|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48daniel_c laurentzu Caspar aris86 NicuS gvd AndreiCFRbv Cipri Andrei Neculai DAS 2011 cristi ar sorinache96 TER200 razvan - trenuri bobi IonutCFR2009 Rarau neluadi Ciprian Vale_ntin DUAL didinul Vale Vitosa alex.barac.5 kristi kkk Amiralul 92Dragos ldh80 cristy79 dan tm ets2oltromânia Katalyn AeroX cardinal alliens riciu mielutu zburator Nesebar alex.alexus.tm TVlad LanceR Adirmvl Adrian78 Luna Warrington Dr2005 marius664 ciprian71 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
laurentzu
Numarul mesajelor : 424 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 3518 Data de inscriere : 08/06/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Mar 2018, 11:15 | |
| - bobi a scris:
- Dr2005 a scris:
- Să nu mai vorbim de aeroporturile din Arad, Baia Mare, Tg. Mureş, ba chiar şi ăla de la "Constanţa" e cam pustiu. Se mai pregăteşte un astfel de tun la Ghimbav, lângă Braşov. Aeroporturi la 150 - 200 km de alte aeroporturi nu au cum să funcţioneze eficient. Or noi avem situaţii de aeroporturi şi la 60 km unul de altul (Arad-Timişoara, Baia Mare-Satu Mare).
Iasi-Bacau-Suceava!!!! Pentru ce or fi necesare cele de la Bacau si Suceava, nu inteleg, dar na, orgoliul local de cea mai joasa speta, precum si frustrarea sunt in mare voga! Paradoxal par sa aibe succes. |
| | | bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4630 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Mar 2018, 12:43 | |
| In afara de cel de la Iasi, care merge beton si e in top 3 pe tara, pentru celelalte ma cam indoiesc in parte! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Mar 2018, 19:37 | |
| Toate aeroporturile mici trăiesc doar din transportul de căpşunari cu low-cost-ul şi, eventual, curse charter la greci vara. Uitaţi-vă ce destinaţii are Suceava: Londra, Bergamo, Treviso, Bologna, Roma + Taromul de Bucureşti. Să ne uităm şi la Bacău: Bergamo, Dublin, Roma, Bologna, Bruxelles, Madrid, Liverpool, Catania. Deci în cele 2 aeroporturi avem Italia la greu, Spania, Anglia, Irlanda şi un zbor pe săptămână la Bruxelles, zone cu comunităţi mari de români plecaţi la muncă (legală sau nu). Şi, în afară de Tarom la Suceava, numai curse low-cost, deci transportul de business - care ţine în viaţă companiile mari, gen Lufthansa, e ZERO. Chiar şi pe aeroporturile mari, cursele low-cost spre Italia, Spania şi Anglia aduc un număr important de călători. _________________ :TTT:
|
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5566 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Mar 2018, 19:46 | |
| Aeroporturile respective functioneaza pentru se potrivesc cu modelul de business al companiilor low-cost: curse de pe aeroporturi mici si ieftine. In felul asta castiga si compania (care plateste mai putin si are ore in care sa se desfasoare) si castiga si aeroportul (care altfel n-ar avea clienti). |
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 15 Mar 2018, 23:18 | |
| Aeroportul nu prea câştigă nimic, pentru că linia low-cost poate cere facilităţi mai multe, că altfel se duce la alt aeroport pustiu de la 100 km distanţă sau pleacă de tot. De aia se retrage Ryanair de la Oradea şi Timişoara, de aia BluAir nu mai vrea la Timişoara ş.a.. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Sam 17 Mar 2018, 16:26 | |
| Mii de bilete au fost puse la vanzare pe rute principale din Anglia la trenurile VirginTrains la preturi promotionale. Oferta expira pe 19 martie si e valabila in perioada 3 aprilie - 1 iunie la sute de trenuri din orice zi si aproape la orice ora. De exemplu cel mai ieftin bilet pana acum pe ruta Londra - Birmingham se putea cumpara cu putin noroc la Ł8-11 ( 40-55 RON ) acum se poate achizitiona la numai Ł5 ( 25 RON ).
Durata este de 1h20'-1h25' cu 3 opriri pe 190 km, locul e inclus in acel pret si ai posibilitatea sa iti alegi locul unde vrei nu stai la mana calculatorului.
Ofertele nu se limiteaza doar la ruta de mai sus :
Londra - Liverpool = Ł11. Londra - Manchester = Ł11. Londra - Preston = Ł11. Londra - Stockport = Ł11. Londra - Glasgow = Ł18.
A ajuns trenul in regatul unit sa fie mai ieftin ca in Romania conditiile si viteza sunt cu mult peste ce e la CFR iar salariile sunt de 6 ori mai mari ca in Romania. Si totusi au cateva zecii de mii de trenuri pe zi care circula in toata Anglia. Comparati cu salariile de la noi, viteza condtitile si la urma tarifele si poate veti ajunge sa folositi in Romania doar privatii iar de la CFR doar Regio si IR-urile cu oferte caci altceva chiar nu merita banii. |
| | | daniel_c
Numarul mesajelor : 476 Reputatie : 5047 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 18 Mar 2018, 00:22 | |
| da mai, in UK e raiul pe pamant, se castiga bine si se cheltuie putin
fac si aia promotii ca merg trenurile goale, incearca de curios sa vezi daca gasesti vreun bilet de 11 lire, de exemplu, luni de la 9 la 12 de la Londra la Manchester |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 18 Mar 2018, 00:50 | |
| Asa e, dar au ofertele astea. La noi sufletu'... |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4753 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Dum 18 Mar 2018, 00:58 | |
| E o tampenie, sa folosesti trenul in functie de oferte. Ma conditioneaza compania cu ce tren sa merg? E aceeasi mizerie cum sunt ofertele la low cost. Multi spun vai ce ieftin e pana la Milano! Pai si eu daca vreau sa plec in concediu sa zic, intoarcerea ma conditioneaza tot oferta?M-i se pare o prostie. Eu vreau sa calatoresc cand am nevoie si cat am nevoie. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Dum 18 Mar 2018, 02:10 | |
| - daniel_c a scris:
- da mai, in UK e raiul pe pamant, se castiga bine si se cheltuie putin
fac si aia promotii ca merg trenurile goale, incearca de curios sa vezi daca gasesti vreun bilet de 11 lire, de exemplu, luni de la 9 la 12 de la Londra la Manchester Intr-un an de zile nu am vazut trenuri goale in schimb am vazut ce nu credeam ca o sa vad vreodata in UK si cu care ma obisnuisem in Romania in ajunul marilor sarbatori trenuri foarte aglomerate in sambata dinaintea Craciunului. Perioada de reduceri e destul de mare 2 luni conteaza ca oferta de la Ł5 la Ł55 e diferenta mare eu nu am vazut la CFR bilete la IR la 5 si la 55 RON pe aceeasi distanta la acelasi tren. Daca tot esti asa de documentat de ce nu spui despre transportul bicicletelor cu trenurile in UK. @ciprian71 ofertele sunt la zeci de trenuri din diferite zile nu am stat sa verific fiecare zi in parte iti spun doar ca sambata si duminica cand eu sunt liber am gasit 15 perechi in intervalul 7-17 la dus si 12 pe retur deci imi aleg ce ore vreau. Deci viteza de 200 km/h nu e buna, sa alegi locul unde vrei tu si nu sa depinzi de ce vrea muschiul calculatorului, sa ai 3 trenuri pe ora cu mers cadentat iar nu e bine acum ca sunt bilete la cele mai mici tarife de pe piata tot nu-i bine. Probabil ca la CFR e mai bine. Daca nu postam nu mai stiau unii, alti au devenit mai curiosi daca postez nu e bine ca apar martorii lui CFR dar toata treaba se rezuma la cifre. Intre timp trenurile cad pe capete, reprezentanti CFR nu stiu decat sa posteze tot felul de tampenii pe FB gen Bravo CFR Iasi dar cazurile grave se fac ca nu le vad si le musamalizeaza. E aiurea sa iti ceri scuze public ca in 90 km ai avut 3 locomotive diferite la acelasi tren dar cand cad copacii pe cf imediat se gasesc sa posteze dand vina pe natura. Mi-e scarba de toata conducerea de 2bani de la CFR care nu-i intereseaza decat salariul si atat. |
| | | daniel_c
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Mar 2018, 01:16 | |
| - Katalyn a scris:
- Perioada de reduceri e destul de mare 2 luni conteaza ca oferta de la Ł5 la Ł55 e diferenta mare eu nu am vazut la CFR bilete la IR la 5 si la 55 RON pe aceeasi distanta la acelasi tren.
Daca tot esti asa de documentat de ce nu spui despre transportul bicicletelor cu trenurile in UK. ma lasa rece perioada lor de reduceri, tu crezi ca cine are nevoie de mers cu trenul exact in reducerea lor nimereste? eu, de exemplu, a trebuit sa merg cu trenul 2 statii astazi, duminica, am cumparat biletul sambata seara, 12,70 lire, am mers pana la prima statie si ne-au dat jos ca s-a defectat si ne-au urcat in urmatorul asa ca in viata de zi cu zi este putin diferit ca si in fata calculatorului habar n-am despre transportul bicicletelor si nici nu ma intereseaza, doar mi-a atras atentia cat de roz vezi tu UK, cum am scris si mai sus spune-mi cate locuri de 11lire gasesti de luni pana vineri de la 9 la 12 de la Londra la Manchester in alta ordine de idei comparatiile UK RO nu-si au rostul, nu joaca in aceiasi liga si pentru ca tot dai cu reducerea asta, ai vazut cat costa un bilet fara reducere? nu-ti fa probleme ca nu fac companiile de transport opere de caritate, sunt platite deja locurile alea cu pret redus, totul este marketing si inca de ala subtil, de nu-l intelege toata lumea
Ultima editare efectuata de catre daniel_c in Lun 19 Mar 2018, 01:27, editata de 1 ori |
| | | daniel_c
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Mar 2018, 01:20 | |
| - ciprian71 a scris:
- E o tampenie, sa folosesti trenul in functie de oferte. Ma conditioneaza compania cu ce tren sa merg? E aceeasi mizerie cum sunt ofertele la low cost. Multi spun vai ce ieftin e pana la Milano! Pai si eu daca vreau sa plec in concediu sa zic, intoarcerea ma conditioneaza tot oferta?M-i se pare o prostie. Eu vreau sa calatoresc cand am nevoie si cat am nevoie.
corect |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Mar 2018, 07:00 | |
| Eu mi-am luat un pachet Euston - Birmingham New Street dus-intors cu Ł10 tura trecuta il luasem cu Ł19. Ma duc sa ma dau cu VT la banii astia e aproape spre gratis. Eu faceam comparatiile cu Romania la tarife nu doar oferte, viteza, si posibilitatea alegerii locului unde doresti nu unde doreste calculatorul. Mi-am ales la geam cu fata si cu masuta. Nu cred ca in Romania mai mergi cu 50 lei 180 km si inapoi tot 180 km cu tren IR.
Pai bicicletele circula gratis la toate ramele si astia chiar au trenuri numeroase nu ce circula la noi. La noi Dumnezeu cu mila vagoane cu spatii pentru biciclete din parti.
Vroiam sa ma duc la Glasgow cu oferta aia de Ł18 dar ajung seara la 18 si intoarcerea e a doua zi. Nu sunt om de afaceri sa imi trebuiasca trenurile in intervalul 9-12 lunea, macar de ar face si CFR Calatori astfel de reduceri bilete la IR pe Buc-CTA la 5 lei fata de 60 lei. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5871 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Mar 2018, 07:48 | |
| Dupa ce ca suntem la ani lumina de lumea civilizata - vad ca inca sunt unii sa ne explice ca tot aici e mai bine, adica scump, prost si incet. Evident ca intr-o tara bananiera ca Romania merge si asa, iar unora poate chiar sa le si placa. Noroc insa ca unii au mai iesit si pe afara si au mai vazut si altceva. Au vazut trenuri pline de calatori platitori, nu pomanagii de toate felurile tinuti in carca de stat (adica de noi toti), trenuri care nu fac 180 de km in 4 ore, ci intr-o ora jumate, unde poti sa iti alegi locul, oferte adevarate care sa atraga oamenii normali etc etc La noi a ajuns trenul refugiul asistatilor social, al handicapatilor, falsilor veterani, ceferistilor si cam atat. Pierderile se rostogolesc de la an la an, dar e bine - e rau la altii ca ii conditioneaza de reduceri. Vai de noi cu asa mentalitate! Mai bine scump si prost, tot inainte cu studentii si handicapatii - publicul tinta al caii ferate romanesti. Nu doar ca am iesit de mult din Europa, ci ne-am apropiat bine de tot de Somalia, si nu doar din punct de vedere feroviar.
Am ajuns la punctul in care si cu vouchere de -45% reducere (cumulate cu toate celelalte reduceri!!) lumea ezita sa mearga cu trenul, asa de proasta e imaginea, atata de mari au ajuns duratele de calatorie, mereu cad pomi sau se strica ceva etc etc. Si vorbesc strict din propria experienta, multi din cei care au masini nu merg cu trenul nici in aceste conditii, cu reduceri ce pot ajunge la 75%.
Sa nu credeti ca lucrurile astea nu se stiu. Cand s-a incercat in ceasul al unsprezecelea sa se mai faca ceva au sarit toti latraii frustrati care nu mai aveau ce tren sa pozeze/filmeze sau unde sa se plimbe moca pe spinarea fraierilor (vezi cazul 1745 /1746 care produce numai el pierderi uriase CFR Calatori). Urmarea - mergem inainte pe drumul catre nicaieri. Da, IR 1745/6 trebuia cel putin limitat la Brasov, daca nu chiar complet anulat. Dar nu e timpul trecut, o sa vedem ce surprize o sa le rezerve unora noul mers. Tot asa e mare tragedie ca s-au anulat niste expeditii de Paste (in scop educational desigur), ca nu mai circula niste trenuri de Galati care erau luate cu asalt de mii de calatori si alte aberatii de acest gen.
Calea ferata romaneasca se afla in pragul prabusirii. Numai o minune o mai poate salva, ori minuni de la Iisus Hristos incoace nu prea s-au mai intamplat. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 19 Mar 2018, 19:02 | |
| - cristy79 a scris:
- Am ajuns la punctul in care si cu vouchere de -45% reducere (cumulate cu toate celelalte reduceri!!) lumea ezita sa mearga cu trenul, asa de proasta e imaginea, atata de mari au ajuns duratele de calatorie, mereu cad pomi sau se strica ceva etc etc. Si vorbesc strict din propria experienta, multi din cei care au masini nu merg cu trenul nici in aceste conditii, cu reduceri ce pot ajunge la 75%.
Tu chiar crezi că s-au dat milioane de vouchere? Nu mai zic că ideea de târg de turism în sine e perimată în epoca în care toţi au net şi intră pe Booking.com sau Hotels.com. Pe la târgurile astea mai mult se duc cei care vor vacanţe de lux (deci nu merg cu trenul) şi hotelierii care vor să încheie vreun contract cu vreo agenţie. Mai ales că se plăteşte şi bilet de intrare pentru ele. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |