Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

PKP-Polonia

In jos 
+21
marius_catalin84
ciprian71
Jhonyla
baiazid
mielutu zburator
delfinson
mureseanu_976
AndiCFR
kristi kkk
mariushal
Adrian78
razvan - trenuri
IonutChircu
DUAL
ldh80
saint
alliens
Adirmvl
Dr2005
dan tm
Nesebar
25 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13008
Data de inscriere : 16/07/2014

PKP-Polonia - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitimeVin 30 Aug 2024, 12:40

https://ziare.com/polonia/megaproiectul-feroviar-al-poloniei-1890966
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4067
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitimeVin 30 Aug 2024, 12:54

La cum ii vad pe polonezi, fiind si cea mai mare economie din Europa de Est, s-ar putea sa le iasa.

Daca as avea acum de ales intre a emigra intre Polonia si Franta, as alege Polonia fara sa clipesc; desi lucrez de peste 10 ani pentru diverse companii franceze, in Fr nu m-as muta.
Sus In jos
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4751
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitimeVin 30 Aug 2024, 18:18

AeroX a scris:
La final de octombrie intra Wizz pe Cracovia. Cu preturi de pomana. Zborurile deja se pot rezerva.
Chiar ma tenteaza, as sta o saptamana acolo si sa ma plimb cu toate tipurile de trenuri de la ei.
Deci nu sa merg international cu trenul din Romania. Eu oricum nu agreez deloc treaba asta.
Si de curand am fost la Budapesta, m-am teleportat intr-o 1h cu Wizz-ul, am gasit aprox. 300 lei dus-intors si cu doar 6 zile inainte, nu 6 saptamani.
Vreau sa valorific timpul la maxim, nu sa stau doar in tren. Pur si simplu avantajul trenului nu prea exista, e si mai scump.
Una e sa mergi cu Eurostarul din Londra in Paris (ceva rapid si eficient), alta e cu trenul de la Bucuresti la Varsovia.
Asa ar fi fost ideal. Am pus in calcul plecarea cu avionul din Bucuresti la Varsovia insa tarifele doar dus pentu data de 10 august erau exagerat de mari. Am verificat cateva zile la rand si varia intre 480 si 600 euro. Iar rezervarile la hoteluri sunt facute din februarie special sa pot scoate cele mai bune tarife. Doar odata s-a nimerit sa merg cu avionul ieftin pana la Munchen , atunci cand am facut circuitul prin Franta.Si mai intervine o problema, extrem de rigida, cea a concediilor programate la servici. Cel putin in cazul nostru nu se pot modifica, asa dupa oportunitatea unui avion ieftin. Asta e valabil pentru cei ce au un program de munca flexibil.Inca o caracteristica, Polonia nu este Romania cu peisaje frumoase sa treaca timpul mai placut. Doar campie cat vezi cu ochii si plantatii de meri si peri.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitimeVin 30 Aug 2024, 22:39

ciprian71 a scris:
B Apoi de la Kogalniceanu nu ai un tren de legatura cu Constanta macar, un autobuz de linie macar.
Evident că nu ai, aia e o bază militară, care are şi un terminal civil ca să nu bată prea tare la ochi.

ciprian71 a scris:
Apoi ministerul de resort nu a reusit in cei 35 de ani sa construiasca o statiune asa cum vad romanii prin Bulgaria, Turcia, s.a. cu hoteluri de 4* si 5* all inclusive cu spatii verzi, piscine, restaurante, spatii de distractii etc. NU... doar un cartier de blocuri in Mamaia Nord, un mormad de blocuri inghesuite. Dar au tupeul sa se lege de statiunile construite in anii 70, de acele hoteluri comuniste. Acele hoteluri comuniste sunt construite pe un plan sistematizat , si daca sunt renovate, arata ok si pentru un turist polonez, cu plajele largite mai csmetizeaza fata litoralului, pacat ca primaria Mangalia nu se ocupa si de curatenia spatului public, caci sta pe un munte de bani din taxele de statiune luate cu japca.Acel tren Carpati in contextul actual al indrastructurii , presupun ca poata sa scoata un maxim de 30 de ore pe ruta Varsovia -Mangalia. Credeti ca polonezii ce merg pe litoral in Croatia fac mai putin?
Staţiunile din Bulgaria şi Turcia nu sunt făcute de stat. Cele din Bulgaria, de exemplu, au fost privatizate cu cap după '89, cu contracte ferme, a căror îndeplinire a fost atent monitorizată. Pe când la noi, fiecare şefuleţ de hotel a putut cumpăra pe 2 lei hotelul, apoi a tras de el 20 de ani dând doar o mână de vopsea (da, încă mai există pe Litoralul nostru hoteluri cu mobilierul ORIGINAL din 1966 toamna).
Nu ştiu ce face primăria Mangalia cu banii, că văd că nu e în stare nici măcar Mangalia să o întreţină. Faleza Mangalia - Saturn e în lucru de câţiva ani, că mereu se surpă. Străzile sunt praf, trotuarele sunt praf, anvelopări de blocuri nu s-au făcut... da' bine că au cumpărat câteva minibuze electrice, care după ce au zăcut 2 ani pe malul mării, au fost puse în circulaţie şi spre staţiuni... o dată pe oră, doar în cursul săptămânii.

Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitimeVin 30 Aug 2024, 22:49

dan tm a scris:
https://ziare.com/polonia/megaproiectul-feroviar-al-poloniei-1890966
De fapt sunt 150 km de cale ferată. Restul e aeroportul...
Eu în continuare am îndoieli că se va face ceva. Am participat la mai multe întâlniri cu partea poloneză şi, dacă oficial toţi erau pentru, neoficial toţi înjurau proiectul, care a înghiţit deja câteva miliarde bune pe studii de diverse feluri. Anul trecut se zicea că PiS pompează banii ca să n-aibă de ales cine o veni după ei şi să trebuiască să pompeze în continuare.
Varşovia are deja 2 aeroporturi + unul într-un orăşel apropiat. Fix al patrulea aeroport îi mai trebuie...

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: PKP-Polonia   PKP-Polonia - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

PKP-Polonia
Sus 
Pagina 10 din 10Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 Subiecte similare
-
» Calatorie in Polonia
» UZ-Ucraina
» Cu trenul de la Berlin la Chisinau via Polonia si Ucraina