Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 24 Dec 2019, 18:12
Katalyn a scris:
Am găsit variantă de rezervă #RegioCalatori 16034 măcar ăștia vor băga cele 2 automotoare 5001 si 5003 sau BB + 9 vagoane.
Ai vazut ca se poate ? Daca stii sa cauti, gasesti alternative convenabile... O seara linistita, de Craciun !
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 12:00
La min 10.40 controlorul doar scaneaza codul QR de e telefon
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 12:08
@Adrian78 la VirginTrains in UK o singură dată a venit controlorul in cele 8 drumuri cu ei. Si atunci cand a venit a fost o englezoaică la vreo 50 ani destul de frumușică cu camera la purtător si doar o mica gentuta, plus uniforma frumoasă, toată lumea din vagonul meu avea biletele pe telefoane, scana codul si pleca mai departe. Dar nu știu de ce a venit pentru ca oricum la intrarea pe peron sunt turnicheti si 2 angajați care verificau biletele.
La Eurostar accesul e ca la avion deci acolo TrainManager-ul e doar pentru întrebări și anunțurile din tren.
Viață nu ce e la noi in România fiecare urcă unde vrea si face ce vrea mai puțin vagoanele de cușetă si dormit.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 12:34
Cataline, la noi se tarasc trenurile si tu vrei turnicheti pentru accesul pe peroane?
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 13:12
Eu nu vreau nimic din astea, vreau decat respect din partea angajaților CFR Călători ca e IDM, casier, supracontrol, mecanic sau sef de tren, Respect e un lucru prea mare si prea greu sa fie înțeles de acești angajați. Ar trebui sa fiu nebun sa visez ca vreodată România va avea 10% din ce am vazut în Polonia, Franța, Italia sau Anglia dar educația si respectul angajaților față de călători nu cred ca este o misiune imposibilă.
E singura companie din România unde dacă vrei sa fi jignit pe bani tăi trebuie doar sa ajungi la gară apoi vezi cu ochi tăi ce înseamnă sa fi un nimic in fața adevăraților oameni de nimic.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 16:44
Adirmvl a scris:
Doctore, ultimele dati cand am fost in Bucuresti m-a caza un prieten. Undeva intre parcul Lumea Copiilor si "Delta Vacaresti". Eh, de acolo am tot luat ceva autobuz (parca 381) si de la Coltea am luat autobuzul de aeroport. Nu tin minte sa fi facut o ora si jumatate, asta in conditiile am facut si o ora de la Unirii la aeroport. Si vorbesc de seara, cand e trafic, nu la 3 noaptea.
De unde si cum faci tu aproape doua ore si, mai precis, cat inseamna "aproape doua ore"?
Drumul Taberei... dimineaţa 40 minute până la Piaţa Presei (cu tot cu cele 5 minute de acasă până în staţie) + cam 30 de acolo până la aeroport, presupunând că se pupă programele de circulaţie, dar, de regulă, mai bagi 15 - 20 sau mai multe minute între ele. Să se pupe la 5 minute e noroc.
Şi noaptea, să zicem, cu 783-ul de 1:10, sosire teoretică la 1:50 (practic pe la 1:40 - 45) + N116 plecare la 2:05, sosire la Piaţa Dr. Taberei la 2:34, practic pe la 2:25 - 2:30. De acolo mai bag 25 minute pe jos până acasă, deci intru pe uşă pe la 2:55. Deci 1h45minute în cazul fericit, da' dacă eu ajung în staţia lui 783 la 0:35, mai pierd şi timpul până la 1:10.
Cu taxiul: cca. 45 minute când nu e oră de vârf şi nu se grăbeşte taximetristul, noaptea pe la 30 minute, recordul a fost de 20 minute cu un Meridian care o ardea cu 130 la oră prin Otopeni şi 100 prin Bucureşti. Cu bicicleta: 55 - 65 minute; e drept, am făcut testul ăsta doar de dragul drumului, pentru că la aeroport nu există parcare de biciclete de lungă durată (sau de scurtă durată sau de orice durată).
Katalyn a scris:
Du-te tu cu taxiul de la Ploiești la București dacă îți permiți 150 RON. Eu muncesc nu fac afaceri necurate și stai calm ca faci mai mult off-topic ca mine si vezi ca sunt pe subiect la topicul potrivit. Si ca sa vezi ca nu am zis aiurea cum spui tu caută la 3006, 1636, 347 si 15934 pentru 2 ianuarie cate locuri libere sunt acum cu 8 zile înainte.
Sunt 29 de trenuri Ploieşti Vest - Bucureşti Nord, la care se adaugă şi cele din Sud şi cele care merg în Basarab. Dacă tu la numărul ăsta de trenuri te plângi că nu găseşti bilete ,,pentru urgenţă" deşi mai sunt 8 zile până pe 2 ianuarie... Apropo, 2 ianuarie e zi nelucrătoare, iar personalul feroviar nu e format nici din roboţi, nici din sclavi ai călătorilor, ca să lucreze la capacitate maximă pe 2 ianuarie. Dar, na, dacă tu vrei neapărat cu Dacia sau cu Softransul... (care ambele au o capacitate de vreo 120 locuri de şezut fiecare). Şi să îţi dau şi alte veşti: şi 3 ianuarie e zi nelucrătoare (cu recuperare prin prelungirea programului de lucru în ianuarie), 4 şi 5 la fel. Oare angajaţii din calea ferată nu merită şi ei să stea cu familiile în perioada asta?
_________________ :TTT:
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 18:26
Dr2005 a scris:
Oare angajaţii din calea ferată nu merită şi ei să stea cu familiile în perioada asta?
Te-a gasit mila fata de angajatii cailor ferate? Nu nu stau acasa, daca nu prinzi Craciun prinzi revelio daca ai prins Craciun sigur prinzi 1-2 Ianuarie asa ca nu e cazul si mai ales din partea ta care ti un om de veghe pe scaun 20 de ore, acolo ar trebui sa iti fie mila dar la problemele tale nu iti e mila de nimic pe lumea asta.
Saptamana trecuta a mers cineva cu taxi Bucuresti-Constanta-Bucuresti, 1000 de lei, fara ceas, la intelegere deci mai sunt si oameni care merg departe cu taxi ca pe aici prin jur, Otopeni, Corbeanca, Bragadiru, Popesti sunt zilnic destui.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 18:57
Pe la alţii cum o fi cu festivele? Mă uitam că la unguri pe 24 decembrie de la 15:30 se opreşte transportul în comun, rămân doar autobuzele de noapte (da, de la 15:30, în vreme ce STB-ul nostru a circulat la program normal de zi lucrătoare, deci cu ultimele plecări pe la 22:30 de la capetele de linie). Nu ştiu la trenuri cum or face, probabil or fi anulat din trenurile de navetişti, ceea ce chiar ar fi normal.
La noi văd că CFR Călători nici măcar nu anunţă ce trenuri vor circula şi ce trenuri nu vor circula de sărbători, trebuie să cauţi pe site fiecare rută în parte. Pe de altă parte, văd că sunt o groază de trenuri de noapte în circulaţie de Revelion... dovadă că România e mereu pe dos, prin alte ţări oamenii vor liber de sărbători, pe când la noi se bat pe festive. Desigur, aşteptaţi-vă la întârzieri la sosire, că şi mecanicii vor cât mai multe ore festive, deci unii o vor lăsa mai moale pe drum.
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 19:09
Dr2005 a scris:
Pe la alţii cum o fi cu festivele? Mă uitam că la unguri pe 24 decembrie de la 15:30 se opreşte transportul în comun, rămân doar autobuzele de noapte (da, de la 15:30, în vreme ce STB-ul nostru a circulat la program normal de zi lucrătoare, deci cu ultimele plecări pe la 22:30 de la capetele de linie). Nu ştiu la trenuri cum or face, probabil or fi anulat din trenurile de navetişti, ceea ce chiar ar fi normal.
La noi văd că CFR Călători nici măcar nu anunţă ce trenuri vor circula şi ce trenuri nu vor circula de sărbători, trebuie să cauţi pe site fiecare rută în parte. Pe de altă parte, văd că sunt o groază de trenuri de noapte în circulaţie de Revelion... dovadă că România e mereu pe dos, prin alte ţări oamenii vor liber de sărbători, pe când la noi se bat pe festive. Desigur, aşteptaţi-vă la întârzieri la sosire, că şi mecanicii vor cât mai multe ore festive, deci unii o vor lăsa mai moale pe drum.
Pai trag de timp ca la noi omu e platit la norma pe cand in alte tari mecanicul lucra 7 ore pe zi da nu isi pune problema ca nu isi face norma eu personal as scoate norma la mecanici sef de tren etc
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 19:34
@Dr2005 am avion la 19:40 pe 02.01 cu ce tren ai vrea sa merg de la Ploiești la București ca sa prind avionul ținând cont si de programul lui E780 ? Vrei sa plec la 10 dimineața? Am destui vecini/prieteni care m-ar fi dus la aeroport pe 60 lei adica doar benzina dar uni sunt plecați, alti petrec si pe 2 ianuarie nu pot sa-i iau din mijlocul familiei "hai ba du-ma si pe mine la aeroport" mai ales ca nu am nici bagaj. Cel mai simplu e trenul pana la Buc.Nord si apoi E780.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 25 Dec 2019, 22:25
Katalyn a scris:
Am vrut sa iau un online la Softrans după Anul nou. Sold Out.
Când naiba scot ăștia gratuitatea studenților ca deja e discriminare !!
Ce treaba are gratuitatea la softrans cand acolo oricine poate face rezervari online gratuite, nu doar studentii. Si unii chiar fac la greu.
Kapпaтй a scris:
Te-a gasit mila fata de angajatii cailor ferate? Nu nu stau acasa, daca nu prinzi Craciun prinzi revelio daca ai prins Craciun sigur prinzi 1-2 Ianuarie asa ca nu e cazul si mai ales din partea ta care ti un om de veghe pe scaun 20 de ore, acolo ar trebui sa iti fie mila dar la problemele tale nu iti e mila de nimic pe lumea asta.
Nu toti sunt/ar trebui sa fie familisti. Apoi nu primesc sporuri pentru faptul ca lucreaza de sarbatori? In caz ca da ar trebui sa se bucure ca iau bani mai multi.
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 26 Dec 2019, 00:08
Luna a scris:
Katalyn a scris:
Am vrut sa iau un online la Softrans după Anul nou. Sold Out.
Când naiba scot ăștia gratuitatea studenților ca deja e discriminare !!
Ce treaba are gratuitatea la softrans cand acolo oricine poate face rezervari online gratuite, nu doar studentii. Si unii chiar fac la greu.
De unde ști tu ce categorie de oameni fac rezervari la un tren de pe o ruta la n ore distanța de tine?
E RE 3006, IR 1636, IR 347 si Softrans cu 8 zile înainte nu am mai gasit niciun loc decat la RE 3006 si 10 locuri la 1636 iar acum mai sunt doar 2 locuri. 2 ianuarie nu e nici duminica si nici sfârșit de vacanță e doar sfârșitul mini-vacantei a celor ce vor petrece Anul Nou la munte si cum București-Stațiuni se face in maxim 2 ore studenți si doar ei se vor duce la munte pentru un check-in si cateva poze. Se duceau ei cand aveau 50% reducere si nu se duc acum cand e mokka ? Eu pot sta 45 minute in picioare de la Pl.Vest la Buc.Nord dar vroiam sa scap de grija biletului cand colo nu pot sa cumpar ca sunt date toate si asta cu 8 zile înainte. Noroc ca exista #RegioCalatori chiar daca va fi full si la ei macar dau 7.2 lei in loc de 14 cat as fi dat la Softrans. De cand cu gratuitatea studenților mersul cu trenul a ajuns o loterie, deja asta se numește discriminare și poate ne spune Dr2005 care bani sunt mai importanți aceia plătiți din buzunarele contribuabililor sa se plimbe studenți gratis sau bani care i-aș fi plătit eu pentru un bilet preț întreg. Cine pierde si cine câștigă aici ? Ca știu ca bani pentru decontul studenților sunt din bani celor care muncesc in România și plătesc taxe si impozite si mai știu ca bani aia se virează cam greu si cu intarziere. Nicio țară din Europa nu are nelimitat si gratuit la studenți, a făcut-o PSD pentru niște voturi.
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 26 Dec 2019, 01:21
Am calatorit de mai multe ori cu softtrans si ce sa vezi, de multe ori toate locurile rezervate si ocupate fizic in tren maxim 60-70% si asta si inainte de gratuitatea studentilor nu doar acum. Acum au redus, dar o perioada buna dintr-un singur click puteai rezerva si 5-10 locuri. Intrai sa faci o rezervare, te intreba cate persoane si ce locuri vrei si atat, multi desi merg singuri rezerva 2 sau mai multe locuri de ce sa nu aiba spatiu si de bagaje pe scaun langa ei sau sa se intinda pe 2-4 scaune. Incearca sa faci rezervare pentru alta data si o sa vezi ca poti bine-mersi sa ocupi o gramada de locuri din softtrans fara sa fie nevoie sa dai vreun ban sau sa fi student.
Pe ruta aia mereu au fost calatori multi, si acum inca sunt putini datorita lipsei zapezii.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 26 Dec 2019, 01:35
Dr2005 a scris:
Scrie foarte clar in mersul trenurilor ce e anulat pe 24 Si ce nu, ai mersul vezi, nu ai consulți site ul, doar nu o sa scrie in ziar ce e anulat de sărbători, asta e buna .
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 26 Dec 2019, 06:59
RE 3006 52 locuri, IR 1636 Sold Out, IR 347 nicio șansă, Softrans Sold Out.
Totuși poate ne răspunde Dr2005 care bani sunt mai importanți pentru companiile feroviare la un bilet plătit cu bani aduși de afară si care intră imediat in contul companie sau bani care i virează Ministerul pentru un student cu întârziere și care oricum vin din bani celor care muncesc și plătesc taxe în țara asta. Uite asa ne furăm căciulă ca a vrut un condamnat.
Și vorba aia RE 3006 are 6 etajate in loc de 3 in 02.01, IR 1636 are si el 5 in loc de 3 vagoane.
In fine aștept ziua in care gratuitatea studenților va fi limitată sau chiar anulată, suntem o țară cu un buget la limita sărăciei cu foarte multe lipsuri dar spălam bani si mutăm bani dintr-un cont in altul pentru trantori si viitori trădători iar in tot acest timp alți cu nevoi sunt chinuiți și trebuie sa își caute alte variante de transport ca nu mai au loc de studenți navetiști. Stați, aveți răbdare sa ningă la munte sa vedeți atunci haos si discriminare.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II