|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Alex Avram User Dezactivat
Numarul mesajelor : 2610 Varsta : 30 Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren Reputatie : 8376 Data de inscriere : 20/06/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 20:35 | |
| @bostanescu gigel:Mie imi spui!eu unu nu as merge cu asa ceva pe rute de 200-250 de km nici in ruptul capului........si s-a imi iau bilet si sa fie full sa nu am un loc........ |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:24 | |
| Eu am mai spus, banii economisiti pe presupusul bilet la regio ii dai pe mancare/bautura/tigari mai ales daca cursa tine 6 ore, asa ca prefer sa dau mai multi bani la bilet dar sa scap de chin in 2h30min. 80% din drumurile facute de mine cu trenul au fost cu rapidul si 19% cu acceleratul, cu personalul am mers accidental de 2 ori si m-a lecuit. Nu vreau sa par cu mot dar am mai multi km cu trenul facuti pana in 2003 decat multi 'pasionati' de pe forum.
Oricum, revenind la subiect, duminica seara 'celebrul' IR 1682 ala cu vagoane de cacao cu sosire la 16:36 era ceasul 17:15 si nu se vedea la orizont nimic cand am plecat din gara, asa ca sa tot circulati cu CFRu'.
Ultima editare efectuata de catre AlexD in Lun 02 Iul 2012, 21:32, editata de 1 ori |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7574 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:32 | |
| - Capsuneanu a scris:
- la Mostistea, nu au schimbat nici pana acum cuponul de cale ferata.
Pai Buciumeni-ul a facut cincinalul, de ce nu l-ar face si Mostistea ? |
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:35 | |
| Cine imi explica si mie de ce la Mostistea s-au bagat travrese de lemn intercalate printre cele de beton care sunt intregi, cele sparte fiind inlocuite? Nu ma duce mintea sa-mi dau seama de ce s-au montat cele de lemn in conditiile in care cele de beton sunt intregi. Ca de burat nu cred ca mai poate fi vorba din cauza traverselor de lemn... |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:39 | |
| Din ce am auzit (nu am vazut cu ochii mei), zona Mostistea e puternic patinata. Daca facem o analogie cu Buciumeni-ul unde sub locurile patinate s-a introdus alt tip de traversa (ce-i drept, tot din beton) as putea intelege ca sub locurile patinate de la Mostistea s-a introdus alt tip de traversa (de data asta din lemn). E doar o presupunere. Am tot zis ca ma duc pana acolo sa fac niste poze dar a venit canicula si cum acolo e in plin camp... |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:54 | |
| Stau eu prost cu banii ca as fi mers si eu acolo, dadeam o fuga cu masina ca doar nu e mare inginerie, e la 50 km de Bucuresti... |
| | | DPS
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:57 | |
| N-ar fi problema de bani cat de temperatura si de lipsa "vegetatiei de adapost" din zona:) |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 21:59 | |
| - AlexD a scris:
- Eu am mai spus, banii economisiti pe presupusul bilet la regio ii dai pe mancare/bautura/tigari mai ales daca cursa tine 6 ore, asa ca prefer sa dau mai multi bani la bilet dar sa scap de chin in 2h30min.
80% din drumurile facute de mine cu trenul au fost cu rapidul si 19% cu acceleratul, cu personalul am mers accidental de 2 ori si m-a lecuit. Nu vreau sa par cu mot dar am mai multi km cu trenul facuti pana in 2003 decat multi 'pasionati' de pe forum.
De parca daca mergi cu IR nu trebuie sa manaci si sa bei , nu tot 3 mese manaci pe zi ori ca esti acasa ori ca esti in tren ori ca esti in varf de munte ? eu chestia asta nu o inteleg ca te costa mancarea daca mergi cu Regio si daca mergi cu IR nu te mai costa mancarea . :shock: Mai multi km ca mine nu cred ca ai . - bostanescu gigel a scris:
- Cum naibii ajungi la Gara de nord la 2.30 noaptea?Nu toata lumea suporta sa mearga cu regio.Eu am mers pana la Busteni si am turbat in tren.Daca ar pleca regio ala la ora rezonabila poate s ar risca mai multa lume.Nu toata lumea e pasionata de cfr,foarte putini aleg sa mearga cu regio pt ca este un chin groaznic sa pierzi atata timp alaturi de tot felul de personaje dubioase
Cu autobuzele de noapte , de asta au fost introduse sa ai cu ce te deplasa pe timpul noptii . Nu am vazut oameni sa moara ca au mers cu Regio , aaaa ca au fite si figuri asta e alta treaba , nasu pe sus costa mult la buzunar . |
| | | bostanescu gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5463 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 22:08 | |
| Sunt zone in care nu merg autobuzele de noapte,oricum astepti vreo 1ora sa vina ragalia de autobuz.Un lucru bun la regio asta de noapte spre Constanta este ca nu opreste in zonele aborigene cu bastinasi bronzati si iarna adica pana la Fetesti face vreo 2 ore fara opriri.In legatura cu traversele intercalate la Mostistea am auzit unii ceferisti zicand ca acolo este solul slab si sa adoptat aceasta solutie tehnica.Oricum linia e praf pe o distanta de 50m,parca merge trenu pe piatra cubica |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 22:28 | |
| Karpaty, eu ajung la 12:30 în Constanţa. Cu ce mă ajută un R de la ora 14?! Sunt nici 15 km până în Eforie... şi pe jos dacă îi merg ajung până în 14 acolo. Şi de la gară tot mai am vreo 2 km de mers pe jos până la hotel. Apropo de autobuzele de noapte, ele circulă doar până la 1 noaptea (1 fără zece ultimele plecări din centru spre cartiere), după aia mai au 3 curse la 3:15, 4:00 şi 5:00, iar transportul de zi, mai nou, iese în jur de 5:30 - 6:00, cu excepţia troleibuzelor care apar pe la 4:30) dar doar din cauza proastei repartizări a depourilor pe reţea). Şi mai frumos e să vină maşina de noapte şi să nu încapi în ea, că degeaba ai 6000 de oameni la concert la Romexpo, că RATB pune tot 1 (UN) singur autobuz pentru ei, de 100 de locuri.
Dacă mergi cu IR ajungi mai repede... timpul pierdut cu transportul şi timpul pierdut între legături (care prin Europa civilizată e de maxim 10 minute, nu de 20 - 30 - 50 - 100 de minute ca la noi) costă cei mai mulţi bani, e un timp în care poţi face altceva, mai ales că zilele de concediu nu sunt nelimitate. _________________ :TTT:
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 23:21 | |
| daca tu faci 14-15 km pe jos in 80-90 min atunci eu maine plec la mare pe jos. Scoti mai mult de 90 minute la 14-15 km mers pe jos.
Cat a avut stricata bicicleta fratemiu a mers pe jos 9 km pana la munca si facea 80 min, iar eu acelasi drum dar fugind in peste 75% din drum l-am scos in 55 min.
Cei care vor sa mearga cu Regio 13031 pot ajunge la gara si pe jos, ratb, taxiu, masina personala/vecini/rude, bicicleta orice ca doar nu or sta toti la BIG Berceni sau Piata Iancului.
Ultimul tren din Ploiesti.Vest este IC 532 ora 22:00 deci la 22:40 sunt in capitala si astept pana la 02:30 si nu mai moare nimeni, daca e canicula atunci e si mai bine ca sun la gara si plec mai tarziu de acasa depinde de cata intarziere are IC 532.
Vara nu moare nimeni sa stea in gara noaptea mai ales ca gara nu e pustie in zilele in care circula 13031, ai o muzica, o bere, o carte un joc, un tenis de picior pe peron, 2-3 poze ptr facebook, romanul e inventiv si stie cel mai bine cum sa faca timpul sa treaca mai repede.
Vineri seara am trimis la mare 2 vecini cu R 13031, s-au dus cu 532 la capitala si apoi cu 13031 pana la Costinesti, inca de cand le-am zis prima data de Tren ieftin de noapte si-au adus aminte de Personalul de noapte care a circulat in anii trecuti fara sa mai stea la discutii au zis "cu ala mergem, la 7 suntem deja pe plaja".
Faza cu 3 mese pe zi ca esti in regio sau 3-4 regio ori un interegio tot atatea mese manaci intr-o zi, tot atatea tigari fumezi si tot acolo ajungi mai devreme sau mai tarziu fie mai scump fie mai ieftin, la ce salarii sunt in Romania ar trebui ca toate Regio-urile din tara sa fie full. Criza este numai ptr unii, traiasca din plin furaciunile din strainatate si pestii din RO care umple strazile cu masini scumpe.
Am zis ca nu mai merg in viata mea cu un tren scump din 2010 cand pe R 754 cu 1 nas la 1 vagon-jumate 6 "smecherii" au mers mokka Buzau-Ploiesti.Sud, a trecut nasii pe langa ei dupa ce a plecat trenul din Buzau si ei dadeau din umeri catre nas, apoi nasul a chemat intariri inca 2 nasii si tot nu au avut ce sa le faca, nici macar 1 leu nu au dat, au baut bere, au facut galagie si si-au incarcat si telefoanele la prizele vagonului.
Nu cred ca i-ar conveni ca maine sa ia IR de exemplu 1651 cu bilet toate bune si frumoase pana la Ploiesti.Sud cand coboara inspectori si apoi sa zicem ca urca 5 indivizi si se aseaza chiar langa tine si incep sa faca galagie, sa bea sa-ti foloseasca priza si mearga mokka iar nasii sa dea din umerii unul la altul, atunci iti bagi ceva in el de CFR, in el de tren scump si in ea de tara si cauti variante mai ieftine de a ajunge la destinatie daca distanta e mica atunci Regio e alegerea cea mai buna, sunt destule regio care arata destul de bine in prezent nu mai sunt cu vag de pe vremea lui ceasca, si chiar daca sunt aglomerate poti gasi un loc/comp mai linistit de exemplu la clasa 1-a unde nu se inghesuie toti blatisti. |
| | | ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5522 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 23:33 | |
| Ca sa iesim de pe off-topic, care ati fost mai recent, cum stau lucrarile in gara Ciulnita? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 23:34 | |
| - ravers75 a scris:
- Ca sa iesim de pe off-topic, care ati fost mai recent, cum stau lucrarile in gara Ciulnita?
Prost , foarte prost , am trecut eu acum 2 zile cu Regio 13032 si se misca foarte greu sa nu mai zic de Fetesti unde cred ca mai dureaza 2 ani pana va fi gata totul . |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 23:35 | |
| - paall a scris:
- daca tu faci 14-15 km pe jos in 80-90 min atunci eu maine plec la mare pe jos. Scoti mai mult de 90 minute la 14-15 km mers pe jos.
Daca exista posibilitatea sa merg trecand prin orase iar in afara lor pe poteci si destule spatii de campare, pe mine chiar m-ar fi batut gandu la un drum pana la mare pe jos. In 10 zile cred ca ajungeam, si nu foloseam nici masina, dar nici tren, si economiseam si bani + ca aveam astfel un sejur de o luna in loc de 12 zile. |
| | | ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5522 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Lun 02 Iul 2012, 23:55 | |
| - karpaty a scris:
- ravers75 a scris:
- Ca sa iesim de pe off-topic, care ati fost mai recent, cum stau lucrarile in gara Ciulnita?
Prost , foarte prost , am trecut eu acum 2 zile cu Regio 13032 si se misca foarte greu sa nu mai zic de Fetesti unde cred ca mai dureaza 2 ani pana va fi gata totul . Poate pana la toamna le termina, mai au 2 linii din cate stiu , nu cred ca e asa mult dar se misca cu viteza melcului |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |