Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iul 2019, 13:08
Atatea baliverne si tot felul de aberatii pe care unii chiar le cred. De multe ori am tot intalnit familie sot-sotie lucrau la aceeasi institutie doar compartimente diferite si cineva bate campi cum ca nu exista rude prin CFR, ba exista si chiar reprezinta majoritatea. Unde sunt posturi bune si cine a ajuns undeva bine a adus cu el sotia, sotul in primul rand apoi ceva rude de grad 1, 2, 3, etc.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iul 2019, 13:37
Dr2005 Gigi Gavrila seful ARF a venit de la ASTRA Transcarpatic plus ca a mai fost si sef achizitii si modernizari la SNCFR si nu stie sa faca o licitatie pentru material rulant Directorul general cu achizitii de material rulant si restructurare feroviara a lucrat la electrificare CFR deci nu prea avea ce cauta acolo
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 10 Iul 2019, 14:55
Sunt ăştia doi + doi de la BEI + încă unul de la ARF (care a lucrat la noi înainte). Şi pe partea de colaborare avem Facultatea de Transporturi şi Club Feroviar. (na, am greşti numărul, sunt 7 oameni în total, nu 5). Şi cam ăştia sunt toţi.
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24337 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 11 Iul 2019, 21:31
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 13 Iul 2019, 13:03
Unul dintre puținii tineri excepționali pe care-i mai are România. Unii il știți deja cu siguranță și nu are nevoie de nicio introducere (mă gândesc că e deja destul de celebru pentru alegerile lui de a rămâne în țară refuzând oferte generoase de inginer la companii ca Facebook și Google).
Merită urmărită confesiunea lui. Pe lânga faptul că a tras niște cadre bestiale prin Basarab. Majoritatea noastră a pasionaților filmăm trenuri (sau din ele) de ani de zile, iar el de prima oara ne-a dat clasă. E și un meșter în manevrarea camerei și în editare video.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24337 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 14 Iul 2019, 21:29
Sambata seara nu s-au mai dat locuri de la Tg Jiu la 1926 in tren urcand grupuri de copii de la Tg Jiu si Rovinari.
rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6183 Data de inscriere : 23/10/2009
Vreau sa fac si eu o calatorie la Vatra Dornei, incercand toate variantele posibile venind din sudul tarii (prin Suceava sau prin Cluj), observ ca trenurile nu se leaga cu nimic. Am vrut sa merg cu trenuri IR ieftine sau Regio. Pe sectorul Cluj - Suceava au segmentat toate trenurile regio, nu se leaga de nicaieri spre nicaieri, apoi toate IR le-au lasat la niste preturi colosale. Nu mai e oferta nici pe Bucuresti - Pitesti - Piatra Olt - Rm.V - Sibiu, Sagetile Albastre Titu - Craiova, Craiova - Sibiu, toate sunt cu preturi uriase, Rm Valcea - Cluj la fel, pe M400 nu circula nimic regio de la Brasov la Beclean nici cu mai multe schimbari (tot asa, segmentate aiurea). Cum sa dau 100 lei numai pana la cluj si inca 60 la ir pana la vatra, doar la clasa a doua. cum? 10 ore + 5? Cu trenul direct la Vatra Dornei ajung la 7 dimineata, nu ma primeste nimeni la cazare, si acolo e peste 100 lei biletul. Daca as avea masina personala as face doar jumatate din timp. E incredibil!
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 15 Iul 2019, 21:42
Altii platesc 200 si ceva bilet la dormit si tu te vaiti pentru 100 ca e mult.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 16 Iul 2019, 13:23
Deja ANOSR (adica aia care n-au cerut niciodata gratuitate) face galagie din cauza limitarii gratuitatii pentru studenti. Iata si niste reactii tipice genialilor studenti pe pagina ANOSR, cei care reprezinta viitorul tarii. Studenti care merita orice, iar restul e niste prosti si invidiosi.
Cica ei merita mai mult decat oricine, ei si muncesc si au bani, dar vor si tren gratuit pentru ca de aia.
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 16 Iul 2019, 16:55
rizelgeorgel2004 a scris:
? Cu trenul direct la Vatra Dornei ajung la 7 dimineata, nu ma primeste nimeni la cazare, si acolo e peste 100 lei biletul. Daca as avea masina personala as face doar jumatate din timp. E incredibil!
Am folosit trenul ala direct de multe ori, si ce crezi m-a primit si la cazare, o singura data am asteptat la o cafea pana s-a facut curat in camera...Iar daca te duci la pensiuni te primeste sigur daca le spui cand sosesti...Iar cu masina nu economisesti nimic, faci tot atat si ajungi si obosit la destinatie.Dai 50 de lei la cuseta de 4 si ajungi relaxat , odihnit si in siguranta...
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20628 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25572 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 16 Iul 2019, 21:28
La cazare te primeşte la orice oră... dacă nu e camera gata, laşi bagajul şi pleci la plimbare. În plus, mergi la VD, se presupune că ajungi odihnit. Am făcut o groază de delegaţii la Budapesta cu Ister şi retur cu Dacia... nicio cazare nu mi-a refuzat bagajul la 9 dimineaţa, ba unele mi-au şi dat camera la ora aia.
Eu de la Bucureşti la Gura Humorului (E85 + DN2 + acel DN Suceava - Dej) am făcut 7 ore jumate, făcând o oprire de vreo 30 de minute pentru benzină şi cafea. Deci nu am făcut chiar cu mult mai puţin decât trenul. Desigur, eu merg cu viteza legală, nu ca zmeii care o ard cu 150 prin localitate.
_________________ :TTT:
Nesebar Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 16 Iul 2019, 23:04
marius664 a scris:
rizelgeorgel2004 a scris:
? Cu trenul direct la Vatra Dornei ajung la 7 dimineata, nu ma primeste nimeni la cazare, si acolo e peste 100 lei biletul. Daca as avea masina personala as face doar jumatate din timp. E incredibil!
Am folosit trenul ala direct de multe ori, si ce crezi m-a primit si la cazare, o singura data am asteptat la o cafea pana s-a facut curat in camera...Iar daca te duci la pensiuni te primeste sigur daca le spui cand sosesti...Iar cu masina nu economisesti nimic, faci tot atat si ajungi si obosit la destinatie.Dai 50 de lei la cuseta de 4 si ajungi relaxat , odihnit si in siguranta...
Iar acum 1653/1654 circula cu, cuseta 48 din 48 ocupata, iar in ziua plecarii nu gasesti loc doar pe la insotitor dupa Ploiesti(evident studenti care nu se prezinta) iar la dormitor se mai gasesc doar cateva locuri in ziua plecarii.
Cu masina e rentabil daca sunt peste 3 ocupanti, daca mergi singur nu e rentabil deloc sa folosesti masina. In plus cu masina trebuie sa stai atent la drum pe cand la dormit dormi linistit si ajungi in siguranta la destinatie. Evident cu masina poti merge pe anumite drumuri pe care nu le poti face cu trenul cum e cazul TransRarau dar aici sunt avantaje si dezavantaje.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 17 Iul 2019, 23:49
Asa ceva ar trebui sa avem si noi
Adrian78 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Iul 2019, 16:02
La noi ar fi mai ieftin sa le vopsească decât să le repare
Compania austriacă ŐBB testează posibilitatea de a vopsi șinele în alb, pentru a preveni efectele negative ale temperaturilor ridicate asupra șinelor de cale ferată. După ce măsură este utilizată cu succes în Elveția și Italia, administratorul infrastructurii feroviare din Austria a început testarea șinelor vopsite in alb pe un traseu de 5 kilometri, care va fi monitorizat timp de un an pentru a putea fi contabilizate efectele acestei măsuri. În acest scop a fost modificat un utilaj mecanizat de cale, căruia i s-a montat un pulverizator pentru vopsea, care permite vopsirea șinelor, fără ca vopseaua să poată ajunge pe alte elemente ale căii ferate sau pe sol. Oficiali ai ŐBB susțin că, în cazul unor rezultate concludente pozitive, măsura de vopsire a șinelor va fi extinsă în scurt timp pe întreaga rețea feroviară austriacă.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13013 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 22 Iul 2019, 16:33
Mie mi s- a parut ca in ltalia sint date cu var.In tot cazul am trecut pe linga o statie de procesare incarcare a prafului ala alb cu care sinr date sinele( daca nu e var) .
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II