|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 20 Mar 2019, 15:53 | |
| Uite ce s-a putut face in alte epoci in doar un an si asta cu tehnologii mult mai rudimentare ca cele existente in prezent: https://m.adevarul.ro/locale/alba-iulia/drumul-fier-transilvaniei-construit-austriecii-urma-148-ani-linia-ferata-arad-alba-iulia-1_591c2c725ab6550cb82e5573/index.html |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 21 Mar 2019, 13:19 | |
| Pai pe atuni nu era UE, S...UE si alte studii si prestudii si alte studii la prestudiile facute in trecut.Si mai important nu era coruptia de acum, sau daca era nu era generalizata ca acum in aproape toate structurile statului... |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 02 Apr 2019, 00:25 | |
| Lee este un englez de 2 metri si ceva coleg de munca cu varamiu care la 50 ani a reusit sa vada 27 tari + Romania zilele trecute. A venit special pentru a vizita castelul Peles, castelul Bran si Cel mai frumos oras din Romania, Brasov. I-a placut enorm de mult, a fost multumit iar data viitoare vrea sa vada Clujul, Sighisoara si Castelul Corvinilor. A stat doar 3 zile in Romania nu stiu cat a cheltuit dar am vazut pozele cu sarmale si mamaliguta la o taverna din Brasov. Fiind topic dedicat transportului a spus ca a ajuns la Otopeni si a intrebat un sofer de la unul din bijuteriile articulate Kent ale STB cum sa ia bilet, cica soferul i-ar fi cerut 10 RON si i-a cumparat o cartela dus-intors dupa care i-a aratat cum so foloseasca. A fost placut surprins de engleza soferului STB si a zis ca e foarte ieftin transportul comparativ cu UK. Nu stiu ce alte servici de transport a mai folosit stiu doar ca a spus ca platit 66 RON de la Bucuresti pana la Bran via Brasov cu CDY. A laudat tara noastra mai ales la capitolul turism si mancare insa la polul opus a spus ca preturile pentru detergenti la noi sunt ca la ei desi diferenta de salarii e de 5-6 ori mai mica fata de UK. Ce vroiam sa spun e ca nu vrut sa foloseasca trenul din cauza vitezei mici de deplasare si a faptului ca sunt aglomerate facandu-si temele cu mult timp inainte de pe net. Noi ( eu si varamiu ) i-am spus doar pretul calatoriei cu autobuzele Express. A fost si in Centrul Vechi la terasa si a zis ca la Casa Poporului a fost presat de timp si abia a facut 2 poze.
P.S : La munca am numai imigranti, englezi i numeri pe degetele de la maini dar chiar si asa au o parere foarte buna de tara noastra ( nu si de o parte din conationali nostri ) si ar vrea so viziteze in viitorul apropiat mai ales ca am timp sa-i atac si sa le povestesc despre cea mai frumoasa tara din Europa. Pana acum toti s-au aratat interesati de Castelul lui Dracula, BRASOV si Transfagarasan.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 02 Apr 2019, 12:52 | |
| 10 lei pentru 2 călătorii? 3,5+3,5+1,6 = 8,6 lei, şi-a oprit şi şoferul de o optime de cafea (că la Otopeni e 8 lei cafeaua la automat) În altă ordine de idei, în UK bănuiesc că nu umblă autocare şi dube cvasi-legale, cu curse regulate declarate ocazionale ca să nu plătească licenţă şi redevenţă la autorităţi. În fine, dacă omul e fericit, înseamnă că o să mai vină. Chestia e că după ce s-o duce la Sighişoara şi la Cluj, englezul nostru sigur nu o să vrea să mai calce prin al treilea cel mai poluat oraş al României (Braşov). Ar putea să se ducă şi pe la Sibiu (da, ştiu că în 3 ore vede la pas tot oraşul, dar străinii par să fie atraşi de genul ăsta de zone) sau, mai frumos, la Alba Iulia, acolo chiar poţi să petreci liniştit toată ziua în cetatea Alba Carolina, eventual să treci şi pe la Muzeul Unirii (chiar dacă e cam în paragină). Depinde şi ce mai vrea să vadă, dacă vrea pe munte (deşi mă îndoiesc că englezii au condiţie fizică de bătut Făgăraşii, când în UK cel mai mare "munte" are vreo 1300m) sunt multe locuri pe unde ar putea merge. Dacă vrea doar să meargă prin cetăţi medievale şi castele, opţiunile sunt destul de limitate şi toate sunt în Transilvania. _________________ :TTT:
|
| | | aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3450 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 10:31 | |
| cardul albastru, nereincarcabil costa 1,5 lei, fiind din carton si de unica utilizare, pana la terminarea creditului. |
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 11:13 | |
| - aris86 a scris:
- cardul albastru, nereincarcabil costa 1,5 lei
Costă 1,6 lei. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 11:53 | |
| Dr2005 eu ma asteptam sa zici ca a fost ok pentru ca probabil daca lucrul asta s-ar fi intamplat la Ploiesti ar fi platit 20 RON. Am un sofer pe un articulat de pe 780 de 4 ori am mers cu el pana acum. E genul acela de sofer care stie educatie, civilizatie si sa fie om. E trecut de 40 ani si am prins pe GPS 60 km/h cu mult criticatele autobuze Otokar Kent. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 13:32 | |
| - Katalyn a scris:
- Dr2005 eu ma asteptam sa zici ca a fost ok pentru ca probabil daca lucrul asta s-ar fi intamplat la Ploiesti ar fi platit 20 RON.
La Ploieşti e 2,5 lei un bilet, nu văd de ce un şofer ar cere 20 de lei acolo, că de banii ăia tai Ploieştiul cu taxiul ) - Katalyn a scris:
- am prins pe GPS 60 km/h cu mult criticatele autobuze Otokar Kent.
Nu toate Otokarele au fost limitate la 45 - 50 km/h deocamdată. În timp vor fi toate (după modelul Citaro, şoferii cu 3 ouă vor avea limitările pe la 55 - 60, ceilalţi pe la 40 - 45). Motorul Daf de pe articulate e ditamai monstrul de 370 CP, nu văd de ce ar avea probleme. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 16:10 | |
| AGIFER constata ca degeaba emite recomandari de siguranta. E tare asta, sa inteleg ca AGIFER nu e politizata sau sint intelesi cu aia ca daca trebuie sa scrie ceva , sa scrie asa ca sa fie scris?
https://agifer.ro/images/rap-finale-ro/D_258_RI_Racos-Rupea_04042018.pdf
totusi cum sa mergi aproape 4 km cu vagon deraiat? Firul ala a a ramas inchis pina in prezent. probabil asa va ramine. |
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5495 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: hy Mier 03 Apr 2019, 16:58 | |
| - dan tm a scris:
totusi cum sa mergi aproape 4 km cu vagon deraiat? Firul ala a a ramas inchis pina in prezent. probabil asa va ramine. cred ca a mai greu sa iti dai seama daca ai un vagon deraiat la un tren mai lung, si depinde si in mare masura unde anume se afla acel vagon deraiat din compunerea trenului, si nu e nici de mirare distanta anul trecut in aprilie sau noiembrie nu mai tin minte exact un vagon din compunerea unui tren de marfa de la gfr, deraiaza la ultimul vagon, ultimul boghiu in sensul de mers si merge de la iesire din statia itesti pana la primul macaz la intrare in statia bacau, 14 km mai exact si acolo l au oprit partida de manevra care se afla in statie. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 03 Apr 2019, 17:34 | |
| @Dr2005 nu ai inteles. Putea sa-l pacaleasca sa-i spuna ca face 20 lei si asa isi oprea si el 10 RON.
Doi la mana nu am zis ca nu poate, am zis ca sa aflu daca sunt cumva limitate si am aflat tot ce vroiam din răspunsul tau plus ca nu oricine poate sa-i dea talpa la articulat mai ales ca nu merge ( cu exceptia serii si a nopti ) pe un drum slab circulat. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 04 Apr 2019, 00:17 | |
| - dan tm a scris:
- AGIFER constata ca degeaba emite recomandari de siguranta. E tare asta, sa inteleg ca AGIFER nu e politizata sau sint intelesi cu aia ca daca trebuie sa scrie ceva , sa scrie asa ca sa fie scris?
https://agifer.ro/images/rap-finale-ro/D_258_RI_Racos-Rupea_04042018.pdf
totusi cum sa mergi aproape 4 km cu vagon deraiat? Firul ala a a ramas inchis pina in prezent. probabil asa va ramine. La AIFR e Consiliul de conducere Anton Hadar care ia vreo 400000 de lei pe an din comisii și consilii că așa e la noi apai ce pretenții mai ai să meargă treabă bine |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 04 Apr 2019, 23:33 | |
| ➡️Defecte de sudură! 13 din cele 25 de noi trenuri ICE4, ale companiei Deutsche Bahn, au fost retrase din motive tehnice. Se pare că problemele raportate sunt la partea de sașiu , unde au fost depistate multiple suduri necorespunzătoare și incompatibile cu siguranța feroviară, pentru trenuri de mare viteză. Trenurile ICE4 sunt construite în coproducție Siemens-Bombardier, partea de șasiu - cea cu defectele de sudură, este realizată de Bombardier. ▶️Această problemă ICE4, nu face decât să adâncească criza de la DB, trenurile fiind supraîncărcate, uneori se ajunge chiar la anulării, care produc prejudicii atât pasagerilor, cât și imaginii companiei germane. Presa din Germania vehiculează chiar o posibilă înlocuire a echipei manageriale, conduse de Richard Lutz, acesta având un ultimatum pentru reducerea întârzierilor, până în vară! 📷Spiegel online |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 05 Apr 2019, 00:58 | |
| @Dr2005 nu mai esti expert in tot si toate ? Ce parere ai despre Brexit si de Eurostar ca in urma cu cateva luni ne indoctrinai cu teoria chibritului. Am luat 4 bilete dus-intors Londra - Paris pentru luna iunie, am primit acelasi mail ca anul trecut, nimic nu s-a schimbat care sa afecteze durata calatoriei sau disconfortul pasagerilor. Ba chiar am putut alege cele mai bune 4 locuri din vagon cu masute si unul langa altul. Cum e cu teoria ta care spuneai ca peste noapte vine sfaristul Eurostarului din cauza Brexitului. Sunt curios cine te informeaza eronat sau care sunt site-urile de pe care te informezi prost. Eurostar este o fabrica de bani chiar daca are biletele ieftine la doar Ł29 ( 145 RON ) nu se poate termina acest serviciu din cauza Brexitului. Sa vedem in ce mileniu vom merge in 2h20' la doar 145 RON de la Bucuresti la Timisoara cu mult laudatul CFR Calatori, probabil cand va exista teleportarea. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 05 Apr 2019, 01:16 | |
| E în discuţie un proiect de Regulament UE care să recunoască temporar autorizările personalului şi vehiculelor din UK numai pentru Eurotunel şi pe o perioadă scurtă (parcă 3 luni sau ceva de genu'). Dar tot ce va veni prin Eurotunel autorizat de UK nu va avea voie să circule decât în Franţa şi atât. Şi vorbesc strict de partea tehnică, pentru că o ieşire din UE fără vreun acord va însemna obligatoriu control vamal, care nu cred că se va putea face în Paris sau Bruxelles ca ăla de frontieră. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |