|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 09:07 | |
| Secundare pe care circula CFR?
Cum stabilim in prezent secundarele?
Circula CFR si pe Jibou-Carei, Veresti-Botosani, Rosiori Nord-Alexandria si tot asa. |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6909 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 09:09 | |
| Intreb si eu ca sa ma aflu in treaba ,dar 506 nu intra la acest capitol ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 09:13 | |
| - dan tm a scris:
- Secundare pe care circula CFR?
Cum stabilim in prezent secundarele?
Circula CFR si pe Jibou-Carei, Veresti-Botosani, Rosiori Nord-Alexandria si tot asa. Eu stiu ca liniile sunt asa : Magistrale-200 ; 300 ; 400 etc Principale (inetroperabile)-201 ; 501 ; 202 ; 208 ; (Jibou-Carei 412 ; Veresti-Botosani 511 ; Rosiori-Alexandria 909 sunt tot la principale) Secundare (neinteroperabile)-205 ; 207 ; 206 ; 306 ; 302 ; 304 ; etc |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 09:30 | |
| Stiu si eu de stilul asta cu operabile neinteroperabile, si atunci vin cu intrebarea cum stabilim interoperabilele?
Ca sint interoperabile (Falciu) pe care nu circula CFR.
Totosani, Alexandria, Zalau sint tinute interoperabile ca sa mai circule CFr sa aiba angajati si pentru ca sint resedinte de judet. Dovada ca avind legatura prin Titu , linia Tirgoviste -Ploiesti e inchisa pentru calatori. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 10:49 | |
| Scuze, sunt, într-adevăr, trei secţii neinteroperabile pe care încă circulă CFR Călători (Oraviţa - Anina, Târgovişte - Pietroşiţa, Suceava - Cacica). Restul neinteroperabilelor sunt ,,deschise fără trafic" (sau, eventual, doar pentru marfă). Singurele închise definitiv în vederea casării şi valorificării (dintre neinteroperabile, nu vorbesc de linii închise înainte să apuce să fie trecute ca interoperaile sau neinteroperabile, gen Focşani - Odobeşti sau Pojorâta - Fundu Moldovei) sunt Vama - Moldoviţa şi Gura Putnei - Nisipitu. la care s-ar putea să se adauge şi Floreni - Dornişoara, că văd că nu e pe nicio listă de scoatere la licitaţie. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 10:53 | |
| Conform http://cfrsa.infofer.ro/images/stories/file/DOC786.PDF apare si Floreni-Dornisoara , 30.700 chirie anuala . O linie foarte frumoasa care merita reinviata ! |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:11 | |
| Tine-o pe a ta Karpaty .. cu secundare si principale .. defapt toate sunt secundare,si sunt interoperabila sau neinteroperabile .. Aia cu principale e ultima chestie pe care am auzit-o =)) Dupa cum ziceam sunt multe linii secundare pe care opereaza CFR .. si eu iti zic sa le pui o petitie celor de la RT sa isi ia cotetu sa l duc acolo unde zici tu .. unde au aia nevoie de el,sa care si mai mult praf. In cazul in care in efortul dau pueril de a sustine secundare vs principale =)) Ia si citeste asta mai intai,sa nu zici ca sunt eu destept si le stiu pe toate.
http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83ile_Ferate_Rom%C3%A2ne
"Magistrale CFR Rețeaua feroviară a României Articol principal: Magistrale CFR.
În prezent rețeaua de cale ferată este formată din 9 magistrale principale din care se desprind mai multe magistrale secundare.
Cele 9 magistrale administrate de operaturul național CFR reprezintă principalele artere feroviare din România. Întreaga infrastructură a CFR însumează 13.807 km la care se adaugă cei 6.923 km de linii existente în stații[23] . Din cei 20.730 km aflați în exploatarea CFR, 17.535 km de infrastructură este publică, iar 3.197 km privată. Infrastructura feroviară publică aparține statului, atribuită în concesiune Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR” -SA."
PS daca statul roman vrea sa dea cu dedicatie o linie ca 511 sau cea de la Restita nu i opreste nimic .. Dar din nefericire pt tine nu intreaseaza pe nimeni o secundara fara trafic de marfa,iar pe alea se afla resedintele de judet,pe care statul s-a angajat sa le tina in circulatie.... Nu i problema ca si-asa daca nu aveam un tren de marfa stiu ca nu ne lua nici dracu,de aia nu iti merge RT pe sectiile alea.Ca nu prezinta interes..Sa tarai un cotet pt subventie,desigur,rau nu iti faci ,dar nu fac nici profit!!! si pe RT nu i intereseaza de calatori,atat de mult.I-a interesat doar profitul. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:19 | |
| Si eu atat iti spun , am facut liceul de transporturi cai ferate si acolo asa am invatat , Magistrale , Principale si Secundare .
Daca te iei dupa ce scrie pe net trebuie sa te impusti , din start este gresit , nu sunt 9 magistrale , sunt 8 , ultima 1000 face referire la sectia Bucuresti-Ploiesti unde exista doua magistrale 300+500 doar ca prima ajunge in Ploiesti Vest si a doua in Sud , s-a ales denumirea 1000 pentru a fi mai usor de cautat in Mersul Trenurilor trenurile pe relatia Bucuresti-Ploiesti .
Ultima editare efectuata de catre Karpaty in Lun 25 Feb 2013, 11:40, editata de 1 ori |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13808 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:27 | |
| Confirm ceea ce zice karpaty |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:36 | |
| Si eu iti spun ce am invatat la Cai de Acces la facultate in 2007/8.Magistrale principale,magistrale secundare,si linii adiacente ce deservesc altor complexe.Gen fabrici,linii depozitare,triaje remize,etc. Nu exista diferenta intre M202 si M207.sau M202 si M201,sau M202 si M221,ca sa fiu mai elocvent.
Ultima editare efectuata de catre DUAL in Lun 25 Feb 2013, 11:44, editata de 1 ori |
| | | Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6773 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:37 | |
| - Dr2005 a scris:
- (dintre neinteroperabile, nu vorbesc de linii închise înainte să apuce să fie trecute ca interoperaile sau neinteroperabile, gen Focşani - Odobeşti sau Pojorâta - Fundu Moldovei)
Mai este si Dornesti - Siret, inchisa in 2008, si care nu a fost scoasa la licitatie, desi nu este afectata de vreo calamitate naturala. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 11:42 | |
| Bine gica contra(DUAL) , Dar totusi 202 este principala si 207 secundara ! |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Lun 25 Feb 2013, 11:53 | |
| mai lasati-o moale cu Targoviste-Pietrosita sa prind si eu o zi calduroasa de mai pentru un reportaj pe toata linia ( 35 km ) cu bicicleta vizand tot ce tine de infrastructura, stati, halte, poduri, trenuri etc...ca pe urma ne plangem cum ne-am plans de 306 cand hodorong-tronc cu 5 zile inainte au anuntat ca scoate CFR trenurile de pe linie si erati multi pe aici ca nu ati mai apucat un ultim reportaj cu trenurile CFR pe 306.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 12:32 | |
| Dorneşti - Siret era cât pe ce să ajungă în reţeaua europeană, că cei de la UE au confundat-o cu Dorneşti - Vicşani. Apropo de infrastructură, HG 12/1998 cu modificările şi completările ulterioare, o defineşte astfel: - Citat :
- Infrastructura feroviară publică sau privată a statului cuprinde infrastructura care se poate conecta la infrastructura feroviară transeuropeană, precum şi pe cea care nu poate fi conectată la aceasta, după cum urmează:
a) infrastructura feroviară interoperabilă - parte a infrastructurii feroviare publice sau private a statului, aferentă traficului naţional şi internaţional, administrată în concordanţă cu prevederile legislaţiei privind liberul acces al operatorilor de transport feroviar şi care se dezvoltă în conformitate cu normele tehnice de interoperabilitate adoptate pe plan european şi preluate în legislaţia din România; b) infrastructura feroviară neinteroperabilă - parte a infrastructurii feroviare publice sau private a statului, aferentă traficului local, conectată sau nu la infrastructura feroviară interoperabilă şi care este administrată şi se dezvoltă pe baza unor reglementări specifice interne. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 25 Feb 2013, 12:34 | |
| Parere personala , linia Targoviste-Pietrosita nu va fi inchiriata , face parte din pachetul Ploiesti-Targoviste-Pietrosita si chiria anuala este foarte mare . Banuiesc ca va ramane CFR pana cand vor zice stop gata , anulam si plecam . |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |