Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
apmatei
AndreiCFRbv
IonutCFR2009
kristi kkk
Sabik
cristi ar
mtk
laurentzu
Rarau
bubu
alex.alexus.tm
bobi
Capsuneanu
92Dragos
George CFR
alliens
AeroX
laur 133
riciu
Luna
Daniel Trifu
ets2oltromânia
TVlad
Tony-PH
marius664
marius_catalin84
cardinal
alex.barac.5
COSTACHE MIHAIL
aris86
neluadi
Vitosa
NicuS
DAS 2011
@ndrey
mielutu zburator
IonutChircu
cristy79
razvan - trenuri
Katalyn
LanceR
Adirmvl
Dr2005
Warrington
Nesebar
Adrian78
ciprian71
dan tm
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 50 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 03:27

Si totusi numarul studentilor in vremea aia era mai mare. Sa fie de vina declinul demografic? Sau si-a dat seama tineretul ca si fara facultate poti avea salarii bune? Sa se fi orientat lumea catre munca in strainatate in loc de facultati?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 08:04

Multi tineri nu mai dau 2 bani nici pe liceu dar pe facultate, asta e trist pentru ca avem oameni care abandoneaza inca de la scoala generala sau oameni care ajung in facultate dar nu stiu sa scrie. Fara o educatie ajungi sa mergi cu un tren de exemplu si desi scrie mare si arata ca acolo e un buton pe care apesi sa se deschida usa ei trag ca maimutele de usa aia in disperare, zici ca sunt coborati acum din copac.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 08:54

Luna a scris:
Oferta la rynair luna asta si in luna martie aproape toate zborurile costa 5 euro, inclusiv la Bucuresti. Mai convenabil decat masina, trenul, autocarul. Cat timp nu ai bagaje sau nu esti student desigur. In afara tarii nu mai zic, la 5 euro e clar cea mai buna oferta.
Cei care au venit ieri de la Bergamo cu Ryanair au fost foarte fericiţi, au ajuns de fapt la... Constanţa. Foarte convenabil, nu? E drept, Ryan i-a urcat într-un autobuz şi i-a dus la Otopeni. Chestii din astea se întâmplă des, dar nu sunt mediatizate. În schimb, dacă un tren întârzie 30 de minute, imediat sar vulturii de la ProTv pe el.

Luna a scris:
Si totusi numarul studentilor in vremea aia era mai mare. Sa fie de vina declinul demografic? Sau si-a dat seama tineretul ca si fara facultate poti avea salarii bune? Sa se fi orientat lumea catre munca in strainatate in loc de facultati?
Declinul demografic, lenea... Atunci dacă nu te duceai la facultate, după liceu riscai să primeşti repartiţie cine ştie prin ce sat de la mama cucului. După facultate aveai şanse mai mari să prinzi o fabrică mai apropiată de oraşul tău sau măcar într-un oraş mare. După repartiţie îţi dădea întreprinderea şi casă şi trebuia urgent să faci copii, că altfel erai impozitat suplimentar.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 09:02

Dr2005 a scris:
Luna a scris:
Oferta la rynair luna asta si in luna martie aproape toate zborurile costa 5 euro, inclusiv la Bucuresti. Mai convenabil decat masina, trenul, autocarul. Cat timp nu ai bagaje sau nu esti student desigur. In afara tarii nu mai zic, la 5 euro e clar cea mai buna oferta.
Cei care au venit ieri de la Bergamo cu Ryanair au fost foarte fericiţi, au ajuns de fapt la... Constanţa. Foarte convenabil, nu? E drept, Ryan i-a urcat într-un autobuz şi i-a dus la Otopeni. Chestii din astea se întâmplă des, dar nu sunt mediatizate. În schimb, dacă un tren întârzie 30 de minute, imediat sar vulturii de la ProTv pe el.

NU se intampla des deloc, a fost vreme nefavorabila si nu s-a putut face aterizarea in conditii de siguranta, asa ceva se poate intampla la orice companie nu doar la Ryan dar iar iti place sa vorbesti asa ca tu nu suporti companiile care ofera populatiei bilete ieftine, oftica si invidia ta fata de companiile low cost si alte firme private! Merge lumea ieftin si mori de ciuda!

V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11399
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 09:12

problema este ca in societatea actuala a ajuns sa fie promovat un fel de cult al lipsei de educatie
tinerii nu sunt indrumati sa invete,ba chiar li se inoculeaza ideea ca scoala e pentru fraieri
baietii ajung sus prin "combinatii",prin cantatul de manele sau prin marinimia babacilor,care le cumpara BMW si elicopter chiar daca n-au luat nici bac-ul,lucru care ,multa vreme,era ceva de mare rusine,aproape inacceptabil
fetele invata de mici ca,realizarea in viata se face mai mult dand din dos,scopul final fiind inhatarea unui baietas cu bani
priviti cine sunt "vedetele" vremurilor actuale si ascultati muzica si guristii la moda
eu nu cred ca gratuitatea va creste numarul de oameni cu carte

Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 09:15

O sa ajungem oare ca cei care merg fratis sa nu stie in ce tren sa urce sau in ce gara sa coboare?
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 09:46

dan tm a scris:
O sa ajungem oare ca cei care merg fratis sa nu stie in ce tren sa urce sau in ce gara sa coboare?
Vorba cantecului... Loredana - Ridicama la cer... trenule!
Asa o sa auzim de la acesti tineri strigand in gara.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4749
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 10:16

Nu, problema se pune altfel.Este adevarat ca se promoveaza la greu mediocritatea iar tinerii sunt vulnerabili la acest fenomen.Canalele se cunosc: scoala, tv si in cele din urma parintii.
Direct responsabili sunt autoritatile de stat, aparatul de stat cum imi place mie sa spun.Infrastructura a fost mama vitrega la toate guvernele si si-au pus umarul la distrugerea valorilor.Fara scoala, mai grav fara acces la scoala simt un rau intentionat.S-au inchis scoli din sate mutandu-i pe elevi la alte scoli, la distante mari ca iei sa se descurce pe cont propiu daca vor sa invete ca apoi cu o picatura intr-un ocean sa scoata ochii tot iei cu acele microbuze scolare.Am un var (45 ani) in jud. Olt com. Zlatarei care este de toate: sofer microbuz,fochist, tamplar,electrician pe un salariu de 600 lei net part-time.El e agricultor si de acolo castiga si intretine familia, insa pentru o vechime pe cartea de munca merita sacrificiul.Scoala nu are buget pentru un angajat permanent pe un salariu din care sa traiesti decent.Pe de alta parte TV pune umarul la distrugerea valorilor si manipuleaza mase de oameni.S-a ajuns ca un post de televiziune sa functioneze cu patron fugar.Se intreaba oare cineva daca statul are grija sa stie unde se afla acel individ care incaseaza zilnic bani din TV si din multe alte compani de ex. TEAMNET SRL,o cladire de birouri cu 13 et si cu sute de birouri pline.Angajatii aceia produc, sunt platiti, profitul ala se duce intr-un cont de unde are acces banuiesc si patronul.De la parinti ce sa mai invete, vad cu ochii lor cum se descurca din greu daca muncesc cinstit.Vad cum parintii lor fac eforturi daca e sa le cumpere o bicicleta, imbracaminte sau hrana mai buna.Vad asata din munca cinstita si asta nu e bine.
Dar sunt si copii de exceptie care invata pentru a putea iesii din aceasta incrancenare.Vor sa lucreze in strainatate, unde daca faci plusvaloare societatii, esti remunerat pe masura.Cadrele medicale sunt un exemplu.Cei fara carte ajung sa traiasca prost in tara sau sa munceasca in strainatate ca muncitori necalificati.Sansa noastra este ca natalitatea este scazuta in vest si ca sunt meserii ce nu pot fi acoperite cu cei de acolo.Tinerii avand acces la invatamant, au pregatirea adecvata si implicit nu vor sa ajunga capsunari sau constructori.De asta are grija invatamantul romanesc sa produca.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 12:17

Dr2005 vorbește să nu adoarmă. Tu ști câți au vrut să facă o facultate și nu au avut sprijin deloc ? Tu ști câți tineri au vrut să continue cu școala și din cauza lipsei materialului au abandonat ? Vorbești tu care ai avut noroc și ai trăit în puf mai bine vezi de treababta și vorbești peste câțiva ani când o să fi realizat nu acum la început de drum. România nu-ți oferă prea multe nici cu școala dar mai ales fără școală.

În orașul în care sunt frații mei in UK sunt 4.000 de hunedoreni proști sau deștepți cu carte sau fără carte au plecat pentru o viață mai bună. În România cu puțin noroc poți câștiga maxim 1.500 lei în mână vorbesc de cei fără prea multă școală ( liceu + bac + permis ) în UK unul din frați a luat 100Ł pe zi pe șantier ( 510 lei ) sau cel mai mic salariu e 7,2Ł pe ora păi după ce plătești chiria, utilitățile, mâncarea, zeama la mașină, asigurarea tot poți să pui ceva deoparte. Dacă muncești pe minim 1.200Ł pe lună îți rămân 700Ł curați ( 3.500 lei ) în România nu-ți rămâne nimic te chinui de la o lună la alta. Am vecine care au terminat medicina 6 ani + 2 doctorat și au și plecat afară. Că spunea Karpaty de vânzători la Cora așa este am colegii de clasă din generală de 9 și 10 au făcut liceu și facultate ce credeți că lucrează ? Lucrători la supermarketuri pe maxim 1.500 și bonuri cât despre facultate odată începută o și termini tot ce îți trebuie e bani pe parcursul anilor de studiu.

În UK că șofer de tir câștigi 1.000Ł pe săptămână program de la 21 la 6, că muncitor necalificat pe șantier îți intră 400Ł pe săptămână zici că de ce pleacă lumea afară de bine ce e in țară în niciun caz.

Auzi la el trădători de țară, se vede că trăiești în epoca de lemn toți care pleacă afară de întorc acasă pentru că nicăieri nu e mai frumos că acasă. Nu se duce nimeni să rămână acolo, muncesc fac bani și se întorc acasă să facă ceva ce in Romania nu ar face intr-o viața.

Eu daca acum aș avea 18 ani as da de permis și după ce as termina liceul direct glonț în afară o facultate te ține pe loc și îți mănâncă 4-5 ani din viața plus că te păgubește de câteva zeci de milioane.

Dr2005 încearcă să vezi realitatea nu te mai lăsa îndoctrinat și să îți iasă din cap chestia cu trădători de țară că nu rămâne nimeni afară toți se întorc după câțiva ani.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 12:20

dan tm a scris:
Cate personaje de genu am intalnit care nu stiau sa mearga cu trenul, si nu, majoritatea nu beneficiau de nici o gratuitate, dar habar nu aveau de gari, cum se iau bilete, care e trenul catre o anume directie, etc.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 12:31

Eu am vecin fotbalist in Liga a 2-a a jucat omul și în Liga 1-a părinți ai avut mașina din toate timpurile peste tot s-au dus cu mașina la 18 ani și-a luat permisul și și-a luat Golf5 a făcut 20 ani și nu a mers odată cu trenul deși văzuse aproape toată Europa. Noroc că a trebuit să de-a niște probe pe la Sportul Studențesc așa a ajuns și el să meargă cu trenul prima dată la 21 ani. Fratele lui la fel nu a mers cu trenul până la 20 ani. Până acum nu am primit nicio reclamație de la ei despre trenurile din România doar că se mișcă greu casierele din Gara de Nord în zilele de vineri a stat odată la coadă pentru 18:00 IR 1643 care îl lăsa la Vest aproape de casă atât de lung a fost rândul la casa de bilete că a pierdut și 1741 și a venit cu 1553 la 18:55. Acum își ia bilete numai de la ATM-uri.

Alt fotbalist din Ploiești la Suceava i-am spus să ia Card Tren Plus și l-a luat, omul are Seria 5 dar e mai ok cu trenul sta pe laptop sau pe telefon decât să conducă singur plus bani la zeamă de unul singur. În Liga a 2-a salariile la fotbaliști sunt de 3.000-3.500 lei.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 13:08

Luna a scris:
dan tm a scris:
Cate personaje de genu am intalnit care nu stiau sa mearga cu trenul, si nu, majoritatea nu beneficiau de nici o gratuitate, dar habar nu aveau de gari, cum se iau bilete, care e trenul catre o anume directie, etc.

Destul de corect. Eu am vazut pe 1921/1922 la maimute proaste de mi s-a luat. Si da, si tineri si batrani deopotriva. E o realitate trista ca multi din calatorii de baza sunt straini de orice si fac doar binging cu telefonul pe net/Facebook sau dorm de nu stiu de ei. Sau pe 1931/1932 si acum imi rasuna in urechi injuraturile unuia ca nu stia noaptea pe unde opreste trenul (intarziat fiind) si nu mai nimerea Teiusul, trezise tot trenul pe la 3-4 dimineata. Sau mai sunt unii oligofreni pe care daca incerci sa-i informezi se uita la tine ca la un alien (de unde stie asta!? cum de nu e la fel de prost si neinformat ca mine!?), nu au siguranta daca nu le raspunde cineva mai oficial, desi de multe ori nasul stie mai putine sau deloc, la fel si prin gari la casele de bilete.

Katalyn a scris:
Auzi la el trădători de țară, se vede că trăiești în epoca de lemn toți care pleacă afară de întorc acasă pentru că nicăieri nu e mai frumos că acasă. Nu se duce nimeni să rămână acolo, muncesc fac bani și se întorc acasă să facă ceva ce in Romania nu ar face intr-o viața.

Dr2005 va ramane student in suflet si in salariu permanent si un patriotard (fals patriot) inegalabil. Treaba lui. Sa astepte mereu de la stat sa-i dea.
Si eu m-as fi exportat chiar si la kilogram / pe bucati acc  in afara, insa lucrand in IT (programator), cat de cat mai e un viitor la noi in tara in acest domeniu. Mi-as permite si eu masinuta mai rasarita, insa am o repulsie prea grea formata in timp fata de lumea auto (trafic de cacao in oras, prea multi soferi analfabeti, mitocani si inapti, prea e sofer orice maimutoi), nici scoala de soferi n-am facut-o deocamdata neavand nevoie oricum de permis undeva. Am preferat trenul mai ales de cand incepusem facultatea si de atunci circul mai des. De aia am si card TrenPlus. Nu ma vad sofer nici in viitorul apropiat. Pur si simplu, din punctul meu de vedere, scap de niste costuri si alte batai de cap (prefer sa investesc in altceva), mai ales ca daca nu ma atrage condusul (ceea ce consider un factor foarte important), nu are rost sa-mi bat capul doar ca sa fiu in randul lumii din punctul asta de vedere. Plus ca ITist fiind automat imi place sa mai lucrez ceva pe tren, ori sa ma informez, sa citesc, sa socializez pe net, sa fac mai multe lucruri in acelasi timp. Ma descurc si fara masina personala. Solutii exista.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 13:20

Kapпaтй a scris:
Dr2005 a scris:
Luna a scris:

NU se intampla des deloc, a fost vreme nefavorabila si nu s-a putut face aterizarea in conditii de siguranta, asa ceva se poate intampla la orice companie nu doar la Ryan dar iar iti place sa vorbesti asa ca tu nu suporti companiile care ofera populatiei bilete ieftine, oftica si invidia ta fata de companiile low cost si alte firme private! Merge lumea ieftin si mori de ciuda!

Păi şi când au întârziat trenurile, nu a fost tot vreme nefavorabilă? De ce o deviere de câteva sute de km a unui avion e considerată normală (alţii mai ghinionişti au aterizat la Sofia, nu la Constanţa), în schimb o întârziere a unui tren, din aceleaşi motive, e considerată catastrofă naţională?

Katalyn a scris:
Dr2005 vorbește să nu adoarmă. Tu ști câți au vrut să facă o facultate și nu au avut sprijin deloc ? Tu ști câți tineri au vrut să continue cu școala și din cauza lipsei materialului au abandonat ? Vorbești tu care ai avut noroc și ai trăit în puf mai bine vezi de treababta și vorbești peste câțiva ani când o să fi realizat nu acum la început de drum. România nu-ți oferă prea multe nici cu școala dar mai ales fără școală.
Da, înţeleg că vrei neapărat să te blochez eu... azi n-am chef să îţi dau satisfacţie. Citeşte-mi mesajele din urmă şi ai să vezi de câte ori am expus problema lipsei resurselor financiare pentru continuarea studiilor.
Nu ştiu dacă am trăit în puf, că eu după bac m-am mulţumit cu un mp3 player (pe care l-am folosit 6 ani până m-a prins o ploaie şi mi l-a stricat), în vreme ce alţii ce alţii se alegeau cu BMW-uri. Am făcut o facultate la buget, am avut şi bursă vreo 2 ani, eu sunt mândru de studiile mele.
AeroX, citeşte-mi şi tu mesajele mai vechi, să vezi câtă carne am pompat în frigiderele CFR Călători, precum şi ale altor autorităţi publice (MFP, ARR, Primăria Generală, RATB etc.). RATB probabil are un dosar dedicat cu numele meu Smile) Diferenţa e că, lucrând unde lucrez, ştiu exact cine e responsabil pentru ce mă nemulţumeşte, nu mă apuc să înjur CFR Călători că Gigel stă cu ţurloaiele pe scaun sau că s-a furat semnalizarea la Săruleşti.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 13:44

Dr2005 a scris:
. RATB probabil are un dosar dedicat cu numele meu Smile) Diferenţa e că, lucrând unde lucrez, ştiu exact cine e responsabil pentru ce mă nemulţumeşte, nu mă apuc să înjur CFR Călători că Gigel stă cu ţurloaiele pe scaun sau că s-a furat semnalizarea la Săruleşti.

Pe vremuri nu lucrai in domeniu si erai calator, atunci simteai pe propria piele lipsurile si problemele cu care se confrunta lumea si in ziua de azi, dar acum ai ajuns unde ai ajuns si nu mai stii de unde ai plecat, esti cineva si pupi unde nu trebuie ca poate poate te baga si pe tine cineva in seama si avansezi in ceva functie mai mare. Lasa teatru si vrajelile de 2 bani, cu astea manipuleaza copilasii de 2 ani dar nu pe noi.

Katalyn

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitimeVin 10 Feb 2017, 14:00

@Aerox în IT se câștigă bine dar poate prinzi un job afară să câștigi și mai bine dar sa nu prinzi una din țările cu 3€ cea mai ieftină bere.

@Dr2005 tu te autosatisfaci in momentul când dai ban fără motiv cazul de acum 8 zile când am picat victimă nevinovată și fără drept de apel. Dacă eram singur mai ziceam dar uite câtă lume te vorbește și pe bună dreptate.

Data viitoare fi mai rapid și sancționează cum trebuie și pe cine trebuie că eu am fost singurul care am atras atenția de prima dată de porcăriile care le posta Militaru dar v-ati făcut toți că plouă și l-ați lăsat să-și facă de cap până a ajuns la limită. Caută în urmă să vezi postările mele când spuneam dar vorbeam de fapt cu pereți așa că scuteste-ma cu sancțiunile tale.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 33 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 33 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 50 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: