|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48daniel_c laurentzu Caspar aris86 NicuS gvd AndreiCFRbv Cipri Andrei Neculai DAS 2011 cristi ar sorinache96 TER200 razvan - trenuri bobi IonutCFR2009 Rarau neluadi Ciprian Vale_ntin DUAL didinul Vale Vitosa alex.barac.5 kristi kkk Amiralul 92Dragos ldh80 cristy79 dan tm ets2oltromânia Katalyn AeroX cardinal alliens riciu mielutu zburator Nesebar alex.alexus.tm TVlad LanceR Adirmvl Adrian78 Luna Warrington Dr2005 marius664 ciprian71 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 00:06 | |
| - Dr2005 a scris:
- Da, e normal ca operatorul să despăgubească pentru întârzierile ce i se datorează. Dar nu pentru că ninge, pentru CFR S.A. nu e în stare să repare linia sau pentru că a crăpat locomotiva Unicomului în drum. Trebuie făcut exact ca la avioane.
Eu stau in Manastur, in Cluj. Cand merg la gara iau tramvaiul de la Minerva. Daca se defecteza caruta sau e un accident pe Plopilor si, desi am plecat in timp util de acasa, ajung in ultimul moment la gara dar nu apuc sa imi iau bilet CFR-ul ma taxeaza la tarif de tren. Nu e de vina CFR Calatori pentru traficul din oras. Corect, nu? Dar atunci cu ce sint eu de vina ca UTZ, CFR Infrastructura, bla bla bla? Daca pierd avionul? Daca ajung prea tarziu la un interviu? Cum dracu ii poti face responsabili daca nu punandu-i sa plateasca paguba? Nu, CFR Calatori sa ma despagubeasca pe mine pentru intarziere si apoi tot CFR Calatori sa recupereze paguba de la vinovat. Nu ma intereseaza cine e vinovatul, nu e traba mea. Pentru ca de ridicatul din umeri al firmelor si autoritatilor, Doctore, sint satul. Si ca mine cred ca toti. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 00:25 | |
| Corect, trebuie despagubiri la toate mijloacele de transport daca intarzie, indiferent de motiv! Operatorii dupaia sa isi recupereze pagubele de la vinovati, iar in cazul in care zapada de vina sa se considere gestionarul/administratorul de infrastructura pentru ca nu a luat masuri de prevenire/dezapezire. Asa nu ar mai face porcarii nici transportatorii auto daca ar sti ca au de plata despagubiri. Apoi la tren tinand cont ca cea mai mare parte din veniturile operatorilor vin din subventii nu bilete ar trebui penalizat si la subventie nu doar sa dea despagubiri calatorilor daca trenul intarzie. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 00:31 | |
| - Dr2005 a scris:
- Da, e normal ca operatorul să despăgubească pentru întârzierile ce i se datorează. Dar nu pentru că ninge, pentru CFR S.A. nu e în stare să repare linia sau pentru că a crăpat locomotiva Unicomului în drum. Trebuie făcut exact ca la avioane.
Pai deocamdata CFR nu ofera niciun fel de despagubire, nici macar celor datorate din vina lor, asa ca ar fi bine sa fie cel putin ca la avion.Adica mancare si apa , racoritoare gratuite oferite proportional cu timpul de asteptare, 2 apeluri telefonice sau fax, cazare la hotel daca trenul este reprogramat urmatoare zi,s.a.Cand voi vedea aceste lucruri la vreun operator feroviar din Romania o sa fiu multumit, deocamdat aceste reguli se aplica doar pe aerian, oare asta nu este discriminare??? Adica daca CFR are derogare de la anumite reguli, de ce n-ar avea si TAROM, doar sunt pastorite de acelasi minister, nu? - Luna a scris:
- Corect, trebuie despagubiri la toate mijloacele de transport daca intarzie, indiferent de motiv! Operatorii dupaia sa isi recupereze pagubele de la vinovati, iar in cazul in care zapada de vina sa se considere gestionarul/administratorul de infrastructura pentru ca nu a luat masuri de prevenire/dezapezire..
N-ai cum sa ceri despagubiri de vremea rea, cu cine de judeci cu Sf Petru? Nici avioanele nu platesc pt asa ceva, sau pt greve ori alte cazuri de forta majora. In schimb, ca Unicomul ramane blocat cum a zis Dragos mai sus, atunci poti cere despagubiri de la firma respectiva, dar pt ninsoare mai rar sa gasesti vinovatul. Sau cand 3 maistri si-un lacatus refuza sa intre la lucru si nu semneaza ca vagonul e apt, ca ei sunt in greva spontana... |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 00:57 | |
| In caz de vreme rea te judeci cu gestionarul de infrastructura ca nu are/nu a folosit pluguri, phz, macaze incalzite, etc.
Cu aia 3 maistrii daca intra spontan in greva paguba se poate imputa sindicatelor. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 01:11 | |
| Sindicatele sunt aparate de legi, nu poti sa le dai in judecata, mai ales daca un Tribunal declara greva legala. Iar in caz de vreme rea, si mama plugului dc o scoti pe viscol nu face fata.Nu iau apararea cuiva, dar in caz de vreme extrema chiar nu poti cere despagubiri, nu se practica nici pe aerian, acolo chiar unde se platesc despagubiri. Ia priveste cu atentie filmul asta, a mai fost postat. Ce putea sa faca CFR ca sa se circule ,la cum facea catenara???
https://www.youtube.com/watch?v=UK0D8OF3_7c
PS Dc te plictiseste inceputul poti sari pe la min 5
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 09:44 | |
| - Adirmvl a scris:
- Dr2005 a scris:
Eu stau in Manastur, in Cluj. Cand merg la gara iau tramvaiul de la Minerva. Daca se defecteza caruta sau e un accident pe Plopilor si, desi am plecat in timp util de acasa, ajung in ultimul moment la gara dar nu apuc sa imi iau bilet CFR-ul ma taxeaza la tarif de tren. Nu e de vina CFR Calatori pentru traficul din oras. Corect, nu? Dar atunci cu ce sint eu de vina ca UTZ, CFR Infrastructura, bla bla bla? Daca pierd avionul? Daca ajung prea tarziu la un interviu? Cum dracu ii poti face responsabili daca nu punandu-i sa plateasca paguba?
Nu, CFR Calatori sa ma despagubeasca pe mine pentru intarziere si apoi tot CFR Calatori sa recupereze paguba de la vinovat. Nu ma intereseaza cine e vinovatul, nu e traba mea. Pentru ca de ridicatul din umeri al firmelor si autoritatilor, Doctore, sint satul. Si ca mine cred ca toti. Nu cred că pe undeva prin lumea asta te-ar depăgubi regia de transport local că ai pierdut examenul, de exemplu. - marius664 a scris:
- Pai deocamdata CFR nu ofera niciun fel de despagubire, nici macar celor datorate din vina lor, asa ca ar fi bine sa fie cel putin ca la avion.Adica mancare si apa , racoritoare gratuite oferite proportional cu timpul de asteptare, 2 apeluri telefonice sau fax, cazare la hotel daca trenul este reprogramat urmatoare zi,s.a.Cand voi vedea aceste lucruri la vreun operator feroviar din Romania o sa fiu multumit, deocamdat aceste reguli se aplica doar pe aerian, oare asta nu este discriminare??? Adica daca CFR are derogare de la anumite reguli, de ce n-ar avea si TAROM, doar sunt pastorite de acelasi minister, nu?
TAROM îţi dă aşa ceva... dar doar dacă întârzierea e din vina lor. Dacă se pune un avion BluAir de-a latu' pistei... nu-ţi mai dă TAROM nimic ) _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11402 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 10:00 | |
| - Luna a scris:
- In caz de vreme rea te judeci cu gestionarul de infrastructura ca nu are/nu a folosit pluguri, phz, macaze incalzite, etc.
Cu aia 3 maistrii daca intra spontan in greva paguba se poate imputa sindicatelor. asts cu plugurile,iarna. dar vara,cand se dilata sinele? |
| | | marius664
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 10:30 | |
| - Dr2005 a scris:
TAROM îţi dă aşa ceva... dar doar dacă întârzierea e din vina lor. Dacă se pune un avion BluAir de-a latu' pistei... nu-ţi mai dă TAROM nimic ) Pai exact asta spuneam si eu in mesajul citat de tine, la TAROM sau alt operator vedem despagubiri, la cei de pe feroviar de ce nu vedem? Macar pt alea datorate din vina lor, nu pt ceata, viscol, inundatii cum zicea cineva mai sus. Cand o sa vedem asta la noi? Parca se vroia o derogare pana in 2024, a fost ceruta si aprobata de UE? |
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 11:46 | |
| Pentru că regulamentul pentru feroviar e o porcărie. Dacă era ca la avioane, s-ar fi aplicat Derogări nu avem doar noi, au mai mulţi, inclusiv Cehia şi Germania. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12289 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 12:39 | |
| O situatie legata de accesarea fondurilor europene pentru infrastructura feroviara.
Din cate am inteles din cele postate de ceilalti colegi de forum, pentru acordarea de fonduri europene pentru infrastructura feroviara, UE impune multe reguli- sa existe autoritate de management, sa se faca studii de fezabilitate, etc!
Si aceste reguli UE nu le impune numai Romaniei, ci tuturor tarilor membre care doresc sa atraga fonduri europene pentru infrastructura feroviara.
Aici de ce nu se aplica urmatoarea solutie:
-Sa se infiinteze, in cadrul si in subordinea CFR-SA-Infrastructura, un serviciu sau un birou, care sa se ocupe strict cu tot ce inseamna studii de fezabilitate, care sa functioneze si ca autoritate de management pentru accesarea fondurilor europene pentru infrastructura feroviara, care sa intocmeasca toata documentatia tehnico-financiara, etc!
In acest fel, CFR-SA-Infrastructura nu ar mai trebui sa apeleze la tot felul de firme private pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, pentru consultanta, pentru managementul proiectelor, etc!
In acest fel, CFR-SA-Infrastructura ar reduce mult din cheltuieli, iar aceste proiecte cu finantare europeana ar putea fi implementate mai rapid!
Sau alta solutie: conducerea CFR-SA-infrastructura sa trimita un grup din aparatul TESA in Polonia, grup care sa studieze si sa se documenteze la fata locului cum a organizat ministerul transportului din Polonia si PKP accesarea de fonduri europene pentru infrastructura feroviara poloneza, sa vada cum sunt organizate acolo autoritatile de management, cum se fac acolo studiile de fezabilitate, etc, si apoi exact acceiasi organizare (ca in Polonia. Daca este nevoie sa fie copiata litera cu litera si tradusa in limba romana.) sa se faca si in Romania la ministerul transporturilor si la CFR-SA-Infrastructura! |
| | | marius664
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 13:14 | |
| - Dr2005 a scris:
- Pentru că regulamentul pentru feroviar e o porcărie. Dacă era ca la avioane, s-ar fi aplicat Derogări nu avem doar noi, au mai mulţi, inclusiv Cehia şi Germania.
O fi o porcarie, poate se va schimba la presiunea operatorilor feroviari cum s-a facut la presiunea companiilor aviatice, dar pe noi acest lucru nu prea ne priveste, la noi n-o sa vedem plata de despagubiri nici macar pt intarzieri cauzate din vina operatorului.Iar aici n-ar trebui o lege europeana ci doar o directiva interna a companiei, e o regula de bun simt sa dai o parte din bani cand se strica o locomotiva (sau sa oferi un voucher), in asa fel calatorul se simte respectat si va folosi si a doua oara trenul pt ca stie ca daca intarzie va fi recompensat nu doar prin scuze verbale(care de cele mai multe ori lipsesc si astea) |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 13:15 | |
| E o birocratie pentru fondurile astea de te doare capul, de aceea multi renunta. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 13:57 | |
| - ldh80 a scris:
- -Sa se infiinteze, in cadrul si in subordinea CFR-SA-Infrastructura, un serviciu sau un birou, care sa se ocupe strict cu tot ce inseamna studii de fezabilitate, care sa functioneze si ca autoritate de management pentru accesarea fondurilor europene pentru infrastructura feroviara, care sa intocmeasca toata documentatia tehnico-financiara, etc!
Ar fi conflict de interese. AM-ul trebuie să fie independent de beneficiari. - Citat :
- In acest fel, CFR-SA-Infrastructura nu ar mai trebui sa apeleze la tot felul de firme private pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, pentru consultanta, pentru managementul proiectelor, etc!
Alt conflict de interese, nu ai voie să fii şi beneficiar şi consultant în acelaş timp, pentru că există riscul să treci cu vederea anumite probleme. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12289 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 14:07 | |
| Atunci sa va intreb altfel:
-Ministerul transporturilor ar aveea dreptul (conform normelor UE) sa infiinteze in subordinea sa o autoritate de management pentru întocmirea proiectelor si atragerea de fonduri europene pentru infrastructura feroviara ?
-CFR-SA-infrastructura ar aveea dreptul (conform normelor UE) sa-si intocmeasca singura studiile de fezabilitate pentru proiecte cu finantare europeana privind indrastructura feroviara ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Iun 2017, 17:12 | |
| - Adirmvl a scris:
- Dr2005 a scris:
Eu stau in Manastur, in Cluj. Cand merg la gara iau tramvaiul de la Minerva. Daca se defecteza caruta sau e un accident pe Plopilor si, desi am plecat in timp util de acasa, ajung in ultimul moment la gara dar nu apuc sa imi iau bilet CFR-ul ma taxeaza la tarif de tren. Nu e de vina CFR Calatori pentru traficul din oras. Corect, nu? Dar atunci cu ce sint eu de vina ca UTZ, CFR Infrastructura, bla bla bla? Daca pierd avionul? Daca ajung prea tarziu la un interviu? Cum dracu ii poti face responsabili daca nu punandu-i sa plateasca paguba?
Nu, CFR Calatori sa ma despagubeasca pe mine pentru intarziere si apoi tot CFR Calatori sa recupereze paguba de la vinovat. Nu ma intereseaza cine e vinovatul, nu e traba mea. Pentru ca de ridicatul din umeri al firmelor si autoritatilor, Doctore, sint satul. Si ca mine cred ca toti. Nu, nu trebuie, cand ai apelat la un anumit mijloc de transport ai acceptat sa mergi cu el asa cum e mai ales ca la noi se stiu defectele. Asta mai lipseste acum sa se dea bani inapoi la orice Gigel ca a intarziat el 15 minute. Nu-ti convine, nu mergi, nu te obliga nimeni sa apelezi la tren, ai destule alte variante. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |