Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 41 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Mihay
V.I.P Member
V.I.P Member
Mihay

Numarul mesajelor : 296
Varsta : 46
Localizare : Constanta
Reputatie : 5642
Data de inscriere : 19/04/2010

Discutii generale despre transport - Pagina 17 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeDum 24 Iun 2012, 17:31

Bine, pierdutul terenului de catre CFR Calatori s-a manifestat aproape in mod exclusiv numai pe rutele secundare, unde pe langa scaderea traficului de calatori, s-a furat si in draci, de au ajuns o gaura neagra in visteria CFR-ului!
Daca e sa privim lucrurile cu pragmatism, cei care au prins vremurile dinainte de '90 stiu ca era o mare mobilitate catre locul de munca (aveai serviciu garantat, dar foarte rar la 2 pasi de casa), ceea ce presupunea in multe cazuri efectuarea navetei - de aici si faptul ca pe rutele secundare erau foarte multe curse locale;
Ulterior, dupa 1990 a intervenit declinul industriei romanesti, inchiderea treptata a colosilor industriali si transformarea treptata dar aproape ireversibila a Romaniei de la o tara producatoare si exportatoare la o tara devenita o simpla piata de consum pentru altii... Sad
Urmarea o puteti vedea si voi la majoritatea curselor operatorilor feroviari privati care circula pe aceste rute: trenuri cu grad de ocupare de 5-15% (cu cateva exceptii, unde situatia sta ceva mai bine)... Populatia din localitatile acelor rute secundare in mare parte nu mai stiu ce-i ala un loc de munca in sfera industriala, activitatea lor rezumandu-se adesea la agricultura sau zootehnie de subzistenta... e trist, dar aici am ajuns...
Oricum, una peste alta, cred ca ar fi mai realista o statistica pe km, nu pe sectii de circulatie, deoarece nu putem pune pe picior de egalitate o ruta secundara de cativa zeci de kilometri cu o magistrala de cateva sute de kilometri, nu? Very Happy
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18753
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24331
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeDum 24 Iun 2012, 17:34

Sa nu mai vorbim de interesele ca aceste linii sa treaca la privat!!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeDum 24 Iun 2012, 18:13

adrian78 a scris:

Pai asa si trebuie , toate secundarele sa fie in administrare privata , se vede clar ca in administrare privata numarul de curse este mai mare fata de CFR si calatorii sunt mai multi acum ca sunt multe trenuri fata de cati calatori erau cand era CFR , asta se poate vedea negru pe alb .

Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeDum 24 Iun 2012, 18:18

karpaty a scris:
adrian78 a scris:

Pai asa si trebuie , toate secundarele sa fie in administrare privata , se vede clar ca in administrare privata numarul de curse este mai mare fata de CFR si calatorii sunt mai multi acum ca sunt multe trenuri fata de cati calatori erau cand era CFR , asta se poate vedea negru pe alb .

Sa nu uitam ca numarul de calatori e acelasi in unele cazuri chiar mai putini singurele trenuri cu grad mare de ocupare sunt cele cu navetisti care erau la fel de multi si la CFR!!Numai pe Hunedoara au facut exceptia de au taiat numarul de trenuri au facut un mers de tot rahatul
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeDum 24 Iun 2012, 18:30

Da , bine sunt si cazurile astea dar de la noul mers se va face ceva si in aceasta privinta , eu ma refer la rutele unde cu CFR erau 2 trenuri pe zi de exemplu 210 , eu am fost si cand era CFR iar trenul era gol , daca am fost 10 oameni in tren iar ieri cand am mers pe 210 motorul a fost aproape plin , acelasi exemplu exista si pe alte linii , pe Hunedoara eu sunt sigur ca , cu noulk mers legaturile vor fi mult mai bune Wink

Numarul mesajelor : 283
Reputatie : 4852
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 25 Iun 2012, 00:36

Pentru cei ce sustin ca actualul CFR sa ruleze pe liniile secundare un singur exemplu am, cel mai bun de altfel. Brasov Zarnesti. In ultimul an de administrare CFR, trenul mizerabil, timp de parcurs de peste o ora, trenuri rare,la ore proaste...Acum: trenuri din ora in ora, care pleaca la ore fixe din capete( 11:00, 12:00 13:00 etc) de luni pana duminica timp calatorie 42 minute, bariere noi pe drum.Si calatori. Nu se poate spune ca a bagat trenuri doar ca sa isi ia subventia, oamenii chiar se bazeaza pe ei ca si transport.E fain sa poti merge cu trenul fara sa iti bati capul prea mult de orar.Stii ca e acolo din ora in ora.
LA cfr o sa zica ca nu se poate, de-aia ultimu tren de la Sibiu spre BV pleaca la 15.Eu azi vroiam sa vin de la Codlea cu trenu seara..nu se poate, ca ultimu tren e la 18.; Codlea e un oras cu potentiali navetisti cel putin la fel de mare ca Zarnestiu si Rasnovu.Pune cFR vreun tren din ora in ora??? De ce sa se oboseasca? Sigur ca microbuzele nu mai contenesc intre Codlea si BV, pe cand autobuzele de ZN merg mai mult goale(mai au avantajul ca ajung central gara ZN fiind mai departe de centru )
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 25 Iun 2012, 10:07

alex1987 a scris:
Pune cFR vreun tren din ora in ora???

Niciodata. Probabil acum doar pe Bucuresti-Ploiesti sa fie tren din ora in ora. In rest, jale mare.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 25 Iun 2012, 12:48

alex1987 a scris:
Pentru cei ce sustin ca actualul CFR sa ruleze pe liniile secundare un singur exemplu am, cel mai bun de altfel. Brasov Zarnesti. In ultimul an de administrare CFR, trenul mizerabil, timp de parcurs de peste o ora, trenuri rare,la ore proaste...Acum: trenuri din ora in ora, care pleaca la ore fixe din capete( 11:00, 12:00 13:00 etc) de luni pana duminica timp calatorie 42 minute, bariere noi pe drum.Si calatori. Nu se poate spune ca a bagat trenuri doar ca sa isi ia subventia, oamenii chiar se bazeaza pe ei ca si transport.E fain sa poti merge cu trenul fara sa iti bati capul prea mult de orar.Stii ca e acolo din ora in ora.
LA cfr o sa zica ca nu se poate, de-aia ultimu tren de la Sibiu spre BV pleaca la 15.Eu azi vroiam sa vin de la Codlea cu trenu seara..nu se poate, ca ultimu tren e la 18.; Codlea e un oras cu potentiali navetisti cel putin la fel de mare ca Zarnestiu si Rasnovu.Pune cFR vreun tren din ora in ora??? De ce sa se oboseasca? Sigur ca microbuzele nu mai contenesc intre Codlea si BV, pe cand autobuzele de ZN merg mai mult goale(mai au avantajul ca ajung central gara ZN fiind mai departe de centru )

Pai asta e singurul exemplu pozitiv unde au mai investit cat de cat ceva..Pe Simeria-Hunedoara si Livezeni-Lupeni semnalizarea e la pamant si asa va ramane mai mult ca sigur!!
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 25 Iun 2012, 14:10

Nu e chiar singuru, uite si la Lupeni parca arata mai bine gara de cand e Regiotrans, la fel si Hunedoara. Oricum la astea 2 e de putin timp Regiotrans, mai dureaza pana sa vedem cine stie ce schimbari in bine. Alt lucru pozitiv e ca nu mai are acces chiar orisicine in tren ca inainte. Cu semnalizarea e problema grea, nu prea poate sa o rezolve orice operator ar fi.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 18:06

Mai grav e că nici nu se suplimentează... scrie clar pe site la CFR că x trenuri au avut grad de umplere de peste 100% şi ei recomandă să iei bilet în avans în loc să mai pună 2 - 3 vagoane în plus.
D'aia anul ăsta mă duc la mare cu Regiotransul, iar de la anul, când nu voi mai avea reducere, cu autocarul, că mai bine dau 50 RON la autocar decât 60 ca să merg pe hol înghesuit în tren.

halmarius

Numarul mesajelor : 287
Varsta : 57
Localizare : Buc
Reputatie : 5553
Data de inscriere : 28/06/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 18:24

Dr2005 a scris:
Mai grav e că nici nu se suplimentează... scrie clar pe site la CFR că x trenuri au avut grad de umplere de peste 100% şi ei recomandă să iei bilet în avans în loc să mai pună 2 - 3 vagoane în plus.
D'aia anul ăsta mă duc la mare cu Regiotransul, iar de la anul, când nu voi mai avea reducere, cu autocarul, că mai bine dau 50 RON la autocar decât 60 ca să merg pe hol înghesuit în tren.
Lasa tinere ca poate la anul pui mana pe un permis si mergi gratis cu trenul! Very Happy
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 18:48

Dr2005 a scris:

Un pasionat feroviar nu lasa trenul in favoarea autocarului pentru 10 lei iar daca stai putin si cauti ofertele vei constata ca trenul (IR) e mai ieftin fata de autocar si tot din punctul de vedere al unui pasionat nu lasi trenul in favoarea altui mijloc de transport indiferent de ora la care ai tren si indiferent de legaturile pe care le ai cu trenul , cel putin din punctul meu de vedere asta este un adevarat pasionat cel care calatoreste cu trenul frecvent si lasa alte mijloace de transport in favoarea trenului , cei care stau in fotoliu si se uita pe forum si nu au mai mers cu trenul de x ani nu se pot numi pasionati feroviar , cel putin eu nu i pot numi pasionati pentru ca nu reiese nicaieri aceasta pasiune .

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 19:32

Care permis, că nu mai există aşa ceva, angajaţii CFR au gratis doar de acasă până la serviciu şi retur.
10 RON la dus, 10 RON la întors, la salariile din România să ştii că se simte.
Anul ăsta clar merg cu trenul... că sunt pasionat şi am reducere. Mă costă 29,1 RON până la Constanţa, dar de acolo trebuie să apelez la dubă până la Eforie, că între 12 şi 17 nu mai e tren. Cu autocarul, tot cu reducere, plăteam 30 RON fără să mai stric un cupon. Da' vreau io să merg cu trenul. Dar de vara viitoare, ţinând cont că tarifele la tren mai mult ca sigur că vor mai creşte... o să mă gândesc de 2 ori înainte să urc în tren.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 20:00

Constanta-Mangalia este Regio la 14:00 !

Eu platesc bilete intregi de ceva ani de asta si aleg trenurile Regio si combinate mai multe sa am reducere .

A fost acum 2 zile cineva la Constanta cu autocaru si a facut 4 ore si 10 minute a zis ca nu se mai duce cu asa ceva chiar daca e mai ieftin cu 5 lei , imi spunea cum vedea ca trenurile trec si ei dormeau pe drum Smile)

App , vrei sa iesi ieftin Bucuresti-Eforie ? nimic mai simplu , trenul Regio 13031 este ieftin si bun ajunge dimineata pe litoral mai mult ca perfect . Circula Vineri-Sambata-Duminica si Luni . Eu cu el am mers pe 1 Mai dus-intors si a fost foarte bine cat dadeam la IR am dat la Regio dus-intors . Wink

Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 423
Varsta : 101
Localizare : Giulesti-Bucuresti
Reputatie : 5463
Data de inscriere : 20/02/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitimeLun 02 Iul 2012, 20:24

Cum naibii ajungi la Gara de nord la 2.30 noaptea?Nu toata lumea suporta sa mearga cu regio.Eu am mers pana la Busteni si am turbat in tren.Daca ar pleca regio ala la ora rezonabila poate s ar risca mai multa lume.Nu toata lumea e pasionata de cfr,foarte putini aleg sa mearga cu regio pt ca este un chin groaznic sa pierzi atata timp alaturi de tot felul de personaje dubioase
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 17 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 17 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 41 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: