Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+33
jabels
riciu
dan tm
Dr2005
lifetec
@ndrey
bubu
rizelgeorgel2004
bobi
DUAL
razvan - trenuri
ldh80
Nesebar
DAS 2011
alinx3330
ets2oltromânia
cristi ar
Cipri Andrei Neculai
mielutu zburator
TER200
IonutCFR2009
marius664
cardinal
aris86
Adirmvl
Luna
Vitosa
Katalyn
ciprian71
AeroX
kristi kkk
TVlad
Adrian78
37 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeVin 01 Feb 2019, 21:06

Ce se intampla cu pasageri si biletele lor daca zborul este anulat din cauza vremi ? E vorba de WizzAir zborul de asera de la Chisinau la Luton care a fost anulat la fel ca multe altele si nu doar WizzAir. Din cauza cetii dense de la Chisinau mai multe zboruri au fost redirectionate catre alte aeroporturi iar ieri deja Otopeni a anuntat ca nu mai are loc pentru a primi si alte zboruri.

Am un coleg ce trebuia sa zboare aseara Chisinau-Luton care care acum cauta masina sa vina pe rutier. Pe sensul invers Luton-Chisinau am avut o colega care a dormit in aeroport plecand azi dimineata la 09:20 in loc de 23:10.

Ce se intampla daca zborul a fost anulat ? In functie de posibilitati repartizeaza calatori la alte zboruri ? Le da bani inapoi ? Sau macar sub forma de voucher ? E prima data cand se intampla asta de cand merg eu cu avionul si nu stiu dar vreau sa fiu la curent in caz ca voi pati la fel.

Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeVin 01 Feb 2019, 22:01

Se poate opta pentru o rezervare la alt zbor sau rambursarea banilor.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 13:39

Pentru cei din Capitala si împrejurimi gasesc taxi de la Gara Chitila sa ma duca la aeroport Otopeni ? Vad pe maps ca se face intre 14 si 26 minute si ar fi 14 km. Cam cat m-ar costa cu sau fara aparat ? Am de prins un avion si trebuie musai sa ma misc rapid.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 14:11

Slabe speranţe să găseşti taxiuri acolo. Poţi să încerci la Pelicanul, ăştia vin şi prin Ilfov, dar nu garantez - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pelicanul.calltaxi
Legal vorbind, un taxi nu are voie să ia clienţi decât din localitatea de autorizare. Dar suntem în România...

Dacă găseşti vreun taxi local, la 3,5 lei pe km ar fi vreo 50 lei, prin urmare fără aparat probabil o să-ţi ceară 50 - 60 lei, depinde de cum eşti îmbrăcat şi ce bagaj ai cu tine Laughing

Dacă vii din Ploieşti, mai bine iei o dubă de Bucureşti şi îi spui şoferului să te lase pe DN1 lângă aeroport.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 16:45

Sau varianta 2: uber sau taxify.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 03 Feb 2019, 19:17

Nu am bagaj vin doar cu o borseta si vin de la Targoviste cu 9108 sosire Chitila 13:33 iar avionul decoleaza la 15:00. Am mai intrebat si in alta parte si tot asa slabe sanse daca ma duc la Buc.Nord si taxiu de acolo mai pierd vreo 25 minute. Cred ca o sa gasesc alta varianta inclusiv taxiu Targoviste-Aeroport la 150 RON.

Daca scap devreme de la Pietrosita am timp sa merg la Ploiesti si de acolo cu duba de 13:00 pana in dreptul aeroportului. Bani nu sunt o problema ci timpul ca nu stiu cand scap de la Pietrosita apoi din bucati pana la Targoviste si de acolo la Aeroport. Asa e cand nu ai infrastructura si nici macar site-urile de microbuze sau taxi nu ofera informati de care ai nevoie, in 2019 inca se merge la noroc niciodata nu o sa dispara distanta asta de 50 ani dintre Romania si tarile civilizate cu transport bine ous la punct si site-uri cu informati corecte.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2019, 16:34

Punem 7 euro/km taxa pe autostrazile construite din banii nostri ca de altele nu avem bani dam 15000 euro chirie pe un sediu

https://www.radiohit.ro/stiri/preoti-da-autostrada-ba-sobor-de-sase-preoti-la-sfintirea-noului-sediu-al-cnair-de-la-iasi-chiria-15-000-euro-luna/?fbclid=IwAR2TG3oYPC-W_jNcgQOiQhoTRH13mnjKi3U0y_bfpyVSdxuASXsSNm4GYgs
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2019, 18:36

N-avem noi noroc de taxe pe autostrăzi. Ar însemna ca infrastructura să fie taxată raportat la utilizare şi uzură, ceea ce nu ar mai permite sifonarea de bani pe cârpeli.
La ora actuală toate formele de transport rutier sub subvenţionate mascat, prin lipsa taxelor adecvate de acces la infrastructură - circulaţia prin municipii, pe străzi, pe DC, pe DJ este gratuită, iar pe DN şi A are un cost simbolic.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeMar 12 Feb 2019, 18:45

Dr2005 a scris:
N-avem noi noroc de taxe pe autostrăzi. Ar însemna ca infrastructura să fie taxată raportat la utilizare şi uzură, ceea ce nu ar mai permite sifonarea de bani pe cârpeli.
La ora actuală toate formele de transport rutier sub subvenţionate mascat, prin lipsa taxelor adecvate de acces la infrastructură - circulaţia prin municipii, pe străzi, pe DC, pe DJ este gratuită, iar pe DN şi A are un cost simbolic.

La ce infrastructura avem adica faci 7=8 ore pentru 400 de km ar trebui taxate numai autostrazile A3 si Nadlac Sibiu ca restul sunt praf si pulbere
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 957
Localizare : -
Reputatie : 4080
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeVin 15 Feb 2019, 01:03

https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR16_08/SR_RAIL_FREIGHT_RO.pdf
Nu stiu daca s-a mai postat
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 17 Feb 2019, 10:49

Sunt zvonuri ca Felix Stroe ar reveni inapoi la MT
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeDum 17 Feb 2019, 20:28

Numai de vedete am parte cand vin cu ungurii de la WizzAir pe ruta Luton-Otopeni-Luton. Am mers cu fotbalistul Adi Popa ( ex FCSB ) cu Monica Niculescu ( tenis ) apoi a fost Andreea Escu, Mihai Găinusa ( Prima TV ) iar azi cu Anda Adam. Toti au avut locurile extra-large mai putin Andreea care a fost in primul rand si de altfel modesta pe toata durata zborului.

Acum sunt in autocar Mercedes CDY ( caldura, radio, toate luminile stinse, toata lumea pe telefoane ) cursa Bucuresti-Brasov-Tg.Mures cu plecare la 19:30 din Capitala. Ce vroiam sa spun e ca a venit cu doar 2 calatori la Aeroportul Otopeni ( 20:00 ) unde am mai urcat inca 5 ( 3 de Brasov si 2 de Ploiesti ) pentru care am platit 18 RON, Slava Domnului ca nu au studenti gratis si la autocare/microbuze...

De altfel am fost placut surprins de noile Otokaruri de la aeroport de pe linile 780, 782 si 783 articulate pe cele importante si dala mic pe 782. Foarte curate atat la interior cat si la exterior si bine luminate. Un 783 articulat pe la 19.25 a plecat aproape plin spre buricul Capitalei.

Din pacate mini-autogara de microbuze si Transfer Aeroport de la marginea terminalului Sosiri mi-a lasat si de aceasta data un gust amar, un peisaj bogat dar care se scalda in noroi.

Nu mai zic ca au fost vreo 10 locuri libere in tot avionul inclusiv un loc unde era si al meu asa ca m-am bucurat de spatiu lejer pe 2 locuri. Cumpara romani destul de mult din avioane, mancare, vin, parfumuri si chiar macheta cu A321 la 10€. Langa mine un romanas la vreo 45 ani si-a luat 2 sticle de vin, 2 doze de Pepsi, o macheta, un parfum Paco Rabane, un set de bratari si un ceas Tomi. A platit pe toate 136€ dar la salariul lui de Ł4.000/luna ( 20.000 RON ) 136€ e un mizilic.

Am avut pasageri cuminti azi nu cum scriu unii pe anumite pagini gen Boarding Pass si nimeni nu a deranjato pe Anda Adam.

In incheiere consider ca linia de tren la aeroport e mai mult decat necesar si nu doar ca vine Euro2020 dar cu niste automotoare s-ar face treaba si dupa Euro2020.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeMier 20 Feb 2019, 08:02

Unde sunt ziaristii lui peste prajit care ling in cur si ridica in slavi vagoanele SF facute de Astra?

Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2019, 08:24

Eram ieri prin Gara de Nord si am vorbit cu un manevrant DB .
Astepta un tren cu forduri de la Craiova pentru Italia, insa pentru ca statia Curtici nu mai are capcacitate, era trasat prin Virset.
Cind am plecat trenul intra in gara.

Asadar desi e proasta infrastructura prin fosta Iugoslavia, uite ca tot tranziteaza marfa UE.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitimeJoi 21 Feb 2019, 10:29

dan tm a scris:
Eram ieri prin Gara de Nord si am vorbit cu un manevrant DB .
Astepta un tren cu forduri de la Craiova pentru Italia, insa pentru ca statia Curtici nu mai are capcacitate, era trasat prin Virset.
Cind am plecat trenul intra in gara.

Asadar desi e proasta infrastructura prin fosta Iugoslavia, uite ca tot tranziteaza marfa UE.

Da cu 8 linii pentru atatia operatori ce sa faci
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 11 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 11 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: