|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7574 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 11:34 | |
| Nu mi-aduc aminte cand am mers ultima data cu IR Ce alegi ? IR Buc-Focsani 55 ron 3h sau microbuz Mercedes cu 38 ron 2h30 ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 11:56 | |
| - adrian78 a scris:
- Da Spartan are dreptate e 315 lei Bucuresti-Baia Mare la vagon de dormit 1641+4090 mi se pare ciudat Dej-Baia Mare separat la 4090 e 86 lei la vagonu de dormit cea mai mare tampenie cu ciopartirea trenurilor si adunarea tarifelor
Fara suparare , aveam pretentii de la tine , am mai explicat si vad ca degeaba explic , Bucuresti-Baia Mare cu 1641+4090 sa afli pretul corect , la primul tren selectezi loc la vagon de dormit cu 2 paturi in cabina dar la RE lasi FARA REZERVARE !!!!!!!!!!!!!!!! , atata timp cat trenul IR 1641 se transforma in RE 4090 si tu continui drumul cu el se considera tren direct si locul a fost platit o data la 1641 drept pentru care nu trebuie sa il mai platesti si la RE . Daca te sui din Dej si mergi la Baia Mare cu RE 4090 locul la clasa 2 NU este obligatoriu , poti cere bilet fara loc , daca mergi la dormitor atunci platesti suplimentul de loc . Daca vi de la Iasi de exemplu si mergi la Baia Mare , sa dam exemplu 1837+4090 atunci platesti loc la 1837 dar si la 4090 doar daca mergi la cuseta sau dormitor , daca mergi la clasa 2 nu e obligatoriu locul !!!!!!! Deci sa inteleaga toata lumea , un tren IR care se face RE , locul se plateste DOAR O DATA , sper sa fie clar si sa inteleaga toata lumea . Daca toti care cauta pe net cat ii costa biletul din x in y si au varianta de tren IR care se face RE iar ei selecteaza acolo loc si la RE atunci e clar de ce le da acest pret astronomic si fug de tren . Degeaba am tot postat diferite bilete pe diferite relatii , unde am mers cu IR si apoi in RE ca nu s-a inteles nimic . Pretul corect pentru calatoria Bucuresti-Baia Mare cu 1641+4090 este : -clasa 2 - 102.55 -clasa 1 - 159.25 -cuseta 2 -133.55 -cuseta 1 -150.55 -dormit 2 paturi - 239.25 -dormit single - 319.25 @rich1974 , nu e obligatoriu sa mergi la dormitor sau cuseta , poti merge la clasa 2 iar daca iei biletul cu anticipatie de peste 21 de zile atunci ajungi sa platesti Bucuresti-Baia Mare 75 de lei de persoana , acum depinde de ce pretentii are fiecare dar daca nu esti pretentios si conteaza in primul rand cat esti dispus sa dai pe calatorie atunci alegi ce este mai ieftin si clasa 2 este aceasta alegere , cea mai ieftina posibila . Deci daca dormitorul si cuseta este scumpa atunci alegi calatoria pe scaun la clasa 2 , iar ca si comparatie intre tren si masina aici trebuie facuta comparatia , clasa 2 cu masina , si in masina tot in c... stai pe scaun la fel ca si in tren la clasa 2 , nu cred ca dormi in pat in masina ca sa faci comparatia intre dormitor si masina , deja vagonul de dormit este ceva net superior fata de masina deci un confort de lux se poate spune . In concluzie 2 persoane Bucuresti-Baia Mare cu trenul ar fi 205 lei dus si 205 intors , deci ar fi 410 dus-intors , cu masina ar fi nevoie de 2 plinuri (la mine asa este) deci peste 600 de lei , plus uzura masinii , si asta trebuie sa se calculzeze ca intr-un final costa bani si aceasta uzura |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18753 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24331 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 12:05 | |
| Pai daca noi nu stim sa vedem pretul corect cu atatea legaturi ce sa mai zica un om normal care isi cauta un tren si se uita pentru prima oara si nici nu il intereseaza ca de la Dej e RE ICE sau ce dreaq o mai fi fara suparare Karpaty dar sistemul ala e de r***t |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 12:18 | |
| Uite un lucru simplu si il pot demonstra , intra pe infofer , pune Bucuresti-Baia Mare , iti arata 1641+4090 si apasa pe Pret , la prima afisare iti arata ca la 1641 iti da loc la clasa 2 si la RE iti arata clasa 2 fara rezervare , deci este exact ce am spus mai sus , atata timp cat tu vi cu IR si din statia x se face RE nu este necesar sa mai platesti locul inca o data . Trebuie sa fi putin istet sa intelegi acest site , bun daca nu va descurcati cu infofer aveti varianta "bilete on-line" acolo calculatorul iti genereaza pretul corect , asa afli exact cat costa un bilet pe ruta aleasa . Inteleg ca nu se descurca Gheorghe care intra pe site la un an o data dar de la voi care umblati zilnic pe acest forum am pretentii de la voi sa va descurcati , nu este foarte greu , este chiar simplu . Uite aici exemplu Resita-Bucuresti , saptamana viitoare vin cu grupa directa , se observa acelasi loc atat la RE cat si la IR iar pretul la RE este doar 3,60 , adica tariful pentru relatia Resita-Caransebes cu reducerea de 10% pentru fidelitate ca sunt 2 trenuri , plus reducerea de 25% anticipatie , iar la final reducerea on-line de 5 % 63 de lei Resita-Bucuresti , eu zic ca este un pret minunat , nu stiu ce este mai ieftin de atat , noi suntem 2 persoane deci am dat 126 , cu masina nu ajungeam Resita-Bucuresti in acesti bani . |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 13:45 | |
| cu masina trebuie sa ai sofer sau 2 soferi daca mergi de la Bucuresti la Baia Mare, odihniti si fara bautura, cand ai nevoie la wc te ridici de pe scaun si te duci frumos la masina trebuie sa cauti ceva local cu toaleta daca nu vrei sa opresti in camp/padure, la tren te ridici mai te misti, poti sa fumezi si o tigara la stationarile mai mari de 3 minute ca sunt destule ( ajunge trenul timpuriu in multe stati ) la masina daca vrei sa bei o bere nu stiu cum poti so bei in spate daca pe bancheta suntei 3 insi, la tren nu te deranjeaza nimeni, ar mai fi la masina si chestia cu rovinieta si alte taxe care se platesc intr-un an, plus revizi etc...costul unui drum cu masina pana la Baia Mare ar putea ajunge chiar mai scump decat cuseta daca se ia in calcul toate aceste variantele, de la clasa a 2-a fie si 20-49 200 te dai mai odihnit jos din tren decat din masina. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 13:53 | |
| Deci, am tot dat variante dar unii tin cu tot dinadinsul sa faca reclama trenului cand nu e cazul, un drum cu masina in care sunt macar 2 persoane e mai avantajos financiar cu masina fata de IR, cu conditia ca distanta pe CF sa fie aprox. egala cu cea pe sosea! Referitor la confort e mai bine in tren, mai mult spatiu, buda cand doresti, dar si masina da o autonomie pe care trenul nu o da! Am fost vinerea trecuta cu nevasta-mea la Braila, m-a costat benzina 220 lei, cu trenul(IR) si microbuz Alexandria-Braila era in jur de 320 lei, nu mai zic de legaturi care erau la niste ore dificile, nu aveam microbuz la 4.00 din Alexandria sa prind IR-ul de 6,32 spre Galati, sotia mea trebuind sa fie la ora 10.00 in Braila. Eu folosesc trenul doar cand merg singur, motivul fiind de ordin financiar! |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 14:31 | |
| Cu masina Bucuresti-Brasov-Bucuresti fara 200 de lei eu unu nu pot sa ies mai ieftin , deci atat ma costa cu masina , cu trenu Regiotrans 25 lei un drum , daca suntem 2 persoane dus-intors vine 100 de lei , deci clar cu trenu este mult mai ieftin fata de masina . Bucuresti-Satu Mare-Bucuresti cu masina trebuie 2 plinuri , asta inseamna la mine 650 lei , cu trenu un drum 110 , deci dus-intors 2 persoane ar fi 440 , automat mult mai ieftin cu trenu fata de masina , masina este convenabila atunci cand in masina se afla peste 3 persoane , cu 2 persoane este mai ieftin cu trenu , un alt avantaj cu masina este ca pleci la orice ora vrei si mergi pe ce ruta vrei , cu trenu mergi pe unde este linia si pe unde are ruta acel tren dar ca bani trenu este mai convenabil pentru 1-2 persoane , masina este convenabila pentru 3-4 persoane . |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7656 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 14:46 | |
| Eu pe 330 km, Bucuresti- Brasov consum benzina de 110 lei! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 16:32 | |
| - Karpaty a scris:
- Bucuresti-Satu Mare-Bucuresti cu masina trebuie 2 plinuri , asta inseamna la mine 650 lei , cu trenu un drum 110 , deci dus-intors 2 persoane ar fi 440 , automat mult mai ieftin cu trenu fata de masina , masina este convenabila atunci cand in masina se afla peste 3 persoane , cu 2 persoane este mai ieftin cu trenu , un alt avantaj cu masina este ca pleci la orice ora vrei si mergi pe ce ruta vrei , cu trenu mergi pe unde este linia si pe unde are ruta acel tren dar ca bani trenu este mai convenabil pentru 1-2 persoane , masina este convenabila pentru 3-4 persoane .
2 plinuri? Ce maşină ai, dacă nu-s prea indiscret? Volga? La 10 litri la 100 km (deşi majoritatea maşinilor consumă mai puţin), cu un rezervor de 40 l poţi să faci 400 km. Bucureşti - Satu mare sunt aproape 600 km (587 pe drumul cel mai scurt, prin Braşov), deci în cel mai nefericit caz consumi 60 l (un rezervor şi jumătate). la 6,2 lei pe litru te costă 372 lei, nicidecum 650. Iar dacă mergi pe motorină, încă se mai găseşte motorină de Desiro, camion, autobuz ş.a. la preţ mai mic _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 16:45 | |
| Da , 587 cel mai scurt drum dar asta inseamna sa mergi pe drumuri judetene , de la Tg Mures sa o iei direct spre Dej pe niste drumuri mai putin umblate , daca mergi pe drumuri nationale/europene , drumul cel mai scurt ajunge la 650 km pe valea Oltului , Cluj-Zalau . Masinea mea consuma 7% in afara si peste 10 in oras chiar 12 daca e aglomeratie , iar ca marca e una obisnuita , noua , ca fapt divers toti care o au se vaita de consumul mare , am uitat sa spun ca este si 1.6 Eu am facut un plin si am ajuns cu masina doar pana la Satu Mare cu acel plin dar am mers :Bucuresti-Pitesti-Valcea-Voineasa-Petrosani-Deva-Oradea-Satu Mare . Eu daca plec cu masina caut sa vad si altceva fata de ce vad din tren de asta caut rute pe unde nu ajunge trenul . p.s.-urcatul muntilor=consum mare . |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 17 Apr 2014, 23:47 | |
| - Karpaty a scris:
- cu 2 persoane este mai ieftin cu trenu
Esti sigur, Buc-BV 2 persoane la IR ma costa cam 200lei dus intors, cu masina ies undeva pe la 100lei(la fel ca la RT care iti rupe ficatii)...si nu ma aburii cu trenuri R sau IR la pret de R sau anticipatii si alte inginerii care nu le foloseste mai nimeni. Vorbesc strict din punctul de vedere al calatorului care isi ia bilet de azi pe maine, cursa directa la tren IR sa nu treaca viata pe langa el degeaba in nush ce R uitat de lume... |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 00:08 | |
| Poate mergi cu gaz de iesi asa ieftin eu nu pot sa scad sub 7% si cum pana la Brasov sunt 190 km de la mine de acasa asta inseamna ca am nevoie de 32 litri de benzina care ma costa 200 de lei . Nu stiu ce are Regiotrans ca ruleaza foarte lejer si lin , daca s-a intamplat sa bataie o data sau ca ai auzit de la x si y ca bataie asta inseamna ca toate bataie , intai mergi cu trenu si pe urma zic sa vorbesti , din auzite toti suntem experti dar cand ai fost ultima data cu trenu ? Regiotrans face 3 ore , un timp foarte bun si un pret de 25 de lei este chiar perfect , ce vrei mai mult de atat . La urma urmei fiecare merge cu ce vrea dar de la a arunca cu noroi in trenuri si a o tine sus si tare ca doar masina e buna , asta este tipic romanului care a dat de masina si nu se mai da jos din masina , indiferent cat l-ar arde la buzunar masina el tot in masina se plimba ca asa e omul nostru . Nu inteleg de ce nu puneti pe hartie si sa adunati cat costa masina din toate punctele de vedere , costul masinii , plus intretinerea ei in care intra si reviziile , eu am dat pentru revizia la 60.000 km 1500 lei , plus impozitul , plus parcarea , plus rovinieta , si ce mai are nevoie o masina , eu unu pe toate astea le platesc si adunate toate astea ajung la o suma astronomica pentru intretinerea unei masini , deci o masina nu inseamna doar benzina si atat , la tren platesti doar biletul si ai ajuns la destinatie . Normal confortul se plateste si pentru asta tin si masina , daca am nevoie sa plec acum undeva in 30 de minute sunt pe drum ca asa vreau eu si nu stau dupa tren , asta este avantajul unei masini dar eu am tot calculat in timp si pentru 2 persoane am iesit mai ieftin cu trenu . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 08:35 | |
| De obicei, când îţi cumperi o maşină, nu o cumperi ca să mergi cu ea în concediu de 2 ori pe an, o cumperi ca să îţi faci o groază de alte treburi (cumpărături, mers la serviciu etc.), deci costurile cu ITP-ul, RCA, rovinieta şi parcarea se împart la toate drumurile astea. 2 - 3 oameni în maşină plătesc mai puţin decât un bilet de IR. Acum vreo câţiva ani (2010), am fost 5 oameni cu 30 de lei până la Varna şi înapoi (e drept, maşina era diesel, combustibilul era mai ieftin, iar motorina era de cea mai bună calitate, luată de la Autobaza Ferentari).
Am comparat cu IR, pentru că R cu mers de IR nu există peste tot, iar anticipaţia.... hai să fim serioşi, tu ştii cu 30 de zile înainte că o să ţi se aprobe concediu pentru ziua Z? Eu nu... şi mulţi de aici sunt în situaţia mea (nu mai zic de cei care lucrează la privat, unde patronii nu dau 2 bani pe Codul Muncii şi dau concedii doar când vor ei). _________________ :TTT:
|
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 09:39 | |
| - Dr2005 a scris:
- costurile cu ITP-ul, RCA, rovinieta
La mine astea toate costa 550lei anual, iar numarul de 'calatorii' e nelimitat Ca idee, de acasa pana in BV am 175km, daca merg legal(cum merg de obicei) cu 70km/h in localitati si 110km/h in afara lor nu imi ia mai mult de 5.2-5.5l % de aici se traduce aprox 100lei dus/intors. In momentul in care o sa vad vre-un avantaj de partea trenului ca timp/bani nu mai pun bagaje carate fix unde am nevoie masina va ramane in parcare, dar asta nu cred ca se va mai intampla vreodata in viata asta. Pe vremea studentiei da, chiar daca aveam masina rupeam trenurile in 2 aproape in fiecare saptamana plecam la mare sau la munte si numai cu R/IC, aveam 38 de lei la rapid pe distanta bucuresti-mangalia si mi se rupea de cupoane, le donam altor colegi care se automutilau pe personale. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 18 Apr 2014, 11:15 | |
| - Dr2005 a scris:
- tu ştii cu 30 de zile înainte că o să ţi se aprobe concediu pentru ziua Z? Eu nu... şi mulţi de aici sunt în situaţia mea (nu mai zic de cei care lucrează la privat, unde patronii nu dau 2 bani pe Codul Muncii şi dau concedii doar când vor ei).
Nu sti cand iei concediu ? Ciudat , doar lucrezi intr-o institutie a astatului cum si eu lucrez intr-o companie nationala dar la noi se planifica concediile cu un an inainte , in luna Noiembrie noi trebuie sa facem tabel cu lunile cand vrem concediu pe anul urmator si avem voie sa il impartim in 3 astfel ca eu de exemplu anul asta m-am pus in Iunie-Septembrie si Decembrie , daca ai dat biletul sefului cu lunile cand vrei concediul si apoi seful a facut tabelul dupa care semnezi , e gata , nu il mai poti schimba , deci ce hotarasti in Noiembrie pentru anul urmator asa ramane batut in cuie , nu se mai poate schimba , de asta eu stiu ce fac in Iunie , am totul stabilit cu data fixa si ce trenuri folosesc in respectiva luna in fiecare zi . La noi exista si libere , noi lucram o sambata pe luna care inseamna o zi libera cand vrem noi , eu am de luat de exemplu 10 zile , deci daca am nevoie sa nu ma duc azi la servici doar dau un telefon , alo sefa , nu vin azi ca nu am chef sau am o treaba , etc . De exemplu , acum dupa Paste pe 22 si 23 am luat liber ca asa am vrut . La faza cu masina , da o folosesc la cumparaturi , sau cand mergem toata familia pe unde avem nevoie dar sa plec eu singur cu ea nu se renteaza neam , s-au dus zilele cand plecam singur cu masina ca au fost si astfel de zile , vineri cand veneam de la munca si aveam chef ma suiam in masina si ajungeam pe la Cluj , era ceva banal pentru mine , acum 8 ani era benzina 3-3,30 , deci alta viata , faceam plinul cu 150 de lei , dar in prezent pentru mine masina reperezinta un lux in cazul in care as vrea sa ma plimb , pentru asta renunt la masina cand e vorba de plimbari si o folosesc doar cand am o necesitate iar la servici merg cu autobuzul , e mult mai ieftin . Si in concediu cand am plecat la mare am folosit trenul ca pentru 2 persoane am iesit mai ieftin cu RE 2801/2802 fata de masina . @AlexD , ce spui tu acolo ca tu mergeai doar cu R si IC deja este un moft , si cum tu pe alte rute secundare nu ai ajuns in afara de Buc-Brasov si Buc-Constanta nu merita comparatie , de exemplu la Rodna Veche nu ajungea altceva in afara de Personal si multe alte sectii secundare , eu unu m-am dus pe aproape toate sectiile din tara asta doar pentru simplul motiv ca imi place trenul si vreau sa descopar toate rutele din tara mea , iar ca unul si altul folosea trenul Personal nu cred ca este un motiv de ras sau de condamnat , fiecare merge cu ce poate si cat il tine buzunarul , nici eu nu sunt de acord sa arunc cu banii pe un IC cand tot acolo ajung si cu un Regio , diferenta de bani o pot folosi pentru drumul de intors si imi si ramane pentru mancare , bunica mea avea o vorba : si cu Personalul tot acolo ajungi unde te duce si Acceleratul , si cu clasa 1 tot acolo ajungi unde te duce si clasa 2 , deci pentru ce sa dai bani in plus , tot ea zicea ca asta inseamna sa strici banii , iar de bani trebuie sa ti nu sa ii arunci pe fereastra . p.s.-daca iti place trenul cu adevarat atunci renunti la masina in orice clipa , daca nu e de inteles de ce nu te urci in tren si mergi doar cu masina , exista si trenuri accesibile , conteaza sa vrei si sa iubesti trenul cu adevarat ! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |