Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

 

  Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism

In jos 
+18
t1972
Laurentiu Ciobanu
TVlad
cristi CFR
marius664
Peter Fodor
Nesebar
bogdan.perejuc
Vitosa
Adrian78
Adirmvl
TER200
IonutCFR2009
Dr2005
kristi kkk
Vale_ntin
dan tm
daniel_c
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 48 ... 64  Urmatorul
AutorMesaj
Vitosa




Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeMier 22 Iul 2020, 20:53

Băi da' în prezent șef gară cine mai e ?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member



Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeMier 22 Iul 2020, 22:46

El descrie prezentul, deci inseamna ca in Husi inca e comunism sau ar trebui schimbat titlul?
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 23 Iul 2020, 09:55

Vitosa a scris:
Băi da' în prezent șef gară cine mai e ?

In 2013 fosta statie CFR Husi a fost retrogradata la rang de HM.

Ultimul sef al statie CFR Husi a fost Dumitru Macarie, care a indeplinit aceasta functie intre anii 1999- 2013. Dupa 2013 a fost transferat ca sef de statie la Crasna.

In trecut alti sefi de statie CFR Husi au mai fost (din aceia la care am putut afla numele): Valeriu Serafimovici (pana in 1987) si Roman Ioan (intre 1987- 1999; a fost numit ca seful statie CFR Husi in 1987, cand sotia sa- Maria Roman- a fost numita prim-secretara la orasul Husi. Spre deosebire de sotia sa, domnul Roman Ioan a fost un om deosebit, respectat si apreciat de toti husenii. A fost si bun prieten cu tata, el si tatal meu ajutandu-se inainte de revolutie si in probleme de servici).

Din pacate dupa cum mi-a fost povestit domnul Balan Catalin si in statia Husi , pe vremea cand circulau trenurile de calatori, se mai practica furtul de motorina din rezervorul locomotivelor si inclusiv de la AM Desiro!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 23 Iul 2020, 10:06

Din "Est News":

"Stațiile de pompare de la Bumbăta, Poganești și Berezeni au fost puse în funcțiune

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a realizat 73% din proiectul de modernizare a amenajării pentru irigații Albița – Fălciu. Investiția vizează amenajările pentru irigații Albița – Fălciu pe o suprafață de 16.957 hectare și amenajarea Mânjești cu o suprafață de 595 hectare. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 50 milioane de lei.

Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui, a spus precizat că în cadrul proiectului au fost puse în funcțiune trei stații de pompare: Bumbăta, Pogonești și Berezeni.

”Am discutat cu fermierii și le-am spus că prin acest proiect vom aduce apa din Prut și vom folosi pentru oameni. Acest sistem era dat în folosință din anul 1970 și, între timp, acolo nu s-au mai făcut modernizări. Un astfel de proiect de anvergura celui demarat din anul trecut nu s-a mai făcut. Prin vechiul sistem erau costuri mari pentru a se iriga. După investițiile făcute prin acest proiect, timpul de livrare al apei se reduce la două ore. Pompele instalate acum au un consum mic de energie. Am găsit soluții tehnice pentru a folosi apa și când debitul Prutului este mai mic”, a spus Sandu Damian.

Amenajarea de irigații Albița – Fălciu se va moderniza în două etape. În prima etapă se va reabilita infrastructura principală de irigații ce deservește 10.075 hectare, această suprafață regăsindu-se la organizațiile utilizatorilor de apă care și-au modernizat infrastructura secundară de irigații prin fonduri europene.

ANIF Vaslui are în administrare o suprafață amenajată cu lucrări de îmbunătățiri funciare de 267.179 hectare din care: 29.926 hectare, amenajată cu lucrări de irigații, 41.653 hectare lucrări de desecare și 195.600 hectare amenajate cu lucrări de combaterea eroziunii solului. De asemenea, ANIF Vaslui administrează o suprafața amenajată pentru irigații de 29.926 hectare.

(Dănuț CIOBANU)


 Este un lucru foarte bun ca se investeste in sistemul de irigatii de pe valea Prutului, zona avand un mare potential agricol, in special pentru legumicultura, dar si pentru alte culturi agricole!

 


Ultima editare efectuata de catre ldh80 in Joi 23 Iul 2020, 10:13, editata de 1 ori
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 23 Iul 2020, 10:11

Raspunsul primit de la "Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui", cu privire la propunerea pe care am adresat-o, de infiintarea a unor clase de invatamant profesional, cu specializari noi (instalatori apa-canal, instalatori gaze naturale, fochisti, electricieni, fierar-betonisti, zidari, faiantari, etc) la liceul tehnologic "Ioan Corivan" Husi:

"Urmare a adresei inregistrata cu nr. 1517 din 03.07.2020, la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, prin care solicitati infiintarea unor clase de invatamant profesional cu anumite calificari, va transmitem ca planul de scolarizare se face in concordanta cu calificarile pe care unitatea scolara le are acreditate/autorizate, respectiv la solicitarile agentilor economici locali.

Liceul Tehnologic "Ioan Corivan" Husi are propus, in planul de scolarizare pentru anul scolar 2020- 2021, urmatoarele calificari pentru care are acreditare:

-Invatamant liceal- filiera tehnologica- profil tehnic: mecanica- tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii

-Invatamant profesional: mecanic auto, confectioner articole din piele si inlocuitori, ospatar- chelner, comerciant vanzator.

Planul de scolarizare se propune in fiecare an scolar, conform "Metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat", precum si emiterea avizului conform in vederea organizarii retelei unitatilor de invatamant preuniversitar pentru anul scolar 2020- 2021, aprobata prin ordinul ministrului educatiei nationale nr. 5090/2019.

Pentru infiintarea claselor cu profile noi, Liceul Tehnologic "Ioan Corivan" din municipiul Husi trebuie sa solicite autorizarea justificata de solicitarea agentilor economici, la "Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar", iar, pentru initierea acestui demers, va rugam sa luati legatura cu conducerea unitatii de invatamant.
Mentionam ca propunerea dumneavoastra este interesanta si vom tine cont de ea pe viitor in vederea realizarii planului de scolarizare".

Semneaza: Inspector Scolar General, profesor Gabriela Placinta,
Inspector Scolar pentru Invatamant profesional si tehnic, profesor Ciulei Maria,
Responsabil retea scolara, Daniela Nitoiu.


Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 23 Iul 2020, 10:24

Din "Vremea Noua" de Vaslui:

Alesii Husului, cu mãsti, dar fãrã… mãnusi: se pregãteste ringul pentru campania electoralã!

REPLICI… Cu mãsti si cu distanta fizicã asiguratã, consilierii locali s-au întâlnit ieri cu executivul din Primãria Husi, în cadrul sedintei ordinare a lunii iulie. Cele aproape 40 de proiecte de hotãrâre au fost votate în mai putin de douã ore, iar, pe lângã discutiile pe fondul proiectelor, a mai fost loc si de câteva replici interesante între primarul Ioan Ciupilan si consilierul PNL, Radu Bobârnat. Consilierul liberal i-a reprosat primarului cã îngrãmãdeste în dosarele de sedintã, de la o vreme, mai mult proiecte cu caracter electoral. Primarul Ciupilan i-a rãspuns, cu subînteles: “nu vã temeti cã las primãria cu datorii. Si nu vã temeti c-o s-o las”!

Proiectele de hotãrâre au vizat mai multe investitii în oras, unul dintre ele fiind la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, la renovarea unui laborator. Liberalii au vrut sã stie de ce primarul Ciupilan se încumetã sã facã investitii, angajate pe o perioadã mai lungã, dacã stie cã alegerile locale bat la usã. Consiliera Cãtãlina Popa a întrebat: “Eu am vãzut cã scrie acolo cã e o cheltuialã de investitie. Cum îsi poate asuma domnul primar, când peste câteva luni îi expirã mandatul?”, a întrebat Cãtãlina Popa. “Atâta timp cât bãgãm niste aparate acolo, eu zic cã trebuie sã modernizãm spatiul, pentru a putea învãta elevii. Dar putem merge, ca si consilieri, sã vedem ce este acolo”, i-a spus primarul Ciupilan.

Liberalii cãtre primar: “Aceste proiecte au un caracter electoral”

“Ati pus anul acesta foarte multe proiecte care au caracter electoral. Locuri de joacã peste locuri de joacã… S-au îngrãmãdit toate pe ultima sutã de metri si, mai grav, din punctul nostru de vedere, se fac pe datorie. Eu stiu cã o investitie excede mandatului unui primar, însã angajamentele pe urmãtorii 2, 3 ani, nu sunt o chestiune corectã si de asta, din punctul nostru de vedere, aceste proiecte au caracter strict electoral”, a intervenit consilierul Radu Bobârnat. “Dacã unii copii din anumite zone au parcuri de joacã, de ce altii, din alte zone din oras, de ce sã nu le creãm si lor aceastã sansã? Eu nu sunt în campanie electoralã. Am mai avut si acum 3 luni de zile discutia despre locuri de joacã… Întâmplarea face cã stiu sã depun proiecte si solicitãri pentru obtinerea unor fonduri. Si nu vã temeti cã las primãria cu datorii. Si nu vã temeti c-o s-o las”, a sustinut Ciupilan. Consilierul Bobârnat a mai venit cu un argument: “Anul trecut, de exemplu, am fãcut si noi un proiect pentru dezinsectie aerianã, cã era mare nevoie în oras, dar ne-ati întrebat din ce sursã, cã nu aveti bani. Anul acesta, fiind an electoral, ati gãsit bani pentru dezinsectie” a punctat Bobârnat. “Diferenta între mine si dumneavoastrã este cã dumneavoastrã visati numai la an electoral. Dar eu nu visez la an electoral. Vom mai discuta dupã 27 septembrie, dacã vom avea ocazia”, i-a rãspuns primarul Ciupilan. Ironic, consilierul Bobârnat i-a replicat: “Dupã cum ati aflat, eu nu candidez”. “E normal ca în orice campanie, orice partid sã îsi desemneze un candidat. Eu nu cred cã PSD-ul astepta un candidat anume de la PNL. E dreptul dumneavoastrã sã vã desemnati un candidat. La fel si PSD-ul si celelalte partide de pe esicherul politic. Le doresc succes tuturor”, a spus primarul Ciupilan".

Dincolo de contrele electorale, nu-i inteleg pe consilierii liberali din CL Husi! Faptul ca se fac niste investitii utile si bune pentru Husi (indiferent cine este primar) ar trebui sa fie un motiv de bucurie!

Cat priveste viitoarele alegeri locale, deocamdata si-au anuntat candidatura: Ioan Ciupilan (din partea PSD) si Alexandru Nechifor (din partea PNL). Cele mai mari sanse la are tot Ioan Ciupilan (aflat in prezent la al treilea mandat).
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 23 Iul 2020, 10:30

Din "Vremea Noua de Vaslui":

Cheltuieli mai mult decât duble la Spitalul Husi, pe timpul epidemiei de coronavirus!

SOCOTELI… În perioada epidemiei cu noul coronavirus, la Spitalul Husi cheltuielile au crescut cu aproape 70 mii de lei, astfel cã, lunar, banii necesari spitalului Husi au ajuns de la 50 mii, la 120 mii de lei, lunã de lunã. Asa a informat conducerea Spitalului municipal plenul Consiliului Local Husi, cãruia i-a solicitat în ultima vreme fonduri pentru functionarea institutiei. Echipamentele de protectie împotriva virusului SARS-CoV-2, spun reprezentatii Spitalului Husi, au ridicat nivelul cheltuielilor lunare.

Consiliera PNL, Cãtãlina Popa, a vrut sã stie de ce se mai cer bani pentru Spital, în conditiile în care, anterior, s-a mai alocat o sumã importantã institutiei, scotând în evidentã cã nu s-ar regãsi în materialele de sedintã, justificarea detaliatã a cheltuielilor de la Spitalul Husi. “Noi am aprobat, la începutul anului, 850 de mii pentru bunuri si servicii. Acuma se suplimenteazã acelasi capitol bunuri si servicii cu vreo 360 de mii , dar n-ati solicitat o listã si o justificare a felului în care a fost utilizatã suma solicitatã si alocatã de cãtre bugetul local. Nici în aceastã solicitare pe care o depune spitalul acum, nu existã o justificare. Vrem sã stim si noi, dacã tot este domnul director de la Spital aici, pentru ce sunt necesare aceste sume si pe ce se duc”, a întrebat consiliera Cãtãlina Popa.

“Norocul nostru a fost altul, cã cetãtenii municipiului Husi s-au protejat”

La sedintã a fost prezent un reprezentat al Spitalului “Dimitrie Castroian”, care a explicat: “Au crescut foarte mult cheltuielile cu materialele sanitare, care nu au fost previzionate, nu s-a stiut la începutul anului. Noi cheltuiam, în general, cam 50 de mii de lei pe lunã, iar acum am ajuns la aproape 120 mii de lei pe lunã, cu tot cu aceste echipamente”, a spus reprezentantul Spitalului. “Dar banii pe care i-ati primit de la Guvern?”, a întrebat Cãtãlina Popa.

“Nu am primit niciun ban de la Guvern”, a rãspuns repede reprezentantul Spitalului. “N-ati primit?”, a insistat consiliera Popa. “Nu. Am fãcut solicitãri de 5 miliarde, dar nu s-a primit niciun ban, nici în ziua de azi. Si de asta am avut nevoie de ajutorul Consiliului Local”, a sustinut reprezentantul Spitalului. Primarul Ciupilan a vrut sã intervinã: “Referitor la cheltuielile materiale, tot cu aceastã pandemie, au trebuit niste materiale pe care nu le-a prevãzut nimeni, niciodatã. Si vã spun numai numãrul de mãsti mare, numãrul de halate impermeabile mare, combinezoane, tot asa mai departe. Cã, sã ne fie iertat, dar dacã nu le aveam, ajungeam în situatia sã cerem. Era mai bun asa?! Norocul nostru a fost altul, cã cetãtenii municipiului Husi s-au protejat”.

Din pacate, legat de activitatea spitalului municipal Husi si de managementul conducerii spitalului, si in trecut au fost si sunt si in prezent unele sa le spun "suspiciuni", care sunt generate (sau amplificate) si de faptul ca directoarea spitalului din Husi este sora primarului!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeMier 29 Iul 2020, 16:37

Din "Vremea Noua de Vaslui":

Consiliul Local Husi: solutii viabile în sprijinul cetãtenilor, dar si a agentilor economici

IDEI… La ultima sedintã de Consiliu, executivul local al municipiului Husi a propus un proiect de hotãrâre prin care sã fie anulate majorãrile de întârziere pentru obligatiile principale restante la 31 martie 2020. Mãsura, luatã si în alti ani, s-a dovedit a fi una eficientã. “Eu cred cã a veni cu mãsuri care sã usureze povara aceasta fiscalã, pe care a pus-o administratia pânã acuma, ar fi un lucru bun”, a spus consilierul Radu Bobârnat. “Nu e electoral, cã am propus asta ani si ani la rândul si s-a vãzut cât de benefic a fost pentru bugetul local”, a spus primarul Ioan Ciupilan.



“Pentru persoane fizice, venim cu un proiect de hotãrâre, cum am venit în fiecare an, pentru cei care îsi achitã integral, sã le scutim penalizãrile, majorãrile, dobânzile, la datoriile restante. Nu e electoral, cã am propus asta ani si ani la rândul si s-a vãzut cât de benefic a fost pentru bugetul local”, a spus primarul Ioan Ciupilan. A intervenit si Safta Trofin, directorul economic al Primãriei Husi, cu explicatii. “Da, prima datã este acea prevedere din lege, din Ordonanta 69, privind reducerea impozitului cu 50% a impozitului anual, pe perioada stãrii de urgentã, fie cã e vorba despre clãdiri la persoane fizice sau juridice si, punctul 2, inclusiv pentru spatiile care sunt închirate sau concesionate, de la UAT, sã se scuteascã de acea taxã pe clãdiri”.

“A veni cu mãsuri care sã usureze povara aceasta fiscalã, pe care a pus-o administratia pânã acuma, ar fi un lucru bun”

“Dupã cum se stie, avem una din cele mai ridicate valori ale impozitului. Eu cred cã a veni cu mãsuri care sã usureze povara aceasta fiscalã, pe care a pus-o administratia pânã acuma, ar fi un lucru bun. Si pe viitor trebuie analizate si alte posibilitãti de a usura povara fiscalã pe care o simt atât agentii economici, cât si persoanele fizice. Si având în vedere cã trecem în continuare printr-o perioadã dificilã, de pandemie, trebuie analizate si studiate si alte posibilitãti de reducere sau ajutor fiscal pentru persoanele din sectorul HORECA, restaurante, care nu functioneazã în aceastã perioadã, precum si pentru alti angajatori, care au avut de suferit în aceastã perioadã”, a spus consilierul PNL, Radu Bobârnat.

“O sã gãsim o solutie si pentru taxele si impozitele celor trei societãti care au sãli de nunti”

“Mã vãd nevoit sã îi rãspund domnului consilier. De când sunt primar, în 12 ani de zile, taxele si impozitele locale, cred cã memoria nu mã însalã, dar nu am mai avut nicio crestere, în afarã de corelarea cu rata inflatiei, doamna Trofin?”, s-a adresat primarul cãtre Safta Trofin. “Nu s-a venit niciodatã cu majorare”, a rãspuns directorul economic al Primãriei Husi. “Cred cã cel mai corect era din partea Guvernului, când a spus “închidem”, sã fi lãsat un 20% grad de ocupare, un 30%. O sã gãsim o solutie si pentru taxele si impozitele celor trei societãti care au sãli de nunti. Probabil, în sedinta urmãtoare o sã venim cu un proiect”, a spus primarul Ciupilan.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeVin 07 Aug 2020, 20:31

Candidatii pentru functia de primar al municipiului Husi: Ioan Ciupilan (PSD), Alexandru Nechifor (PNL), Cosmin Filip (baiatul regretatului Dan Filip- "Bitu")(ALDE) si Corneliu Filip (USR).
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 13 Aug 2020, 11:20

Din "Est News de Vaslui" (articol scris de Danut Ciobanu):

Transportul public de călători din Huși va fi realizat în totalitate cu autobuze electrice

Autoritățile locale din municipiul Huși investesc 8,8 milioane de euro în Planul de Mobilitate Urbană. Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, 52 de stații vor fi modernizate, va fi construită o stație de încărcare și un depou care va deservi mijloacele de transport.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi modernizate mai multe străzi pe o lungime de circa 3,5 kilometri, vor fi reabilitate trotuarele, va fi înființat un nou traseu al transportului public local pe lângă cele două existente. Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a precizat că lucrările la Planul de Mobilitate Urbană a demarat în aceste zile, urmând ca în cursul anului viitor transportul public local să se realizeze cu autobuze electrice.

”În anul viitor , transportul local din Huși va fi în întregime electrificat. Voi încerca să introducem o serie de facilități, să facem și stații de încărcare în oraș pentru a încuraja folosirea autoturismelor electrice, hibride pentru reducerea emisiilor de carbon”, a spus Ioan Ciupilan.

Pe lângă implementarea programului de dezvoltare a transportului local, municipalitatea mai are în vedere și alte priorități investiționale. În primul rând este vorba despe finalizarea programului de modernizare a sistemului de apă și canal, care se desfășoară prin SC Aquavas Vaslui. Autoritățile speră ca programul de apă și canal să fie încheiat până la sfârșitul anului curent.

De asemenea, mai sunt în derulare o serie de investiții finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Astfel, pe străzile unde sunt finalizate lucrările de apă și canal se realizează lucrările de asfaltare. În funcție de ritmul de lucru al firmei care realizzează proiectul de apă și canal și constructorul care reabilitaează infrastructura, se intenționează ca până la sfârșitul anului toate străzile din municipiu să fie asfaltate.
Sus In jos
Vitosa




Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeJoi 13 Aug 2020, 13:05

De aducerea trenului la Huși nu spun nimic ?
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeVin 14 Aug 2020, 11:47

Deci cel mai probabil in 2021 vor circula in Husi "autobuze" electrice pentru transportul urban in comun!

Se impun cateva precizari:

-Va fi foarte important ca, atunci cand se va intocmi caietul de sarcini de catre primarie, pentru achizitia acestor "autobuze" electrice, sa se prevada in mod express cateva caracteristici tehnice si de capacitate pentru aceste "autobuze" electrice (sa dispuna de o capacitate de transport de minim 60- 70 pasageri pe scaune si in picioare, sa fie dotate cu minim doua usi, aer conditionat, sa fie produse sau ansamblate noi intr-o tara membra a UE). Spun asta deoarece nu as vrea ca sa apara si la Husi turcisme sau chinezarii electrice, de genul microbuzelor "Karsan Jest", ci sa fie achizitionate minibuze electrice produse de firme de renume din UE (Mercedes, MAN, Iveco Bus, Solaris, etc).

-De asemenea va trebui prevazut in caietul de sarcini ca firma care va livra aceste "autobuze" electrice sa asigure pentru un timp si mentenanta acestora, deoarece societatea care le va exploata- "SC Parcuri Verzi & Urban Trans Srl Husi", societate unde CL Husi este unic actionar, nu are ca si angajati ingineri electronisti, care sa stie sa repare si sa intretina "autobuze" electrice si bateriile acestora.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator



Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeVin 14 Aug 2020, 16:13

Pe cât pariu că autobuzele vor fi Karsan Jest? Nu ai de ce să chinui nişte autobuze de 70 locuri pentru curse cu 10 călători.

_________________
:TTT:
Sus In jos
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeVin 14 Aug 2020, 17:10

In primul calitativ nu cred ca turcisme sau chinezarii sunt bune ca si "autobuze" electrice! Daca tot se ia ceva nou, macar sa fie de calitate- Mercedes, MAN, Iveco Bus, Solaris sau alte marci din UE, recunoscute pentru calitatea lor!

Ca si capacitate din ce am vazut cat am stat in Husi, de obicei sa zic cam un 20 de calatori/cursa, de la "Cina" pana in "zona industriala", o parte urcandu-se din "centru"!

Insa am prins si alta situatie: la urcare din "zona industriala" spre "gara", la o ora cand au iesit de la lucru cei care mai lucreaza la "Husana"si la alte cateva mici firme care au mai ramas in "zona industriala" , s-a umplut pana la refuz un microbuz "Mercedes-Sprinter"! Cred ca erau ingramaditi in acel microbuz cel putin 30 de pasageri, daca nu si mai multi!

Si oricum "Karsan Jest" mi se pare mult mai mic si mai ingramadit chiar si decat "Mercedes Sprinter".
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitimeVin 14 Aug 2020, 19:21

Iar cu cca 8 milioane de euro (cat este valoarea proiectului, mare parte fiind fonduri europene si 2% contributia primariei Husi), poti sa cumperi 10 minibuze electrice "Mercedes" sau "MAN" , sa construiesti un garaj pentru ele, sa montezi statii de incarcare electrica si sa amenajezi 52 de statii de transport urban in comun!
Sus In jos
Continut sponsorizat





 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 33 Icon_minitime

Sus In jos
 
Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism
Sus 
Pagina 33 din 64Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 48 ... 64  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Locomotive clasa 66/67, 70/71 SI 64.
» Despre comunism
» Cate ceva de pe linia Dangeni - Saveni - Darabani
» Cateva date despre situatia actuala din nodul feroviar Pascani
» Locatii trainspotting in Bucuresti pentru cineva cu anxietate sociala?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: