|
| RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia | |
|
+67Razvan Tudor mielutu zburator marius_catalin84 Dutzu kristi kkk marius664 @ndrey dan tm Mihay AndiCFR DPS DB Robert Grigor 63-1143-5 gtavicecity cardinal AlexD TVlad Luna unguru22 Balto romaniaetc NicuS alexand3r sovidiu Shinkasen MariusM Spartan1948 allred sibiustation halmarius maris.constantin AMX 97-0548-4 dan_dinamo_bm florin29sv Andrey_tm ATM baiazid cristy79 ANDU2100HP COSTACHE MIHAIL Teodor crystynyca didinul Vitosa mureseanu_976 Radu Tudor Vlad AndreiStefan Desiro256 phnegativ manuela Jhonyla Adrian78 92Dragos billy752-istu IonutCFR2009 cristi CFR Dr2005 Katalin4653 razvan - trenuri Alex Avram Nesebar Adirmvl mariuscfrbucuresti DUAL ionutz85 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 07:38 | |
| La plecare din Bucuresti au fost calatori in picioare , la Constanta au coborat multi dar au si ramas multi pentru sudul litoralului , acum a oprit in Agigea Ecluza desi nu are oprire programata . Muzica , bere si tigari sunt la ordinea zilei in acest tren , se fumeaza la greu la capetele vagoanelor sau la usile de acces , sunt prea multi care fumeaza si nasul nu se incumeta sa zica nimic ca risca sa fie aruncat din tren . Eu unu nu sunt de acord cu interzicerea fumatului in tren , macar la usile de acces trebuia sa fie legal dar acum chiar daca nu e legal sa fumezi in tren , calatorii fac sa fie legal . Are 12 vagoane azi . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 08:58 | |
| Fumatul e ilegal în toate spaţiile publice închise... şi aşa şi trebuie să fie. Chiar dacă fumezi la uşile de acces, fumul tot se duce la călători, că la etaj nu e uşă, iar la parter uşa nu e etanşă. E chiar bătaie de joc... de exemplu, eu nu am fumat niciodată. De ce să mă îmbolnăvesc eu de plămâni că pe unii îi mănăncă în partea dorsală să fumeze? N-au timp destul în Gara de Nord, Feteşti, Constanţa şi pe unde se mai stă mult? În plus, fumul împute şi tapiţeria vagoanelor, mai ales că vagonul e etanş şi nu poate fi aerisit natural. Singura soluţie bună ar fi un vagon dedicat pentru fumători... dar ăsta să fie bine izolat de restul trenului, bine ventilat şi cu scaune de plastic (să nu intre fumul în tapiţerie). Sau un salon la capătul unui vagon. _________________ :TTT:
|
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 09:41 | |
| Sint curios daca e o intamplare sau pleaca mereu din Bucuresti cu cel putin 10 vagoane. Oricum, era de asteptat ca in perioada asta si in august sa fie mult mai solicitat decat la inceput. Pe de alta parte, daca a plecat cu 13 vagoane din Constanta si era si lume in picioare, inseamna vreo 1500 de calatori. Sa-i bagi pe toti in vagoane cu, sa zicem, 80 de locuri, ar fi insemnat vreo 17-18 vagoane, avand si oameni in picioare. Ar fi putut circula cu atatea? |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6907 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 11:29 | |
| - Dr2005 a scris:
- Fumatul e ilegal în toate spaţiile publice închise... şi aşa şi trebuie să fie. Chiar dacă fumezi la uşile de acces, fumul tot se duce la călători, că la etaj nu e uşă, iar la parter uşa nu e etanşă. E chiar bătaie de joc... de exemplu, eu nu am fumat niciodată. De ce să mă îmbolnăvesc eu de plămâni că pe unii îi mănăncă în partea dorsală să fumeze? N-au timp destul în Gara de Nord, Feteşti, Constanţa şi pe unde se mai stă mult?
În plus, fumul împute şi tapiţeria vagoanelor, mai ales că vagonul e etanş şi nu poate fi aerisit natural. Singura soluţie bună ar fi un vagon dedicat pentru fumători... dar ăsta să fie bine izolat de restul trenului, bine ventilat şi cu scaune de plastic (să nu intre fumul în tapiţerie). Sau un salon la capătul unui vagon. Mult mai bine ar fi ca cei prinsi ca fumeaza in tren sa fie arsi la buzunar. Dar arsi tare,ca data viitoare cand se gandesc sa mai fumeze in tren,sa se gandeasca de doua ori. Nu ar trebui niciun vagon special,si niciun salon,nicaieri. Daca nu se pot abtine cateva ceasuri,sa mearga pe langa tren. |
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 11:54 | |
| Doctore, nu mori pentru ca fumeaza unii langa tine. Ai sanse mai mari sa faci cancer din cauza mancarii execrabile din magazine decat din cauza asta. Insa, e drept, e (foarte) deranjant sa-ti vina in nas fumul de tigara, mai ales daca esti nefumator. Pot intelege dependenta de nicotina, deci nevoia de a fuma a unora, dar sint si destui fumatori nesimtiti. Ar fi fost ok daca trenul ar fi avut in compunere vagoane fara etaj. S-ar fi putut fuma la capete si nu ar fi ajuns fumul in salon sau pe culoar. Desigur, daca cei care fumeaza in tren stiu si cum sa procedeze ca asta sa nu se intample.
Spartane, din 13-14 lei cat costa un pachet, mai mult de 6 lei nu ajung la producatori, peste jumatate din pret reprezentand TVA si accizul (nu stiu daca se mai aplica si alte taxe), deci sint macar incinsi daca nu arsi la buzunar. :roll: Si uite ca, in unele cazuri, daca nu au locuri pentru fumat ii deranjeaza pe ceilalti calatori. |
| | | Katalin4653 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1575 Localizare : Braila M 700 Reputatie : 6319 Data de inscriere : 30/12/2011
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 13:55 | |
| - Karpaty a scris:
- A oprit la Sarulesti , la 4:00 a trecut prin Lehliu , la 4:28 prin Ciulnita si la 4:58 a ajuns in Fetesti , la 7:13 a ajuns in Constanta dar a intrat in gara dinspre Mangalia . La 7:20 a plecat spre Mangalia .
Cand am fost eu duminica pe 28 august nu a oprit pana la Fetesti , o oprire mai mare a avut in MIrcea voda unde a intrat la linia 1 , la semnalul de intrare Y statea 1582 pe rosu ( si pe firul cu BLAul stins, evident cale libera), dar semnalul de iesire Y2 era pe verde , si a ramas asa chiar daca a plecat 2801 inaintea lui 1582 care inca statea la semnal ! In total vreo 20 de minute , Intre Medgiodia si Mircea voda cale libera la greu ! In general a mers alternativ doar pe firul cu BLA functional pana la Fetesti apoi a mers si pe cel de cale libera dar trecea cu vreo 60 70km/h peste macazuri apoi iar VS 120 blana caci era intarziat. |
| | | Alex Avram User Dezactivat
Numarul mesajelor : 2610 Varsta : 30 Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren Reputatie : 8374 Data de inscriere : 20/06/2009
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 14:24 | |
| Aseara 2802 avea EA+13 etajate pana la Bucuresti N |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 14:33 | |
| Intre Constanta si Mangalia chiar a venit nasul la vagonul nostru si cum eram multi care fumam a lasat usa pe liber si trenul a mers cu usile deschise iar nasul fuma cot la cot cu calatorii . Jos palaria pentru nasii care zic ca poti fuma si te lasa sa fumezi , fiecare are un viciu si cum este transport la comun trebuie sa ne suportam iar cui nu ii convine sa mearga cu tren de rang superior desi si pe IR se fumeaza fara probleme asta asa ca sa moara de ciuda unii am mers cu 1985 din Neptun la Mangalia si la ultimul vagon la capat se fuma mai rau ca intr-un club vagon 21-86 Cum am calatorit in toata tara am intalnit multi nasi care imi ziceau sa fumez linistit ca nu sunt probleme . Ca fapt divers , in trecut se fuma la greu pe trenuri si cum mergeau mult mai multi ca acum era fum in unele trenuri de il taiai cu cutitul si nu se mai plangea nimeni de fum sau ca a murit de la fum nu am auzit , asa ca astea sunt fite si figuri ca nu suporta fumul de tigara . |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 14:57 | |
| Normal că sunt oameni care NU suportă fumul de ţigară. Adică... dau o căruţă de bani pe un bilet şi stau şi inhalez fumul tău? Nu mai zic că în tren poate mai sunt şi copii, poate mai sunt şi oameni cu diverse probleme respiratorii ş.a.. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 15:23 | |
| Inainte erau vagoane pentru fumatori si nefumatori. Calatorii tineau cont unde ocupau un loc, cu ochii mereu tinta catre tablita ce indica acest aspect. Nu se fuma in vagoanele de nefumatori, nici macar pe culoar deoarece controlorii tineau la acest aspect. Cine era prins ca fumeaza in vagonul de nefumatori era amendat.
Ultima editare efectuata de catre IonutCFR2009 in Joi 01 Aug 2013, 17:06, editata de 1 ori |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 16:56 | |
| Ma bucur mult ca acest tren are succes (la inceput aveam mici indoieli dar acum ca are deja 13-14 vagoane etajate m-am linistit). Eu l-am utilizat pe ruta spre Sibiu si desi era intr-o marti seara si ma asteptam sa fiu cam singur cuc, a fost iar o surpriza placuta sa il vad ca a plecat din Bucuresti ocupat cam 80%. Trenul s-a golit pe parcurs, multi au coborat la Pitesti, Rm Valcea, Slatina dar tot a ajuns la Sibiu cu vreo 30 de insi. Am facut si un mail catre CFR cu mai multe aspecte, printre care si rugamintea de a analiza mentinerea acestui tren si in extrasezon ca tren Regio de noapte macar pe ruta Bucuresti-Sibiu si retur (ar putea fi facut cu Desiro pt a elimina timpii pierduti cu rebrusarile - cam multe totusi...))))) In rest - inca o dovada ca trenurile RE pot fi salvarea CFR-ului, numai sa se si inteleaga acest lucru (le-am spus asta si in mailul meu). Orb sa fii si sa nu vezi ca aceste trenuri au succes in conditiile in care nimenin nu mai cere viteze de 200 km/h cu infrastructura pe care o avem, dar macar sa vii cu un pret mai normal sa atragi lumea cu ceva... Sigur, trebuie sa se si vrea asta...Exista potential ca multi sa se (re)intoarca la tren, dar nu plimband aiurea niste sageti obosite pe care le numesti IR si ceri preturi care starnesc rasul (cele mai aberante fiind cele de pe Targoviste, Pitesti, Rm Valcea, Pausa etc, ultimele mai intarzie si 100 de minute ca sa fie totul bine si frumos... Le-am spus toate astea in mail si sper ca se va obosi sa il citeasca cineva si ca imi va si raspunde (nu cu sabloane idioate cum am vazut ca se mai practica). |
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 17:09 | |
| Mama, Karpaty, cat de mult gresesti! Adica, daca e transport in comun, ar trebui sa ii suport pe toti distrusii care vorbesc tare, pe toti cocalarii care-si pierd bronzul daca nu pun o manea in difuzorul telefonului, evident, "la maxim", pe toti puturosii care vad dusul mai des in poze decat in realitate sau pe toti meltenii care mananca in tren saorme, ceapa cu slanina si alte chestii de genul asta? Si nu, nu sunt fite, unora chiar nu le place fumul de tigara, iar Doctoru' are dreptate: nu dau o caruta de bani sa fiu obligat sa stau cu nasul in fumul de la tigara cuiva. Inainte erau coridoare si se deschideau geamurile. Se putea face cumva sa nu fie atat de urat daca se fuma in tren, pe cand acum tre sa te adaptezi. |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6638 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 19:48 | |
| Mhm, aici eu unul sunt fumator.
Nu fumez in tren, dar nici confortabil nu ma simt abtinandu-ma. La o oprire unde stiu ca trenul sta 2-3 minute, tusti jos pe peron.
Mi se pare mult mai corecta ideea de mai sus, reintroducerea unor vagoane pentru fumatori. Dar asta inseamna o gestionare a parcului rulant mai complicata.
Nu am inteles niciodata cum functioneaza legea asta pentru fumatori. Stiam ca trebuie sa se organizeze si spatii pentru fumatori. Sau alea trebuie sa fie doar mortis in aer liber? (deci CFR-ul ne-ar da voie sa fumam doar pe acoperis, ceva gen "sarma, maaaa"?) .
Tractiunea trenului asta, cand are 13 (14) vagoane, cum se face cu diesel pe Constanta-Mangalia? pica magareata doar pe un singur GM sau vine cu impingatoare? ca totusi un etajat e mai greu decat un vagon normal... |
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia Joi 01 Aug 2013, 21:10 | |
| Merge cu dublă tracţiune. _________________ :TTT:
|
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| | | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia | |
| |
| | | | RE 2801/2802 Sibiu-Rm. Vâlcea-Slatina-Pitesti-Buc. Nord-Mangalia | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |