|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+33jabels riciu dan tm Dr2005 lifetec @ndrey bubu rizelgeorgel2004 bobi DUAL razvan - trenuri ldh80 Nesebar DAS 2011 alinx3330 ets2oltromânia cristi ar Cipri Andrei Neculai mielutu zburator TER200 IonutCFR2009 marius664 cardinal aris86 Adirmvl Luna Vitosa Katalyn ciprian71 AeroX kristi kkk TVlad Adrian78 37 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Mai 2019, 20:53 | |
| Cum era, Doctore cu "biletele in Belgia costa X euro"? Cu 10 kilometri mai putin ca pe Cluj - Bucuresti si distanta se parcurge cu vreo 5 ore bonus la noi. Dumnecristosii si irozii mamii lor de imputiti! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Mai 2019, 21:31 | |
| - marius664 a scris:
- Salariul minim la noi...Am gresit am zis net...Ideea este ca trenul nostru e la fel de scump... sau de ieftin ca al lor, diferenta este la viteza...
Da, dar in Romania ai si varianta sa mergi cu regio la jumatate de pret. Sa nu mai zic de mers cu nasu sau altele. Daca gandim economic insa pentru operator clar e mai profitabil acolo, ai costuri care nu depind de nivelul salariilor din tara unde operezi. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Mai 2019, 21:59 | |
| Poti sa mergi cu buda. E moca. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mai 2019, 12:05 | |
| Defapt cu autostopul, da e drept ala chiar e moka deregula in Europa de Vest. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mai 2019, 12:36 | |
| - Luna a scris:
- marius664 a scris:
- Salariul minim la noi...Am gresit am zis net...Ideea este ca trenul nostru e la fel de scump... sau de ieftin ca al lor, diferenta este la viteza...
Da, dar in Romania ai si varianta sa mergi cu regio la jumatate de pret. Sa nu mai zic de mers cu nasu sau altele. Daca gandim economic insa pentru operator clar e mai profitabil acolo, ai costuri care nu depind de nivelul salariilor din tara unde operezi. Prietene, eu faceam comparatia pret/durata.Cu aceiasi bani in Germania te duci si te intorci, la noi numai te duci...dracului...Au si ei trenuri ieftine care fac mai mult, daca asta vrei sa spui, dar ce crezi sunt tot mai convenabile ca la noi ca pret/durata... PS Si cum naiba te poti duce cu R de la Satu Mare la Constanta, ca despre asta era vorba... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mai 2019, 14:23 | |
| Cand n-avea gratuitate s-ar fi dus unul ca el cu Regio pe toata distanta. Eu mai bine m-as lipsi decat sa merg cu Regio doua zile pe drum. Am si alte lucruri de facut decat sa stau in tren. Ma tot intreb cat mai tine tampenia asta cu gratuitatile. S-ar putea sa se iste mai multe conflicte in partid in lumina recentelor evenimente. Cred ca singurul lucru bun pe care l-a zis vreodata si Mircea Badea a fost despre cat de prosteasca a fost mocangeala asta. https://www.antena3.ro/actualitate/liviu-dragnea-stiu-ca-ne-a-certat-mircea-badea-pentru-gratuitati-nu-ne-vom-opri-aici-522290.html Problema e ca destule capuse din partid (sau din ministere) tot tin cu dintii de pomana, bagand diverse pretexte care nu probeaza realitatea. Una e ce pretind ei ca isi doresc sa faca, alta e ce se si intampla. Inca mai am speranta ca lucrurile vor reveni la normal mai ales prin alt guvern (banuind ca cel actual n-o mai duce mult, desi nu m-as grabi sa pun in balanta alegerile europarlamentare cu cele parlamentare din tara, unde aparatul PSD e mai activ)
Iar la studenti e vorba de dublu standard. Dragii de ei pretind numai meritocratie in guvern, toata ziua cu #m...e PSD dar la tren sunt toti merituosi sa mearga gratis nelimitat oriunde si oricand. Acolo considera ca li se cuvine. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 28 Mai 2019, 19:54 | |
| Si nu doar ca m-as fi dus, ci chiar m-am dus pe multe distante mari. Si cine a zis ca avand gratuitate nu (mai) stiu sa merg tot cu regio?Dar ghici cine mi-a dat ideea cu personalul/regio? Voi aici pe acest forum acum ceva ani. Timp si bani de calatorii sa am ca asa fac un tur al tarii cu sub 500 lei. Chiar daca nu sunt pasionat de trenuri eu chiar ador sa calatoresc. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6767 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 29 Mai 2019, 19:22 | |
| Corect, stim deja ca tu nu esti pasionat de trenuri, ci de pomeni si plimbari lungi interminabile cu legaturi de ore intregi prin gari pentru ca oricum n-ai ce pazi acasa sau oriunde altundeva. Munceste si o sa ai si bani de calatorii, nu mai sta pe forumuri dandu-ne tu lectii haotice de economie si management despre cat de bine merge CFR plimband studenti degeaba. Deocamdata tu ai si o facultate de care sa te tii, niste examene, alea alea. Sunt destui studenti pe acest forum, dar n-au toti atata timp ca tine de plimbari si de promovat pomenile PSD-ului...au si alte preocupari mai importante. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 30 Mai 2019, 00:06 | |
| Da imi plac calatoriile, insa de ce legaturi de ordinul orelor cu stat in gari? Nu exista localuri si/sau nimic de vizitat acolo, e pustietate? Si nu mai trebuie omul sa si manance/bea? Cum sa vreau sa stau acasa cand scopul declarat e sa lungesc cat pot calatoria? De unde sti ca nu muncesc deloc? Pe masura posibilitatilor desigur. Pe forumuri intru in pauze sau in timpi morti, spre exemplu cat stau la rand la magazine sau la institutii ori inainte sa adorm. Da, am o facultate si imi cam ocupa timpul, am scris dealtfel mai sus daca as avea timp si bani de calatorit, spre exemplu saptamana asta am dormit pana acum doar o noapte in rest da-i cu invatat, proiecte, teme, etc., noaptea asta e o alta noapte alba ce urmeaza sa o fac. Simultan 3-4 ore/zi am avut si alte treburi de facut si in scop financiar. De plimbari am timp in zile libere, uneori in week-enduri si in vacante, in rest mai greoi. O sa deschid un topic nou despre calatorii low cost/idei de calatorii de genul sa nu (mai) facem off-topic pe aici. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 31 Mai 2019, 10:15 | |
| Astia de ce pot fara PPP si cu fonduri europene?
https://www.railwaygazette.com/news/news/europe/single-view/view/riga-central-station-reconstruction-contract-awarded.html |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 03 Iun 2019, 18:45 | |
| Haideti sa va povestesc ca tot suntem la topicul potrivit.
Lunea trecuta am vrut sa plec cu microbuzul de Ploiesti la Bucuresti ma rog eu trebuia sa cobor la Primaria Otopeni iar de acolo expresul pana la aeroport. Cursa de 13.30 surpriza vine un Mercedes Vito 8+1 iar noi eram 11 in statie, nu dispecer nu nimica. 18 lei Pl-Buc iar Pl-Aeroport 22 lei deci mergi si mai putin si dai si cu 4 lei mai mult. Aunfost 3 pers dar pana sa le zic sa mearga cu mine cu taxiul deja i daduse bani soferului. Asta e treaba lor au mers cu bagajele in brate.
Ajung la Luton luxul de pe lume nici macar taxiul nu te lasa atat de aproape de usa aeroportului cum o fac autocarele. Bilet pe telefon, posibilitatea urmariri autocarului pe GPS in caz ca vine intarziat, mult mult respect din partea soferului si a dispecerilor de acolo care cunosc o gramda de limbi, AC, Wifi etc..
Vin duminica cu avionul la Iasi trebuia sa aterizeze la 13.30 iar la 14.05 aveam autobuzul 50 spre Gara Iasi Am aterizat la 13.50 iar la 14.10 ne urcam in autobuz care a plecat la 14.20 asteptand pana la ultimul client care defapt am fost vreo 25. Autobuz sh adus de undeva de afara, personalizat cu linia 50 si AirportBUS posibilitatea cparari biletelor de la sofer sau cu card contactless. Doar 16 minute de la aeroport pana la Gara...frumos multumit.
Azi am venit cu Softrans de la Ploiesti Vest la Buc.Nord cred ca are 140 in livret ca prea a mers repede 6 min Brazi, 10 min Crivina, 15 min Peris iar la Buc.Nord a oprit roata la 17.26 cu 5 minute mai devreme. Planul era sa plec cu Expresul 780 de 18.00 dar pentru ca am ajuns mai devreme am prins Expresul de 17.30. Pe traseu jale bara la bara pe 3 benzi de la Gara de Nord pana la Grivita. Probabil Bucurestiul e singura capitala Europeana unde pierzi cel mai mult timp in trafic. In fine in articulatul E780 Otokar Kent Lung e atat de racoare ca parca ai fi in frigider dar comparativ cu zapuseala de afara e ok. Am facut 52 minute pana la aeroport in vreme ce alta data am scos si 37 minute. Bai si cat au fost de criticate aceste bijuterii turcesti probabil unor parerologi le-ar place Ikarus 280 cu manuala fara AC si cu miliarde de tone de praf.
Deapre avioane ce va zic ai mei au avut la ultimele zboruri mereu intarziere de pana la 2h dar e bine ca te anunta prin mail cu 3 ore inante de decolare ca avionul va pleca intarziat. Nu am mai vazut romani recalcitranti in utlima vreme si vad din ce in ce tot mai multi englezi in avioanele Wizz spre/dinspre Luton/Otopeni. Am primit si un bonus credit de 172 RON de la Wizz iar astazi e zborul cu nr 41 pentru mine. Apropo nu va mai lasati pacaliti de toate postarile de pe Boarding pass a acelui copil de bani gata care doar se lauda ca merge cu avionul si face reclama negativa romanilor probabil e invidios dar daca are bani de ce ar fi invidios?
Apropo de UK vad tot mai multe masini cu volan pe dreapta inmatriculate in RO iar de fiecare data cand vin acasa vad pe putin 20-30 masini cu nr de UK.
Despre CFR Calatori ce sa va mai zic am fost in ziua x cu trenul 300X pe ruta Pl.Vest-xxxxxxx am ajuns la gara in ultima secunda, a plecat trenul dupa doar 10 metri l-am oprit ca doar suntem in Romania iar eu am cel mai bun stil si vrajeala. In fine multumesc mecanicului, la primul vagon nasul deja verificase biletele la peste jumatate de vagon. Vine plata biletului si a biletului de bicicleta i arat ca am 100 lei i zic unde merg, ca el vine mai tarziu, ma bag la film dupa Campina ma cheama jos langa bicicleta. Dau milionul si ma intreaba daca facem hartio i zic ca mi-e indiferent iar biletele astea de duminica nu mi le deconteaza nimeni. Imi spune tarifele din tren 15 lei doar ptr bicla si vreo 18 sau nush cat a zis pentru mine si imi da 85 RON rest...unde e fosta conducere care latra ca #sepoate ? Bai daca era sa nu am bani de ajuns da, dar cand iti spun ca stiu tarifele si mi-e indiferent nici atunci nu tai bilete? Nu am vrut sa ma tiganesc cu ei sa le arat valoarea lor mai ales ca i-am vazut atat de flamanzi. Dar ce sa vezi eu nu am fost mancarea lor pe ziua respectiva caci de la Comarnic a luat bani la inca 3 persoane. Astia seamana mai mult cu proxeneti aia de la gara de Sud care stau pe post de paznici in gara si colecteaza bani de la prostituate atatea ture ce dadeau prin tren.
Ajung la Brasov premiera autobuzului 20 Livada Postei - Poiana Copos Brasov cu suport pentru 3 biciclete la spate. Soferul le leaga soferul le dezleaga. Doar 3 bicle adica 6 pe ora pot urca in Poiana ca sunt 2 autobuze pe ora dar e ok ca pentru bicle e gratis.
La intoarcere vin cu 3006 din Brasov la Sinaia cu gandul sa urmez planul de ajunge pe platou. La casa de bilete din Brasov ma trimite sa iau bilet din tren. Trenul compus din 6 etajate : 84-16, 36-16, 84-16, 26-16, 26-16, 26-16 ultimele 3 vagoane statie de domiciliu Iasi.
Vine nasul stia tarifele pe derost pentru bicle am platit 15 RON nu e problema dar trenul asta 3006 are zilnic un 84-16 pentru care CFR Calatori vrea sa vanda legal bilete de bike. Nasi imi dau dreptate incaseaza si taie bilete la o doamna si cu 2 copii pusi pe treaba. Ei daca si cei de la dus ar fi fost ca astia sa taie tot cum ar fi fost ? Ar fi fost ceva bani in plus in vistieria CFR ?
Desigur o sa apara Dr2005 sa comenteze el si sa ma acuze ma lasa rece parerea lui.
Pana la urmatorul episod din Romania cam asta a fost despre transport. |
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 05 Iun 2019, 17:11 | |
| |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 06 Iun 2019, 22:31 | |
| Sambata trecuta 1 iunie am venit de la Iasi la Ploiesti Vest cu trenul IR 16068 al operatorului privat RegioCalatori ( Regiotrans ) Am vrut sa platesc cu cardul la casa de bilete din Iasi, nu au aceasta posibilitate, am cumparat 2 bilete Pret Intreg pana la Ploiesti Vest 38,50 RON/persoana, grad de ocupare pana la Barlad 75% apoi in prima jumatate a automotorului pana la Buzau am fost doar 4 calatori toti de la Iasi, toti mergand la Ploiesti sau mai departe de Ploiesti. Tot in jumatatea in care am stat au mai urcat 3 tineri din Buzau. A fost supracontrol intre Iasi si Buhaiesti am avut si un comunist la vreo 45 ani care vroia tren nou cu toate conditile la bani putini pe o infrastructura proasta, daca se putea cu servici ca in occident si sa ajunga la Brasov in 3-4 ore, ghinion Romania nu e UK... Minutele de intarziere au fost stranse cam asa : Barlad = am stat sa asteptam din sens inver intarziatul IR 1663 Buc.Nord - Iasi. Marasesti = Schimbare post si asteptare garare tren R 5005 Buc.Nord - Comanesti. Putna.Seaca - Focsani = Supraincalzire motor, 2 minute stationare in camp. Sihlea = ne-a tras pe dreapta sa ne depaseasca IR 381 Vadul.Siret - Buc.Nord care sosise in Marasesti exact cand plecam noi. Apoi au mai fost 2 opriri in camp intre stati acelelasi probleme la automotor. Intarzierea de numai 34 minute a fost ok si acceptata inclusiv de fratemiu care nu da 2 bani pe trenurile din Romania dar din lipsa altor variante plus ca am stat pe cate 4 scaune totul raportat conditi, pret durata a fost ok. IR 16068 Iasi - Ploiesti Vest by Catalin Mihai, on Flickr Singurul minus acordat de fratemiu acestui tren a fost faptul ca nu avea prize, iar noi am plecat ca niciodata cu bateriile de rezerva descarcate. Si acum partea buna legata de aceasta companie din 1 decembrie 2018 de cand au intrat in circulatie cele 2 X72500 tot merg cu ele ori de cate ori vin acasa si ma duc la munte ori la Capitala, frate trenurile astea zici ca-s noi, toarce frumos, curate, lejer, jaluzele, prize, AC, masute, spatiu bagaje, toaleta PMR, rasteluri pentru biciclete, canapele rotunde, CCTV tot ce vrei la un tren in anul 2019 si preturi raportate salariilor din Romania. Totusi duminica de la Sinaia la Ploiesti Vest era lejer rau al doilea automotor posibil studenti au stat acasa in acest week-end dat fiind evenimentele din tara legate de vizita Papei. Deja sunt 8 vecini care vor merge la mare peste 1 luna de zile cu X72500 RegioCalatori dupa ce le-am aratat cateva poze si filmari plus la auzirea pretului. In rest numai de bine despre aceste 2 automotoare superbe. 61593803_381546002707799_9111017887119704064_n by Catalin Mihai, on Flickr 61762096_440256496763331_6422375034202882048_n by Catalin Mihai, on Flickr 61608035_1300664126752558_9043670523585757184_n by Catalin Mihai, on Flickr 61537305_2060641657575017_8781328642631270400_n by Catalin Mihai, on Flickr 61764705_637607953332956_6910227583237881856_n by Catalin Mihai, on Flickr 61512101_2733847439965204_826250067349340160_n by Catalin Mihai, on Flickr 61764361_669234950202042_5074940666987937792_n by Catalin Mihai, on Flickr |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 07 Iun 2019, 10:29 | |
| |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Vin 07 Iun 2019, 13:28 | |
| Uite cum arata 21-90 de la CFR Calatori |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |