Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+33
jabels
riciu
dan tm
Dr2005
lifetec
@ndrey
bubu
rizelgeorgel2004
bobi
DUAL
razvan - trenuri
ldh80
Nesebar
DAS 2011
alinx3330
ets2oltromânia
cristi ar
Cipri Andrei Neculai
mielutu zburator
TER200
IonutCFR2009
marius664
cardinal
aris86
Adirmvl
Luna
Vitosa
Katalyn
ciprian71
AeroX
kristi kkk
TVlad
Adrian78
37 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 54 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6666
Data de inscriere : 27/06/2010

Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 11:30

Katalyn a scris:
In 62 de zboruri doar 2 aterizari au fost nasoale, unul l-am surprins pe video si e acum pe youtube. Era un Gdansk-Luton si un Otopeni-Luton. Turbulente ? Ce sunt alea ? La ultimele 10 zboruri cred ca am dormit 2 din 3 ore cu căștile si muzica la maxim. Mi-au plăcut ultimele 3 aterizari de la Otopeni pe ceață cu pilotul automat, asa fain aterizează ca ar trebui numai cu pilotul automat sa aterizeze. Imi place anunțul standard cand ne roagă sa închidem de tot telefoanele pentru ca vom ateriza cu pilotul automat.

Mai discutam dupa ce cazi in gol (sper totusi sa nu patesti din astea, dar am impresia ca omul pana nu vede (simte) nu crede), si vezi stewardesa langa tine levitand si apoi cazand in 4 labe… Treaba de cateva secunde evident... Apoi repetitie… De data asta si stewardesa legata… bine de scaun… Si nu e.... toti cu mine mainile in aer... ca la muzica… E cu de-a sila, asta, cu mainile in aer… Nu-ti doresc experiente din astea!!! Nu doresc la nimeni… Cat despre pilotul automat vorbesti ca sa nu adormi… E bun cand e bun, si e rau cand e rau. Vezi tragediile de datorate automatismelor din Etiopia si Malaiezia… la Boeing. Ai zburat predominat deasupra continentului European, unde de regula turbulentele sunt relativ decente…

Ia sa vezi tu cum e aterizarea la Otopeni cu vant lateral... ca zici ca esti o frunza in vant… Sau avionul venind in jos la aterizare, si luand altitudine din cauza vantului de jos in sus, iar coborand si iar urcand intr-un "dans" nu chiar placut… Ia sa vezi tu cum e cand capitanul te anunta ca totul e "fain si frumos", dar te lasi cand pe o aripa cand pe alta, si stewardesa are un ranjet din ala inghetat, ca de... trebuie sa nu panicheze lumea.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 12:20

Norocul nostru, al tuturor, e că transpotul aerian în Europa (UE + SEE + Elveţia) e reglementat de EASA (Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei), care are nişte proceduri stricte, atât de ordin tehnic, cât şi ca pregătire a personalului. Mai mult, ca să zbori prin spaţiul aerian european trebuie să îndeplineşti aceleaşi condiţii, chiar dacă nu decolezi sau aterizezi din/în UE+SEE+Elveţia. Asta ne protejează de evenimente ca cele din Africa sau Asia şi tot asta ne protejază şi de lăcomia companiilor low-cost, care probabil ar face conducere simplificată la avion, cu pilotul şi pe post de taxator dacă ar putea.

riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 13:09

Faza cu stewardesa in 4 labe, a fost la British... de pilda…
Am mai spus-o, nici daca voiam, nu aveam low-cost... Low-cost merge daca te plimbi putin deasupra Europei, dar daca parasesti Europa, nu prea "se exista" low-cost...
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 15:38

Eu vorbesc din scaunul celui care si-a plătit biletele nu cu bilete platite de firma. Ca dacă as găsi un astfel de job sa ma plimb pe bani companiei as faceo cu plăcere.

Am avut turbulente, doar ca ultimele zboruri si daca am avut si daca nu am avut eu nu stiu ca am dormit. Iar de pilotul automat am spus doar la faza cu aterizarile nu cum a fost cazul din Africa. E diferența mare intre altitudinea de dinaintea aterizari si ce altitudinea avuta de acel avion din Etiopia.

Iar faza cu loe-cost-ul am tot explicato de zeci de ori dar fani Tarom si cei cu bilete moka nu vor sa înțeleagă. Eu ca sa merg cu Tarom nu doar ca voi plăti mai mult pe bilete dar voi pierde si mai mult timp pe drum asta iar timpul înseamnă bani plus diferența cealaltă de bani. E ca si cum ai avea treabă la Oradea si tu nu zbori cu low-cost-ul ca de ești cineva si te duci cu Tarom la cluj Napoca iar apoi te chinui pana la Oradea cu trenul/autocarul. Aam mai spus si ma repet avionul e cel mai rapid mijloc de transport una e sa faci 3 ore dar mai înghesuit si cu toți neauziți si alta e sa faci 48 ore de cu autocarul doar pentru ca e mai ieftin sau ti-e frica de avion. La polul opus sta haremul lui Suleyman care vor doar baclava și șerbet la înălțime altfel nu sunt ei. Si au parte de lux la înălțime si degeaba ca nu-i vede nimeni.

Sus In jos
jabels

jabels

Numarul mesajelor : 69
Reputatie : 1895
Data de inscriere : 26/11/2019

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 16:30

E trist ca acum cu timpii CFR lungiti nu este cursa Arad-Bucuresti, de fapt de la Arad nu e nimic desi primaria a bagat milioane in aeroport. 43380
Sus In jos
riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 16:52

@Katalyn

Singurele avioane platite de firma au fost 3 zboruri in Romania cu low-cost, asa ca...

Restul au fost platite din buzunarul meu... asa ca nu face presupuneri aiurea, te rog.

Aaa… si nici cu Tarom nu am fost ca nu zboara unde vreau eu.
Normal ca am pretentii sa fiu tratat ca la Turkish si la celelalte companii, daca tot le dau un ban. Momentan singura companie care chiar stie sa se poarte cu pasagerii din toate punctele de vedere este Turkish... Vorbesc din cele cu care am zburat eu desigur. Iar cea mai naspa a fost British!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 19:34

Anul trecut am reuşit să iau câteva zile de concediu ca să merg la Innotrans. Cu o săptămână înainte, un bilet Bucureşti - Berlin la RyanAir costa 239 euro + bagajul şi locuri disponibile doar cu sosire pe la 22 în Berlin. Am luat bilet la TAROM 105 euro Bucureşti - Muenchen şi de acolo cu trenul (150 de euro biletul de ICE luat cu juma' de oră înaintea plecării, deci fără oferte, anticipaţie, online ş.a.). E drept, trenul a fost cadoul de la DB în baza Convenţiei FIP, da' şi dacă nu era, tot aşa aş fi procedat, altfel aş fi ajuns pe aeroportul Schönefeld pe la 22, poate mai târziu, mai pierdeam după aia zeci de minute prin staţii (deh, transportul de noapte nu vine la 5 minute), poate trebuia să iau taxi, deci m-ar fi costat mult mai mult.
Bilet de întoarcere: 39 euro cu Ryanair şi ghiozdanul înghesuit sub scaun, cu decolare pe la 7 dimineaţa, deci trezirea pe la 2:30, că eram cazat la Frankfurt/Oder... plecare la 3:39, sosire la aeroport autogara numită pompos Flughafen Schönefeld la 5:20. 100 km în 1h41min... cu 3 trenuri în total (că a anulat DB Regio-ul la Erkner şi ne-a trimis la S-Bahn, care avea n opriri şi a făcut 30 min pe 22 km). Dacă stau să mă gândesc, ca să merg de la Otopeni acasă în Drumul Taberei noaptea îmi ia vreo 2 ore cu tot cu schimbatul autobuzului la Unirii Smile) Sau pot să iau taxiul dacă n-am ce face cu 50 - 60 - 100 lei în funcţie de taximetrist. De aia Germania e unde e şi România e unde e.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 20:15

Ai mai pus placa asta de 10 ori si iti mai răspund încă o dată low-cost-ul are zboruri aproape la toate orele ca Tarom si alte compani de linie zboară doar "pe lumină" nu știu ce sa zic. Dar la toate aeroporturile mari există transport de zi de noapte nimeni nu doarme in aeroport pana la 6 dimineața. Un avion de la WizzAir face si 3 curse dus-intors in intervalul 06:00-03:00 doar pe aeroporturi stă cate 45-60 minute si restul in aer. Fiecare stie sa faca bani in felul lui dar sa lăudăm Tarom la nesfârșit doar pentru ca e 100% RO deși știm cu toți ce se întâmplă acolo nu mi se pare o idee bună.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14505
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeVin 29 Noi 2019, 20:18

Mafia din România nu va dispărea niciodată.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeDum 01 Dec 2019, 19:47

Recomadati-mi va rog rute superbe cu plecare din Timisoara pe timp de zi plus retur de maxim 3-4 ore. O sa ajung la Timișoara cu avionul la 8 dimineața de la București am un job de doar 2 ore in centrul orașului apoi liber ca pasărea pana la 22.00. Mai am cateva planuri dar vreau sa am ceva de rezervă in caz ca nu vin foști mei vecini ( plecați din localitate sau cu munca ) asa ca dati niște exemple orice rută secundară sau pe magistrala pe timp de zi de maxim 5 ore dus-intors ca e CFR sau #RegioCalatori numai cu malaxa sa nu fie de preferabil zona de munte ca eu m-as duce pana la Orșova dar sunt legături proaste.

Apropo de la Timisoara la Belgrad cum se poate ajunge ieftin ca ce am gasit pe net te ia cu dureri de cap 50€.
Sus In jos
jabels

jabels

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeDum 01 Dec 2019, 23:06

Tm e oras de campie, mai bine mergi la muzeul tramvaiului RATT
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeDum 01 Dec 2019, 23:08

Timisoara-Resita-Timisoara

V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeLun 02 Dec 2019, 09:58

In functie de timpul pe care il ai ar merge Timisoara -Resita-Caransebes -Timisoara.

Zona e de cimpie si la vitezele CFR e greu de ajuns undeva si intors in timp scurt.

Sus In jos
jabels

jabels

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeLun 02 Dec 2019, 13:54

la Arad sa vada malaxele Basketball
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitimeLun 02 Dec 2019, 14:39

Constanța a introdus transportul in comun pe timp de noapte pe 4 trase cu un interval de 30 minute. Timișoara, Iași, Cluj si Brașov ce așteaptă ?? Că tot sunt unii care vor o țară ca afară...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 41 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 41 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 54 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: