Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 07 Ian 2020, 22:15
Deja lumea se plange de vagoanele 20-68 ca nu au loc de bagaje și ca deja s-au stricat usile.de.la.capatele iar în alte părți de frigul din vagoane
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 07 Ian 2020, 22:45
Adrian78 a scris:
Deja lumea se plange (...) de frigul din vagoane
Pentru cine are impresia ca Desiro-urile sint potrivite pentru IR i le recomand iarna, cand e cat mai frig.
Cu prietenie, unul care nu se plange de frig aproape niciodata.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 07 Ian 2020, 22:59
Adirmvl a scris:
Adrian78 a scris:
Deja lumea se plange (...) de frigul din vagoane
Pentru cine are impresia ca Desiro-urile sint potrivite pentru IR i le recomand iarna, cand e cat mai frig.
Cu prietenie, unul care nu se plange de frig aproape niciodata.
Mai aiurea când e Regio și oprește din 5 în 5 min și se deschid ușile..
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 07 Ian 2020, 23:39
Bine, buba asta e foarte mare la Desiro, indiferent de rang. Mi se pare ridicol sa nici nu izolezi saloanele de caile de acces in rama si sa ai si ferestre simple. Si cica e un mijloc de transport ecologic.
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 08 Ian 2020, 12:53
Ungurii au nevoie de 300 de vagoane din 2021 încolo noi?
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7657 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 08 Ian 2020, 22:09
Dr2005 a scris:
În Danemarca, Cehia sau Slovacia iei o amendă măricică dacă te pui în faţa trenului, indiferent de motiv, nu ca la noi unde s-a scos de vreo 10 ani amenda pentru traversarea prin loc nepermis a căii ferate de către pietoni. În rest, conceptul de rezervare în trafic intern e dispărut de mult chiar şi la unguri, nu mai zic de Cehia şi Slovacia, că în Danemarca deja e altă lume. Iei bilet pe ruta X, te duci la gară, dacă nu mai sunt scaune ori stai în picioare, ori aştepţi următorul tren. De fapt, aşa e cam peste tot prin Europa, nici măcar la ICE în Germania nu ai rezervare obligatorie.
Vorbesti prostii! Asta vara, dupa multi ani, am folosit trenul, in Spania, nu in Rromanica! Eram plecat in cursa pe camion, aveam pauza de 45 de ore in Zaragoza, nu aveam ce face si am tras o fuga pana la Madrid, la frate-mio! Am asteptat 2 ore in Zaragoza Delicias pana am prins un bilet la AVE, si ala la clasa I! Bineinteles, cu loc marcat pe bilet! Lasa gargara asta ieftina ca prinde doar la unii care au clase cat trenurile romanesti!
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 08 Ian 2020, 23:27
În Germania la ICE nu mi-a cerut nimeni rezervare, nici măcar la clasa I. Erau prin tren oameni care se mutau pe la fiecare oprire de pe un loc pe altul (rezervarea era facultativă) sau stăteau în picioare la cap de vagon.
_________________ :TTT:
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 09 Ian 2020, 11:32
In Germania cu ICE lumea face naveta ca acolo trenurile merg frecvent cu 200 km/h iar cine are de emrs 100 km pana la munca e chiar un fleac ba chiar si 200 km de acasa la munca e ceva ok pentru ei, cine face naveta nu cumpara rezervare dar in schimb biletele pe relatie au automat locul specificat. Deci daca vrei bilet pe relatia A-B primesti si rezervare, daca esti navetist te asezi unde gasesti.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 09 Ian 2020, 17:35
Dr2005 despre asta ce mai zici ce așteaptă CFR SA?
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 12 Ian 2020, 09:59
Viorel Pascu 10 ianuarie la 12:05 Bună ziua, prieteni! Prin atitudine și respect față de cetățenii municipiului Petroșani voi continua, din postura de consilier local, prin fapte, să muncesc pentru comunitate, pentru Valea Jiului. Am început anul în forță. Sprijinit de domnul avocat Tomescu Daniel am ajuns cu Halta Lunca Jiului la Judecătoria Petroșani. PASCU VIOREL versus Regionala CFR Timișoara în dosarul 36/278/2020. După 5 ani de petiții, adrese și promisiuni, la fel ca și pentru Gara Petroșani, am fost mințit atât eu cât și cetățenii municipiului Petroșani și ai Văii Jiului. Am cerut investiții prin care să se îmbunătățească condițiile de așteptare, coborâre, urcare, ale cetățenilor care călătoresc cu trenul prin această Haltă a Jiului din Cartierul Aeroport, respectiv: realizare peron pe ambele fire de CF, copertine, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, apă, toaletă, balustradă pentru coborârea de pe peron în stradă. Comercianții din trei județe care vin la cele două piețe din Cartierul Aeroport, majoritatea în vârstă, au sacoșele și gălețile dotate cu cordelină pentru a le da jos din vagoane, iar în ceea ce privește coborârea din tren, este un adevărat coșmar, mai ales dacă trenul sosește pe firul II de cale ferată. Pentru aceste lucruri am ajuns în instanță, dar acum nu mai merg la Tribunalul Timișoara, ci aici, acasă, la Judecătoria Petroșani. ACUM VOM AVEA O REZOLVARE. Este lupta și munca mea pentru cetățeni. Mă călăuzesc în viață după două aspecte: încredere și respect, care sunt pentru cetățenii comunității unde trăiesc. Vă îmbrățisez cu mare drag!
Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3379 Data de inscriere : 22/03/2016
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 12 Ian 2020, 17:50
Discurs demagogic, specific politicienilor de la noi. În primul rând, nu te judeci unde vrei tu ci la instanța competentă teritorial, potrivit Codului de procedură civilă și care, in cazul prezentat, este cea de la Timisoara, adică instanța în a cărei circumscripție teritorială se afla sediul pârâtului COMPANIA NATIONALA DE CAI FERATE CFR SA- SUCURSALA REGIONALA CF TIMISOARA, pentru că cu aceasta te judeci, nu cu stația sau halta care nici nu au personalitate juridică, deci nu pot avea calitate procesuală. În al doilea rând, dl. consilier local s-a judecat deja cu REGIONALA CF TIMISOARA cu privire la chestiunea prezentată, pierzând cu brio procesul definitiv încă în anul 2017 (dosarul nr.26197/325/2015** al Tribunalului Timiș). Așa că nu mai poate intenta un nou proces cu privire la o chestiune care a fost deja judecată definitiv, existând autoritate de lucru judecat. Dar ce să facem, e an electoral și individul încearcă și el cu flacăra patriotismului local (” ... aici, acasă, la Judecătoria Petroșani. ACUM VOM AVEA O REZOLVARE”). O afirmațiea bsolut penibilă, lăsând la o parte chestiunea cu competența și cu autoritatea de lucru judecat, de unde știe el de acum care va fi soluția la Judecătoria Petroșani ? În al treilea rând, poate oricine să dea în judecată CFR și să ceară (dar mai ales și să obțină) dotarea unei stații sau halte, fără a putea invoca un interes concret sau o vătămare, așa cum vrea dl. consilier ? Că dacă da, ne apucăm de treabă imediat și ne judecăm cu toții că geme țara de gări, hm și PO aflate în paragină/ruine și uite așa, rezolvăm o problemă a CFR Infrastructură, pe calea judiciară, cine s-ar fi gândit .... Sau mergem și mai departe, dăm în judecată și Guvernul pentru situația țării că doar Constitutia prevede că Statul este obligat să ia toate măsurile pentru a asigura cetățenilor un nivel de trai decent
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 13 Ian 2020, 01:06
Daca n-ati vazut... https://www.youtube.com/watch?v=wfR7UOI6HHw Interesant review...si laudativ la adresa trenului, mai putin partea cu amabilitatea angajatilor, vechea problema a CFR-ului...
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 14 Ian 2020, 19:18
Eu am spus de mai demult ca unele vagoane nu merita prețul de Cls1
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 14 Ian 2020, 20:43
Aici e o problema mai mare decat asta, Adrian. Ca pe nasii astia doi am mai vazut poate zeci care discutau cu calatorii si raspundeau ca au tot facut si ei sesizari. Dar la modul ca le vedeai nervii si oftica pe fata cand spuneau asta. Si fix la fel ziceau ei respectivii: "nu suntem luati in seama".
Am inteles, liderii de sindicat sunt pe mana cu altii, nu cu membrii lor, dar atunci membrii de ce mai cotizeaza? De ce nu ii lasa pe lideri fara spate, sa se pomeneasca aia singuri cand cer ceva?
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 15 Ian 2020, 13:06
Inca odata jos transportul auto: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/accident-rutier-grav-un-microbuz-s-a-rasturnat-in-constanta-2-morti-si-16-raniti-1245519
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II