Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 15:41
Katalyn a scris:
Angajații TCE au mai cerut verificarea legalității contractului privind transformarea autobuzelor din funcționare diesel în funcționare cu gaz petrolier lichefiat
O, da, au găsit ei problema, autobuzele cu GPL. Normal că-i deranjează, ăla nu se poate fura şi transvaza în maşinile lor proprietate personală.
_________________ :TTT:
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 15:47
Si de autobuzele vechi de 40 ani nu mai zici nimic ? Jafuri de Ikarus care le uraste toata lumea inclusiv soferi de pe ele. Bine ca da luna viitoare drumul si la 102 scapa orasul de gioarse mai putin traseul 104 si cursele muncitoresti catre platforma industriala Teleajen. In 2016 este o rusine sa pui la dispozitie autobuz Ikarus numai Ploiestiul mai are aceste jafuri in Romania peste tot s-au miscat regiile si societatile de transport cu ceva nou sau sh de afara numai aici mergem cu malaxa varianta autobuz.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 17:28
Katalyn a scris:
Si de autobuzele vechi de 40 ani nu mai zici nimic ? Jafuri de Ikarus care le uraste toata lumea inclusiv soferi de pe ele.
Da, mari jafuri, mai bune astea din poză, nu?
Şi nici nu-s multe aşa, doar vreo 300 de bucăţi.
Între timp, ungurii circulă bine-mersi cu Ikarusurile:
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 18:57
Ce probleme existentiale grave au unii..........
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 21:06
e bine si cu microbuzul asta-vara imi rezervasem cazare in zona telecabinei din Busteni.Pentru transport (cu bagaj rezonabil)am ales varianta unui microbuz care facea curse intre Aeroportul Otopeni si Brasov.Am plecat vineri cu 19 minute mai devreme de la program si am dat 70 lei. Era pe tabel nominal si nu am primit nici bilet,dar a fost frumos... Avea aer conditionat,lucru important la 34 de grade afara.Eu nu am obsesia intinderii picioarelor,asa ca nu am suferit prea mult Pe drum,am cunoscut o tanara din Brasov, care se casatorise cu un sud-correan si acum isi aducea socrii de la aeroport la Brasov.La una din opriri,la o benzinarie,am vorbit si cu asiaticii,carora Romania le facuse o buna impresie. Am vorbit cu soferul si m-a lasat la fabrica de hartie,de unde am mai urcat 10 minute pe jos Mersul cu masina proprie mi-ar fi pus nervii pe moate,din cauza aglomeratiei de pe DN1 vinerea. Pentru tren,trebuia sa ajung intai la GdN,iar de la gara Busteni la telecabina,ori dadeam 10 lei la taxi,ori incepeam concediul gata obosit
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Lun 16 Mai 2016, 21:22
Cu ochii inchisi as fi ales varianta cu trenul, nu se compara mersul cu trenul pe linie modernizata cu mersul cu duba pentru maxim 2h30' iar taxiul din Busteni l-am folosit de 2 ori merita bani mai ales ca te duce cu tot cu bagaje oriunde.
Chiar si trenul Regio as fi ales in locul dubei dar daca linia era nemodernizata iar varianta auto era o autostrada atunci poate as fi ales duba altfel nu.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 17 Mai 2016, 01:07
Doi prieteni au facut 5 ore in august pana in Poiana. ) Joia, plecati din Bucuresti inainte de pranz. Ziceau ca 45 de minute au stat pe loc.
Doctore, Ikarusurile de la unguri sint impecabile. Am mers cu ele in Veszprem. N-am ce comenta. Probabil ca n-ar avea ce comenta nici ploiestenii daca ar fi si ale lor la fel. La fel si vagoanele din compunerile personalelor. De o varsta cu ale noastre, dar n-ai ce comenta la cum sint de ingrijite.
Dr2005 Administrator
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 17 Mai 2016, 08:47
Mai sunt nişte chestii interesante despre TCE ex-RATP. în anul 2005 au început masiv să monteze instalaţii de GPL pe Ikarusuri, Din 2003 parcul e urmărit prin GPS - http://www.zf.ro/business-hi-tech/autobuzele-din-ploiesti-sunt-urmarite-prin-satelit-2985604 cu sistemul Radfleet produs de Radcom. Asta înseamnă că nu mai e motorină de tras în canistră, nu se mai fură curse, nu mai e nevoie de dispeceri la cap de linie, vehiculul poate fi mutat rapid de pe o linie pe alta la nevoie (cred că Ploieşti e singurul oraş din ţară unde, dacă se întâmplă ceva cu tramvaiele, în 10 minute apar autobuzele pe acelaşi traseu). În plus, panourile informative din staţii primesc informaţii în timp real, spre deosebire de cele de la Braşov care arată doar ora teoretică de trecere (normal, pentru că parcul auto din Braşov nu e monitorizat, că altfel s-ar vedea cum se fură cursele).
Sistemul celor de la Radfleet a mai fost instalat parţial la Bacău, Cluj, Arad, Oradea şi, probabil, şi prin alte părţi.
alex1987
Numarul mesajelor : 283 Reputatie : 4851 Data de inscriere : 28/05/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 17 Mai 2016, 21:24
Dr2005 a scris:
Mai sunt nişte chestii interesante despre TCE ex-RATP. în anul 2005 au început masiv să monteze instalaţii de GPL pe Ikarusuri, Din 2003 parcul e urmărit prin GPS - http://www.zf.ro/business-hi-tech/autobuzele-din-ploiesti-sunt-urmarite-prin-satelit-2985604 cu sistemul Radfleet produs de Radcom. Asta înseamnă că nu mai e motorină de tras în canistră, nu se mai fură curse, nu mai e nevoie de dispeceri la cap de linie, vehiculul poate fi mutat rapid de pe o linie pe alta la nevoie (cred că Ploieşti e singurul oraş din ţară unde, dacă se întâmplă ceva cu tramvaiele, în 10 minute apar autobuzele pe acelaşi traseu). În plus, panourile informative din staţii primesc informaţii în timp real, spre deosebire de cele de la Braşov care arată doar ora teoretică de trecere (normal, pentru că parcul auto din Braşov nu e monitorizat, că altfel s-ar vedea cum se fură cursele).
Sistemul celor de la Radfleet a mai fost instalat parţial la Bacău, Cluj, Arad, Oradea şi, probabil, şi prin alte părţi.
Arata ora teoretica doar pana se apropie busul de statie, dupa care iti zice ca mai sunt 2 sau 1 min pana soseste, iar cand soseste apare semnul de bus.Oricum sistemul nu e inaugurat oficial, posibil sa mai fie exceptii, insa din ce am vazut, majoritatea respecta regula
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 17 Mai 2016, 22:12
Noi vorbim de anunțatul autobuzului în stație și alte chestii, dar la Galați nici măcar UNDE e stația nu scrie întotdeauna. Mare parte din stații sunt simple dâre trasate cu vopsea pe jos, atât - nu tu adăpost de ploaie, nu tu semnalizare corespunzătoare... Iar de furat curse, asta e deja altă poveste: se întâmplă să stai 40 de minute după un autobuz, dar apoi, când vine, sunt 2 sau 3 la rând. Sau cu SH-urile care se descompun în mers, peste gropi? (da, asta am pățit pe viu cu un MAZ de-ăla infect). Să nu vorbim de autobuzele aduse din Olanda care iau foc sau cărora le pleznește vopseaua dacă le dai un șut mai tare?
Katalyn
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 18 Mai 2016, 15:14
Lasa ca acuma sunteti fericiti ca ati scapat de cascarabete in oras, am vorbit aseara cu 3 galateni si 2 tecuceni au zis ca zilnic se da in presa locala si la radio de treaba asta ca au scapat de dubele din oras.
mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mier 18 Mai 2016, 23:51
Eu le preferam. Oricum de obicei merg pe jos în oraș sau cu mașina, așa că nu sunt prea afectat, mai ales că nu mai stau în Galați decât vara, și atunci nu constant.
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 19 Mai 2016, 10:35
Sambata dimineata nu se circula pe Valea Oltului: http://www.voceavalcii.ro/36058-atentie-valea-oltului-inchisa-complet-sambata.html
Șoferii care au în plan să tranziteze în acest week-end Valea Oltului, trebuie să știe că sâmbătă 21 mai, circulația va fi închisă total în zona „Cârligul Mic”, timp de cinci ore.
Sâmbătă, 21 mai 2016, între orele 05:00 -10:00, circulația pe DN7 va fi întreruptă total în zona viaductului de la „Cârligul Mic”. Traficul auto nu va fi permis în zonă decât până la ora 4:30 şi după ora 10:00.
Pentru cei care trebuie să ajungă neapărat în acea perioadă de la Râmnicu Vâlcea la Sibiu, sau invers, există și o variantă de ocolire, dar care poate fi folosită doar de mașinile cu masă de până în 3,5 tone. Este vorba de varianta Cornet – Perişani – Berislăveşti – Călimănești.
vatmanul V.I.P Member
Numarul mesajelor : 646 Varsta : 38 Localizare : Oradea Reputatie : 5106 Data de inscriere : 14/10/2012
Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Joi 02 Iun 2016, 13:28
Premieră! Consiliul Județean Bihor a lansat la finalul lunii mai platforma web a serviciului de transport public județean de persoane. Site-ul web vine în ajutorul călătorilor pentru planificarea călătoriilor, căutarea mijloacelor de transport public județean, a rutelor și aflarea prețului. Acesta va ajuta și la controlul modalității de efectuare a serviciului de transport public județean conform prevederilor legale și a parametrilor stabiliți de către Consiliul Județean Bihor. Site-ul este primul portal din România, creat de către o administrație județeană care gestionează la un nivel ridicat serviciul de transport public de persoane în trafic județean, oferind informații complete și corecte despre toate mijloacele de transport în comun licențiate în baza programului județean de transport, traseele operate, orarul de circulație și tarifele practicate”, informează CJ Bihor. În funcție de feedback, reprezentanții CJ Bihor i-au în considerare și extinderea sistemului la transportul interjudețean și feroviar.