Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 58 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeSam 27 Ian 2018, 23:30

Pai ma refeream ca nu sunt firme care dau vagoane de calatori in leasing, sau cel putin eu n-am habar.Poate Dragos sa ne lumineze, el o sti mai multe Very Happy
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25569
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeSam 27 Ian 2018, 23:40

Adrian78 a scris:
Eu am intrebat de ce la CFR Calatori nu se poate lua in leasing ?
Cred că la întrebarea asta ar trebui să răspundă conducerea CFR Călători Laughing Pe de altă parte, având în vedere istoricul societăţii, nu ştiu ce firmă de leasing operaţional ar îndrăzni să facă un contract cu CFR Călători.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeSam 27 Ian 2018, 23:47

Hai lasa Dragos ca nici Tarom nu e de fala si uite ca a putut.Intrebarea este daca sunt firme de la care se pot achizitiona vagoane in leasing...
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeDum 28 Ian 2018, 01:26

Dr2005 a scris:
Greşeala românilor e că acceptă servicii proaste şi se uită doar la preţul biletului. Fără bagaj, fără loc, fără transportul la/de la halta de mişcare aviatică în care îi duce low-cost-ul şi fără noaptea de cazare care îţi trebuie în plus dacă te duci undeva cu low-cost-ul, că orele de zbor sunt cele mai nepotrivite în vreo 90% din cazuri.

Pentru că tot ai vorbit de Lufthansa, serviciile de la bord nu-s nici până la genunchiu' broaştei faţă de cele de la TAROM. De preţ nici nu mai vorbesc, o oră de zbor cu un Bombardier mic şi înghesuit = 350 euro, cu un senviş, o bere şi un ceai incluse. Dar full... şi tot timpul full. Pentru că neamţul care zboară de la Bruxelles la Muenchen ştie că trebuie să zboare de la Bruxelles la Muenchen, nu de la Charleloi la Memmingen. Când or înţelege şi românii treaba asta, o să fie şi TAROM-ul profitabil. Dacă o mai exista TAROM până atunci.
Da de unde, low costul chiar e ok. Iata exemple, sa presupunem drept scenariu ca dupa sesiune am chef sa vizitez o tara europeana, sa zicem ca plec din Timisoara, pana acolo mergand cu trenul:

Londra:

Tarom: 2 zboruri, ambele cu escala la Bucuresti, ambele dimineata cu noaptea in cap, primul decoleaza la 6, al doilea la 8:30, deci ar trebui sa fiu la chekin cu 2 ore inainte deci 6:30, asta inseamna noapte de cazare in Timisoara adaugam 50 de lei costul cazarii la Timisoara o noapte. Pretul zborului este de 152 de euro, inclus si un bagaj de cala, aterizeaza pe aeroportul Heathrow de unde un autobuz pana in Londra la cazare ma mai costa cam 5 lire. Facilitati gen chekin gratuit la aeroport si un sandwich si o bere in avion incluse in pret nu le pun la socoteala. Total cost 50 lei, 152 de euro si 5 lire.

Rynair: un zbor, direct insa, pleaca la ora 17:35 deci nu mai e nevoie de o noapte de cazare in Timisoara pot ajunge cu trenul si pleca la aeroport in acceasi zi ca nu e cu noaptea in cap. Pret zbor 30 de euro, pret bagaj cala de 20 kg 25 de euro, aterizarea e pe aeroportul Stansted, e drept la 50 km de Londra, insa transportul pana in Londra la cazare costa tot cam 10-17 lire cu autobuzul sau trenul. Total cost 25 de euro si 10-17 lire.

Wizzair: un zbor, direct la 17:25, nu e obligatorie deci cazarea in Timisoara, pret 179 lei, 115 lei costa bagajul de cala de 20 kg sau 148 lei de 32 kg, aterizarea e pe aeroportul Luton, transportul pana la cazare ma costa cam 15 lire. Total cost: 294 lei si 15 lire

Venetia:

Tarom: trebuie sa merg in Bucuresti ca nu zboara din Timisoara, 167 de euro, zborul e cu escala, decolare la 7:30 deci asta inseamna o noapte de cazare in Bucuresti, adaug 35 lei costul cazarii, aterizarea e pe aeroportul Marco Polo, pret transport pana in oras 3 euro, total cost 170 de euro si 35 lei

Wizzair: 39 lei, decolarea e la 6:25 deci adaug 50 de lei cazarea in Timisoara, bagaj de cala 20 kg 77 lei sau 101 lei 32 kg, aterizarea e pe aeroportul Treviso. E drept ca e la 30 km de oras, pret transport in oras la cazare 5 euro. Total cost: 166 lei si 5 euro

Situatii similare si pentru Berlin, Roma, Bruxelles si mai peste tot unde e low cost.

Concluzia: In nici un caz nu iese in avantaj tarom-ul. Daca ar fi sa fac pe bune iesirea asta in strainatate pai mai bine as merge cu trenul daca tot as da sute de euro, tot nu as alege tarom-ul.

Studiind preturile pentru comparatie si vazand cat de mici sunt unele la low cost mai ca imi vine sa si fac pe bune excursia cu avionul. Smile) Pacat ca tarile unde preturile la cazare si avion sunt mici nu au limba oficiala nici romana nici engleza.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeDum 28 Ian 2018, 16:57

Pierzi ceva din vedere: la un zbor care decolează din România la 17, înseamnă că ajungi la destinaţie pe la 20 - 21. Nu ştiu cum e la Londra, dar Bruxelles totul se închide la ora 20, iar cea mai tare reclamă la supermarket e ,,mardi nous sont ouvertes jusqu'a 21 heures", doar că astfel de unităţi sunt doar în periferie. Până şi chioşcurile de bilete de transport se închid la 16 (e drept, ai automate, dar dacă vrei o informaţie...). Aşa că dacă ajungi acolo la ora 20, nu mai ai absolut nimic de făcut, te duci direct la hotel, eventual mănânci ceva la restaurantul hotelului (la un preţ pe măsură, e vreo 20 euro o friptură) sau mănânci ce ţi-ai adus de acasă dacă ţi-ai adus ceva (numa' că apă poţi să îţi iei doar în bagajul de cală, iar apa de la robinet din Bruxelles e sulfuroasă, deci nu e prea bună de băut). Nici măcar şaorma nu mai găseşti.
Pe când zborurile Tarom ajung în marile oraşe europene până în prânz. Scuteşti o noapte de cazare, pleci la 5 dimineaţa de acasă din Bucureşti (dacă eşti din Bucureşti), eşti la 6:30 la aeroport (că să zicem că te duci cu RATB, ca să nu dai 50 lei la taxi), la 8 te sui în avion, la 10 eşti în Bruxelles, la 9 eşti în Viena (că mai câştigi o oră din diferenţa de fus orar), ai toată ziua la dispoziţie, fie că te duci la vreo şedinţă, fie că te duci doar să vizitezi. Şi prinzi şi supermarketurile şi şaormăriile deschise. Pe Otopeni îţi ia cam o oră să treci prin toate controalele, aşa că 1h30min sunt acoperitoare.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeDum 28 Ian 2018, 23:01

Tu compari merele cu perele ? LONDRA e L O N D R A dar Bruxelles ce naiba e pe langa Londra ? Asa faci comparatii si cand vine vorba de Bucuresti si Sibiu ?

Cred ca ar trebui sa faci cateva sapaturi despre Anglia si Londra si sa mai ne lasi cu Bruxelu tau ca nu a inceput lumea acolo si nici nu se termina acolo.

Afla si tu cate mii de avioane aterizeaza/decoleaza de pe toate aeroporturile Londrei in fiecare zi inainte sa vorbesti. Vezi ca daca ajung si la 22 inclusiv la Luton ( in afara Londrei ) am autocar care ma duce la destinatie undeva mai la tara si chiar si la ora 02.00 noaptea e un autocar ce ajunge unde trebuie.

Mai ales ca e vorba de Anglia unde sunt foarte multi romani plecati la munca. Si poate iti faci timp sa vezi cine e Londra in careul marilor metropole din lume pe langa Bruxelu tau pe care l-ai vazut datorita locului de munca.

Apropo cui nu-I convine ce se scrie pe aici vad ca s-au reactivat iar baietii buni care sterg postarile cand sunt corectati, ce faceti ma nene v-ati intors in comunism? ?
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeDum 28 Ian 2018, 23:14

Decat sa plec de acasa nedormit, si cu noaptea in cap mai bine dau 65-80 de lei in plus pe o noapte de cazare in plus in Bruxelles, oricum si asa ies multtt mai ieftin decat cu tarom-ul. Este deschis bine mersi la McDonalds spre exemplu si in Bruxelles.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeLun 29 Ian 2018, 13:13

Luna a scris:
Decat sa plec de acasa nedormit, si cu noaptea in cap mai bine dau 65-80 de lei in plus pe o noapte de cazare in plus in Bruxelles, oricum si asa ies multtt mai ieftin decat cu tarom-ul. Este deschis bine mersi la McDonalds spre exemplu si in Bruxelles.
65-80 lei cazare la Bruxelles? Smile))) Unde, la hostel pe Centură? În Molenbeck printre centuri cu bombe? O singură dată am reuşit să găsesc un hotel sub 100 de euro în Bruxelles. În rest, pe o dărăpănătură de 2 stele - 120 euro pe noapte. McDonald's în Bruxelles unde găseşti? Că tot pe la mama cucului sunt. Mai sunt unele în mall-uri, dar mall-urile se închid la ora 20.

NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5566
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeLun 29 Ian 2018, 20:08

Cazari Brussels de la 46 de RON

Depinde ce vrei: pentru un city-break gasesti tot timpul cazari ieftine prin airbnb, zboruri ok (Hitlist) si la ore decente (si nu vorbesc prostii, peste tot pe unde am mers am gasit asa). Dar daca mergi in interes de serviciu sau vacanta cu familia atunci Tarom sau companie de linie + hotel.

E foarte ingineresc, "depinde" ce ai nevoie Cool .
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeLun 29 Ian 2018, 20:17

N-am luat în calcul varianta gazdei până acum. E o idee, dar mie nu îmi place să stau să dau explicaţii când plec şi când mă întorc şi, eventual, să am baia şi duşul la comun. Plus că nu cred că se chinuie nimeni să îmi închirieze o cameră din asta pentru o noapte sau maxim 2.

Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeLun 29 Ian 2018, 22:19

Asa am stat in Praga. Apartament cu trei camere, conditii semi-modeste (dar nu ne-am putut plange, mai ales ca aveam nevoie de un loc in care sa dormim, sa mancam, sa facem dus si sa ne tinem lucrurile cat am umblat), iar in celelalte doua stateau doua fete cu chirie. Deci se complica multi.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeLun 29 Ian 2018, 23:24

Dr2005 a scris:
N-am luat în calcul varianta gazdei până acum. E o idee, dar mie nu îmi place să stau să dau explicaţii când plec şi când mă întorc şi, eventual, să am baia şi duşul la comun. Plus că nu cred că se chinuie nimeni să îmi închirieze o cameră din asta pentru o noapte sau maxim 2.
Tocmai ca airbnb este destinat inchirierilor pe perioade scurte si foarte scurte. Se complica bine-mersi.

Dr2005 a scris:

65-80 lei cazare la Bruxelles? Smile))) Unde, la hostel pe Centură? În Molenbeck printre centuri cu bombe? O singură dată am reuşit să găsesc un hotel sub 100 de euro în Bruxelles. În rest, pe o dărăpănătură de 2 stele - 120 euro pe noapte. McDonald's în Bruxelles unde găseşti? Că tot pe la mama cucului sunt. Mai sunt unele în mall-uri, dar mall-urile se închid la ora 20.
Da, la hostel-uri faceam referire, insa pe nici o centura ci in centru sau aproape de centru. Pai da, daca vrei numa la hotel si deala scump cred ca vrei sa stai putine nopti, asta insa si pentru ca ai fost in delegatie. Daca erai pe bani din salariul tau probabil ori nu mergeai deloc ori brusc era foarte bine si la hostel, si cu cortu si cu airbnb. Hostel-urile de pe booking nu sunt deloc darapanaturi, au si bucatarie, sufragerie, etc. sigur acum nu esti singur in camera, dar nu vad o problema in asta. McDonalds-uri sunt deschise si pana la 1 am in Bruxelles, la fel sunt si alte localuri, solutii sunt.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18756
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24335
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeMar 30 Ian 2018, 18:19

Asa ar trebui sa arate un tren de lung parcurs cu vagoane compartimentate pentru familii si cei ce vor un pic de liniste vagon restaurant si vagoane salon cu masute pentru cine vrea sa stea pe calculator

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeMar 30 Ian 2018, 20:57

Ia vezi cat costa un bilet la ZSSK si cat costa la CFR. Cand o sa plateasca romanul la fel ca slovacul atunci sa faci comparatie la conditii, pana atunci nu face comparatie ca in Slovacia pretul pentru o calatorie e extrem de scump pe cand la noi e accesibil.

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18756
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24335
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitimeMar 30 Ian 2018, 23:22

Cehia 10 mil de locuitori -174 mil de pasageri transportati pe calea ferata

https://ekonomika.idnes.cz/zeleznice-cestujici-ceske-drahy-2017-d5y-/eko-doprava.aspx?c=A180130_094817_eko-doprava_cfr
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 50 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 50 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 58 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: