|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 00:05 | |
| - AlexD a scris:
Am mers mult cu 21-47 si inainte de anii 90 si dupa dar nu se vaita nimeni, in anii 2000 la greu cu 19/20-50 fara AC, acum suntem niste 'rasfatati' plini de aere/basini si alte impresii(majoritatea) i paduri, i phoneuri, tablete si alte *rost*i, vrem AC, prize, Wi Fi, masaj in scaun, pret de R si timpi/confort de ICE dar sa dea dracu daca am vazut pe vreunul sa spuna, da ma eu as platii mai mult pentru conditii mai bune de calatorie.
Asta inseamna progres , evolutie , etc , cum vrei sa le numesti , daca un individ refuza evolutia si ramane si acasa cu televizorul vechi cu tub de 15 ani asta nu inseamna ca toti trebuie sa fim asa , majoritatea oamenilor alearga dupa nou dupa evolutie si achizitioneaza aparate noi moderne si sofisticate , de asta este nevoie de priza in tren . S-a mai spus acest aspect , cum ca trenul nu este pentru o mana de nostalgici , trenul este pentru toata lumea si majoritatea care aleg trenul au nevoie si de confort care se traduce prin prize , clima , sapun si hartie la wc plus curatenie iar respectivul vagon sa fie cat mai nou posibil , pentru asta platesc unii pretul exagerat la IC de exemplu , in speranta ca vor avea toate aceste conditii normale . |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 02:40 | |
| - AlexD a scris:
- Spartan1948 a scris:
- initiativa trebuie sa vina din partea CFR.
Pe bune? De unde si pana unde? CFRul a avut ani initiativa, au vazut ca nu au cu cine sa faca treaba, ce vrei mai mult? Am mers mult cu 21-47 si inainte de anii 90 si dupa dar nu se vaita nimeni, in anii 2000 la greu cu 19/20-50 fara AC, acum suntem niste 'rasfatati' plini de aere/basini si alte impresii(majoritatea) i paduri, i phoneuri, tablete si alte *rost*i, vrem AC, prize, Wi Fi, masaj in scaun, pret de R si timpi/confort de ICE dar sa dea dracu daca am vazut pe vreunul sa spuna, da ma eu as platii mai mult pentru conditii mai bune de calatorie. Inainte nu se vaita/plangea nimeni, trenurile erau pline si lungi 12-14 vagoane la ordinea zilei, era liniste, siguranta, nu existau scandaluri, mizerie nu avea nimeti tupeul nesimtit sa fumeze in vagon/compartiment si ce se mai intampla astazi. Democratie inteleasa prost, toti razgaiatii au tupeu fara limite si uite unde s-a ajuns. Cu CFR mai circula doar blatistii, sunt curios sa vad ce vor face cand va pica si CFR.
Si cu asta am incheiat discutia, vad ca din nou nu se vrea, sa se inteleaga niste lucruri elementare de educatie si bun simt.
Eu unul zic ca pe banii care ii dau Bucuresti-Simeria , pe mine ma multumesc integral IR 1621 si IR 1346.Conditiile sunt decente,pt cei 80+ lei care sunt platiti.Daca merg cu masina singur nu ma incadrez in banii astia nici cu un hibrid.Dar conditiile sunt foarte decente in tren.De ce nu ma multumeste IR 1823?In primul rand din cauza faunei .. Ala e mai rau decat personalul de Peris unde circula toti nespalatii si toti blatistii ,sa nu mai vorbim ca nu au pic de respect pt ceilalti pasageri,si se tiganesc cu nasul.Bun .. astea fiind zise sa-l luam pe IC521,e un tren decent,plin de pensionari,rar vezi zarva in el,dar la cei 120+ lei care trebuie sa i dai pe bilet,nu beneficiezi de absolut NIMIC.Ba mai mult e ingramadit sardea,prinzi unu din asta cu laptopu care "acapareaza" toata masuta aia de jucarie,si ca timp face cu 20 de minute mai mult decat un IR pe aceeasi ruta+intarzierile aferente EVIDENT.Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca are priza ,si ca e mai nou ,atat timp cat ma costa inzecit mai mult si face mai mult timp. Si acum sa postez ceva ce pe mine m-a lasat .. acum imi imaginez fata lui karpaty cand va vedea poza asta.....Asta este o chestie asa,primita de la un fost vecin mai mic ca mine cu 4 ani care este acum in facultate la Bucuresti si bunicii lui au pensiune in Busteni.Omul avea cursuri pana seara la 8 si l-am invatat sa mearga cu RegioBarca aia de la Craiova ca vine mereu intarziata si-o prinde la bani putini cat de cat. Se stie ca eu nu suport RegioTransul,dar aveti cuvantul meu de onoare ca n-am mai vorbit cu el de 6,7 luni cel putin,respctivul nu are absolut nici o treaba cu trenurile,pt el trenul e vinerea spre casa si in cursul saptamanii in f. de orar si nu prea are metehne ca-i CFR sau Regiotrans,merge cu orice.Deci nu l-am influentat cu absolut nimic,specific din nou , nu am vorbit cu el din luna iunie,dar eu ii spusesem de RT anul trecut cand avea ore pana pe la 8 seara si pierdea majoritatea trenurilor.. No comment.......... eu unul n-am cuvinte,si repet ROMANIACare poftiti va dau numarul lui in privat ,il puteti suna,nici macar dupa acest mesaj nu l-am sunat,puteti vorbii cu el,repet nu am avut nimic de spus in aceasta fapta. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 07:51 | |
| Dual, am mai spus, pe distante mai lungi de 300KM e chiar avantajos sa circuli cu trenul, cei 80 lei find un pret mai mult decat decent mai ales la IR. Acum cum spui tu, trebuie sa mai stii si ce tren sa iei si totul va fi bine.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 13:21 | |
| Dual , tu nu intelegi un lucru , eu sunt calator si imi place sa merg cu trenu nu sunt actionar nici la CFR nici la Regiotrans dar cand vreau sa plec undeva aleg ce imi este mai bun , daca vreau sa ma duc la Brasov plec cu Regiotrans , din punctul meu de vedere daca trebuie sa raman peste noapte atunci automat ma duc ori cu cel de la 19 ori cu cel de 21 , indiferent ca sunt liber de la 14 si as putea sa plec nu plec cu CFR pentru ca in Regiotrans eu gasesc conditiile de calatorie mult mai bune fata de CFR si pretul mic , la CFR la pretul de 22 de lei nu pot sa merg cu altceva in afara de etajate si fac si 4 ore , ma opreste in fiecare halta pe cand la Regiotrans cu 22 de lei merg cu RIO 08 , conditiile super , durata calatoriei mica deci sunt plusuri pentru mine , daca e sa ma duc dimineata sis a ma intorc seara atunci nu am ce sa fac si ma duc cu 3001 ca alt tren dimineata nu exista Bucuresti-Brasov in afara de IR care sunt scumpe si nu imi permit sa arunc banii pe fereastra aiurea , cat dau la IR pe un drum ma duc si am intorc cu Regio , iar la intoarcere aleg mereu Regiotrans de la 15:10 si fac in asa fel sa il prind , de asta aleg mereu privatul sa nu mai zic ca in trenurile privatilor se mai respecta cat de cat curatenia lucru care in trenurile CFR lipseste , dute cu 3001 sau cu alt tren Regio de la CFR sa vezi cum arata WC dupa ce pleaca din statie sa nu zic ca in multe trenuri Regio nici nu se face curatenie cand pleaca de la cap de linie , macar o matura sa nu ami zic de spalat , acest fenomen l-am intalnit in trenul Regio 2081 Craiova-Petrosani care pleaca la 3 , garnitura a venit de la Petrosani cu 2088 la 0 a stationat in gara la linia 2 pana la 3 dar nu a venit nimeni sa dea cu o matura , asta s-a intamplat in august 2012 , era plin de ambalaje pe jos , sticle aruncate pe jos si pe scaune sa nu mai zic de cojile de seminte si in ultimul rand cand mergeai prin vagon se lipea talpa pantofului de podea ................... astea sunt conditiile oferite de CFR , de asta aleg sa merg cu privatul ca la privat nu am intalnit asa ceva si imi fac programul in functie de mersul trenurilor , sa am conditii bune si sa platesc cat mai putin . |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6738 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 14:21 | |
| - AlexD a scris:
- Dual, am mai spus, pe distante mai lungi de 300KM e chiar avantajos sa circuli cu trenul, cei 80 lei find un pret mai mult decat decent mai ales la IR. Acum cum spui tu, trebuie sa mai stii si ce tren sa iei si totul va fi bine.
Si cat de mult circuli cu 800000 ROL (17 Euro) in Romania ? Si in ce conditii ? O mica comparatie. Wien Westbahn - Salzburg distanta 570 km !!!!!! tarif bilet achizitionat anticipat online: 19 E - clasa 2 ; 29 E - clasa 1 material rulant Railjet timp de parcurs 4h09' viteza maxima - 200 km/h viteza medie comerciala - 137 km/h Singura diferenta este ca trebuie sa-ti iei biletul din timp , chiar cu cateva saptamani inainte daca il vrei la un anumit tren, in ziua plecarii nu sunt oferte. Dupa cum ai constatat vorbim de unul dintre cele mai noi si confortabile trenuri din lume (Railjet) si vorbim de o viteza medie comerciala aproape la fel de mare ca viteza maxima a trenurilor din Romania . Si la austrieci exista diverse carduri de reducere a calatoriei cu 25% , 50% , 100% deci poti sa iei chiar si mai ieftin biletul. Sincer, decat acest sistem al CFR Calatori care imi ofera doar cel mult 13% discount pentru o achizitie anticipata a biletului de calatorie mai bine as prefera sa mai scumpeasca biletele si sa-mi dea 50%-75% discount daca le iau din timp . Prin acest sistem oamenii se vor indrepta si vor intra mai mult pe site-ul oficial iar CFR va avea incasari mult mai mari si trenuri pline .
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Sam 24 Noi 2012, 14:23, editata de 1 ori |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13278 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 14:22 | |
| Pt el ca e IR sau R nu e problema.Omul are bani ,pe el il intereseaza sa ajunga cat mai rpd acasa.Cu masina vineri seara nu e solutie buna la ce e pe DN1.Oricum eu zic ca generalizezi,doar pt ca in regio ala nu s-a dat cu matura nu inseamna ca in altele nu se da.Acelasi lucru se intampla cu vechiu IC TM-Buc Nord,stationa jumate de ora in Bucuresti si apoi pleca inapoi,diferenta e ca acolo calatoreau alte categorii de oameni.Oricum am gasit si in regiotrans wc plin de fecale,doar ca acolo a inchis nasul WC'ul si a trebuit sa ma duc in celalalt vagon la baie.Dupa cum am zis,depinde cum ai norocul si ce speta de om calatoreste in ziua respectiva cu trenul.Eu zic ca nu poti generaliza o chestie cand tu ai fost 1 data la 6,7 luni cu respectiva garnitura.Cand circuli zilnic,daca nu saptamanal cum circul eu,cu anumite garnituri,iti poti face o idee. @ baiazid ,si in Ro cu 19 Euro poti merge pana la Budapesta 500+km ,viteza comerciala cred ca e pe la 70,80 km/h |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Sam 24 Noi 2012, 20:33 | |
| - DUAL a scris:
@ baiazid ,si in Ro cu 19 Euro poti merge pana la Budapesta 500+km ,viteza comerciala cred ca e pe la 70,80 km/h Dual, dupa cum vezi in Romania este mai ieftin sa mergi pe rute internationale decat pe rute interne Viteza aia comerciala cred ca este totusi exagerata, probabil ca este doar cea dintre Budapesta si Lokoshaza ? |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 03:56 | |
| Pai per total dintre toate Isterul are cea mai buna viteza .. restul praf.Pana si Corona e dat peste cap cu mersul pe M400.Oricum ce-am scris e cam de acum 1 an si ceva.La momentul de fata daca socotim intarzieri etc etc .. nu are rost sa ne mai complicam ,trecem direct 20 km la comerciala si toata lumea e impacata,probabil sunt zile cand nici macar 20 nu au.Cazurile in care Dacia a avut 360 de minute .. sunt celebre,si nu foarte foarte rare .... stai numa sa vina iarna .. acum 4 ani,recordul pt Dacia a fost 420 de minute,pana la urma m-am intros inapoi in Hunedoara pe la 11 dimineata de la 5 dimineata,dupa 6 ore de stat in frig in 7,8 ianuarie si vreo -15 C afara in Deva.Am injurat la CFR,ca nu au bani sa incalzeasca o sala de asteptare.Totusi intre timp s-au schimbat multe,daca atunci mai stateam 2 ore mergeam cu 522 la Bucuresti ).. care pe vremea aia ajungea la 8 fara 20 in Bucuresti nu la 10 si ceva. A mai prins un coleg de liceu de al meu care era cu mine la facultate o faza cand a deraiat un marfar la Rupea/Atel(pe acolo) prin 2005/6 cred , cand au intors 522'ul din Medias via Copsa-Sibiu-Brasov cu DA,de marfa cred,vagoanele erau 20-76,care aveau neaparat nevoie de curent si in 4 ore cat au ocolit,i-a inghetat Dumnezeu de frig in tren )... Cand au ajuns la BV si au bagat din nou curent in vagoane,isi faceau cruce si cu picioarele ca au scapat de gerul de afara.. Tot asa -15.. -20 de grade prin februarie de crapau pietrele afara. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 06:14 | |
| - AlexD a scris:
- Spartan1948 a scris:
- initiativa trebuie sa vina din partea CFR.
Pe bune? De unde si pana unde? CFRul a avut ani initiativa, au vazut ca nu au cu cine sa faca treaba, ce vrei mai mult? Am mers mult cu 21-47 si inainte de anii 90 si dupa dar nu se vaita nimeni, in anii 2000 la greu cu 19/20-50 fara AC, acum suntem niste 'rasfatati' plini de aere/basini si alte impresii(majoritatea) i paduri, i phoneuri, tablete si alte *rost*i, vrem AC, prize, Wi Fi, masaj in scaun, pret de R si timpi/confort de ICE dar sa dea dracu daca am vazut pe vreunul sa spuna, da ma eu as platii mai mult pentru conditii mai bune de calatorie. Inainte nu se vaita/plangea nimeni, trenurile erau pline si lungi 12-14 vagoane la ordinea zilei, era liniste, siguranta, nu existau scandaluri, mizerie nu avea nimeti tupeul nesimtit sa fumeze in vagon/compartiment si ce se mai intampla astazi. Democratie inteleasa prost, toti razgaiatii au tupeu fara limite si uite unde s-a ajuns. Cu CFR mai circula doar blatistii, sunt curios sa vad ce vor face cand va pica si CFR.
Si cu asta am incheiat discutia, vad ca din nou nu se vrea, sa se inteleaga niste lucruri elementare de educatie si bun simt.
Partea ingrosata: Eu as platii mai mult, totusi insa in limita bugetului, pentru conditii mai bune de calatorie, insa sa se si garanteze conditiile alea. Si nu fac referire la timpii de parcurs, ci la alte conditii. Problema e ca pe rutele pe care circul eu frecvent nu am aceasta posibilitate, eventual pot platii mai mult, dar conditii mai bune nu prea, ba din contra poate mai rele. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 07:52 | |
| Si eu probabil m-as fi intors inapoi la tren(doar asa in scop turistic, sa ma plimb cand nu am alteva mai bun de facut) daca ar fi fost civilizatia si timpii de parcurs din anii 2000 sau inainte de 2000 cand circulam la greu cu trenul. Ce se intampla acum e dezastru national dar nimeni nu vede, toti inchid ochii. Nu stiu daca CFR va mai iesi vreodata din rahatul in care s-a scufundat acum. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 13:51 | |
| Deja plătim mai mult decât ungurii, ba uneori şi decât austriecii (pentru că la noi nu se mai cumulează distanţele). Chiar credeţi că, indiferent de condiţii, ar plăti cineva mai mult? Avem tarife la nivelul UE, în schimb salariile sunt de vreo 8 ori mai mici. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 14:10 | |
| - Dr2005 a scris:
- Deja plătim mai mult decât ungurii, ba uneori şi decât austriecii (pentru că la noi nu se mai cumulează distanţele). Chiar credeţi că, indiferent de condiţii, ar plăti cineva mai mult? Avem tarife la nivelul UE, în schimb salariile sunt de vreo 8 ori mai mici.
La noi nici macar clasa medie nu isi permite mai mult de cateva calatorii medii/lungi cu trenul pe an si noi vorbim de conditii mai bune de calatorie legate de tarife mai mari , mi se pare un nonsens in Romania de azi si chiar de maine . Iar cei care sa zicem ca si-ar permite prefera masina personala pentru ca ei considera ca este injositor sa circule cu trenul . In anumite conditii si momente acestia chiar au dreptate, vezi fauna din gari si din trenuri , lipsa de bun simt si comportamentul unora dintre calatori , lipsa igienei personale , conditiile generale si serviciile oferite de catre operatorul de transport si cate si mai cate pentru un pret care unora de pe aici de pe forum li se pare bun pentru conditiile actuale ??!!! Sa fim seriosi, este unul dintre multele motive pentru care in Romania trenul este folosit doar de navetisti , elevi , studenti , pensionari , adica de cei care beneficiaza de reduceri si au musai nevoie si foarte putini de alte categorii care folosesc trenul rar sau chiar foarte rar . In Austria , Germania , Cehia , Ungaria , Elvetia clasa medie merge mult cu trenul si exista o cultura si civilizatie in acest sens, din ce in ce mai putini folosesc masina actuala , in aceste tari numarul de calatori inregistrati anual nu scade ci cel mult ramane constant la noi nici nu se pune problema . Pot merge cu usurinta pe ideea ca preturile sunt foarte mari raportate la conditiile generale de calatorie asa cum sunt si cele imobiliare , asa cum sunt si tarifele la energie sau incalzire , la fel cum sunt si preturile la multe din alimente , haine s.a.m.d. intr-o tara saraca in care se speculeaza practic orice iar statul este cel mai mare speculant .
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Dum 25 Noi 2012, 14:31, editata de 1 ori |
| | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 14:24 | |
| Romanul e mandru , cine mai e ca el , are masina la scara ce e aia sa mergi cu transportul in comun , doar *rost*i mai merg cu transportul in comun si saracii , cam asa se gandeste in Romania si iara zic vorba aia adevarata "prostu pana nu este fudul parca nu e prost destul" asta se potriveste perfect la romani , este criza , lumea se vaita ca nu are bani , dar avem soselele pline de masini si masini scumpe dar nu ar renunta nimeni la masina ca de s-a vazut omul in masina nu se mai da jos . In tarile civilizate se merge cu trenul , se merge cu transportul in comun , se merge cu bicicleta , se incearca renuntarea la masina personala pe cat posibil , nu , la noi e invers , cum adica sa mergi la munca pe bicilceta , rade lumea , pai da rad prosti care stau in masina la semafor si consuma benzina de multe ori doar soferul in masina dar nu ar renunta la masina nici mort , polueaza aerul , pe el il ustura buzunarul dar cine mai e ca el , el e cineva ca merge cu masina zilnic , noi astia care mergem cu transportul in comun trebuie sa suportam pe toti idiotii care nu renunta la masina aia nici morti si uite asa avem strazile aglomerate si intarziem la munca . Cel care zice ca pretul la tren este mic in preznt are masina si se cam oftica ca altu calatoreste mai ieftin (stie el cine este) , preturile la tren in prezent sunt mari in comparatie cu venitul romanului si aceste preturi au facut ca lumea sa nu mai vina la tren , alta era situatia daca preturile erau putin mai mici , cam 25% mai putin si sa ramana tarifarea pe intreaga distanta nu pe fiecare tren . |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 15:31 | |
| E mai ieftin pt. 2 persoane sa foloseasca masina decat trenul, numai rau-voitorii nu inteleg asta. De revelion am luat bilete pt. Gheorghieni si ma gandeam sa merg cu autobuzul pana la Bucuresti si de acolo cu trenul, eu sotia si copilul, are gratuit la tren. Cand am vazut preturile la tren, 70,6 un bilet la IR m-a luat capul. La asta se adauga si 25 lei de persoana la autobuz. Numai dus face 95 lei de persoana, nemaipunand la socoteala RATB si taxiu la destinatie. Cu masina am un consum de pana-n 5 l/100km. E o distanta de 830 km dus intors asta insemnand 45 litri de benzina. Faceti scoteala, nemaipunand la socoteala confortul de a nu alerga dupa tren, a tara bagajele, etc. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Dum 25 Noi 2012, 16:44 | |
| - kristi kkk a scris:
- E mai ieftin pt. 2 persoane sa foloseasca masina decat trenul, numai rau-voitorii nu inteleg asta. De revelion am luat bilete pt. Gheorghieni si ma gandeam sa merg cu autobuzul pana la Bucuresti si de acolo cu trenul, eu sotia si copilul, are gratuit la tren. Cand am vazut preturile la tren, 70,6 un bilet la IR m-a luat capul. La asta se adauga si 25 lei de persoana la autobuz. Numai dus face 95 lei de persoana, nemaipunand la socoteala RATB si taxiu la destinatie. Cu masina am un consum de pana-n 5 l/100km. E o distanta de 830 km dus intors asta insemnand 45 litri de benzina. Faceti scoteala, nemaipunand la socoteala confortul de a nu alerga dupa tren, a tara bagajele, etc.
O.K. , asa e cum spui tu insa mai trebuie sa ai in vedere : -costul efectiv al masinii -costul mentenantei aceleiasi masini -numarul accidentelor de circulatie din Romania , civilizatia in acest sens. -o eventuala amenda -oboseala/nervii/stresul/plictiseala la volan Si eu sunt unul dintre cei care sustin ca tarifele CFR sunt foarte mari si ca trebuie aduse undeva la 50% fata de cele actuale daca le achizitionezi din timp online . Daca acest lucru nu se va intampla in curand, austriecii care ne vand tot carburantii nostrii vor circula si cu 300km/h la ei mai inainte de a vedea noi 160 la noi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |