Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Dec 2019, 22:20
Kapпaтй a scris:
Acolo ai mijloace de transport care vin la ora afisata in statie, acolo dar si in Praga sau alte orase din Polonia si Slovacia in intersectie liniile de tranvai sunt si la dreapta si la stanga, si in Bucuresti sunt liniile doar ca nu exista tramvaie, la noi in intersectie ai doar un tramvai maxim 2 dar merg inainte, rar sa vireze stanga sau dreapta in Bucuresti. In Praga, Cracovia, Wroklaw, Bratislava, Kosice si altele, in intersectie in statia de tramvai gasesti 5-6 numere, 2 merg inainte 2 la dreapta 2 la stanga, la noi nu vezi asa ceva ai unu maxim doua si astepti dupa el 3 ore, la fel autobuzele si troleibuzele nu mai zic ca de abea se tarasc pe drum, merg ca ochii mortului.
Cred că ai văzut Viena doar la TV. De vreo 10 ani a fost reorganizat transportul în Viena tocmai ca să nu mai fie câte 5 - 6 - 7 sau mai multe trasee prin aceeaşi staţie. Cu ocazia asta au dispărut şi traseele circulare 1 şi 2 în forma în care rezistaseră vreo 100 de ani. Există şi acum liniile 1 şi 2, dar nu mai au traseul ăla. E drept, nu cred că există vreun tramvai cu un interval de succedare mai mare de 10 minute, deci schimbul e destul de facil în punctele de transfer. Se vede cu ochiul liber pe harta reţelei că sunt doar câteva puncte centrale în care se întâlnesc multe trasee, în rest cele mai multe merg singure pe restul rutei. Nu are ADTPBI cojones să reorganizeze reţeaua aşa. La cehi şi slovaci (probabil şi la polonezi, nu am ajuns pe acolo) există încă modelul ăsta cu transport direct cam de oriunde până oriunde, la polul opus e Elveţia, unde în Berna, de ex., ca să o traversezi de la N la S te dai jos în Centru şi schimbi tramvaiul, că au gândit ei că e mai bine să facă o staţie mare la gară şi să treacă toate tramvaiele pe acolo (şi le-a ieşit, sunt toate pline).
ciprian71 a scris:
In Arad mai gasesti un astfel de mod de transport. STB a devenit si mai neprietenos odata ce esti obligat sa validezi chiar daca ai card cu plata abonament. Sa presupun ca ma urc de la Afi Cotroceni si merg pana la Inox si am abonament pe linia 8 si din ratiune de timp urc in tramvaiul 25 se considera ca am calatorit clandestin daca nu validez portofelul electronic.
În Arad şi în Braşov... numai că în Arad sunt trasee cu o cursă - două pe zi, ca să iasă legătura pe hârtie, deci tot la schimb ajungi. Iar la Braşov să stai 15 minute în staţie în zilele de lucru şi 20 în week-end e ceva obişnuit. Asta presupunând că nu se strică autobuzul (faptic sau doar scriptic) şi stai degeaba. Dacă vrei să mergi din centru la Gară şi ajungi sâmbătă după-amiază... ghinion, 30 de minute după un 4 (care va fi în tandem cu 51, dar 51 nu opreşte la Livada Poştei). Se vede treaba că nu cunoşti Regulamentul de Transport din Bucureşti. Dacă ai abonament pe linia 8, poţi să apeşi butonul de validare pe proprie răspundere înainte să validezi... cum validatoarele astea există din 2006, s-ar zice că cineva care stă în Bucureşti ştie cum să le folosească, dacă nu-i sunt de ajuns alea 3 - 4 stickere A4 lipite prin fiecare vehicul ori informaţiile pe site-ul STB. În rest, validarea este obligatorie şi la Timişoara şi Cluj... dar acolo nu-s primari PSD, deci nu trebuie înjuraţi. Şi mai e obligatorie şi la Bruxelles (şi STIB profită din plin de asta, cuantumul suprataxelor încasate anual bate spre 3 milioane de euro), iar ăia fac controlul cu pulanul şi pistolul, nu ciripeşte nimeni. Cu controlori ca-n Bruxelles, ar face STB profit doar din suprataxe )
_________________ :TTT:
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Dec 2019, 22:25
Katalyn a scris:
Habar n-ai tu câți studenți sunt plecați afară,
Şi ce ai vrea, să rămână în ţară ca să lucreze pentru unii cu o gândire ca a ta, dar care nu au ştiut engleză ca să plece din ţară? De aceeaşi libertate de circulaţie ca ei te bucuri şi tu, libera circulaţie a persoanelor şi a forţei de muncă sunt unii din pilonii de bază ai UE. Altfel, pe principiile tale (incompatibile cu modul de funcţionare al UE, între noi fie vorba), cum la noi sunt obligatorii 10 clase, scoate şi tu banul pe contravaloarea ultimelor 2 clase de liceu şi restiutie şi când ţi-a dat statul sub formă de reducere la tren, la RATPh/TCE şi prin vizite pe la muzee/obiective turistice. Transferă-i la bugetul local şi la cel de stat, după caz, şi pune-ne şi nouă o poză cu dovada plăţii.
_________________ :TTT:
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Dec 2019, 23:06
Eu am ramas surprins la Viena si duminica nu stiu daca era timp de asteptare mai mare de 12 la tramvaie si era o linie care pleca din gara de Vest si duminica era cam gol tramvaiu ala Hai sa scoatem la noi turnichetii de la metrou cred ca 90% ar merge fara bilet
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 28 Dec 2019, 23:54
Dr2005 a scris:
Kapпaтй a scris:
Acolo ai mijloace de transport care vin la ora afisata in statie, acolo dar si in Praga sau alte orase din Polonia si Slovacia in intersectie liniile de tranvai sunt si la dreapta si la stanga, si in Bucuresti sunt liniile doar ca nu exista tramvaie, la noi in intersectie ai doar un tramvai maxim 2 dar merg inainte, rar sa vireze stanga sau dreapta in Bucuresti. In Praga, Cracovia, Wroklaw, Bratislava, Kosice si altele, in intersectie in statia de tramvai gasesti 5-6 numere, 2 merg inainte 2 la dreapta 2 la stanga, la noi nu vezi asa ceva ai unu maxim doua si astepti dupa el 3 ore, la fel autobuzele si troleibuzele nu mai zic ca de abea se tarasc pe drum, merg ca ochii mortului.
Cred că ai văzut Viena doar la TV. De vreo 10 ani a fost reorganizat transportul în Viena tocmai ca să nu mai fie câte 5 - 6 - 7 sau mai multe trasee prin aceeaşi staţie. Cu ocazia asta au dispărut şi traseele circulare 1 şi 2 în forma în care rezistaseră vreo 100 de ani. Există şi acum liniile 1 şi 2, dar nu mai au traseul ăla. E drept, nu cred că există vreun tramvai cu un interval de succedare mai mare de 10 minute, deci schimbul e destul de facil în punctele de transfer. Se vede cu ochiul liber pe harta reţelei că sunt doar câteva puncte centrale în care se întâlnesc multe trasee, în rest cele mai multe merg singure pe restul rutei. Nu are ADTPBI cojones să reorganizeze reţeaua aşa. La cehi şi slovaci (probabil şi la polonezi, nu am ajuns pe acolo) există încă modelul ăsta cu transport direct cam de oriunde până oriunde, la polul opus e Elveţia, unde în Berna, de ex., ca să o traversezi de la N la S te dai jos în Centru şi schimbi tramvaiul, că au gândit ei că e mai bine să facă o staţie mare la gară şi să treacă toate tramvaiele )
Daca si eu vad Viena la tv esti dus cu pluta pe conducta, când mergeam eu la Viena RO nu era in UE deșteptule care vorbesti sa nu adormi, nu stau sa iti explic eu tie ca nu are rost, oricum oricine zice ceva nu e bine si doar Tampeniile tale si aberațiile tale sunt chipurile bune dar rămâi mai bine cu tampeniile tale si nu mai imi raspunde mie ca NU AM NEVOIE DE ABERATIILE TALE!!!! Pastreaza tampeniile tale pentru tine. Niciodată tot ce face unu nu vor face toti desteptul lui papuc, si cum e in Praga transportul diversificat asa e bine si pentru noi dar nu va fi la noi nimic si niciodata ceva bun drept pentru care lumea sta in trafic in masina personala, cum nici eu de acasa la gara nu voi sta niciodată sa schimb 2-3 mijloace si sa fac o oră, voi merge cu masina direct si fac 15 minute, chiar dacă e aglomerat mai mult de 20 minute nu fac pana la gara, când o sa am.mijloc de transport direct o sa mai gandesc sa folosesc asa ceva dar pana atunci masina E cea mai bună când merg la munca si app, la Viena am fost ultima dată luna asta pe 20 Si urmeaza luna viitoare asa ca rămâi liniștit in banca ta pline de tampenii!!
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 00:12
@Dr2005 vezi ca ești obraznic si vorbești prost. Vezi de treaba ta ca eu nu ti-am vorbit cu tupeu jegos de mahala cum ai facut-o tu. Si mai te si lauzi ca ai facultate...
La muncă sunt respectat de aproape 100 oameni din 14 țări, in timpul liber sunt bandit iar la Ploiești sunt șmecher dar aici pe forum sunt oaia neagră a unor frustrați. Vezi cu vocabularul ca nu permit nimănui sa ma ia la p... doar pentru ca nu e de acord cu ce zic eu.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 00:36
in timp ce noi speram sa prindem CORIDORUL P A T R U. Bai am zis coridoru 4, gata de la Bucuresti la Curtici(sau asta incepe la Constanta?) altii au ajuns la nivelul la care lanseaza TGV-uri low cost.
Eu abia acuma am descoperit pe spaniolii astia
pe piata mai este si TGV OUIGO la mama tegeveului, adica in Franta.
ba, uite d-aia, in ciuda lor , eu am mers ieri pina la Cruceni.Am vrut sa vin acasa cu Malaxa dar nu circula in vacantele scolare.
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 08:58
Se pregatesc si astia pentru liberalizare ca parca s-au anuntat inca 3 opratori in Spania pentru linile AVE In Franta mai este si serviciul TGV INOUI
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 09:59
ciprian71 a scris:
STB a devenit si mai neprietenos odata ce esti obligat sa validezi chiar daca ai card cu plata abonament. Sa presupun ca ma urc de la Afi Cotroceni si merg pana la Inox si am abonament pe linia 8 si din ratiune de timp urc in tramvaiul 25 se considera ca am calatorit clandestin daca nu validez portofelul electronic.
Uite ca nu stiu cum e in Cluj daca ai abonament sub forma de card pe o linie anume, da' pensionarii si le valideaza (sub o anumita valoare a pensiei au transport gratuit), deci presupun ca la fel e si in cazul descris de tine.
Un argument e ca in felul asta poti vedea cati calatori ai pe o anumita linie la o anumita ora, deci firma de transport isi poate programa cursele in functie de asta. A, ca nu te mai poti infige in primul scaun liber pentru ca trebuie sa validezi calatoria, ca de multe ori rasnitele alea de validatoare de la CTP Cluj nu merg, alea siint alte discutii.
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 15:22
dan tm a scris:
in timp ce noi speram sa prindem CORIDORUL P A T R U. Bai am zis coridoru 4, gata de la Bucuresti la Curtici(sau asta incepe la Constanta?) altii au ajuns la nivelul la care lanseaza TGV-uri low cost.
Eu abia acuma am descoperit pe spaniolii astia
pe piata mai este si TGV OUIGO la mama tegeveului, adica in Franta.
Thalys low cost, serviciul IZY
Acum 2-3 ani am spus: "cand o sa ies la pensie atunci o sa fie coridorul 4 gata cap coada si o sa merg la Arad in 8 ore ca si cadou ca am iesit la pensie" nu uita acest aspect, mai sunt 20 de ani si tare imi e ca ies la pensie si tot nu va fi gata. Am spus si o sa mai spun, suntem pierduti ca tara si neam, prostia este cat casa, aplaudam distrugerile, azi ceva maine altceva dar aplaudam chipurile e bine, si cine aplauda niste neica nimeni care nu stiu de capul lor, iesiti de pe bancile scolii unde nu au invatat mare lucru dar se lauda ca au scoala............si mai grav e cand se cred mari importanti dar ei de fabar nu au de viata lor, sa se ingrijeasca pe ei in primul rand si stau cu latele pana le genunchi si cu hainele slinoase.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 17:25
Am vrut sa iau bilet la IR 1656 din Adjud la Ploiesti Sud, nicio șansă, 5 studenți in fata mea căutau locuri la IR 38X Vadul.Siret-Buc.Nord asa ca mi-am adus de copilărie si am luat bilet la 5216 + 5076 și mai ieftin 18 RON fata de 38 cat era la IR. Sunt la mânecă scurtă in 19-56 in vagon mai sunt doar 4 studenți, e curent in prize si ma bucur de lux pana la Buzău. E drept ajung o ora mai târziu, sunt mulțumit dar eu as fi vrut sa vin cu 1656 dar dacă CFR e o cur** ieftină și le place doar studenți. Trenul mai are in compunere 2 etajate serie mică fara prize si un 20-55.
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6585 Reputatie : 12459 Data de inscriere : 09/07/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 17:35
Katalyn a scris:
Am vrut sa iau bilet la IR 1656 din Adjud la Ploiesti Sud, nicio șansă, 5 studenți in fata mea căutau locuri la IR 38X Vadul.Siret-Buc.Nord asa ca mi-am adus de copilărie si am luat bilet la 5216 + 5076 și mai ieftin 18 RON fata de 38 cat era la IR. Sunt la mânecă scurtă in 19-56 in vagon mai sunt doar 4 studenți, e curent in prize si ma bucur de lux pana la Buzău. E drept ajung o ora mai târziu, sunt mulțumit dar eu as fi vrut sa vin cu 1656 dar dacă CFR e o cur** ieftină și le place doar studenți. Trenul mai are in compunere 2 etajate serie mică fara prize si un 20-55.
Vagonul 19-56 001 (revizia Galati)... sa mai zici ceva...
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 18:31
Era 1656 cu 1662 la Mărășești cu tineri in picioare și atunci am realizat de afacerea care am făcut-o. Decât înghesuit sau mai rău 3 ore fără loc mai bine la maneca scurtă pe fotoliu și cu 20 lei mai ieftin. E liber la 19-56 pentru ca sunt mulți care probabil cred ca acest tren 5216 are clasa 1a insa vagonul e doar pe post de clasa 2a.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 29 Dec 2019, 21:14
Ce frumos e sa mergi la 19-55 cu lumina stinsă, singur in compartiment, sa bagi somn de la Buzau la Valea Calugareasca si apoi ultimele 2 stați sa le mergi cu geamul deschis. M-am trezit transpirat, saună totală, vagoane adevărate, R 5076. Bună alegere.
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 03 Ian 2020, 18:51
https://m.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/cfr-calatori-reduce-pretul-biletelor-de-weekend-cat-va-costa-o-calatorie-bucuresti-brasov-1240109 Oferta veche de ani de zile în schimb vezi doamne se vrea a spune că e ceva nou. Cineva dorește cu tot dinadinsul să își atribuie merite nemeritate !
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 03 Ian 2020, 19:01
Exact. Si prosti sunt cu duiumul care sa puna botul. Fix pe asta se bazeaza Smart care e Smart numai pentru ca are cu cine se compara.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II