Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 38 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25569
Data de inscriere : 17/08/2011

Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeDum 28 Mai 2017, 15:55

Luna a scris:
Deci cam duble preturile fata de Romania, deloc egale sau mai mici. Bere este si sub 2 lei la lidl spre exemplu.
Da, Perlenbacher, că aia e cam singura bere ieftină care merită.
În rest, Milka e vreo 4,2 - 4,3 lei la noi, apa plată e vreo 3 lei (Borsec sau Dorna, nu ,,apa de izvor" forată pe la Voluntari), iar doza de Beck's e 3,2 lei... preţuri de la Auchan de ieri. Croissantul cu ciocolată la covrigăria mea e 3 lei.

Belgienii nu consumă lucruri ieftine, pentru că nu au de unde să le ia. În oraşe nu au voie hipermarketurile, că belgienii îşi susţin micii afacerişti... care mulţi dintre ei sunt arabi şi caută să te jupoaie. N-am glumit când am zis că apa plată luată de la Delhaize cu 0,60 euro era 1,8 euro la un magazin no-name de cartier şi fără bon fiscal. Bine că nu am ajuns şi noi aşa şi că la noi ai Mega Image la orice colţ de stradă, unde poţi plăti cu cardul şi poţi primi bon fiscal pe orice.

La terase o bere decentă e pe la 2,5 - 3 euro (iar bere decentă la ei înseamnă Leffe blondă sau brună, care în reţeta pentru Belgia nu are mălai, dar în cea pentru românia da; Leffe la noi în supermarket o găsiţi la 6 - 8 lei). Mergeţi la noi în Centrul Vechi şi ziceţi-mi ce bere decentă găsiţi sub 10 lei.

Sunt şi domenii în care preţurile sunt mari, un abonament lunar la transport în Bruxelles e 49 euro (sau atât era în toamnă când am fost acolo), dar valabil pe toate mijloacele de transport. La Bucureşti ar fi vreo 27 euro un abonament metrou+RATB. Chiria la un apartament se duce spre 800-1000 de euro lejer dacă vrei cât de cât în oraş şi nu prin Molenbeek sau alte ghetouri, iar dacă ai maşină, sub 3 euro pe oră parcarea în oraş nu scapi. O conexiune la net de viteza celei pe care o aveam noi la reţeaua de cartier acum 15 ani nu prea o găseşti sub 30 de euro pe lună. Dar, na, pentru 2000 euro salariu nu mi se par preţuri prea mari.

Antevorbitorul meu a putut să se descurce 2 luni cu 250 euro... oare în România se poate descurca 2 luni cu 1000 lei?

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeDum 28 Mai 2017, 16:04

Sunt destui in Romania care cauta sa se descurce/se descurca cu sub suma aia. Spre exemplu in Valea Jiului sau Vaslui unde nu e ceva neobisnuit ca dintr-un salariu minim pe economie sa traiasca 3 persoane. Nu peste tot e ca in capitala/in orasele mari.
Sus In jos
kristi kkk
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 1697
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 7657
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeDum 28 Mai 2017, 21:38

cristy79 a scris:
Te asigur ca s-au mărit si încă foarte mult. Si știu ce vorbesc ca am văzut salariile din toata România. Stiu si ce salarii nesimtite au securistii din justiție si cât castiga acum o infirmieră sau o asistentă la spital începând din Ianuarie 2017. Si te asigur ca sunt niste sume astronomice. Mult exagerate. Deci chiar s-au mărit, inclusiv in învățământ -deci nu doar pe hârtie. La fel in administratie si peste tot. Deci daca le-a mărit Julien e bine, daca le mareste PSD nu e bine.
Unde dracu' s-au mărit mă salariile? Sau te plătesc pesedeii cu găleți să faci pe troll-ul pe aici? Ai un limbaj de pomanagiu ce nu a ajuns la bomboana aia mare de pe colivă! Aia e mărire de 200 lei? Îmi pare rău că voi vă mulțumiți cu firimituri, eu cu leafa de profesor de-abia mi-aș achita ratele sau facturile! Si nu-s tocmai debutant, 2800 de lei/luna! Noroc cu munca la privat, tragi tare da' mai și culegi roadele! Când Soros umbla la genetica ies gnomi cu 45,5 neuroni...
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1683
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4753
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 29 Mai 2017, 21:11

Tocmai am urmarit pe DIGI TV un repotaj ,, calatorii cu microbuze periculoase ''.Din acest reportaj s-a putut descoperii ca sunt in circulatie microbuze fara, atentie... ITP.Patronii acestor firme de transport au ajuns sa-si permita sa circulesi fara acesta abligatie care iti asigura siguranta pasagerilor.Isi pot permite orice.Nu au statii precum RATB,intrebat de reporter aflam si un raspuns pe masura asteptarilor,, statiile inca nu sunt fixate''.Pe o distanta de 2 km. microbuzul e efectuat 7 opriri si circula cu viteza melcului doar doar sa mai pescuiasca un pasager.Asa s-a inteles in 2017 ca se poate face transport interurban.Nici nu stiu ce sa mai cred, incep sa inclin ca locuitorii acelor urbe sunt devina, pentru ca nu iau atitudine, nu fac reclamatii, nu picheteaza aceste firme criminale daca mai mentionez ca de la inceputul anului si pana in prezent au ucis 13 calatori si au ranit alti 170.
In nici un alt fel de transport(feroviar, aerian, naval) nu avem atatea accidente, victime si raniti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 29 Mai 2017, 21:14

Transportul interurban are staţii, licenţe, grafice de transport... dar aşa se întâmplă când nimeni nu verifică respectarea lor.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 29 Mai 2017, 22:20

Din pacate locuitorii acelor zone nu prea au ce face, sunt cam legati si de maini si de picioare, nu au alternativa, reclmatii uneori sunt si cu presa si tot degeaba.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeLun 29 Mai 2017, 22:55

ciprian71 a scris:
Tocmai am urmarit pe DIGI TV un repotaj ,, calatorii cu microbuze periculoase ''.Din acest reportaj s-a putut descoperii ca  sunt in circulatie microbuze fara, atentie... ITP.Patronii acestor firme de transport au ajuns sa-si permita sa circulesi fara acesta abligatie care iti asigura siguranta pasagerilor.Isi pot permite orice.Nu au statii precum RATB,intrebat de reporter aflam si un raspuns pe masura asteptarilor,, statiile inca nu sunt fixate''.Pe o distanta de 2 km. microbuzul  e efectuat 7 opriri si circula cu viteza melcului doar doar sa mai pescuiasca un pasager.Asa s-a inteles in 2017 ca se poate face transport interurban.Nici nu stiu ce sa mai cred, incep sa inclin ca locuitorii acelor urbe sunt devina, pentru ca nu iau atitudine, nu fac reclamatii, nu picheteaza aceste firme criminale daca mai mentionez ca de la inceputul anului si pana in prezent au ucis 13 calatori si au ranit alti 170.
In nici un alt fel de transport(feroviar, aerian, naval) nu avem atatea accidente, victime si raniti.

Pai daca patronii sunt consilieri locali Psd si cine stie cati altii or mai fi de la cate partide
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 11:35

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/58494-50-de-autobuze-de-ultima-generatie-pe-strazile-clujului-cine-le-livreaza-si-cat-au-costat#sthash.rnXk2mRi.VIZBqBFb.dpbs

Mercedes va livra Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca un număr de 50 de autobuze noi, după ce a câştigat licitaţia organizată cu o ofertă de aproape 11 milioane de euro.

Directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, miercuri, că jumătate dintre autobuze vor sosi până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în luna ianuarie 2018.

”Licitaţia organizată de CTP Cluj-Napoca a fost câştigată de Mercedes, care va livra 50 de autobuze noi, de ultima generaţie, cu o lungime de 12 metri, 86 de locuri pe scaune şi 71 în picioare. Autobuzele au podea joasă, computer de bord, camere video interior şi exterior, trapă pentru persoane cu dizabilităţi, motor Euro 6, care are cel mai redus grad de poluare, consumul de carburant fiind unul bun. Preţul unui autobuz se ridică la 219.500 de euro, valoarea totală a contractului fiind de aproape 11 milioane de euro. Jumătate dintre autobuze vor veni până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în ianuarie 2018. Cu noile autobuze, parcul auto al CTP se înnoieşte semnificativ, acestea urmând să intre pe toate liniile din oraş”, a spus Neag.

Potrivit acestuia, la licitaţia organizată de CTP au mai participat, pe lângă Mercedes, un producător de autobuze din Polonia, Solaris, şi unul din Turcia, BMC.

Plata celor 50 de autobuze este asigurată dintr-un împrumut bancar luat de CTP în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

CTP Cluj-Napoca mai are în derulare o altă licitaţie pentru 15 autobuze articulate. Parcul auto al companiei clujene are, în prezent, 243 de autobuze, 98 de troleibuze, 29 de tramvaie şi 10 microbuze.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 11:50

Cu toate ca a fost cel mai penibil priministru ca primar face treaba buna Boc pacat ca lipseste un program de dezvoltare regionala si folosire a magistralei M401 pentru trenuri suburbane pana la Jucu si legatura pentru aeroport
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 12:28

Într-un oraș ca ăsta și eu aș fi un primar bun. Da' când trăiești aici îi vezi și problemele. Și multe din ele ar putea fi rezolvate foarte ușor.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 14:04

http://incont.stirileprotv.ro/auto/daimler-a-dat-mita-si-in-romania-pentru-a-vinde-mercedes-uri.html

Oare acum câtă mită s-o fi dat?

Nu pot să nu remarc că Clujul a cumpărat şi Iveco/Irisbus, şi Solaris, acum şi Mercedes... să vedeţi distracţie peste vreo 6 - 7 ani când or începe să pice toate şi n-or mai avea bani să le repare sau să le înlocuiască, mai ales că piesele nu se potrivesc de la unul la altul.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 14:25

Apropo Astra vad ca e in insolventa in afara de Astra Rail vagoane marfa restul debea se misca sau mai deloc

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Joi 01 Iun 2017, 14:29, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 14:28

Păi trebuie să livreze acum ultimul troleu la Cluj, nu ştiu dacă l-o fi livrat încă.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 14:33

http://www.capital.ro/blidar-si-a-propus-sa-cucereasca-europa-cu-troleibuzul-de-arad.html
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11196
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 14:39

Apropo de troleibuze azi am vazut o postare pe Facebook cum ca Brasovul scoate troleibuzele si o va face destul de repede, daca o fi adevarat vom vedea aviz pasionatilor de troleibuze. Daca le scoate asta inseamna ca va trebui sa cumpere ceva autobuze noi sau sh.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 10 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 38 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: