|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 2:26 pm | |
| @AeroX, advarul doare si de multe ori pe cei cu plete doar ca nu e cum viseaza unu si altu iar eu nu am fost pe aici pana azi dimineata la 4 cand am venit acasa dar si eu te sustin si consider ca spun adevarul pe fata si ii doare rau pe unii. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 2:57 pm | |
| - Kapпaтй a scris:
Este o masura rea pentru ca aceasta gratuitate inseamna bani de la guvern, acesti bani se strang din taxele platite de cei ce inca mai muncesc in tara asta si nu ard gazul de pomana cum de fapt multi stau acasa si primesc bani de la stat, toate aceste pomeni ne costa pe noi ca tara ca nu investim in infrastructura pentru ca nu mai sunt bani si de investitii ca se duc pe pomeni. Si nu, nu trebuie extinsa ci trebuie retrasa cat mai repede, acorda gratuitate intre casa si scoala, atat, de ce sa plateasca statul ca Ionica se plimba la mare si la munte? Sustii invatamanutul daca acorzi facilitati sa mergi la scoala nu ca ii platesti plimbarile. Plimbarile se platesc, asa e logic. Asa e, inseamna bani de la stat, insa banii merg la transportul feroviar, domeniu ce oricum ar necesita si necesita sustinerea statului pentru a exista. Nu pot exista trenuri fara subventii din pacate, astea sunt conditiile. Sincer eu zic ca mai bine ca statul a zis sa calatoreasca studentii de banii ce ii da decat sa fi dat bani direct si o parte din ei sa se si evapore, macar asa beneficiaza unii cetateni de rand de banii dati. Masura e o subventie incrucisata sa zic, asa sustii si studentii un pic dar mai ales sustii transportul feroviar de persoane. Uite cate linii s-au inchis in Romania, crezi ca s-ar mai fi inchis daca transportul era gratuit dar cu biletele decontate? Ma cam indoiesc. Vad cel mai bun exemplu chiar cel pe care calatoream eu des: M214. Da, trebuie investit in infrastructura, dar de ce e gresit sa ceri celor care beneficiaza de infrastructura aia in schimb sa transporte gratuit niste calatori? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 3:00 pm | |
| Ăsta e un bug al forumului, încep utilizatorii excluşi să posteze înainte să li se termine suspendarea? _________________ :TTT:
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 3:03 pm | |
| Probabil nu te mai asculta nimeni, ce sa zic..........ghinion cum zice cineva drag tie. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 3:42 pm | |
| - AeroX a scris:
1. Pe mamaia aia de 75 de ani o inteleg ca nu poate sa citeasca pe bilet, dar pe ala de 19 ani care incurca vagonul si ma scoala de pe loc, nu stiu ce sa mai zic.
2. Multi dintre ei o evalueaza lasand mizerie prin trenuri, distrugand si facand galagie.
3. CFR Calatori nu e pregatit pentru asa ceva si n-o sa scoale vagoanele care stau la gard asa pocnind din degete. Deocamdata clar nu sunt pregatiti pentru ce va fi la vara.
4. Ieri pe 1792 sefii de tren din AM-urile de Campulung si Curtea de Arges faceau competitie care din ei a scris si taiat mai multe bilete (nefiind case). Nasul de la Curtea de Arges cedase la un moment dat, n-a mai dat niciun bilet (nici nu mai ramasese unde sa dea) si a terminat spunand: "n-am scris nici la scoala cat am scris azi". Pentru personalul CFR e un calvar. Ei se chinuie enorm, iar unii de aici par sa n-aiba idee de prea multe lucruri. O iau direct de buna: "pffoaaai merg studentii gratis; sa vezi ce cresc incasarile la CFR; nu va mai preocupati! totul va fi bine!" Cel mai rau mi-a produs greata un cont fantoma pe Facebook care cere si calatoria studentilor la clasa 1, chiar si cuseta. Deci unii n-au limite. Cum sa nu te ia cu ameteli si sa explodezi de nervi cand vezi ce le place unora sa apuce si cu 3 maini, dar nici macar o mana nu e buna de produs un rezultat pentru societate. 1. Partial de acord, dar nici pe mamaia aia sa nu o mai aud ca cica batranii stiu multe. Ambele persoane insa ar trebui sa stie si sa numere si sa citeasca un bilet. De asta e de vina insa lipsa de educatie si interes. Chiar ma gandeam candva sa scriu un ghid al calatoriilor cu trenul. 2. Pentru astia singura solutie este amenzi, sa vina tf-ul fest si sa nu ierte, sa urce in civil de la gari mici sa stea in apropiere 1-2 minute si dupaia sa scoata legitimatiile si chitantierul. 3. De aici trag concluzia ca e clar ca pana acum a cam dus lipsa de calatori cfr-ul. Ca nu e pregatit e un lucru rau, dar ar avea timp sa faca ceva pregatiri pana la vara, asta insa depinde de conducere cat de bine se mobilizeaza. 4. Aici e iar o problema ce tine de operator, trebuie trecut odata la bilete digitale si gasit solutii gen bilete online sau automate, nu e normal sa scrie controlorul atat de mult in tren. O solutie ieftina pe termen scurt este cea cu biletele pre-tiparite pe distante cum sunt la alti operatori. Cu cresterea nr de calatori si implicit a incasarilor la cfr chiar tu ai confirmat prin cuvintele tale. |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 3:51 pm | |
| Există bilete pretipărite, dar doar pentru preţ întreg. Bine, ţinând cont că vreo 90% din cei din tren mergeau la Bucureşti, naşul nu trebuia să se uite tot timpul pe tabelul de preţuri şi distanţe. Durează cam 30 secunde scrierea unui bilet pentru student, dacă acesta pune la dispoziţie toate actele necesare. În plus, trenul e tras la peron şi deschis publicului cu ceva timp înaintea plecării, aşa că se pot emite biletele începând de atunci. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 3:54 pm | |
| Si pentru ca tot e gratis trenul iar studentilor le ramân mai multi bani decât inainte, universitatile au anuntat deja cresterea taxelor de scolarizare anuale intre 15 si 25 % ... deja incepe sa devina o afacere toata treaba asta... |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 4:07 pm | |
| Industria verticală Vedeţi câţi au de câştigat de pe urma faptului că statul cheltuie 100 milioane lei? _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 4:14 pm | |
| Și câti au de pierdut ca dubari sigur au pierdut ceva de la 1 februarie mare mirare pe rutele concurente cu trenul sa nu fi băgat preturi reduse pentru studenți ca sa nu rămână fără clienți. Știu ca văzusem în asa-zisa autogara Amic/Milenium de lângă gara Târgoviște pentru pensionari spre București cu taloane călătorie gratuita doar la anumite curse iar pentru studenți tarif special mai redus tot la anumite curse. Adică dacă ești student sau pensionar și vi la cursa de 15:30 iar cele speciale sunt la 15 și la 17 plătești normal. Totuși e bine și asa decât deloc însă de când cu oferta tarif-Regio la IR-urile de pe Târgoviște și mai nou cu gratuitatea studenților nu știu câți mai merg cu autocarul deși statile de plecare sosire sunt aceleași Gara Târgoviște iar în Capitală Gară de Nord și Autogara IDM de lângă Basarab. |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4301 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 4:37 pm | |
| A trebuit să vizitez niște locații în interes de serviciu și astfel, vineri, sâmbătă și duminică am făcut deplasările cu trenul. Câteva observații pe tema călătoriei:
1. S-a spart clar țeava cu studenți. Trenuri care de obicei erau ocupate 40-50% acum erau 80-90%. 2. Duminică am mers cu 3 trenuri, grad de ocupare 100%. 3. Cu cât e mai plin trenul, cu atât sunt șanse mai mari să nu-l vezi pe naș. Duminică cel puțin, am mers cu 2 trenuri CFR și unul TFC și nu l-am văzut deloc pe naș. Menționez că la TFC erau 2 vagoane și am mers vreo 40 de minute cu trenul. Dar era atâta hărmălaie că îi înțeleg pe nași de ce nu au venit. 4. Este nevoie de căști sau dopuri de urechi pentru a călători cu trenul. Altfel ajungi obosit la destinație și/sau tracasat. 5. Posibil ca parcul de vagoane să sufere și mai multe stricăciuni ca urmare a creșterii numărului de călători. Deja am văzut vreo 3 cazuri în care tinerii stricau scaunul/măsuța.
Peste 2 săptămâni mai trebuie să mă plimb vreo 4 zile. O să revin cu impresii, dacă observ ceva notabil. |
| | | Luna
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 5:26 pm | |
| @apmatei 1. Bun, deci in sfarsit incep sa aiba trenurile calatori din nou. 2. Aici nu mai e chiar asa bine, ar trebui operatorii sa suplimenteze acele trenuri. 3. Pai acum nu mai au nici motiv sa mearga cu nasul studentii, ce sa ii faci. Dealtfel asta ar cam trebui sa fie singurul motiv pentru care unii nasi nu sunt de acord cu masura. Greu sa le mai iese si lor de o bere de la studenti ce nu au bani de bilete. 4. De alea oricum era nevoie deseori si pana acum ca sa poti auzi muzica ta preferata, nu a celorlalti si nu ,,glasul rotilor de tren”. 5. Asta e cam inevitabil, un tren cu cat e mai circulat cu atat creste sansa sa fie mizerie sau stricaciuni. Singura solutie este camere de supraveghere, politie tf si amenzi. Multumim de parerile de pe teren! Daca imi permite timpul voi merge si eu la o plimbare in zona mea zilele urmatoare pentru a vedea situatia. - Katalyn a scris:
- Și câti au de pierdut ca dubari sigur au pierdut ceva de la 1 februarie mare mirare pe rutele concurente cu trenul sa nu fi băgat preturi reduse pentru studenți ca sa nu rămână fără clienți. Știu ca văzusem în asa-zisa autogara Amic/Milenium de lângă gara Târgoviște pentru pensionari spre București cu taloane călătorie gratuita doar la anumite curse iar pentru studenți tarif special mai redus tot la anumite curse. Adică dacă ești student sau pensionar și vi la cursa de 15:30 iar cele speciale sunt la 15 și la 17 plătești normal. Totuși e bine și asa decât deloc însă de când cu oferta tarif-Regio la IR-urile de pe Târgoviște și mai nou cu gratuitatea studenților nu știu câți mai merg cu autocarul deși statile de plecare sosire sunt aceleași Gara Târgoviște iar în Capitală Gară de Nord și Autogara IDM de lângă Basarab.
Doar cei implicati in transportul auto au pierdut. Nu e un lucru rau asta, transportul auto sa se practice unde nu e tren, unde este tren e bine cum e acum. Asta si ziceam de ceva timp, ca prin masura asta printre altele se va reduce transportul auto. Si merita la cat si-au batut joc de calatori transportatorii rutieri dealungul timpului + lipsa sigurantei. Autocarul/microbuzul nu sti niciodata daca sigur circula sau nu, daca nu pleaca cumva mai devreme, daca nu face doar jumate de cursa ca nu are chef soferul, etc. la trenu nu se intampla asa ceva, decat poate la scara mult redusa. Personal am calatorit infinit mai mult cu trenul decat cu transportul rutier dar nu am patit niciodata chiar asa, am avut intarzieri si de ore bune, am stat prin gari dupa trenuri intarziate, dar nu sa nu mai vina deloc trenu fara explicatii, sa plece mai devreme sau sa se opreasca ca nu are chef sa mearga mai departe. Chiar ma gandeam ca sunt 2 categorii de oameni doar ce nu sunt de acord cu masura asta: cei implicati in transportul auto si cei carora le e ciuda ca nu sunt studenti si ar vrea si ei. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 5:53 pm | |
| Existau soluții ca aceste lucruri sa se desfășoare în condiții normale dar statul prin trandafirul ofilit nu a ținut cont de nimic au dat legea fără sa consulte cu operatori feroviari în cazul de fata cel mai afectat fiind operatorul de stat. Băi proștilor uite ce vrem sa facem aveți posibilitatea sa faceți față unui număr mai mare de călători, aveți materiale rulant pentru vineri și duminica ? Ei au dat legea și atât.
Sa suplimenteze cumva la Curtea de Argeș și Câmpulung sa mai scrie din bilete și IDM-ul nu sa facă toată treaba nasul în tren. Ar trebui sa facă o situație sa știe duminica la trenul x se vând de la stația Curtea de Argeș la București în jur de 50 bilete de studenți pai dacă e asa sa aibă deja pregătite 30 sa pună doar seria legitimației studentului sau ce dracu pune pe biletul de mână eliberat în tren. Cât costă sa doteze câteva gări cu tablete după modelul celor de la TFC și Regiotrans ? Desigur trebuie licitație pentru orice dar nici masuri nu se iau.
Referitor la nebunia de la vara chiar va fi o problema asta, știți cu toții ca sezonierele în ultimii ani s-au descurcat cum au putut cu vagoane limita în condițiile în care studenți plăteau 50%. Acum vor merge la mare mai des și vor merge și studenți mai săraci care nu își permiteau acum cu gratuitatea și cel mai sărac student poate merge la mare cat credeți că, costă o zi pe plaja dacă vine dimineata și pleacă seara ? E 3-4-5 lei o bere la draft, 5 lei o clatita, 9 lei o ciorba, dă-o naibii de treaba nici nu vreau sa ma gândesc ce va fi la vara spre litoral.
Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Lun Feb 27, 2017 6:13 pm, editata de 1 ori |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 5:56 pm | |
| Din lipsa de material rulant la nevoie se va recurge si la calatoria pe acoperisul vagoanelor, ca-n India. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 6:06 pm | |
| - alliens a scris:
- kristi kkk a scris:
- Am fost în week-endul ăsta la Tg. Mures. De obicei foloseam trenul. Era mai ieftin decât cu mașina chiar și la cusetă. Da' făceam 12 ore de la Alexandria la Mures. Acum am folisit mașina. Pret benzină=300 lei dus întors. La tren cu toate reducerile de fidelitate era în jur de 230 lei la cușetă. Aseară am plecat din Mureș la 18.45, la 21.20 eram la Mc Donald's în Brașov de la ieșire, am plecat la 22.00 iar la 1.00 parcam în faţa blocului. Trebuie să ai mult timp, nervi și pasiune ca să mai mergi cu trenul. Plus faptul că în masină pot să fumez când am chef. Waze-ul să trăiască, dă alerte bune de radar!
ai reusit performantele astea pentru ca la noi nu se aplica legislatia rutiera....ca altfel, respectand legea, nu prea aveai cum....si in conditiile astea coparatia cu trenul, care nu poate circula fara sa resepcta viteza impusa, nu isi are rostul...ar fi relevanta o comparatie intre un drum cu masina respectand toate limitele de viteza si unul cu trenul conform Via Michelin, pentur Targu Mures - Vrasov estimarea e 3h30 circuland legal....nu mai zic Brasov - Alexandria...din pacate asemenea "soferi" ii pun in pericol si pe ceilalati participanti la trafic , in ulte accidenta victimele avan singura vina ca- sau nimerit inc alea unuia pentur care nu conteaza regulile Auzi boss? Ce trebuie să fac eu ca și contribuabil al statului din 2 joburi, chirii, PFA + contract de colaborare ca si statistician de baschet LNBF dacă tara asta de kkt nu-mi oferă o infrastructură demnă de secolul XXI? Nu tu autostrăzi, nu cale ferată decentă de minim 100 km/h constant! Nu-mi permit luxul de a dormi în trafic, ieri dimineaţă la 8 eram la muncă. Nu fac exces pe autostrăzi, merg regulamentar acolo, am fost acum 1 lună în Germania și nu am profitat de lipsa limitei de viteză. De asemenea, nu ies din coloană doar de dragu' de a fi vitezomanu' Gică, am peste 1500000 de km la volan, singurul accident a fost cu o cărută nesemnalizată noaptea, am avut doar 2 luni permisul suspendat în aproape 20 de ani iar situatia de sâmbătă seara a fost datorată faptului că drumul era neașteptat de gol. Insă, precum corpul uman, îmi creez antiviruși împotriva microbilor din sistem, eludez hibele infrastructurii si a legislaţiei rutiere atât cât pot. Vreau să mă pot deplasa regulamentar și în conditii bune măcar ca în Ungaria. Nu vreau ca banii statului să se ducă în pomeni sau în proliferarea parazitilor sociali, în mărirea lefurilor unor bugetari neperformanţi(și eu sunt) sau a angajaţilor din companii de stat neperformante gen CFR C, Poștă sau Termoelectrica. Vreau să mă pot deplasa corect și să am oarecare siguranţă că ajung unde trebuie și la timp. Vreau autostrăzi, căi ferate de viteză. Cum ar trebui să procedez? Să mă las înghiţit de o ţară care te face legumă sau să încerc să mă descurc? |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4750 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Lun Feb 27, 2017 6:31 pm | |
| kristi kkk, cam trebuie sa te descurci.Iti inteleg dilema si scarba.Sunt in aceeasi galeata ca si tine.Si eu ca PFA am aceeasi pretentie de la acest stat roman.Tot ce vad nefacut in tara asta se traduce prin risipa banului meu.Degeaba am grija sa fac cate o vizita pe la ANAF, daca vad darnicia PSD ului.Tot ce se face in tara asta, se face cu costuri inzecite.Eu unul ma multumesc cu ce am si sa sper ca statul nu ma va jupui si mai rau. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |