Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport

In jos 
+102
Katalyn
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
florin.lifticariu
92Dragos
allred
marius664
LanceR
gabrielcr
j o a n t a
mureseanu_976
cristy79
didinul
dan tm
Nk11
vatmanul
vanchorusebulgaria
bubu
Andrey_tm
Jhonyla
Razvan Tudor
phnegativ
alex.alexus.tm
Amiralul
apmatei
cristyadaX
Cont dezactivat
MariusM
laur 133
Radu.B
alexmorph3us
dandel
manuela
bostanescu 2
Katalin4653
AndreiStefan
Simply18
Balto
COSTACHE MIHAIL
Griff
cortexedge
lapsanszkitamas
Florin C
TVlad
NicuS
Spartan1948
lifetec
baiazid
Czirjak Arpad
andreiutzu
FeroFan97
@ndrey
Grigor
cfr500
The Legend
AMX 97-0548-4
Adirmvl
Kriszti219
dan_dinca
Radu Tudor
decward
DPS
Alex Avram
bostanescu gigel
halmarius
alex1987
Mihay
IonutCFR2009
pety
popovici
eu
cstefan
email2bav
pannonia express
DAS 2011
redeme
Hurricane
rizelgeorgel2004
alinx3330
ATM
mishu88
ionutz85
ravers75
srazvi
user dezactivat...
Luna
Gaby005
Vitosa
cont dezactivat .
Adrian78
membru inactiv
ldh80
Vlad
AlexD
kristi kkk
DUAL
cardinal
Nesebar
nenuandrei
Dr2005
razvan - trenuri
rich1974
106 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
Gaby005

Numarul mesajelor : 485
Reputatie : 5527
Data de inscriere : 30/01/2011

Discutii generale despre transport - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeMier Feb 29, 2012 11:36 am

Si aici ma refer strict la Regiotrans vopsesc doar exteriorul schimba tapiteria la scaune, lipesc cateva etichete si gata nu face nimeni RR la Cotetele alea.
Sus In jos
rich1974

Numarul mesajelor : 430
Varsta : 50
Localizare : jud Arges
Reputatie : 5276
Data de inscriere : 20/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeMier Feb 29, 2012 11:40 am

pai da mai, ca cfr-ul are numai vagoane ca pe amtrak.....privatii au numai vagoane de marfa cu scaune.
dragul meu, vagoanele si ramele alea de milioane de euro trebuie platite de cineva. da, sunt de acord ca se fura mult, dar totusi...
ti se pare ca la banii nostri ar fi potrivit sa avem cel mai nou (dpdv tehnologic) material rulant? tu ce masina ai, cumva cadillac escalade?
Sus In jos
Gaby005

Numarul mesajelor : 485
Reputatie : 5527
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeMier Feb 29, 2012 12:11 pm

Pai nu conteaza daca esti privat imvesteste bani frate in materialul rulant nu lua numa bani pe bilete, daca vrei sa faci concurenta, iti spun ca putini ar fi aia care ar calatori cu regiotrans daca nu ar fi nevoiti pentru ca hoti astia au vandut tot la privati.
Si da cfr-ul are unele vagoane foarte bune numai ca le distrug cretini si ciorile.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeMier Feb 29, 2012 10:08 pm

Mă uitam azi la IR 1621 Bucureşti - Braşov - Sibiu - Timişoara ... pentru a avea mai mulţi călători, s-a ţinut Regiotransul de la Constanţa la semnal ca să tragă 1621, evident lângă IR 14001, care nici nu a fost anunţat (!). 1621 era format din 22-96, deci tot coji de afară.
Poate odată cu integrara privaţilor în xSell va creşte numărul călătorilor de pe IR 14001, mai ales că mulţi se grăbeau spre Ploieşti, Braşov etc. şi stăteau 50 de minute până pleca 1621. A... la locomotive s-a făcut RR cam la toate în ultimul an.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8302
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeMier Feb 29, 2012 11:17 pm

Cu privire la Regiotrans sunt destul de ok ramele RIO ce circula pe relatia Petrosani - Lupeni, dar din ce am vazut si pe Brasov - Craiova si Constanta.

@rich1974 Cred ca ti-am mai zis: exista si trenuri regio intre Golesti si Pitesti. Sunt mult mai ieftine, si deseori au conditii ok.

In rest nici eu nu sufar transportul auto si as vrea sa nu mai fie accesibil decat celor cu adevarat bogati. Nu am nimic cu ,,portocalii" deoarece nu agreez nici un partid sau om politic din Romania.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13278
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 1:26 am

Totusi 22-96 nu sunt coji .. sincer sunt printre cele mai bune vagoane care le are CFR ul si sunt cu ani lumina peste ramele RIO de la Regiotrans.Cel putin nu ai cum sa le compari .. ca e ca si cum am compara un 21-47 cu un 21-76 .. ceva de genu.Ca nu anunta Regiotranusu e partea a 2 a si tine de mintea de gaina a unor romani.

PS 1621 in vagoanele pana la Brasov e plin plin (peste 95 % indiferent de zi),sta mai iubitor cu vagoanele pentru Timisoara ca-s 5... si ar fi lume cam de 3.Asta in conditiile in care lumea nici nu stie ca e reintrodus.SD din Simeria pleaca plin iar VS vine plin dinspre Timisoara.Fratele meu care e student la drept la Timisoara zice ca decat ordinarele de Desiro de pe 1811 mai bine pe jos(si asta e parerea colegilor lui in general,care nu sunt fani Desiro) ...
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22395
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 1:35 am

Categoric 22-76/96 sunt vagoane super , din tot parcul pe care il are CFR-Calatori pentru mine aceste vagoane sunt cele mai bune .

App , DUAL pentru ruta Timisoara-Hunedoara si retur se poate utiliza trenul Regiotrans Timisoara-Brasov cu schimb in Simeria care are legatura foarte buna atat la dus cat si la intors iar pretul este mult mai mic decat la IR plus ca in trenul Regiotrans stai lejer , nu este aglomeratie deci mult mai bine decat cu CFR .

Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 1:53 am

Eh .. baietii astia din ziua de azi sunt comozi .. nu le prea place schimbarea .. l-am invatat pe fratemio pe vremuri sa circule cu P2148,dar prefera mai nou sa mearqa cu autobuzul pentru ca le-au diminuat numarul de calatorii pe cupoane, si sunt comozi.Ultimele 2 saptamanai l-am dus la 1621 din Deva,de care e incantat cu 5 locuri/compartiment,mai ales cand ai sacose,si eu stiam ca am mers la Bucuresti cu el des(stiam turnusu garniturii cu 22-96)..Eu deabia m-am urcat in Rejio la noi acum cateva zile si sincer pentru un IR care sa circule la pret de IR nu si-ar merita banii .. dar pentru banii de rejio e super.. Daca astia de la rejio ar fi 5 minute mai despteti si ar pune un automotor ca sa circule in relatie directa ar avea spor .. dar asa lumea nu stie de ei .. ma asteptam ca in gara sa fie afisata relatia,dar nimic .. doar in trenul lor e afisat un tabel cu mersul IRului BV-Timisoara,si pana ajungi in trenul lor e cale lunga.Si in plus astia deabia stiu sa foloseasca infofer ... ce sa zic de mersul trenurilor de pe regiotrans.ro

PS 21-90 e cel mai bun vagon.
Offtopic : un consatean a fost saptamana asta surprins cand si-a luat bilet la regio de la ora 17 si nu i-au dat din gara bilet la CFR mai departe ..(era putin speriat la casa cand a auzit de tren privat..)
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 3:47 am

karpaty a scris:
Categoric 22-76/96 sunt vagoane super , din tot parcul pe care il are CFR-Calatori pentru mine aceste vagoane sunt cele mai bune .
Sunt bune... da' au scaune de beton în ele, la un drum de 12 ore nu e mare diferenţă faţă de 20-47 (ba da, la astea ai climatizare şi prize, la 20-47 nu).
Cu Regiotrans am mers la Constanţa anii trecuţi... în afară de lipsa prizelor (mă rog, 3 ore îmi rezistă bateria la laptop, nu e problemă), m-am descurcat mult mai bine... plus că aveam şi măsuţă la fiecare scaun şi loc de bagaje suficient şi ditai canapeaua pe care să mă întind (că doar eram singur în vagon Smile) ). Să nu confundăm ramele RIO în formula de tren regional (scaune 3 + 2, deci 5 pe rând), cu cele cu scaune 2 + 2 (4 pe rând). E drept, 3 scaune pe rând e mai bine decât 4, însă la 22-76/96 sunt puse foarte iubitor, adică înghesuite scaunele şi lăsat loc mare între scaun şi geam / perete compartiment. Tocmai lipsa crasă de confort a dus la vânzarea lor de către DB.

Din vagoanele actuale de la CFR Călători clar 21-70 şi 21-90 peste toate. Păcată că 21-70 stau pe IR-uri.

Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 9:44 am

Eu cand am zis ca Rio e peste materialul rulant al CFR-ului faceam comparatie cu 20-54/55, care acum predomina in zona mea pe regio, dar si pe unu dintre cel mai folosit Interregio (1821/1822). RIO de pe interregio poate merge comparat doar cu 20-31, in rest clar CFR-ul e peste la capitolul confort pe trenurile interregio care au vagoane modernizate recent.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 12:07 pm

Defapt au 3+2 si 2+2 Smile pe capete .. au 9 locuri spre deosebire de 8 la majoritatea trenurilor .. asta face ca pe randul cu 3 sa nu incapi daca nimeresti unu mai maricel,si sa treci foarte greu printre scaune ...
Luna 20-55 urile sunt ale Aradului ,si eu cred ca , calatorii au dorit acele vagoane .. altfel nu imi explic de ce pe R de Simeria circula 20-49 iar pe 1822 circula 20-55.. la un astfel de tren aglomerat mai bine mergi cu 20-55 si 6 in compartiment decat cu 8 in compartiment claie peste gramada,mai ales ca 1822 avea 20-49 epoca 1.Banuiesc ca 21-31 sunt de Constanta si sunt in garnitura temporar .. probabil datorita iernii grele care a cauzat intarzieri masive pentru 1822.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 1:49 pm

Sa vezi tu ce ,,fain" e in 20-55 cand se fac 30 de grade, transpiri tot in peste 5 ore de stat in tren, si ajuns la destinatie dai de -10 grade si racesti, ca 20-54/55 nu au masura la caldura, asta e motivul pentru care nu o sa sufar aceste vagoane iarna. Merg cateva ore pana sa ajung la munte/camping, apoi ajung deja transpirat, mai am de urcat, de montat cortu in frig si dupa stat la 40 de grade ma paste raceala. Treaba asta nu o pateam la 20-49. Vara intr-adevar par mai bune 20-54/55 decat 20-49 epoca 1, insa nu si decat 20-49 2xx care au aer conditionat. Decat 20-54/55 as fi preferat o rama TE, atat vara cat si iarna.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 4:20 pm

Pentru 20-55 tii usa deschisa la compartiment,oricum cat a fost CFR la noi numa cu 20-55 eram pe personale .. minim unu pe tren,si nu e asa de cald cum zici tu acolo,e chiar placut.
Pentru 20-49 nu transpiri de la caldura transpiri de la tipul care sta pe tine si pe locul tau .. ca stati ca sarmalele in oala in compartiment.. asa ca din 2 rele eu prefer 20-55 ul.Mi-am jurat ca nu mai calc in 1822 cata vreme sunt 20-49 .. acum ca sunt din nou 20-55 poate o sa ma duc cu el , doar ca nu-i stiu exact compunerea,si nu vreau sa nimeresc in unicul 20-49 care circula pe trenu ala.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 4:47 pm

Eu prefer sa ,,transpir" de la cel de langa mine iarna, ca vara evident e mai bun 20-55 ca ai mai mult spatiu. Usa deschisa nu mereu o pot tine ca uneori mai sunt si babe in compartiment ce nu ma lasa, iar alteori nu rezolv nimic cu deschiderea usii ca si pe hol e la fel de cald. Foarte rar, cand sunt singur in compartiment merg cu geamu deschis. Oricum nici 20-55 nici 20-49 nu mi se par apte de un tren ca 1822/1821. Si eu nu as mai circula cu el, dar nu am de ales, e singurul de aici care ajunge dimineata in Bucuresti. Daca vrei sa nu nimeri in 20-49 roaga-te de casiera (trebuie bilet cu anticipatie de minim o zi) si se rezolva, sa se uite sa te puna intr-un vagon care sa nu fie compartimentat cu 8 locuri pe compartiment. Eu fac tot posibilul sa nimeresc pe 21-31, ala e cel mai apropiat de necesar pe un tren ca 1821/1822. Sper sa ramana pana la urma cu 21-31 acest interregio mai ales in sezonu estival cand e nevoie de climatizare.

Alt avantaj la 20-49 sunt prizele, care cel putin daca merg pe mai multe zile in locatii neelectrificate e util sa cobor cu bateriile complet incarcate din tren.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitimeJoi Mar 01, 2012 5:59 pm

Multumesc lui Dumnezeu ca s-a reintrodus 1621 .. asa macar am alternativa la 1347 Smile si Ister .. cand circula ca 346/7 era trenul meu zilnic .. Detest sa merq pe partea de jos a Romaniei ca e plin de semintzari,manele la telefonu mobil fara casti si jeg de lasa tapiteria neagra dupa 2 ore de stat pe scaun.Stiu cum se iau biletele cu preferinte dar trebe sa stii compunerea exacata a acestui tren si eu nu am mai circulat cu el de 1 an de zile si nici nu intentionez... Vagoanele 21-90 si 22-96 sunt mult prea confortabile ,iar faptul ca ma scapa de persoanele ingrate de pe acolo la acelasi pret e si mai bine ... cel putin pe IR urile pe BV ai de a face cu maxim niste vanzatori ambulati in zona Brasovul,si una dintre vanzatoare arata si foarte bine .. asa ca orice deranj e uitat.
La 1622 iau mereu la vagonul 6 iar la 1621 la vagonul 3 Very Happy,astfel nimeream mereu in vagonul 84-96 care e mai gol si era un xx-96 indiferent de garnitura lui 1621/2.La 1346 ia la compartimentul de pe capata mereu ca am cablul de la laptop de 2 metrii si-mi ajunge pana la baie in cazul in care nu prea sunt in ton de filmat sau pozat,si vreau sa ma relaxez.
Inca un lucru .. 1347 se aglomereaza de la Brasov .. pe cand 1622 e suplimentat cam cu 5 vagoane de la Brasov asa ca te bucuri de maxim 2 persoane in compartiment.. si aia dintre cei care nu stau la locul lor.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport   Discutii generale despre transport - Pagina 8 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport
Sus 
Pagina 8 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III
» IR 460/1460-1461/461 Romania/Transbalkan Buc. N.-Sofia-Thessaloniki

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: