Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

Discutii generale despre transport - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeVin 30 Mar 2012, 00:48

La un salariu de 800 pe luna din care sa te intretii nu cred ca iti mai vine sa dai 200 pe benzina si sa traiesti din 600 , mie si 50 sau cat e abonamentul ala lunar mi se pare mult sa dau pentru ca se poate sa merg si moca zi de zi de asta nu i dau iar cu acei bani pot sa plec undeva cu trenu ma simt mult mai bine , cel putin eu asa gandesc , poate daca as avea un salariu de 1600 as da la RATB 50 pe luna dar la 800 e mult si 50 . Wink

Am calatorit foarte mult prin tara si nu numai , dar sti ce am vazut ca zice multa lume ? ca in RO nu merita sa fi corect , daca esti corect esti fraer si nu numai unu mi-a zis asta , am mers cu un tren Regio in care m-am suit dintr-o halta , toata lumea a dat cate 1-2 lei eu am scos 10 lei si am vrut sa platesc bilet , nici nasu nu a vrut sa imi taie bilet pe intreaga distanta , a taiat un bilet de 6 lei si 4 a bagat in buzunar , si am picat de fraer ? da am picat , ca dupa ce a plecat nasu unu a inceput sa si rada de mine si a zis ca , cu 2-3 lei se rezolva ce ma apucat sa i dau atatia bani , am prea multi bani ? asa a zis si nu doar o data am patit asa ceva . La tren vreau sa platesc bilet si sa fiu corect pentru ca este si o pasiune dar la RATB clar ca nu o sa platesc bilet sau abonament . Sa nu uitam ca la tren se poate merge cu nasu si la IR si la IC fara probleme , am vazut cu ochii mei si asta se poate demonstra oricand .

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5276
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeVin 30 Mar 2012, 08:11

din pacate, asta e meteahna noastra....preferam sa mergem cu nasul in loc sa punem presiune pentru scaderea costului biletelor.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeVin 30 Mar 2012, 10:17

cu 205 la 3 statii de Gara.De.Nord pana sa se dea drumul la pasajul Basarab veneam cu un vecin tocmai de la Baneasa Shoping City si vine controlul 1 barbat la 40 de anii si o femeie, eram in spate iar in autobuz vreo 20 de calatori si ai zis Maule controlul, nu mai putem sa coboram. Vine la el si urmeaza discutia urmatoare :

c = Biletul ?
m = aa, pai n-am bilet
c = pai de ce nu ai ??
m = nu am luat, ca nu suntem de aici
c = si de unde sunteti ?
m = din Ploiesti.
c = si la voi la Ploiesti nu se merge cu bilet ?
m = ba da, dar mai rar.
c = banii ptr amenda aveti ??
m = da, mai avem 10 lei sa ajungem la Ploiesti.
c = cu 10 lei pana la Ploiesti 2 insi ?
m = pai e 5 lei biletul la personal.
c = hai dati-va jos si mergeti pana la gara pe jos.

ne dam jos, mergem spre gara, la penultima statia controlorii si ei cu alti 4 controlori vorbeau de noi, am trecut pe langa ei si le-am zis servici usor si sanatate.

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeMar 03 Apr 2012, 17:07

Astazi am reusit sa o conving pe o colega sa mearga cu trenu la Constanta , trebuia sa plece la Constanta si vroia sa mearga cu autocar care costa 55 un bilet si face 3 ore si jumatate , pana la urma am reusit sa o conving sa mearga cu trenu iar la ora 16:25 este doar IC si un bilet este 67 lei , pana la urma a zis da ca merge cu trenu iar cand s-a urcat in tren a ramas masca la ce conditii sunt cu trenu acum , colega mea mai era cu o doamna care nu a mai mers cu trenu de 20 de ani , a zis ca diferenta intre atunci si acum este imensa . Ma bucur ca am reusit sa mai aduc 2 calatori la tren pe ziua de azi . Wink

Vizitator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeMier 04 Apr 2012, 10:34

bine ca nu avea treaba la Brasov si trebuia sa fie pana in 12:00 ca IR 1582 o avea el conditii bune si e si folosit de multa lume dar cu intarzierea ce ne facem ca aproape in fiecare zi are 80 min, azi in spatele lui la 5 min a trecut si Regiotransu care circula pe acelasi traseu. Daca mai punem ca vine si Transcarpatiul si 1621 avem 4 trenuri pe aceasi linie intre PL.Vest si Brasov care circula unul in spatele celuilalt.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeMier 04 Apr 2012, 20:14

Astazi la accesul pe peroane in gara de nord din Bucuresti s-a instalat control de bilete. Ma bucur si sper ca se va mentine. Numai in acest mod se va reduce blatul. Cine doreste sa intre pe peroane o poate face prin capetele garii. Oricum eu am platit si voi plati mereu biletul.
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8691
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeMier 04 Apr 2012, 20:25

Si ce crezi ca se intampla? Am tren la linia 6 si eu ma duc la peronul de la linia 9 dupa care traversez si ma urc in trenul de la linia 6, mare lucru.
Sus In jos
email2bav

Numarul mesajelor : 28
Reputatie : 5348
Data de inscriere : 09/05/2010

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 17:51

karpaty a scris:
Nu e nevoie de motoarele de pe Curtea de Arges sau Campulung , Desiro sunt destule care ar putea fi folosite pe 306 , doar ca CFR-Calatori nu mai vrea secundare si trebuie sa scada numarul de km pe care opereaza aceasta companie CFR-Calatori , numarul de km trebuie sa creasca la privati , asa sunt ordinele . Eu zic ca pot sa fie si 100 de motoare disponibile , CFR-Calatori tot nu redeschide circulatia pe o linie secundara , putem sa venim noi cu x variante , totul va fi doar la stadiul de vorba , circulatia se va redeschide doar daca vine un privat altfel nu ba mai mult CFR-Calatori trebuie sa anuleze si trenurile de pe ultimile secundare pe care mai circula in prezent cat mai repede posibil pentru a reduce din pierderi .

Off topic , trenurile de Balotesti(Otopeni) , eu nu le-as mai alsa nici macar 1 ora de acum sa mai circule , astea sunt intradevar trenuri nerentabile , daca stam si facem un calcul cat costa acel microbuz care consuma motorina si ce chirie plateste CFR pentru el plus motorina la cele 2 Desiro iar calatori daca sunt 5-10 pe cursa e mult , saptamana asta am vazut trenu care soseste la ora 16:01 in Buc. , nu avea nici macar 1 calator , a venit doar nasul cu el , si atunci pentru ce sa circule aceste trenuri . Am si eu prieteni care merg cu avionul si de la /la aeroport ori merg cu taxi ori apeleaza la alti prieteni cu masina sa i duca la aeroport da niciodata nu s-au gandit sa vina cu acel tren , in cel mai rau caz se gandeau la autobuz pe care tot nu l-au luat , tot la taxi au apelat deci am zis-o si ma repet aceste trenuri de aeroport circula goale si sunt o gaura pentru CFR sper sa le anuleze cat mai curand .

Totusi, de ce credeti ca oamenii prefera sa calatoreasca altfel decat cu trenul catre aeroport?
Eu am bilet de avion in toamna si imi doresc ca ceste trenuri sa circule si sa le folosesc. Asa cum sunt ele, fragmentate cu autobuz, imi pare ca reprezinta o apropiere de civilizatie. E o modalitate de transport foarte comoda, foarte ieftina, rapida si foarte sigura (daca e un accident pe DN1, pierzi avionul).
Revin...de ce oamenii nu folosesc acest transport?
Si, ca o completare a intrebarii, de ce oamenii nu platesc bilet la tren (vezi Slanic)?
Cu parere de rau, imi permit sa cred ca e vorba de educatia acestora, de viziunea de ansamblu...platesc bilet, am tren si folosesc trenul pentru aeroport, atunci vor fi mai multe, mai dese.
Dar, deocamdata, majoritatea oamenilor nu vad decat interesul lor de moment, imediat, nu corectitudinea si altele...

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:02

email2bav , tu nu ai inteles ca CFR-Calatori trebuie sa renunte la secundare , numarul de km pe care circula CFR trebuie sa scada si sa creasca la privat , asa e dictat de sus asa trebuie sa se intample scurt , indiferent daca linia e profitabila sau nu daca e secundara trebuie sa o dea la privat sau daca nu abandonata , asta e situatia la Slanic si de asta au fost anulate trenurile de pe secundare anul acesta !

cstefan

Numarul mesajelor : 273
Varsta : 38
Localizare : Stuttgart
Reputatie : 5050
Data de inscriere : 19/11/2011

MesajSubiect: Oare   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:07

Chiar asa de greu sa fie sa prelungeasca linia de cale ferata pana la aeroport? Mai mult de 3 km nu cred ca trebuie, nu se vrea!
Sus In jos
email2bav

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:08

karpaty a scris:
email2bav , tu nu ai inteles ca CFR-Calatori trebuie sa renunte la secundare , numarul de km pe care circula CFR trebuie sa scada si sa creasca la privat , asa e dictat de sus asa trebuie sa se intample scurt , indiferent daca linia e profitabila sau nu daca e secundara trebuie sa o dea la privat sau daca nu abandonata , asta e situatia la Slanic si de asta au fost anulate trenurile de pe secundare anul acesta !

Eu am inteles foarte bine acest aspect si iti dau dreptate, asa pare sa fie situatia.
Dar, dincolo de asta, sunt conditii neprielnice si pentru privati, avand in vedere mentalitatea oamenilor, descrisa de mine.
Sunt extrem de curios cum se vor descurca pe Oltenita, cu navetistii de acolo care sunt obisnuiti sa nu plateasca bilet si sa fie foarte violenti, la nevoie.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:08

cstefan a scris:
Chiar asa de greu sa fie sa prelungeasca linia de cale ferata pana la aeroport? Mai mult de 3 km nu cred ca trebuie, nu se vrea!

Nimic nu este gratis plus ca se va face metrou la Otopeni peste 10-15 ani deci ce rost mai are sa faca si tren ? Wink

Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:12

email2bav a scris:
karpaty a scris:

Eu am inteles foarte bine acest aspect si iti dau dreptate, asa pare sa fie situatia.
Dar, dincolo de asta, sunt conditii neprielnice si pentru privati, avand in vedere mentalitatea oamenilor, descrisa de mine.
Sunt extrem de curios cum se vor descurca pe Oltenita, cu navetistii de acolo care sunt obisnuiti sa nu plateasca bilet si sa fie foarte violenti, la nevoie.

TFC are pe Oltenita 2 agenti BGS in fiecare tren care au grija ca fiecare calator sa plateasca biletul , sa respecte curatenia din tren si sa nu fumeze , asta inseamna o firma privata care vrea sa faca treaba in comparatie cu o firma de stat care nu va fi niciodata comparata cu o firma privata atat la confort cat si la pretul biletelor in cazul TFC e mai mic biletul fata de CFR . Wink Agentii de paza sunt si pe liniile 703 si 504 inchiriate tot de TFC , tocmai pentru a fi ordine si disciplina daca altfel nu se putea .

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:17

Am inteles. Asa da, e foarte bine.
Si BGS cred ca e o firma de paza asa cum ar trebui sa fie o asemenea firma, deci probabil ca lucrurile sunt sub control.
E bine asa.
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8367
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitimeSam 07 Apr 2012, 18:34

Nu trebuie sa uitam ca tarifele la TFG sunt cele mai mici - tarife de REGIO. Dar sunt si oamenii si pretentii care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru conditii si viteze superioare si sa circule cu IR, IC. Dar pe Bucuresti - Oltenita este foarte bine asa cum este in prezent.

TFG daca va dori sa introduca tren Bucuresti - Cluj Napoca trebuie sa nu faca foarte mult pe parcurs caci oamenii au timp limitat... Deci vor putea introduce tren cu tarif de IR dar conditii decente.

Mai ales ca romanii au invatat sa fie pretentiosi la mijloce de transport.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 14 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: