Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 42 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25569
Data de inscriere : 17/08/2011

Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 11:30 am

Ciprian a scris:
Cred ca nu ai fost atent in Amsterdam, sunt multe posturi ale politiei de frontiera, la care se adauga multe porti automate, pentru pasaport electronic eliberat in UE.
Sunt cetăţean european şi am drepturi, iar TFUE spune clar că nu am nevoie de paşaport... de ce Olanda mă obligă să îmi fac paşaport ca să trec prin porţile automate? Cartea de identitate este "machine-readable", de ce nu pot trece cu ea? Paşaportul meu e expirat de vreo 6 ani Basketball Am vrut anul trecut să îmi fac unul nou, dar am renunţat când am văzut coada.

Cirpian a scris:
motivul prea putine puncte de control si lipsa spatiului pentru a construi altele noi, asta pe masura ce sunt operate din ce mai multe zboruri cu avioane tot mai mari (B738, B739, A321, B757, A330 chiar si B747 sau B777 etc.). Pentru a putea progresa trebuie investit intr-un terminal nou.
Ar fi suficient să fie toate ghişeele de poliţie de frontieră deschise la orele de vârf... destul de des văd pe la 6 - 7 dimineaţa că sunt închise 3 - 4 ghişee. Bine, nu mai zic că oamenii nu ştiu să stea la coadă şi se înghesuie, trec peste rând ş.a.m.d..

Cirpian a scris:
RATB ar trebui sa cumpere niste autobuze speciale pentru transportul la aeroport, dotate cu rastel de bagaje si scaune tip autocar. Transportul in comun spre/dinspre aeroport este cel putin jenant si nu poate face fata numarului mare de calatori debarcati intr-o perioada scurta de timp, plus bagaje. Lipsa de interes asigura clientii pentru firmele de taxi, Uber, BlackCab si alte firme de trasport persoane.
Măcar să vină mai des... un 780 sau 783 la 45 minute nu înseamnă transport în comun, ci bătaie de joc. Şi la Praga sau Luxemburg la aeroport merg autobuze normale. Dar merg la 10 minute, nu la 50, ba sunt şi articulate (dublu-articulate în cazul Luxemburgului). Şi, desigur, găseşti bilete, hărţi ale reţelei de transport, iar şoferii vorbesc engleză. La noi nici tanti de la bilete nu ştie engleză măcar cât să îţi explice cum taxezi o călătorie, nu mai zic să îţi explice cum ajungi într-un anumit punct al oraşului.

Aşa că oamenii recurg la tot felul de metode mai mult sau mai puţin legale de transport... taxiuri de Ilfov, diverşi particulari, Uber (care şi el e în afara legii), iar ăia norocoşi prin dun taxi de la plecări care tocmai a lăsat client. Că altfel alternativa e 783 sau aşteptatul şi o oră până vine un taxi licenţiat comandat prin aparat.

ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12289
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 3:29 pm

Rezolvarea definitiva a accesului la aeroportul Otopeni se va face atunci când va fi data in exploadare magistrala 6 a metroului bucurestean (1 Mai- Aeroport Otopeni), sau când va fi construita aceea cale ferata care sa se desprinda din M700 (probabil unde in zona haltei Odaile h) si sa ajunga la aeroport!

Dupa cum se misca lucrurile acum in Romania, cred ca va mai dura cel putin 10 ani pana când va fi data in exploadare M6 de metrou!

Pana atunci pana si cei din Chisinau au rezolvat oarecum mai bine accesul spre aeroport- au introdus o linia de troleibuze (care pe o parte a traseului, unde nu exista retea de contact pentru troleibuze, merg pe baterii)! Aceea linie de troleibuze spre aeroportul din Chisinau va aveea un orar oricum mai bun decat asa-zisele linii exprese ale RATB-ului spre aeroportul Otopeni.
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6989
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 6:00 pm

M6 e o porcărie cap-coadă, nici n-ar trebui să existe. Ai CF la 500 de m de aeroport dar tu tragi linie dublă săpată la scut automatizat pe sub câmpie, linie care ar deservi foarte puțini oameni în afara celor din aeroport.

Uber nu e în afara legii, e așa doar în opinia ta, Dr2005.

M700 la cum se vede momentan va fi gata când o să facă mărul pepeni, se chinuie din iulie 2015 pentru o sărăcie de pod.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Ciprian

Numarul mesajelor : 116
Reputatie : 5296
Data de inscriere : 20/09/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 7:42 pm

Daca nu vrei pasaport stai la coada, in toate marile aeroporturi s-au introdus porti automate pentru cetatenii UE (Ex. Lisabona, Londra, Madrid, Frankfurt etc.) chiar si in aeroporturi mici (in Funchal au un post al politiei de frontiera si 5 porti automate). Poti face transport in comun si cu autobuze de oras dar obligatoriu trebuiesc montante rasteluri de bagaje, in configuratia actuala e aproape imposibil sa urci cu bagaj (un troller de dimensiuni standar pentru cabina)daca este aglomerat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 9:32 pm

mielutu zburator a scris:
M6 e o porcărie cap-coadă, nici n-ar trebui să existe. Ai CF la 500 de m de aeroport dar tu tragi linie dublă săpată la scut automatizat pe sub câmpie, linie care ar deservi foarte puțini oameni în afara celor din aeroport.
De acord. Dar dacă aşa s-a hotărât, nu mai avem ce-i face.

Uber nu e în afara legii, e așa doar în opinia ta, Dr2005.
Un serviciu de taximetrie nelicenţiat, cu şoferi fără atestat, cu maşini fără RCA de taxi şi asigurare pentru pasageri, nefiscalizat, care calculează distanţa pe Google Earth şi are acces nelimitat la cardul tău este clar ilegal. Dar, na, şefa Uber România e fiica fostului director de la ANAF.

M700 la cum se vede momentan va fi gata când o să facă mărul pepeni, se chinuie din iulie 2015 pentru o sărăcie de pod.
Podul e la CFR S.A., drumul e la CNAIR, terenul din jur e al Primăriei Mogoşoaia. De aia durează Smile)

cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 10:06 pm

Dr2005 a scris:
Podul e la CFR S.A., drumul e la CNAIR, terenul din jur e al Primăriei Mogoşoaia. De aia durează Smile)
Eu când am spus ceva similar, referitor la autobuzele spre Otopeni, mi s-a replicat că sunt nașpa și țin cu Olguța, Dragnea, nord coreenii și rușii Sad
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 11:05 pm

Te informez ca eu am crezut ca esti cu chinezii dar nu am mai zis nimic.

Intrebari:

vad in raportul AFER 326 125 de ruperi de copaci care au cazut pe linia de contact.

Nu se poate discuta de catre CFR Infrastructura, , Electrificare, Calatori si ceilalti OTF cu Romsilva sa aprobe taierea unui culoar de siguranta?

Daca nu se aproba nu se poate creea ,,un cerc vicios" in care toti OTF sa dea in judecata Infrastructura care la rindul ei sa dea in judecata Romsilva pentru daune care la rindul ei sa mearga la legislatie si tot asa ca la nebuni?

Zilele trecute 1696 a stat 4 ore in Caransebes asteptind tensiunea dar si 2 vagoane de la 1998.
Dar linii afectate de copaci au fost o gramada.

Sau poate ca nu e nimic de facut cita vreme Infrastructura nu taie tufisurile care obtureaza chiar gabaritul caii si semnalele, timp in care anumiti arbusti au devenit arbori in toata regula si probabil Romsilva n-are a face cu vegetatia aia, cazul din raportul AFER de la Valea Viilor unde pe taluzurile debleului au crescut copaci nu tufe.

Alt caz care ar trebui sa dea de gindit este cel in care s-a expediat un vagon de 68 de tone in acte iar la destinatie la cintarire a depasit capacitatea de 100 de tone a cintarului. ma intreb cite asemenea cazuri sint in trafic?
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeMar Iun 27, 2017 11:17 pm

Firea e cu chinezii ?
Recunosc că m-ai luat prin surprindere.
Sus In jos
neluadi

neluadi

Numarul mesajelor : 369
Localizare : Timisoara
Reputatie : 3518
Data de inscriere : 12/04/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeJoi Iun 29, 2017 12:25 pm

dan tm a scris:

Zilele trecute 1696 a stat 4 ore in Caransebes asteptind tensiunea dar si 2 vagoane de la 1998.

Am stat și eu acum un an 90 de minute în Caransebeș cu IR 1696. Aceeași poveste, s-a așteptat grupa de la Reșița Sud, iar linia era afectată de copaci căzuți.

Mare mizerie cu această 915, linie mai bine de jumătate din lungime traversând păduri. În acest an de când am prins eu evenimentul s-a mai repetat de câteva ori, carbon copy. Trebuie făcut ceva pentru defrișarea în preajma liniei cale, că nici călătorii nu sunt saci de cartofi să-i tot ții cu orele în trenuri care staționează.

Ca să fie treaba cum trebuie, peste cele 90' cu care a plecat în sfârșit din Caransebeș 1696, a mai pus încă 30'. Și uite așa am ajuns zeci de călători cu 2 ore bonus în București. Că au căzut ceva arbori prin Caraș.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5433
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeSam Iul 01, 2017 4:56 pm

dan tm a scris:
Te informez ca eu am crezut ca esti cu chinezii dar nu am mai zis nimic.

Intrebari:

vad in raportul AFER 326 125 de ruperi de copaci care au cazut pe linia de contact.

Nu se poate discuta de catre CFR Infrastructura, , Electrificare, Calatori si ceilalti OTF cu Romsilva sa aprobe taierea unui culoar de siguranta?

Daca nu se aproba nu se poate creea ,,un cerc vicios" in care toti OTF sa dea in judecata Infrastructura care la rindul ei sa dea in judecata Romsilva pentru daune care la rindul ei sa mearga la legislatie si tot asa ca la nebuni?

Sau poate ca nu e nimic de facut cita vreme Infrastructura nu taie tufisurile care obtureaza chiar gabaritul caii si semnalele, timp in care anumiti arbusti au devenit arbori in toata regula si probabil Romsilva n-are a face cu vegetatia aia, cazul din raportul AFER de la Valea Viilor unde pe taluzurile debleului au crescut copaci nu tufe.

Alt caz care ar trebui sa dea de gindit este cel in care s-a expediat un vagon de 68 de tone in acte iar la destinatie la cintarire a depasit capacitatea de 100 de tone a cintarului. ma intreb cite asemenea cazuri sint in trafic?

Nu inteleg de ce birocratii din ministerul transporturilor nu initiaza modificari legislative care sa permita creearea unor culoare de siguranta....s-a dat OUG care interzice oamenilor sa se aproprie de calea ferata in asa zisa zona de siguranta, desi 99,99999% dintrei ei nu afceteaza cu nimic prin prezenta lor, si nu sunt in satre sa modifice legislatia sa ia masuri pentru a asigura intr-adevar siguranta circulatiei.....
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeSam Iul 01, 2017 6:56 pm

Nu Ministerul Transporturilor trebuie să modifice Codul Silvic, ci Ministerul Mediului sau al Pădurilor sau cum s-o mai chema ministerul responsabil de păduri.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeSam Iul 01, 2017 9:17 pm

Nu vorbim de codul silvic, ci despre o reglementare privind intretinera unui culoar de siguranta. Culoar au si liniile electrice aerine de transport energie.Acuma si culoarele alea sint neingrijite.Cred ca ministerul ar putea initia discutii si chiar ar fi trebuit sa aiba o opinie la codul silvic. Ministerul in calitatea de proprietar al CFR.

CFR este a Statului Roman reprezentat prin Ministerul Transporturilor.

Mai exista si situatiile in care pe terenul apartinind CFR au crescut copaci, acolo ar putea sa taie CFR fara Romsilva.
Sus In jos
alliens

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeDum Iul 02, 2017 10:39 pm

Dr2005 a scris:
Nu Ministerul Transporturilor trebuie să modifice Codul Silvic, ci Ministerul Mediului sau al Pădurilor sau cum s-o mai chema ministerul responsabil de păduri.

tipic birocratic, pentru orice birocrat prima grija nu e sa rezolve o problema ci sa arate ca e in gradina lui....in cazuld e fata, CFR Sa si Ministerul Transporturilor sunt direct interesati si ei ar trebui sa iniitieze discutiile, pentru Romsilva si Ministerul Mediului probabil ca nu exista o problema....dar na, e mai usor pe birocratii din ministerul ala inutil sa se spele pe maini ca nu e de competenta lor si gata, in mintea lor problema s-a rezolvat, pot sa joace in continuare solitaire
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeDum Iul 02, 2017 10:50 pm

Păi de ce ar trebui cineva să se uite în curtea altuia? Fiecare are felia lui de care să aibă grijă, dar mulţi nu înţeleg asta.

Pentru nivelul următor, există Parlamentul, unde se fac legi. De ce nu îi scrii parlamentarului ales democratic în circumscripţia ta cu privire la problema asta? De ce nu-l rogi să vină cu o iniţiativă legislativă?

alliens

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitimeDum Iul 02, 2017 11:25 pm

pai asta e problema, ca e curtea MT in cazul de fata ( ca ei sunt direct afectati si direct interesatid e rezolvarea problemei) dar in loc sa faca ceva in sensul asta ei se bucura ca pot sa arunce pisica la altii, ii doare la basca ca nu s-a rezolvat de fapt problema, nici nu e scopul lor asta de fapt, nici un birocrat nu are ca scop sa rezolve o problema ci doar sa o paseze la altii, si daca nu mai au unde sa mai inventeze o "comisie"...in cazul de fata ce probleme are Romsilva cu vegetatia respectiva? nici una, de ce si-ar abte capul cu ea daca cei afectati nu ii trag de maneca?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 18 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 18 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 42 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: