Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 01:47

Pai mielutul tocmai asta a zis, ca n-are masina, de aia alege trenul. Eu zic sa te bagi la somn ca maine te duci obosit la munca si poate iti taie patronul din ore ca n-ai randament... dar ma luat si pe mine obosela cu toate ca maine sunt liber si am uitat ca lucrezi la stat... Smile
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 08:47

Nu are maşină acum. Când o să aibă crezi că o să mai meargă cu trenul peste tot?

AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2162
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6767
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 09:13

La Hateg nu as merge cu trenuri imputite ca 1821 si de ar fi gratis.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4630
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 09:21

marius664 a scris:
bobi a scris:

Craiova -Iasi lipseste cu desavarsire.
Galati -Cluj, bine ca exista, dar nu este tema discutiei.
Ar mai trebui un Constanta-Timisoara permanent si in mare parte e rezolvata ecuatia ta...deci lipsesc doar 2 trenuri intre orasele importante, deci ceea ce spuneam mai sus...cat de cat CFR tine cont de aspectul demografic, poate cand s-o circula decent pe M900  vom avea si aceste legaturi...

Da, uitasem de Constanta -Timisoara!
De asemenea, mai lipseste si Cluj-Craiova!
,,Bine,, ca este Arad-Constanta... Mad !!!!
Sus In jos
marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6914
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 11:08

Dr2005 a scris:
Nu are maşină acum. Când o să aibă crezi că o să mai meargă cu trenul peste tot?
Categoric nu, dar tocmai ce am dat exemplul prietenilor din Vatra Dornei care prefera trenul datorita lipsei de autostrazi. Pe rutele lungi trenul va mai avea mult de trait in Romania, ca nu toti cetatenii tarii isi vor cumpara masina.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 11:28

bobi a scris:
De asemenea, mai lipseste si Cluj-Craiova!
?
Dar 1835 şi 1836 ce sunt?

LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11402
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 15:38

apropo de frica de avion,tin minte ca,in tinerete,am fost scosi sa il aplaudam,pe la piata Presei (a Scanteii,atunci), pe
liderul nord-coreean Kim Il Sung,care sosise cu trenul la gara Baneasa,tocmai fiindca ii era frica de avion
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 17:05

Dr2005 a scris:

Spala-te pe ochii cu apa rece ești în România decât sa conduci 10 ore pe drumuri proaste și cu toți nebunii mai bine mergi cu trenul. Acum depinde și de situații ca dacă sunt mai multi se merita cu mașina chiar dacă e mai obositor.

De exemplu de la mine de la bloc de când se face 4 ore cu trenul pana la mare multi care au mașini s-au reîntors la tren și aici nu vorbesc doar de studenți ci de toată lumea și vorba aia de la Ploiești la Constanța avem autostradă.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3792
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 20:29

LanceR a scris:
am fost scosi sa il aplaudam,pe la piata Presei (a Scanteii,atunci), pe liderul nord-coreean Kim Il Sung

Și așa îi spuneai tu pe vremea aceea, Kim Il Sung?! Poate ar fi util să revezi colecția ”Scânteia”, amintirile ar deveni astfel mai credibile Very Happy
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3356
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8369
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 21:24

Era si timpul sa faca ceva :

http://www.capital.ro/cotar-solicita-o-ancheta-pentru-modul.html?&page=2
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 22:29

Puţin probabil ca toţi transportatorii autorizaţi (din care unii foarte mari sunt de stat) să facă grevă dintr-o dată (nici măcar pe toţi din COTAR nu-i văd făcând grevă simultan)... într-adevăr, asta ar fi o lovitură grea dată piraţilor (pur şi simplu nu ar face faţă cererii) şi ar forţa statul să ia atitudine împotriva diverselor activităţi de transport nelicenţiate (Uber, autostop pe bani, autocare care fac curse regulate mascate în curse ocazionale ş.a.). Dar piaţa transporturilor înseamnă bani buni... sunt dispuşi patronii să piardă bani, ba chiar să rişte să piardă traseele (că dacă nu faci x curse pierzi licenţa)? Sunt dispuşi directorii de societăţi/regii de stat să îşi rişte fotoliile călduţe pentru asta?
Sunt gata să pun pariu că dacă mâine intră în grevă cele mai mari firme de transport rutier (Atlassib, C&I, Atyc, Codreanu, GSM, DLS, Axi Tours, Dacos, Antares, Fany), alături de toate firmele de taxi din oraşele în care există Uber, de regiile de transport local de acolo (inclusiv metroul din Bucureşti), de CFR Călători şi de ceilalţi operatori feroviari, în 10 minute pică şi Uber şi Memento Bus şi alţi rechini care lucrează la negru sau la gri.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeLun 11 Sept 2017, 22:56

Nu ai cum sa scoti vagoanele de dormit pe Bucuresti-Satu Mare sau Timisoara atata timp cat inca lumea are nevoie de ele si e normal sa mergi pe distanta lunga cu trenu si pe scurta cu masina, cu masina pe distanta scurta te misti imediat iar pe distanta lunga e foarte obositor cu masina de asta e mai bine cu trenu. Normal ca intr-o tara mica gen Belgia nu sunt trenuri de noapte cu vagoane de dormit dar la noi cand faci minim 14 ore e normal sa existe mereu pana in clipa cand o sa avem TGV si o sa faci pana la Satu Mare 6 ore dar nici copii nostri nu vor prinde TGV in Romania asa ca vagoanele de dormit inca raman chiar daca unii au nebunii la creier sa distruga definitiv calea ferata, trenurile si mersul trenurilor ca asa viseaza.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6989
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeMar 12 Sept 2017, 00:26

Dr2005 a scris:

Când mai îmi intră mașina pe mână că sunt ai mei plecați și mi-o lasă la capitală merg cu ea DOAR în oraș, dacă se trezește vreun amic de-al meu să mă cheme pe la dracu știe unde mă urc în tren și aia e. Așa făceam și când nu era gratis, așa ca să nu aud argumentul ăsta.
Mie mașina îmi este foarte utilă în oraș. Bucureștiul e o cocină ca transport de suprafață: tramvaiele sunt ca vai de viața lor, autobuzele... ba vin ba nu vin și când vin sunt pline cu armata morților vii a lui Night King din Game of Thrones, întârzie enorm, e cald, pute, plin de țigani și aurolaci... și nu-mi place deloc să mă car la metrou cu sacoșele cu mâncare de la Auchan.
Eu aș folosi mașina exclusiv în oraș și suburbii (am prieteni care stau prin Măgurele, Voluntari, etc.) iar afară, mai ales la drum lung, trenul la clasa a doua dacă are compartimente, dacă nu la cușetă 4 locuri, și dacă nici asta nu am, la clasa 1 cu compartimente. Altfel, autocarul. Desigur, Dr2005, dacă în București transportul ar fi ca-n Cluj (deși până și acolo am pierdut tren din cauza unui ambuteiaj de 20 de minute) nu aș folosi mașina decât rarisim, când ar fi de mers la munte în orașe fără tren. Dar când ca să ajung la Victoriei după 10:45 seara nu mai am alternative viabile, normal că iau mașina. Taxiul e japcă, Uber nu-mi merge pe telefon și tre să mă combin, metrou nu există...

Pentru drumurile lungi de zi sau noapte trenul e sfânt, am condus cel mai mult vreo 5 ore și deja mă săturasem de urlat, înjurat idioți, depășit căruțe pe dublă continuă sau cretini lăsați pe avarii în giratorii.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeMar 12 Sept 2017, 00:43

Ca tot suntem la discutii despre transport, daca se face podul de la Braila, Galatiul va fi nenorocit dpdv al traficului.
Si acum se circula greu pe la intersectia strazii Brailei la iesirea spre Barbosi, cu soseaua de centura si bulevardul Dunarea.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3792
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitimeMar 12 Sept 2017, 01:06

Dr2005 a scris:
ar forţa statul să ia atitudine împotriva diverselor activităţi de transport nelicenţiate (Uber, autostop pe bani, autocare care fac curse regulate mascate în curse ocazionale ş.a.).

Și n-ar fi mai eficient dacă statul s-ar forța singur să liberalizeze un pic legislația?

Uber este ”private-hire”, o specie de taximetrie unde mașina nu stă în stații și nu ia client din mers, ci se duce numai la comandă. Egal dacă respectiva comandă este online sau telefonică. Ce împiedică statul să legifereze și condițiile pentru genul ăsta de taximetrie?

Ce împiedică statul să relaxeze regimul traseelor? Fiecare operator de transport licențiat să configureze singur ce traseu dorește, să-l notifice ARR cu 60 de zile înainte și să-l efectueze liniștit, începând cu data stabilită. Ar dispărea șpăgile pentru licențele de traseu, ar dispărea ”pirații” și ar dispărea cursele deghzate drept ocazionale. În lipsa monopolului pe un traseu sau altul, fiecare firmă și-ar reînnoi mașinile din proprie inițiativă fiindcă pasagerii ar avea de unde alege. Ocazie cu care s-ar mai reduce și tarifele.

Rădăcina tuturor problemelor este mentalitatea feudală a funcționarului public român. El nu vrea legislație simplă și clară, el o vrea stufoasă și încâlcită, astfel încât să iasă și șpăgi din aplicarea ei. Așa apare pirateria, iar ea este susținută tacit, pentru că și din ea ies șpăgi. Exact ca în exemplul cu controlorul din trenul de Tg.Neamț, mecanismul e exact același.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 30 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 30 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 48 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: