Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+33
jabels
riciu
dan tm
Dr2005
lifetec
@ndrey
bubu
rizelgeorgel2004
bobi
DUAL
razvan - trenuri
ldh80
Nesebar
DAS 2011
alinx3330
ets2oltromânia
cristi ar
Cipri Andrei Neculai
mielutu zburator
TER200
IonutCFR2009
marius664
cardinal
aris86
Adirmvl
Luna
Vitosa
Katalyn
ciprian71
AeroX
kristi kkk
TVlad
Adrian78
37 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 46 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 18:56

Am răsfoit site-ul ala ieftin al Călători pentru niște bilete online și am observat ca pe 30.06 1573/1576 va fi făcut cu TE Acvila in loc de etajate 36/26/84-16 Iar a doua zi pe 1.07 va fi cu 2 etajate.

Din 18.07 se introduce vagoane 84-96 la perechile 1631/1636 Buc.Nord-Brasov si retur si la perechea 1667/1662 Buc.Nord-Iasi si retur. Tren de noapte cu vagon cu spații pentru biciclete...

Apoi de curiozitate m-am uitat pe aproape toate rutele CFR Călători si in afara de "Harghita", 1631/6, 1667/2, 1623/4 si cele 5 Regiouri Buc-Brasov-Buc in rest acest serviciu e interzis la CFR Călători.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 19:08

Poti sa iti iei sacu de dormit in cort si te culci acolo la locul bicicletelor.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 21:04

Cred ca sunt vamaioți care vor sa facă sau au făcut asta 😂😂😂😂
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 21:18

Dr2005 a scris:
Luna a scris:
Am fost recent in Budapesta, este si de mancare in gara, sunt si automate de bilete la peroane, sunt si bancomate, e si curatenie, angajatii stiu engleza.

Prin comparaţie, Gara de Nord de la noi e mall pe lângă Keleti, chiar şi cu chiloţii pe tarabă. Numai covrigării sunt vreo 5 la noi + McDonald's, KFC, SpringTime şi încă vreo 2 crâşme + câteva magazinaşe de apă, ţigări şi bere + Carrefour Express. A, că nu ştie CFR să profite de avantajul ăsta e altă mâncare de peşte (că tot am vorbit de Bruxelles, Gare du Midi e un fel de mall, cu supermarket, magazine diverse şi "food court", în vreme ce Bruxelles-Central e o dărăpănătură împuţită, nu ştiu de ce e menţinută aşa).
Da, dar gara noastra nu are un lucru esential, o toaleta publica...ca aia pentru care platesti cu greu poate fi numita toaleta.Sa vorbim si despre mirosul din sala de asteptare, ca de conditii decente nu poate fi vorba...sau despre ploaia care cade pe peroane direct din copertine??? Despre pavajul neted si fin??? Despre angajatele de la casele de bilete care "stiu" engleza??? App am intalnit in Keleti casiere care stiau romana...si am fost de cateva ori si nu era aceiasi...Singurul lucru bun realizat in Gara de Nord si care-i da cat de cat un aspect de gara europeana este noul afisaj, dar in rest e varza cu cartofi stricati...Despre pasajul ala pietonal nu are rost sa discutam...e exact prostia tarii noastre...
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 22:16

Nu e pont! Smile)
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6767
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 22:28

Keleti are un mall chiar in imediata apropiere. Am fost personal acolo si am mancat. E la nici doi pasi peste strada. Se vede si din tren cand ajungi in gara. In rest cringe maxim daca cititi tot ce emite Dr2005 pe aici...mai ales a fost maxima faza cand l-a provocat pe Karpaty ca n-a vazut cum arata Budapesta. Incredibil, pai Dr2005 se juca pe atunci cu mataranga in nisip literalmente.
Recent am vazut gara Termini din Roma...si ce era acolo...nenica, Bucurestiul e ca luna (satelitul, nu membrul de pe forum) pe langa Pamant.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeDum 23 Iun 2019, 22:38

marius664 a scris:
Da, dar gara noastra nu are un lucru esential, o toaleta publica...
O, da, că Keleti e plină de WC-uri... mă rog, după miros ai zice asta, dar practic dai cu tunul să găseşti o budă (este una cu taxă spre intrarea de la metrou, o dibuieşti după miros).

AeroX a scris:
Keleti are un mall chiar in imediata apropiere. Am fost personal acolo si am mancat. E la nici doi pasi peste strada. Se vede si din tren cand ajungi in gara.
Se vede treaba că ai văzut Budapesta doar la TV. Sunt vreo 700m de mers PE JOS sau o staţie cu troleul 80/80A dacă vrei la mall. Sau confunzi Keleti cu Nyugati, care are un mall lipit de ea, una din doua.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 01:06

Si ti se pare o distanta asa mare 700 de metrii? Oricum sunt si mai putini daca iesi prin laterala.

Hai sa povestesc si unul din incidentele din gara de nord, ca tot am precizat de el mai sus. Eram intr-o dupamasa la gara de nord si am vrut sa mai pun niste bani pe cardul activ de ratb sa am pentru cand expira abonamentul daca nu calatoresc mult/ajung seara cu vreun tren. Automatul de reincarcare nu functiona, in timp ce am incercat aud tipete la casierie, merg la casierie si eu si ce era: 2 tineri veniti intr-un city break (backpakeri) din strainatate, nu ma retin din ce tara au intrebat cum/cu ce pot ajunge la aeroport, unde e statia, cerut bilet si deastea. Casiera evident nu stia decat romana si urla la ei in romana, i-a facut prosti si nebuni ca nu inteleg romana, gesticula foarte urat. Apoi a inceput sa injure numa cuvinte care incep cu p. Am intervenit eu, i-am zis doamna nu stiu romana, sunt turisti: ea ce dracu cauta in Romania daca nu stiu romana? Ei nu au aflat care e limba aici? Sa invete in aia masii romana, ca ea e bolnava si nu are voie sa se enerveze. Cei 2 erau disperati ca vor pierde avionul asa, taximetristii roiau asteptand sa le propuna ,,50 de euro boss”. Le-am zis eu sa stea linistiti, i-am zis in romana doamnei sa dea un card cu 2 calatorii expres si i-am condus in statie la 780. Stiau amandoi engleza bine, eu desi nu o stiu la nivel prea inalt m-am inteles cu ei, au vrut sa imi dea si o bere sau suc, dar am refuzat, am zis ca fac fapte bune din placere si ca sa imi exersez engleza. Imi pare rau ca nu am avut inspiratie sa fi filmat/inregistrat intamplarea.

Ce parere aveti? Vi se pare normal asa ceva? Servicii de gara a capitalei unei tari? Nu cer minuni, dar in gara de nord, la otopeni si eventual piata unirii ar trebui sa existe cate o casiera si la ratb si la cfr ce sa aiba in cerintele postului sa cunoasca engleza macar la nivel mediu, ca traim in epoca ,,fara granite” cand turismul e ceva la ordinea zilei, nu se poate sa iei la injurat turistii straini pe motiv ca nu stiu romana, noroc ca probabil nici nu si-au dat seama ca sunt injurati.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 01:46

O, da, că cei de la BKK sunt mai breji. E drept, la punctul de informare de la Keleti ştiu engleză, dar ăla anul trecut avea program 8 - 16. Au ştiut să îmi spună în engleză că nu au o hartă a întregului sistem de transport, ci doar a metroului, apoi mi-au urat un "Have a nice day" şi au trecut la următorul bon de ordine (că doar nu credeaţi că vă servesc fără bon, nu? Nu contează că sunt 100 oameni la coadă sau nu e niciunul, întâi iei bonul de ordine şi apoi urmăreşti la ce ghişeu din cele 3 sau 4 trebuie să mergi). Mă rog, treabă ungurească, noroc că ştiu cât de cât traseele de transport din Budapesta şi pot atinge principalele puncte de interes fără o hartă.
E drept, dacă aş fi vrut doar un bilet sau abonament, m-aş fi dus la automatele care "ştiu" multe limbi, inclusiv limba română. Mie îmi trebuia o hartă, pe care nu voiam să o descarc pe roamingul meu.

700m cu un bagaj mare după tine nu e mult, e enorm. Se deschide la 10, poate îmi spui şi mie ce fac între Dacia şi legătura de legătura de Bratislava sau Praga. A, pardon, mă duc şi iau troleul până aproape de Nyugati, după care mai îmi târâi bagajul pe jos pe Vaci ut. preţ de vreo 600 m, că BKK nu e în stare să asigure o legătură decentă între Keleti şi Nyugati. Am făcut deja de 2 ori treaba asta anul trecut (metroul pe linia M3 nu circula mai devreme de 6, că se lucra, acum cică s-ar fi terminat o parte din lucrări) şi mi-a ajuns. Cu ocazia asta am testat şi consolidarea fracturii de anul trecut, că doctorii mi-au zis să nu ridic greutăţi cu mâna stângă 6 luni şi ultima dată eram la 6 luni fără 2 zile de la fractură Basketball

Chiar nu înţeleg de ce MAV îşi bagă picioarele cu atâta graţie în Gara Keleti.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 03:04

Si au harti la noi? Nici macar in romana nu au, nici cu metroul, la nici o ora. De injuraturi nu cred ca mai are rost sa zic. Sa urlii cuvinte ce incep cu p ... bine ca nu au fost si romani la rand in spatele meu/altii cu copii care sa auda. La noi tinerii stiau ce sa ia, s-au uitat pe net in timp ce aia urla la ei si au vazut ca trebuie 780, dar nu stiau fizic unde e statia unde opreste 780. Ce e greu una din toate casieriile ce vand bilete de tren sa stie engleza? Si una la ratb.

Calatoriile nu sunt pentru sensibili, cu fracturi si deastea niciunde, nici la ei nici la noi si niciunde. La gara cum ajungi, in statie, pe scari, etc.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 09:15

Nu au nici la noi, dar transportul în comun din Budapesta după mazilirea lui David Vitezy a decăzut rău de tot. E drept, tot e peste al nostru, dar nu mai e cum era prin 2014-15. Au automate de bilete, au benzi pentru autobuze pe unde a mai apucat David Vitezy să le facă, au trasee destul de bune şi au apucat să finalizeze nişte lictaţii (începute tot pe vremea lui Vitezy) de tramvaie şi troleibuze. Au şi taxiuri ca lumea (inclusiv Bolt lucrează numai cu taxiuri licenţiate, cu aparat de taxat şi şofer cu atestat, nu ca la noi). Dar nu-s la nivelul Vienei, de pildă.

Există un regulament european care spune că transportul public trebuie să fie accesibil pentru toată lumea, inclusiv pentru ăia cu fracturi. În plus, eram în interesul serviciului acolo, nu mă plimbam eu de capul meu de la Bucureşti la Praga. Gara Keleti nu prea are facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă, doar prin laterale sunt nişte rampe cam abrupte.

bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4630
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 09:52

Rusine CFR! Este strigator la cer si inadmisibil sa nu gasesti nici un loc, nici macar la clasa 1, in caz de urgenta, la trenurile spre Iasi , din Focsani!
Ma refer la acceleratele 1663 si 1665 din ziua de ieri.Singurul tren care avea locuri disponibile, a fost acceleratul 402.
Aloo, nulitatilor si incompetentilor din conducerea CFR, se aude?!Suntem in secolul 21, mileniul 3!
Cat o sa mai continuati cu bataia de joc si sfidarea la adresa calatorilor?
Miscati-va fundurile de pe scaunele din birourile caldute, lasati barfa si cafelutele si vedeti realitatea crunta din teren!
Bla-Bla Car sa traiasca, ca a rezolvat situatia!Cat despre groteasca conducere a CFR, nu pot spune decat ca a ramas tintuita in anii 60-70!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 10:12

Azi noapte la 1921 la vag de cls 1 10-90-102 nu stiu daca erau 5 persoane
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 10:27

Editare Administrator (Dr2005) - Mesaj editat, întrucât conţinea limbaj obscen, incitare la ură şi discriminare împotriva unor categorii sociale, incitare la încălcarea legislaţiei în vigoare, nerespectarea normelor de ortografie şi punctuaţie. Pentru aceste abateri, utilizatorul Katalyn se sancţionează cu 28 zile excludere de pe forum, care curg de la data prezentului mesaj.
[...]

Ăștia cu gura mare stați calmi cu sfaturile voastre de 2bani ( nici măcar 2 lei ) cu bilete luate cu anticipație de peste 21 de zile, nu toată lumea știe ce face peste 1 lună în ziua x la ora y.

Am vrut să iau TrenPlus, m-am sucit nu merita CFR Călători milionul de la mine, îl iau ma bucur ca îi "ard" cu 25% + 5% online si ce fac dacă nu găsesc loc merg in toate mirosurile și saună în picioare? Nu tăticu mi-a fost de-ajuns pe 15.08.2016 la IR 1993 de la Eforie Nord la Buc.Nord in picioare si eu si varamiu.

Nu mai iau niciun card, iau decât online si cu anticipație peste 21 zile iar la biletele de azi pe mâine asta e nu e problemă de război 3-4 lei. În plus in august o sa merg PL.Vest-Buc.Baneasa cu 1944 ( 03:53 - 04:42 ) apoi 783 de la stația "Pod Băneasa" până la aeroport sa va zic cum o sa procedez :

Nu iau bilet ca sa nu blochez aiurea 2 locuri pentru doar 50 minute, poate altcineva din Transilvania, Brașov sau chiar Ploiești Vest are nevoie de locuri până la mare. În al doilea rând dacă pică locomotiva, accident, cad copaci pe M400 sau Trimisul de Sus nu stau sa ma duc la gara la ora 03:30 sa anulez 2 bilete cand eu am avion la 07.15.

Pentru invidiosi si experți care ma întreabă de ce nu-mi permit o mașină/taxiu care sa mă ducă la aeroport la ora 5 păi ma băieți nu avem decât bagajele alea mici gratuite, adică mergem cu mâinile în buzunar dacă aveam bagaj de cală da atunci luam taxiu care costă fix 150 lei ( 140 lei pe timp de zi ) așa merg cu 10 lei cu 1944 si apoi cu STB ca am băgat pe card 10 călătorii Express cumva trebuie să le consum nu ?

O sa mergem ca băieți fără bilet și în picioare de la PL.Vest la Băneasa cu 10 lei/om. Biletul e 17.90 sau 14 lei fără loc sau 21 lei taxare in tren. Deci plătesc 10 lei sau 21 in caz ca nașul nu vrea să bea si el o cafea bună. Si uite asa mai pierde odată CFR Călători de la mine, dacă de alți își bate joc măcar eu să fiu un Robin hood.

În plus o sa am grijă să mă fac auzit in trenurile cu care o sa merg vară asta, sper sa găsesc studenți șmecheri care sa se dea la mine abia am si eu pe cine coborî la prima stație.
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitimeLun 24 Iun 2019, 11:49

Dragos schimba subiectul te rog...A ne compara cu Ungaria din orice pdv e depasit mai ales in domeniul feroviar...Tocmai mi-am facut concediul de rusalii acolo e diferenta enorma intre noi si ei...De la infrastructura pana la curatenie.Si culmea pana in 1989 erau la fel de "dezvoltati" ca si noi.De fapt toate tarile din jurul nostru eu evoluat, mai putin Rep Moldova...Bulgaria sa zicem ca e la acelasi nivel cu noi, dar ne depaseste la cea mai mare gara a lor...Daca si de aia zici ca e sub a noastra iti recomand un concediu...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 25 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 25 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 46 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: