Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 10:36
De ce? Mi se pare ca e destul loc pentru bagajele mai mari la capetele vagoanelor.
Ma amuza reactia astuia la plasticul de pe langa scaun. TGV-ul e renumit pentru viteza, nu pentru confort. )
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 11:38
Am mers si cu E300 si cu E320 Siemens nu m-am uitat de spatiu pentru bagaje dar spatiu pentru picioare unde sunt scaunele e suficient.
@Adirmvl in Vest s-a pus si se pune accent pe viteza de asta nu prea conteaza confortul la noi e fix invers viteza din parti si locuri inghesuite. In Vest sunt trenuri/rute care la timp sunt aproape ca avionul, ei compara la noi avionul Buc-Cluj/TM cu trenul pe aceeasi ruta. Ideea de low-cost e cu cap in Vest urci in tren ai scaune oarecum ok dar nu stai o vesnicie in tren pe cand la noi confortul e la fel sau poate chiar mai rau iar timpul de calatorie cu trenul e dublu sau chiar triplu fata de ce are Vestul.
Sa vezi in avion cum e cand prinzi loc la mijloc, sa mai prinzi si 2 dolofani la margini sac de box te vezi. Inainte vroiam la geam acum dupa cele 34 zboruri in doar 2,5 ani pot sa spun ca cele mai ok locuri din avioane sunt cele de la margine la fel cum la vagoanele 20-83 cel mai smecher loc e cel single de la capatul vagonului sau locurile din compartimentele cu 5 locuri de la 22-76/96.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 12:30
Kapпaтй a scris:
Studentii care nu se prezinta la tren, de acolo sunt locurile libere, in calculator la casa de bilete figureaza toate locurile ocupate dar pe teren sunt locuri libere, de la studenti sunt. Daca la cuseta unde ei platesc 34 de lei au tupeul jegos si nesimtit sa nu se prezinte si pierd aia 34 de lei dar la clasa unde nu platesc nici 1 leu, ce conteaza ca au blocat locurile, nu conteaza pentru ei, nesimtirea studentului roman care are impresia ca i se cuvine tot.
Dupa atitea discutii eu nu inteleg un lucru: pentru ce isi iau astia bilete, (uite inclusiv la cuseta) apoi nu mai pleaca nicaieri?
Ce e in capul lor?
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 12:44
Cel mai probabil scenariul e cam asa: vorbesc sa mearga in locul X peste o saptamna sau doua. Isi iau biletele, dar intre timp unul zice ca are o combinatie cu o gagica, altul ca nu mai are bani pentru excursie, altul ca a intervenit ceva si tot asa. Doar ca nesimtitii nici nu merg sa-si anuleze biletele. De-asta ar fi trebuit sa piarda dreptul sa mai primeasca bilete moca dupa a doua abatere.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 14:03
Nu stiu ce se intampla, ceea ce s-a intamplat aseara m-a pus serios pe ganduri. Prima data imi spune ca nu mai sunt locuri, apoi a cautat si la grupa de Constanta dupa care imi spune ca nu mai sunt nici acolo locuri. Cand CFR Calatori o sa ajunga la fundul sacului sa ceara ajutorul PSD-ului ca atunci cand a dat gratuitatea CFR Calatori nu a avut nimic de comentat, nimic de schimbat in legislatia biletelor. Eu am vrut sa le platesc aseara aproximativ 40 RON iar ei au refuzat. Am stat geana la Comarnic si la Campina nu a urcat nimeni care sa ocupe acele locuri goale din vagonul 84-96.
Ma gandesc ca sunt unii tampiti ( pasionati studenti ) care isi fac norma zilnica de bilete in speranta ca ajuta CFR Calatori prin decontul a cator mai multe bilete, ma gandesc ca e vreo greseala/eroare a sistemului infect si incomplet al CFR Calatori, o fi si studenti care iau bilete facandu-si planuri apoi renunta dar poate e si o gaselnita powered by CFR Calatori pentru a vinde bilete in tren la tarif B, vezi doamne sefii de tren isi fac treaba iar apoi iau acel bonus de 10% din biletele emise in tren. Nu stiu care dintre variante a fost aseara dar daca venea nasul discutam cu el iar la final mai mult de 25 RON nu-i dadeam dar CFR Calatori aseara m-a adus pe gratis de la Sinaia la PL.Vest.
Ma gandesc cu groaza la vara care sta sa inceapa si vechea poveste cu nu mai sunt bilete nici macar in picioare la trenurile unde se plimba studenti nestingherit gen Buc-Predeal/Brasov, Buc-CTA/Mangalia etc...
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 14:13
Unii mai fac asta si in bataie de joc. Hai sa le facem paguba, gandesc ei. Si apropo de faza cu ei vor cotiza pentru pensiile noastre, cunosc caz, leat cu mine 8 clase primare, care provine din familie instarita si e la a 4-a facultate. Da ati citit bine la a 4-a. Pai astuia dupa varsta de 50 de ani ii mai arde lui de muncit?
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 14:56
La un vagon plin adica 48 de locuri la cuseta din grupa Oradea-Bucuresti au fost cazuri cu 3 persoane care nu s-au prezentat iar faza asta nu e doar o zi pe luna se intampla aproape in fiecare saptamana de cateva ori pe o ruta, daca vine cineva care chiar vrea s aplateasca intreg nu are unde sa stea sau sa astepte o ora ca poate cascatul care nu s-a prezentat in Oradea vine in Alesd dar ce sa ii faci cand un cascat care trebuia sa se prezinte in Arad se prezinta in Craiova, pai dupa o ora taticu ai pierdut dreptul la acel pat daca nu te-ai prezentat, deci sunt tot felul de ciudati care nu au nimic in cap si ocupa locuri asa sa fie, ca merg ca nu merg ei au bilet rezervat la trenul x dar au si la trenul y dar au si la cine stie ce alt tren. Am vazut caz cand un asemenea "destept" avea 3 bilete pe aceeasi ruta pentru 3 zile diferite, ieri, azi si maine ca el nu stie cand merge si cand are chef sa se intalneasca cu gasca lui de "destepti" si a luat bilete sa fie. Deci a ocupat 3 locuri dar foloseste doar unul celalate doua nu vor fi folosite dar poate a doua zi un om care plateste cu bani bilet intreg nu are cum sa cumpere bilet ca in calculator figureaza toate locurile ocupate desi in teren exista locuri libere.
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 15:34
Adirmvl a scris:
De ce? Mi se pare ca e destul loc pentru bagajele mai mari la capetele vagoanelor.
Ma amuza reactia astuia la plasticul de pe langa scaun. TGV-ul e renumit pentru viteza, nu pentru confort. )
Am editat nu era vorba de bagaje era vorba de confort ansamblare și au costat 60 de mil de euro dar nu se compara cu Zefiro 300 de la FS.. Cum a zis și Karpaty studenții cumpără bilete pe doua zile că poate nu pleacă azi și pleacă mâine deci măcar o reglementare trebuia făcută .Am.i Talbot și eu un astfel de caz la Tg Jiu că ăla nu era sigur când pleacă să rățoit casiera la el.si ia spus că ia bilete numa pentru o sigura zi sa se hotărască cand
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13279 Data de inscriere : 05/01/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 23:09
@ Karpaty stai linisti, ca le revinde nasul. Daca vrei sa mergi la cuseta, te duci la nas si iti vinde locul, daca respectivul nu s-a prezentat in statia de plecare. Cu ocazia asta CFR face mai multi bani.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 25 Mai 2019, 23:53
Katalyn a scris:
@Adirmvl in Vest s-a pus si se pune accent pe viteza de asta nu prea conteaza confortul la noi e fix invers viteza din parti si locuri inghesuite.
Se pune accentul pe timpul de parcurs, practic. Neamţul nu taie ţara cu trenul, când are atâtea autobahn-uri şi aeroporturi. Traficul de business se face cu ICE, muritorii de rând merg cu maşinile personale, că un bilet Muenchen - Berlin la ICE la clasa a 2a e 100 de euro. Concediul tot cu maşina se face dacă eşti neamţ, iar serviciul de vagoane de dormit la DB a fost desfiinţat de vreo 3 ani. La români e invers, românul merge în concediu cu trenul, eventual de la Satu Mare la Neptun, dar naveta de 20 - 30 km până la muncă o face cu maşina personală. Aici ar trebui umblat, la existenţa trenurilor de scurt parcurs în număr mai mare şi la ore favorabile, ăsta e rolul social al transportului public, nu făcutul de turism pe litoral.
_________________ :TTT:
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Mai 2019, 10:19
Romanu' isi ia apartament in Borhanci sau isi face casa in Jucu, cumpara o masina pentru el si alta pentru nevasta, isi duce plodul pana in clasa, apoi face gat ca e trafic si ca nu are unde sa-si parcheze masina. Si cand ii zici ca poate lua troleul (ma refer la cei care au acces la transportul in comun) ti-o da pe-aia cu "a, da' nu... Io nu pot sa merg cu troleul...", de parca l-a fatat ma-sa intr-o casta superioara. Cam asa sint o buna parte din romani.
A, da, si romanu' nu poate sa schimbe trenul. Poate e sursa de deochi schimbatul de trenuri si eu nu stiu.
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Mai 2019, 18:09
Dr2005 a scris:
. La români e invers, românul merge în concediu cu trenul, eventual de la Satu Mare la Neptun, dar naveta de 20 - 30 km până la muncă o face cu maşina personală. Aici ar trebui umblat, la existenţa trenurilor de scurt parcurs în număr mai mare şi la ore favorabile, ăsta e rolul social al transportului public, nu făcutul de turism pe litoral.
Fac concediul cu trenul cei care n-au masini, nimeni care are masina nu-i nebun sa stea 20 de ore in tren cu alti 4 insi in compartiment pe un drum care il faci in 10 ore cu masina si iti iei bagaj cat vrei.La DB a disparut serviciul de VD pentru ca la ei circula cu viteze mari.Cand s-o face si la noi Satu Mare-Constanta in 9 ore fii sigur ca vor disparea din start vagoanele de dormit.
De la Hamburg la Munchen este aproximativ aceiasi distanta cu Satu Mare-Constanta...distanta este parcursa in 5:44...pai la dracu iti trebuie VD??? Bine o sa zici ca biletul este 76 de E fata de 23 E, dar raportat la un salariu minim de 1593 E reprezinta 5% din acesta.Ghici la salariul nostru net de 446 E cat reprezinta 23 E??? Tot 5 %...Diferenta este doar de 16 ore, adica la nemti de aceiasi bani faci 2 drumuri...
Ultima editare efectuata de catre marius664 in Dum 26 Mai 2019, 18:23, editata de 1 ori
Adirmvl V.I.P Member
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Mai 2019, 18:17
Marius, ce reprezinta acei €446?
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 26 Mai 2019, 18:21
Salariul minim la noi...Am gresit am zis net...Ideea este ca trenul nostru e la fel de scump... sau de ieftin ca al lor, diferenta este la viteza...
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 27 Mai 2019, 11:27
4h47 de minute pentru 487 de km plus bilete de la 17 euro la clasa 1
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II