Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

Discutii generale despre transport - Pagina 40 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeLun 22 Apr 2013, 23:24

baiazid a scris:
i lovitura de imagine pentru 160 ar fi semnificativa

Ar fi o lovitura dar cu ce? Tot seria 477 cu AVA 200 dupa ea? Hyperionu din start nu poate 160km/h, are V.max constructiva 140km/h. Nu cred ca in RO se va curcula cu mai mult de 140km/h in urmatorii 30 de ani. Poate ocazional cativa km pe M800 doar pentru publicitate, nici nu stiu daca pe M300 se va putea circula cu mai mult de 140km/h, poate la fel cativa km pe undeva tot ca strategie de marketing...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeLun 22 Apr 2013, 23:57

Avem destule EA-1 şi destule AVA + 22-76/96 pentru mers cu 160 km/h. Dar consumul de energie e foarte mare la 160 km/h (cu locomotive pătrate ca EA-urile), mult prea mare faţă de 140, care 140 e mai mult decât suficient.

DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13278
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 00:15

+20-76+ 20-83+21-70+20-81+21-80 apte 160... Eu vad rame Flirt cadentzate pe M800 .. Daca ce scot aia de la Softronic,va fi apt doar 140 e CLAR .. Junghiuri cu saboti .. m-am saturat de involutia asta.
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6738
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 00:43

AlexD a scris:
Nu cred ca in RO se va curcula cu mai mult de 140km/h in urmatorii 30 de ani.

Dimpotriva, eu cred ca peste 30 de ani viteza de 250km/h va fi ceva banal in Romania, important este sa avem notiunea timpului.

In ceea ce priveste Romania pentru perioada urmatoare cel mai indicat tren din punct de vedere raport pret/confort/performanta/utilitate pentru serviciul Intercity de mare distanta ar fi Railjet , iar acesta se poate folosi atat pe linia clasica de 160 a coridorului IV cat si pe viitoarea HSR pana la 230 km/h. Pentru servicii Intercity de scurt si mediu parcurs se poate achizitiona insa rama Bombardier de 160 km/h.
Sus In jos
alexmorph3us

Numarul mesajelor : 459
Reputatie : 5716
Data de inscriere : 13/07/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 09:42

@baiazid: Depinde si ce se va vrea sa se construiasca mai mult in urmatorii ani:autostrazi sau cai ferate.Dupa cum este alocat bugetul prioritare par sa fie in continuare austostrazile si la urma reteaua feroviara.In urmatorii 30 de ani eu as vedea doar coridorul IV finalizat ca linie de mare viteza pentru ca suntem obligati de catre UE sa avem o reteaua feroviara care sa lege toate statele membre in rest tot ce s-ar face pentru celelalte magistrale la noi ar fi pe banii CFR-ului si din alte fonduri pentru reabilitari de 140-160km/h mai mult.Deci nu vad toata reteaua Romaniei acoperita de trenuri de mare viteza prin asta intelegandu-se viteze de cel putin 200km/h.
Sus In jos
dandel

dandel

Numarul mesajelor : 244
Varsta : 45
Reputatie : 5393
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 10:26

Daca e sa facem un calcul sa vedem cati kilometri din Coridorul IV au fost realizati pana acum si cand au fost incepute lucrarile la acest proiect in tara noastra, cred ca putem foarte simplu sa vedem unde o sa fim peste 30 de ani! Pe hartie probabil ca vor circula si trenuri TGV in 2040 in Romania, insa asta ramane sa vedem, daca teoria se potriveste cu practica...macar de data asta. Smile)
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 10:58

alexmorph3us a scris:

In urmatorii 30 de ani eu as vedea doar coridorul IV finalizat ca linie de mare viteza .

A nu se confunda totusi... Coridorul IV este una, linia de mare viteza este alta, doua proiecte diferite care au maxim interconectari sau trasee partial paralele.

alexmorph3us a scris:

Deci nu vad toata reteaua Romaniei acoperita de trenuri de mare viteza prin asta intelegandu-se viteze de cel putin 200km/h.

Eu nu vad nici macar toata linia de mare viteza Constanta-Bucuresti-Curtici finalizata ci doar anumite tronsoane gen Deva-Brasov sau Timisoara-Arad-Curtici pe care sa se circule cu minimum 230km/h . Aceste tronsone pot fi conectate si la linia clasica modernizata existenta in acel moment pentru a realizata parcursuri de lunga durata pe modelul a ceea ce s-a intamplat in Austria de exemplu sau Germania.

dandel a scris:
Daca e sa facem un calcul sa vedem cati kilometri din Coridorul IV au fost realizati pana acum si cand au fost incepute lucrarile la acest proiect in tara noastra, cred ca putem foarte simplu sa vedem unde o sa fim peste 30 de ani! Pe hartie probabil ca vor circula si trenuri TGV in 2040 in Romania, insa asta ramane sa vedem, daca teoria se potriveste cu practica...macar de data asta. Smile)

Fa calculul dar nu uita sa incepi cu lucrarile realizate cu fonduri europene si sa ai in vedere si numarul de kilometrii la care se lucreaza in prezent !

Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mar 23 Apr 2013, 11:04, editata de 1 ori
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18754
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24332
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 11:03

Baiazid in Austria unde se circula cu +200km/h?
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMar 23 Apr 2013, 11:16

adrian78 a scris:
Baiazid in Austria unde se circula cu +200km/h?

Intre Wien si St.Polten, pe o distanta relativ scurta care a implicat constructie noua de linie plus tunel. Linia este capabila de viteze pana la 250km/h dar limitata la 230km/h de catre OBB. Gurile rele spun ca nu vor sa permita trenurilor germane de tip ICE sa obtina timpi mai buni...

http://www.railjournal.com/index.php/high-speed/vienna-st-polten-high-speed-line-opens.html

Sunt si alte linii de mare viteza in constructie in Austria care prevad lucrari complexe gen tunel in zona Insbruck (tot Westbahn) dar si Graz. In general viteza pe Westbahn este de 200km/h in prima parte dar scade foarte mult in zona montana dupa Innsbruck. 200km/h inseamna linie de mare viteza dar si in Austria are momente de scadere pe tronsoanele nedublate la 160km/h si chiar la 120km/h sau mai jos in zona montana.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeMier 24 Apr 2013, 15:46

http://www.cfi.ro/1_4_Mocanita-Turism-Feroviar-plimbari-cu-Mocanita-Mocanita-Brad-Criscior-locomotiva-cu-Abur.html

daca nu le convie moderatorilor sau adminilor rog sa stearga mesajul daca nu le convine
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeVin 26 Apr 2013, 20:23

Se tot vorbeste de schimbarea mersului de tren in Iunie , tot de atunci se aude ca majoritatea trenurilor Regio vor trece la privat , si eu am auzit in tren (9028) pe seful de tren cand spunea ca nu stiu care tren IR Craiova-Pitesti-Bucuresti se va transforma in RE , care este adevarul pana la urma , stie cineva ceva sigur ?

Radu.B

Numarul mesajelor : 208
Varsta : 37
Localizare : Frunzanesti, linia secundara 801
Reputatie : 4694
Data de inscriere : 08/10/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeVin 26 Apr 2013, 21:13

Eu cred ca sunt doar simple zvonuri. Nu prea vad privatii sa se inghesuie sa-si treaca in cont prea multe trenuri regio. Nu de alta, dar in prezent toti acesti operatori au o problema. Uriasa! Nu detin material rulant suficient nici macar sa-si asigure trenurile aflate in prezent in circulatie, daramite sa mai asigure si altele in plus. Poate doar daca operatorul de stat, recte CFR Calatori, le cedeaza acestora materialul rulant necesar asigurarii acestor trenuri, ceea ce eu, personal, ma indoiesc de lucrul asta. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare....
Sus In jos
http://www.facebook.ro/Dieselpagero
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeSam 27 Apr 2013, 01:21

Karpaty a scris:
Se tot vorbeste de schimbarea mersului de tren in Iunie , tot de atunci se aude ca majoritatea trenurilor Regio vor trece la privat , si eu am auzit in tren (9028) pe seful de tren cand spunea ca nu stiu care tren IR Craiova-Pitesti-Bucuresti se va transforma in RE , care este adevarul pana la urma , stie cineva ceva sigur ?

Ar fii bine sa le transforme in toate IR in Regio express pe relatia Pitesti - Craiova unde aceste trenuri merg mult goale. La autocar pretul este de 22 lei.

Sus In jos
ATM

ATM

Numarul mesajelor : 1371
Varsta : 44
Reputatie : 6640
Data de inscriere : 10/07/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeSam 27 Apr 2013, 08:45

Sunt convins ca , dac-ar putea, CFR le-ar baga mai cu anasana pe gat niscaiva vagoane darapanate privatilor - nu cred ca ar sta de doua ori pe ganduri, daca i-ar putea forta cumva sa le vanda niste 21-47, 20-57, Malaxe...si ar putea lua mai multi bani pe ele decat pe fierul vechi echivalent.
Numai ca nici privatii n-au venit cu pluta pe teava si nu prea se-nghesuie sa ia ciurucurile neintretinute ale CFR, nici macar sa le ia in inchiriere. Probabil gaesc rapciuge mai bune, mai noi si mai ieftine pe-afara.
Plus ca ...vagoanele ca vagoanele, dar' locomotive de unde?
Ideea in sine n-ar fi chiar rea, dar aplicarea ei presupune cativa ani buni de tranzitie, nu doar o miscare hei-rupista in iunie.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitimeSam 27 Apr 2013, 12:26

Nu poţi să ţii în circulaţie compuneri gen DA + 2 vagoane. Niciun privat nu ar fi atât de dus cu capul încât să facă asemenea trenuri.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 40 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 40 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 53 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: