentul Ploiești.Vest-Buc.Baneasa. În cazul în care refuz sa plătesc acest bilet se aplică celelaltele cu datul jos, amendă, amendă la amendă etc...Mai documenteaza-te înainte. Si am rugămintea să îți faci un forum doar pentru tine unde poți să sancționezi pe oricine vrei la orice vrei, forumul asta e administrat de mai mulți admini și moderatori nu se poate sa fiu sancționat de fiecare dată de același si același admin, pentru ca in lumea oamenilor normali la cap se înțelege că ai ceva personal, aici nu mai e vorba de regulamentul forumului. Eu nu mai pot posta nimic pe grupul Feroviari ca e acolo un pândar care toată viața lui a fost doar pândar și îmi cauta mereu nod in papură, am solicitat celorlalți admini ai grupului sa aibe grijă cu astfel de oameni blocați în timp care nu știu pe ce sa-si consume timpul decât să stea la pândă sa vada ce mai posteaza ăla sa i mai dau 6 zile de pauză si de atunci nu am mai primit pauză pentru ca posturile mele prindeau la public doar pandarului i sărea cate o virgula in ochi si hop motiv sa se dea in spectacol. În plus as fi apreciat sa ma citezi la partea cu 2 locuri pe ruta PL.Vest-Buc.Baneasa eu pot sa merg 50 minute in picioare fără loc nu fac ca aia de merg gratis sa blochez locuri pentru câțiva km, poate cineva are nevoie, am vazut destule filme in ultimi ani in trenurile CFR Călători cu bilete fără loc doar pe o bucată din traseu. O zi bună îți doresc !! |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 17:04 | |
| - Dr2005 a scris:
- Trenuri puţine, climatizare doar pe 2 trenuri cu vagoane + Desiro-urile electrice, prize pe niciunul..
Prize pe niciunul ? Pe niciun Desiro sau pe niciun tren ? Cu Desiro in Bulgaria nu am mers dar pe vagoane vezi ca au prize la cel putin 3 serii de vagoane. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 17:32 | |
| Tu nu erai blocat? Nu-i bai, că te-am mai blocat eu din nou, să ai timp să înveţi să te exprimi civilizat. Să fii sigur că ceilalţi administratori - dacă nu au văzut deja - sigur vor vedea mesajul tău ne-editat. _________________ :TTT:
|
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 17:46 | |
| Dr2005, dar Katalyn tocmai se exprimase mai civilizat dupa deblocare. Daca era vorba ca a insultat un membru al forumului care sa fie student si asa si pe dincolo mai intelegeam, dar aici n-a fost atacat nimeni, plus ca eu tocmai intervenisem sa si sugerez o moderatie, n-are rost sa facem scandal in tren dinadins si oricum nu avea cum sa influenteze pe nimeni sa faca la fel, sa instige in asemenea hal. Iar tu Dr2005 iei aceste lucruri foarte personal, nu e doar forumul tau ca sa stabilesti tu cine / cum sa vorbeasca. Ca sa fi avut Katalyn succes la "instigarile la ura" si nu stiu ce, trebuia sa faca un mega-eveniment pe Facebook, se stie, asa face chilotarul Badita si are mult succes luand donatii de la fraierii care apara justitia (cica), dar lor personal li se cuvine orice amnistie si gratiere, calatorii gratuite cu trenul, cu avionul si asa mai departe. Si se mai mira unii de ce devine asa divizata societatea de astazi cand doar unii trebuie sa aiba drepturi si altii numai obligatii fata de ei. Poate vreti sa vedeti si cum se revolta un astfel de student care o singura zi din viata lui a platit si el bilet de tren si a descoperit ca e cam scump...si a facut bale la gura. Baiatul trebuia scuzat ca n-are actul original. Legea nu e lege si pentru el. Daca si atitudinea lor nu mai era atat de aroganta si entitled (misecuvinista) poate ca altfel ne comportam si noi, restul prostilor care platim bilete si le suportam lor ifosele in timp ce compania se prabuseste ca Titanicul (lent, dar sigur). |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 18:21 | |
| Se revoltă studentul şi, ca să vedeţi fază, s-ar putea să aibă dreptate... cel puţin în instanţe se acceptă şi copiile legalizate după documente (art. 286 C.Pr.Civ - http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/140271 ). Dacă instanţa acceptă astfel de acte, teoretic oricine ar trebui să le accepte, dar şi problema asta tot în instanţă se poate tranşa. Pe de altă parte, dacă actul de identitate a fost predat în vederea înlocuirii înseamnă că chiar Statul i-a încălcat dreptul la călătoriei gratuită şi, mai mult, la făcut chiar pasibil de amendă, pentru că este contravenţie să te afli pe domeniul public fără să ai un document de identitate valabil. Din păcate, legislaţia noastră nu tratează deloc perioada dintre predarea cărţii de identitate vechi şi primirea celei noi... practic, în situaţia asta cetăţeanul, practic, nu există. Nu poate părăsi ţara, nu poate merge la medic decât în situaţii de urgenţă, nu se poate angaja, nu îşi poate deschide un cont bancar ş.a.. Chiar ar fi o speţă interesantă pentru instanţe dacă cineva ar deschide un astfel de proces. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 20:08 | |
| Eu zic ca SPCLEP poate elibera la cerere o adeverinta de identitate pâna la eliberarea actului... celui care solicita. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 21:07 | |
| Daca legea spune ca ala nu avea dreptul sa beneficieze de respectivul drept pentru ca a trebuit sa-si schimbe actul de identitate inseamna ca legea e facuta prost. Socant, nu? Si inainte sa-mi spuneti cum nu mai am grija carnii un an de acum incolo, ganditi-va daca e ok sa pateasca asta parintii, bunicii vostri pensionari. A, iar daca si la ei e la fel, din nou, legea e facuta prost! In rest, aceeasi atitudine de bugetar. "Ce ne platiti voi, maaaa?..." Plus, daca asta e viitorul tarii... Evident, trebuia sa se bage in seama si Cristian Popp cu tefelistii, useristii, etc. |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 22:21 | |
| Daca e vorba asa legea a fost facuta prost de la bun inceput cu acordarea "dreptului". Asta e Totusi eu am mai vazut studenti care au avut legitimatii aratate de pe telefon, iar unii nasi au fost...cam prea indulgenti din punctul asta de vedere. Sunt si unii care sunt avocatul diavolului. Acum in mod normal cu o dovada ar trebui sa ai temporar aceleasi drepturi, nu? Eu de exemplu am avut situatia de a ma prezenta acum cativa ani la examenul de admitere la master cu o copie de buletin si o dovada/adeverinta...acum ce era sa faca omuletii daca nu aveam CI original fix in saptamana aia? Sa ma fi respins din start? Sa nu-mi fi dat acces in sala ? Birocratia ne mananca pana la oase. DAR Ce ma indigneaza pe mine e aroganta multora dintre studenti, sunt foarte obraznici...iar unul dintre ei (cred ca era prietenul reclamagiului) chiar arata ca un tefelist din ala tipic dupa poza de profil...cu mistouri, provocari, ba ca ce creaturi jegoase cei care nu le aproba ifosele... e o problema in asta si nu e normal asa ceva. Tot ei cu pretentii, restul niste prosti nerusinati in fata lor...si fara studii superioare desigur, mai ales. Intr-un fel n-a fost capat de lume ca a platit si ala o singura data un bilet, nu era cazul sa behaie atat, dar uite asa sa vada si ei pe pielea lor cat de mult bine face gratuitatea. Ba chiar pot circula liberi ca pasarile cerului si aoleu si asa nu face statul prea multe pentru pretiosii ca ei, n-au ei atatea drepturi cate are un pensionar...cica ii si deranjeaza sarmanii oameni. Dar ce scumpe sunt biletele astea, fir-ar sa fie! Practic ne spune cu alte cuvinte ca el n-ar merge niciodata cu trenul sa dea atatia bani, deci ce prosti aia care mai merg platind bilete (si e totusi vorba de ruta litoralului/Constanta), adica nici nu merita sa mai mergi cu trenul decat gratis, probabil in mintea lor chiar filmul asta se desfasoara de isi dau atatea aere de grandomanie...pretinzand ca ar trebui sa vedem o salvare in faptul ca umbla ei de bezmetici pe trenuri. Practic trebuie sa intelegem ca oricum trenurile sunt din oficiu rezervate doar lor, nici nu merita sa mai mearga nimeni cu trenul altfel. |
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 22:31 | |
| Nu am ce sa comentez la ce ai scris mai sus. In sensul ca aprob, sa nu inteleaga vreunul ceva gresit. As putea sa inteleg si nervii omului, ca na, ce vina are el ca e in situatia asta? Si cred ca mai multi de aici am fi ajuns sa ii luam apararea. Da' a trebuit sa iasa martafoiul din el... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 22:37 | |
| - Adirmvl a scris:
- Nu am ce sa comentez la ce ai scris mai sus. In sensul ca aprob, sa nu inteleaga vreunul ceva gresit.
As putea sa inteleg si nervii omului, ca na, ce vina are el ca e in situatia asta? Si cred ca mai multi de aici am fi ajuns sa ii luam apararea. Da' a trebuit sa iasa martafoiul din el... Și eu daca îmi uit cardul trenplus acasă dacă am poza cu el nu.e valabila.. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 24 Iun 2019, 22:49 | |
| Daca il uiti e vina ta. Daca iti expira buletinul si nu il ai o saptamana ce vina ai? Si da, daca ar fi uitat buletinul ar fi fost vina lui. Hai sa comparam mere cu mere. Oricum, va rog sa mutati discutia asta in alta parte, ca am iesit de ceva vreme din tema compunerii trenurilor. Multumesc! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |