Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 10:28

Ca cetatean roman doar cu buletinul pot merge de la Londra in Polonia si inapoi cu avionul ? Sau e musai sa am si pasaportul ? Pasaportul pe 5 ani e la Ploiesti dar de 1 mai o sa vin acasa problema e ca in Polonia o sa ma duc inainte de a veni in Romania si nu am decat buletinul. Daca mi-ar trebui neaparat pasaportul pentru Polonia ar putea sa mi-l aduca verisoara-mea de la Fieni la Londra saptamana viitoare. Am tot cautat pe site-uri si zice ca se poate calatori si cu buletinul.

Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12459
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 10:48

Polonia nu-i tara membra UE? Deci se poate calatori doar cu cartea de identitate.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3735

Ultima editare efectuata de catre IonutCFR2009 in Dum 04 Mar 2018, 10:50, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 10:49

În toată UE + Elveţia poţi călători doar cu cartea de identitate.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 11:13

Am intrebat ca sa fiu sigur, stiu ca pe acest forum sunt foarte multi baieti cu scoala multa si zeci de mii de kilometri cu avioanele. Pe site-urile unde m-am uitat e abureala totala intrebi ceva si ti se raspunde cu o alta intrebare.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 11:28

http://www.ziare.com/stiri/avion/o-cursa-wizzair-care-trebuia-sa-decoleze-vineri-seara-nu-a-plecat-din-bucuresti-nici-dupa-24-de-ore-1504399?utm_source=Digi24.ro-Cross&utm_medium=O+cursa+WizzAir+a+decolat+de+pe+Otopeni+cu+25+de+ore+intarziere%3A+N-a+avut+cine+sa+piloteze+avionul%21&utm_campaign=Interpromo

Dacă era un tren cu o uşă deschisă în mers, imediat veneau ProTV şi Digi24 să filmeze.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 11:29

Katalyn a scris:
Am intrebat ca sa fiu sigur, stiu ca pe acest forum sunt foarte multi baieti cu scoala multa si zeci de mii de kilometri cu avioanele. Pe site-urile unde m-am uitat e abureala totala intrebi ceva si ti se raspunde cu o alta intrebare.
Cel mai simplu e să te uiţi pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/travel-conditions

IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12459
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 11:33

Dr2005 a scris:
http://www.ziare.com/stiri/avion/o-cursa-wizzair-care-trebuia-sa-decoleze-vineri-seara-nu-a-plecat-din-bucuresti-nici-dupa-24-de-ore-1504399?utm_source=Digi24.ro-Cross&utm_medium=O+cursa+WizzAir+a+decolat+de+pe+Otopeni+cu+25+de+ore+intarziere%3A+N-a+avut+cine+sa+piloteze+avionul%21&utm_campaign=Interpromo

Dacă era un tren cu o uşă deschisă în mers, imediat veneau ProTV şi Digi24 să filmeze.

Nu poti fi si ieftin si legal cu toate, in acelasi timp. Orice promotie sau reducere de pret, ascunde niste deficiente... Laughing
Sus In jos
Caspar

Caspar

Numarul mesajelor : 238
Varsta : 42
Localizare : Hoorn, Olanda
Reputatie : 5015
Data de inscriere : 04/12/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 11:52

IonutCFR2009 a scris:
Dr2005 a scris:

Nu poti fi si ieftin si legal cu toate, in acelasi timp. Orice promotie sau reducere de pret, ascunde niste deficiente... Laughing
I had some years the same problem with Wizzair from Eindhoven to Brno in Tsjech republic. The weather was bad, and I had been waiting some hours at the airport without any information. 2 hours after the original time of departure, the flight was announced to be cancelled. Wizzair doesn't have its own staff in Eindhoven, so the only thing I got was a form in English wit EU regulation about flight delays. Because there is only few costomer desks there, and some hundreds of people were queing there, I decided to take my own planns. But due to the weather I don't got any compensation. I decided not to stay in the airport and took the train to Tsjechrepublic. I managed to reach Nürnberg the same day, and the next day by bus to Prague. The only thing I got were the extra costs the hotel in Nürnberg, but not the train Eindhoven- Nürnberg- Prague. Wizz states that Prague doesnt match their destination Brno, but Prague was my final destination. In other words, in Wizz opinion i needed a trainticket Eindhoven Brno for compensation. My original plan was after landing in Brno taking the train to Prague, and now i drove directly to Prague.

With KLM I had also one time 5 hours delay, but they were much more generous. They gave me a phonecall hours before the scheduled departure when i was even at home with the message of the delay. At the airport I got a 20€ voucher for food en drink, and I spent 23€ extra for food during the waiting (airports are extremely expensive, 2 sandwiches a beer and some water is 23€...) and without any questions two days later they refunded also the 23€. On top of the 600€ for the delay itself, conform EU regulations.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 12:03

Asta este la avioane astfel de cazuri sunt ca si inexistente exceptie cele din cauza conditilor meteo. Dar ce ati vrea acum din partea unei companii low-cost tot luxul de pe lume si sa plece intotdeauna la timp ? Cand va faceti astfel de planuri e bine sa va luati o marja de timp.

Uite nebunul de fratemiu a fost 2 saptamani in Egipt cu fetita si sotia plus inca o pereche au stiut ca e furtuna solara au pierdut o zi din vacanta dar au primit cate 600€ dr om ( 1.800€/familie ) din cei 3.000€ cat i-a costat cu totul au mai scos din buzunar doar 1.200€ pomana 2 saptamani in lux la 4 stele 2 adulti plus un copil.

La polul opus eu am platit zilele trecute Ł52 ( 260 RON ) sau 52 RON cum se calculeaza in UK celor de la WizzAir pentru un drum Londra Luton - Vilnius si retur si un alt drum Londra Luton - Gdansk si retur la ce sa ma astept la covorul rosu si vin alb din partea casei ? Nu taticu sunt multumit ca de 13 luni de cand merg cu avionul am reusit sa prind cele mai ieftine bilete de avion din toata istoria celor 13 luni. Nici macar o zi de munca nu sunt cei Ł52 alti s-au plimbat prin Europa cu bilete de 8€ eu de ce nu as faceo ? La Vilnius sa ma dau ca toti pasionati cu trenurile din Lituania si la Gdansk la fel cu trenurile polonezilor macar atata lucru sa fac daca tot am prins biletele astea ieftine la WizzAir.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5566
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeDum 04 Mar 2018, 13:54

Dr2005 a scris:
În toată UE + Elveţia poţi călători doar cu cartea de identitate.
+ ca daca mergi intre state din Schengen, nici macar acolo nu mai esti controlat.
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11402
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeMar 06 Mar 2018, 10:04

https://boardingpass.ro/tarom-va-zbura-din-iasi-catre-timisoara-si-cluj-napoca-dupa-ce-blue-air-a-abandonat-rutele
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeMier 14 Mar 2018, 20:28

https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/ryanair-se-retrage-de-la-oradea-895024

Asta se întâmplă când fiecărui CJ îi este permis să îşi facă sau administreze un aeroport.

Desigur, nu mă aştept ca ştirea asta să apară în mass-media de prea multe ori, că doar nu e un tren CFR Călători întârziat o oră, ca să fie tragedie naţională şi nu se anulează avioanele alea în noaptea de Înviere, ca să fie dezastru naţional.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeMier 14 Mar 2018, 21:17

Aparent Ryanair se retrage din Romania. Cine stie ce alte interese are.

Dar asta cu aeroportul Oradea sau cu aeroportul Timisoara e nimic.

uite aici alta mai tare

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/dupa-investitii-de-20-de-milioane-de-lei-aeroportul-din-tulcea-sta-nefolosit-de-ani-buni.html
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeMier 14 Mar 2018, 23:19

Să nu mai vorbim de aeroporturile din Arad, Baia Mare, Tg. Mureş, ba chiar şi ăla de la "Constanţa" e cam pustiu. Se mai pregăteşte un astfel de tun la Ghimbav, lângă Braşov. Aeroporturi la 150 - 200 km de alte aeroporturi nu au cum să funcţioneze eficient. Or noi avem situaţii de aeroporturi şi la 60 km unul de altul (Arad-Timişoara, Baia Mare-Satu Mare).

bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4630
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitimeJoi 15 Mar 2018, 09:24

Dr2005 a scris:
Să nu mai vorbim de aeroporturile din Arad, Baia Mare, Tg. Mureş, ba chiar şi ăla de la "Constanţa" e cam pustiu. Se mai pregăteşte un astfel de tun la Ghimbav, lângă Braşov. Aeroporturi la 150 - 200 km de alte aeroporturi nu au cum să funcţioneze eficient. Or noi avem situaţii de aeroporturi şi la 60 km unul de altul (Arad-Timişoara, Baia Mare-Satu Mare).

Iasi-Bacau-Suceava!!!!
Pentru ce or fi necesare cele de la Bacau si Suceava, nu inteleg, dar na, orgoliul local de cea mai joasa speta, precum si frustrarea sunt in mare voga!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 55 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 55 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 29 ... 54, 55, 56 ... 61 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: