|
| Discutii generale despre transport | |
|
+102Katalyn mielutu zburator Jurnal Feroviar florin.lifticariu 92Dragos allred marius664 LanceR gabrielcr j o a n t a mureseanu_976 cristy79 didinul dan tm Nk11 vatmanul vanchorusebulgaria bubu Andrey_tm Jhonyla Razvan Tudor phnegativ alex.alexus.tm Amiralul apmatei cristyadaX Cont dezactivat MariusM laur 133 Radu.B alexmorph3us dandel manuela bostanescu 2 Katalin4653 AndreiStefan Simply18 Balto COSTACHE MIHAIL Griff cortexedge lapsanszkitamas Florin C TVlad NicuS Spartan1948 lifetec baiazid Czirjak Arpad andreiutzu FeroFan97 @ndrey Grigor cfr500 The Legend AMX 97-0548-4 Adirmvl Kriszti219 dan_dinca Radu Tudor decward DPS Alex Avram bostanescu gigel halmarius alex1987 Mihay IonutCFR2009 pety popovici eu cstefan email2bav pannonia express DAS 2011 redeme Hurricane rizelgeorgel2004 alinx3330 ATM mishu88 ionutz85 ravers75 srazvi user dezactivat... Luna Gaby005 Vitosa cont dezactivat . Adrian78 membru inactiv ldh80 Vlad AlexD kristi kkk DUAL cardinal Nesebar nenuandrei Dr2005 razvan - trenuri rich1974 106 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18754 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24332 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 19:29 | |
| - DAS 2011 a scris:
- De ce trebuie un tren Chisinau - Milano cu un traseu in zig-zag prin Bucuresti, care sa faca o saptamana ? Daca vrei sa castigi clienti la pretul de 300 euro biletul dus-intors, formezi garnitura din 4 - 5 vagoane de dormit + 1 vagon restaurant si faci un traseu direct Chisinau - Viena prin Iasi - Suceava - Cluj - Oradea ( cu opriri numai in orasele importante ) si pierzi timpul numai la transbordare, schimbarea locomotivei si vama. Altfel avionul este imbatabil.
Pai vezi ca legatura aia la Dacia e cam directa pana la Viena fata de 1833 sa zicem care merge pana la Oradea dupa atasate la 362 pana la Budapesta si iar tot asa pana la Viena!! |
| | | DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5205 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 20:05 | |
| Eu ma refeream la o trasa separata, cu opriri putine, timp de mers bun, conditii pentru 300 euro mai bune decat pe autocar si care sa nu provoace rau de inaltime, care sa circule macar pana la Viena de 2 ori pe saptamana si care sa preia calatorii din R.Moldova + zona de nord a Romaniei. |
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6640 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 22:17 | |
| ...dar trasa separata inseamna bani, TUI separati. Pe cand vagoanele alea doua sunt umplutura la trenuri deja existente, vin cu Prietenia, pleaca cu Dacia si cu ce-o mai fi din Viena mai departe...probabil ca platesc si mai putin pentru trasa asta... Acu' faca moldovenii cum or vrea, intrebarea e de care vagoane ne trimit, tot cu frana nemoderabila (Matrosov)? atunci...1 sa inteleg ca Dacia se limiteaza la 100 km/h, cand el era unul din trenurile care mergeau "la blana" cu 140 la ora? si 2...Parca acuma Dacia e transformata in Muntenia , si mere doar pana la Budapesta. Sa inteleg ca vagoanele moldovenilor vor intra in paine cand reincepe si Dacia noastra sa circule, sau vor merge in Muntenia, si se descurca ungurii la ce il ataseaza dupa aia? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 22:19 | |
| - alinx3330 a scris:
- DAS 2011 a scris:
- De ce trebuie un tren Chisinau - Milano cu un traseu in zig-zag prin Bucuresti, care sa faca o saptamana ? Daca vrei sa castigi clienti la pretul de 300 euro biletul dus-intors, formezi garnitura din 4 - 5 vagoane de dormit + 1 vagon restaurant si faci un traseu direct Chisinau - Viena prin Iasi - Suceava - Cluj - Oradea ( cu opriri numai in orasele importante ) si pierzi timpul numai la transbordare, schimbarea locomotivei si vama. Altfel avionul este imbatabil.
nu rezista infrastructura in primu rand plus ca mai mult ca sigur ar fi o mare problema cu franarea pe mestecanis avand in vedere ca is vagoane cu frana nemoderabila. Sa nu confundam , vagoanele care vin la Buc sunt cu frana nemoderabila , cele ce vor merge le Milano vor fi vagoane RIC , model RZD nu ai sa vezi cutii care sa mearga la Milano ca nu accepta nici Austria si nici Italia asa ceva , deci e o diferenta intre ele . Nu se face tren separat pentru ca nu ar avea atatia calatori si vor fi doar 2 vagoane ce merg la Milano , daca ar avea un succes iemns poate se va face un tren separat pe ruta mai directa desi ma indoiesc la acest succes maret , oricum e bine si asta , iar ca si pret pentru o calatorie la vagonul de dormit (in cazul asta va fi compartiment cu 2-3 paturi) zic ca se merita banul din Chisinau . |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 22:28 | |
| - rizelgeorgel2004 a scris:
- Singura explicatie sa te dea jos ar fi doar daca nasii maghiari merg pana la Curtici, si atunci ei stiu ca ai venit cu un bilet pana la Lokoshaza, acolo urca vamesii, verifica buletinele, si apoi nasii verifica iar biletele.
Păi până la Curtici merg. Nu verifică ei pe graniţă, dar prin Lokoshaza călătorii urcă pe o singură uşă (nu te lasă poliţia de frontieră altfel, la uşa aia stă poliţistul să controleze pe cei care urcă de acolo) şi acolo e şi naşul. Deci te vede că te dai jos şi vii din nou... de fapt, casa de bilete din Lokoshaza e închisă între 22 şi 4, deci singura şansă de a lua bilet e tot naşul, care evident te va trimite la plimbare că nu ai voie să mergi cu mai multe bilete diferite cu acelaşi tren. Dacă rămâni în tren... o faci pe barba ta, dar atunci când naşul îţi vede biletul de trafic intern şi tu nu ştii maghiară, bănuieşte el ceva. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 22:34 | |
| - Dr2005 a scris:
- rizelgeorgel2004 a scris:
- Singura explicatie sa te dea jos ar fi doar daca nasii maghiari merg pana la Curtici, si atunci ei stiu ca ai venit cu un bilet pana la Lokoshaza, acolo urca vamesii, verifica buletinele, si apoi nasii verifica iar biletele.
Păi până la Curtici merg. Nu verifică ei pe graniţă, dar prin Lokoshaza călătorii urcă pe o singură uşă (nu te lasă poliţia de frontieră altfel, la uşa aia stă poliţistul să controleze pe cei care urcă de acolo) şi acolo e şi naşul. Deci te vede că te dai jos şi vii din nou... de fapt, casa de bilete din Lokoshaza e închisă între 22 şi 4, deci singura şansă de a lua bilet e tot naşul, care evident te va trimite la plimbare că nu ai voie să mergi cu mai multe bilete diferite cu acelaşi tren. Dacă rămâni în tren... o faci pe barba ta, dar atunci când naşul îţi vede biletul de trafic intern şi tu nu ştii maghiară, bănuieşte el ceva. Da si aveai bilet din Budapesta la Lokoshaza iar de acolo alt bilet separat pana la Curtici , tu nu te dadeai jos trenu pleca si prima oprire era in Romania ce mai avea sa iti faca , erai la tine in tara nu la el si putea sa bodogane pe limba lui pana murea ca el oricum coboara in Curtici si tu pleci mai departe cu nasii romani la care iara ai alt bilet deci esti in regula , prea mult iti este frica , eu pur si simplu nu ma dadeam jos trenu oricum pleca si nu ami avea ce sa imi faca iar daca intre Lokoshaza si Curtici vroia sa imi dea amenda pur si simplu nu il bagam in seama pt 10 minute cat face trenu aia era , pentruc e atata teama de un nas ungur cu care nu te poti intelege . |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:04 | |
| Dragă karpaty, eu, în general, cu excepţia traversării străzilor (da, ştiu, o fac pe baraba mea, nu recomand nimănui să traverseze strada pe roşu sau prin loc nemarcat), respect legislaţia la literă, indiferent cât de tâmpită este ea. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:15 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dragă karpaty, eu, în general, cu excepţia traversării străzilor (da, ştiu, o fac pe baraba mea, nu recomand nimănui să traverseze strada pe roşu sau prin loc nemarcat), respect legislaţia la literă, indiferent cât de tâmpită este ea.
Proasta alegere !!! , in RO nu respecta nimeni , adica tu vrei sa imi spui ca pe 139 care merge in ferentari tu taxezi bilet ? asta este un exemplu pe care ma gandesc ca il cunosti ca doar stai in Buc. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:19 | |
| Eu circul cu 117 si da, validez de fiecare data calatoriile chiar daca circul si Duminica cand ma mai intorc de la cate o sedinta folo si stiu sigur ca nu e control neam. Fac si eu parte din aia fraieri care inca mai sunt corecti. |
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5781 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:22 | |
| - karpaty a scris:
-
Exact ce am spus , la acest tren e mai eiftin fata de dormitorul CFR unde la dormit cu 2 paturi este 206 iar la 3 paturi 186 lei . Numai ca aceasta cabina cu 3 paturi nu exista pe rute interne CFR... ...de fapt exista - aproape toate vagoanele au cabine universale cu 3 paturi - dar nu se comercializeaza |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:24 | |
| Eu stau in Rahova si stiu cum se circula pe 139 sau 226 , au facut razii peste razii cu jandarmi cu politie cu ce vrei si ce nu vrei , crezi ca au rezolvat ceva ? absolut nimic , si acum se circula pe aceste autobuze fara ca cineva sa valideze cardul si atunci eu de ce sa fiu mai p***t ca nu ma dau banii afara din casa , iar daca te prinde fara bilet si nu ai nimic la tine te lasa sa pleci linistit doar ca pe 139 si 226 nu au mai fost controlori de anul trecut eu circul zilnic cu ele si recunosc ca merg moca cu ele cum de altfel merge cam toata lumea . In RO am invatat sa ma descurc indiferent de situatie , cam asta inveti in aceasta tara si mai ales daca traiesti intr-un cartier mai deocheat nu din centru sau din zona de Nord unde se zice ca e lumea mai buna . |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8691 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Joi 29 Mar 2012, 23:33 | |
| - karpaty a scris:
- Eu stau in Rahova
Putin Off topic. Ha, suntem vecini, eu stau la Peco Salaj |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 30 Mar 2012, 00:26 | |
| - karpaty a scris:
- Proasta alegere !!! , in RO nu respecta nimeni , adica tu vrei sa imi spui ca pe 139 care merge in ferentari tu taxezi bilet ?
Nu am mai perforat un bilet în Bucureşti din 2002. De atunci am avut abonament continuu... o singură dată am mers cu 105 fără bilet... că nu era deschis la bilete la 6 dimineaţa, iar facultatea refuza să îmi elibereze legitimaţia de reducere (mi-au dat-o în decembrie, după 2 luni de mers doar cu bicicleta prin oraş). A... şi altă dată am mers cu 41 o staţie până la chioşcul de bilete. M-a costat 50 RON în 48 de ore, că nu eram negru la faţă ca tipul de pe scaunul de lângă mine, care s-a făcut că nu vede controlorii şi nu l-a deranjat nimeni. Am mers şi cu naşu' (naşa adică) la CFR odată... oricât am insistat, tot nu a vrut să îmi dea bilet (,,n-are rost, păi nu dă ăia mari 3,5 RON şi tu vrei neapărat să plăteşti 3,5 RON până la Titu?" apoi a luat 1 RON şi a plecat mai departe). _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 30 Mar 2012, 00:34 | |
| Nu sti sa te descurci , mai ales pe RATB , eu la RATB nu am avut abonament din liceu si atunci nu am avut decat cateva luni in clasa 9 pana am vazut cum se poate pe gratis si fara sa iei si amenda , iar de validat cardul il validez cand merg cu bagaje la mine si ma grabesc la gara sa prind un tren in rest zilnic merg cu 4 autobuze 139 + 168 sau 226 dar merg moca si de 11 ani nu am luat amenda iar daca vine un control pe 139 e egal cu zero pentru ca , coboara asa cum au urcat cu coada intre picioare la cata lume nu are bilet , de asta nici nu vin pe 139 ca nu au ce sa faca la atata lume . Iar daca nu ai acte la tine nu au ce sa faca te lasa sa cobori linistit la prima . Trenul il platesc dar RATB in veci nu il voi platii , pe asta am mers gratis si asa voi merge |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport Vin 30 Mar 2012, 00:39 | |
| Şi mă miram că stau câte 15 - 20 de minute în staţii ca să ajung în centru (fie că e vorba de 368, 385 sau 47). Uite de aia se circulă greu. În momentul în care nu o să îmi mai permit abonamentul RATB, o să merg cu bicicleta sau o să îmi iau maşină (că, dacă punem la socoteală timpul pierdut prin staţii, 150 - 200 RON/lună în benzină s-ar putea să fie mai eficienţi decât 65 RON la RATB). _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |